vjerujem da ovi ljudi trebaju pomoc i to nije za za*ebanciju. pravac doktor, psiholog, ne znam zasto vam je ovakav video dokaz bilo cega.
Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
-
r_faruk
#126 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
prejak video. nadljudsko bice koje se krece brzinom 0.1 m/s, i bacaka se po podu. zviznes mu samarcinu i usuti se. ocigledno je da su se ljudi nagledali filmova
. The Exorcist iz 1973 mi je uvjerljiviji. ja cu svaki dan medju ovakve bez bojazni od dzina i sejtana, a da sam vidio da neko od ovih opsjednutih poleti, tad bih se zamislio...
vjerujem da ovi ljudi trebaju pomoc i to nije za za*ebanciju. pravac doktor, psiholog, ne znam zasto vam je ovakav video dokaz bilo cega.
- Plavo-bijeli
#127 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
hmm pa eto ako misliš da su ti svi ljudi na svijetu samo bolesni i da na tu bolest nekim čudom utiče učenje Qurana i da to nije ništa čudno, onda objasni sve ove videoe :
imaju 4 dijela, neke trikove je nemoguće namjestiti. Šta kaže vaša science na ove mađioničare i ne pričamo o nekim dječijim trikovima normalno.
imaju 4 dijela, neke trikove je nemoguće namjestiti. Šta kaže vaša science na ove mađioničare i ne pričamo o nekim dječijim trikovima normalno.
-
r_faruk
#128 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
ne da mi se gledati video duzi od 2-3 min., nego hajd ukratko napisi o cemu se radi... pa da diskutujemo, ne zivim ja na forumu
- Ali Kemal
#129 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Slusaj, najgluplje je od svega da Bog zna sve sta ce se desiti, a Zakir kaze da covjek za razliku od andjela ima slobodu izbora, pa je time savrsenije bice od andjela, na sta postavljac pitanja odgovara da bi on radije da je andjeo, jer sto bi rizikovao pakao.Plavo-bijeli wrote:pa normalno da nema smislenog odgovora.. Pa mi ne možemo znati šta je neki čovjek htio i zašto je neki čovjek uradio nešto, a hoćemo da shvatimo zašto je Gospodar svega htio da stvara i zašto ovo, zašto ono...
Ne znam kakav odgovor očekujete, takav nikad nećete dobit sigurno...vrlo smo mi mali da shvatimo to i kratak je život da ga potrošimo na takva pitanja koja nemaju odgovor. Kakav god odgovor vi da dobijete, neće vam odgovarati, jer ne znam, vjerovatno očekujete odgovor u smislu Htio je da uživa u mukama ljudi i da uživa u njihovoj patnji, to očekujete... odmah recite.
Kakva je to slobodna volja, ako se sve zna unaprijed
To je toliko besmisleno da ne treba neka velika pamet da se to shvati.
-
mouton noir
- @ngel
#131 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Niti je glupo niti besmisleno, mozda si samo ti ili bilo ko drugi glup da bi shvatio, postoje mnoge stvari recimo u matematici, logici i nauci generalno koje na prvi pogled izgledaju besmislene ali zapravo nisu i postoje ljudi koji odlicno razumiju i mogu rijestiti bilo koji matematicko logicki zadatak, dok drug ne mogu, hocu da kazem da ako nesto ne razumijes ne znaci nuzno da je to glupo i besmislenoAli Kemal wrote:Slusaj, najgluplje je od svega da Bog zna sve sta ce se desiti, a Zakir kaze da covjek za razliku od andjela ima slobodu izbora, pa je time savrsenije bice od andjela, na sta postavljac pitanja odgovara da bi on radije da je andjeo, jer sto bi rizikovao pakao.Plavo-bijeli wrote:pa normalno da nema smislenog odgovora.. Pa mi ne možemo znati šta je neki čovjek htio i zašto je neki čovjek uradio nešto, a hoćemo da shvatimo zašto je Gospodar svega htio da stvara i zašto ovo, zašto ono...
Ne znam kakav odgovor očekujete, takav nikad nećete dobit sigurno...vrlo smo mi mali da shvatimo to i kratak je život da ga potrošimo na takva pitanja koja nemaju odgovor. Kakav god odgovor vi da dobijete, neće vam odgovarati, jer ne znam, vjerovatno očekujete odgovor u smislu Htio je da uživa u mukama ljudi i da uživa u njihovoj patnji, to očekujete... odmah recite.![]()
Kakva je to slobodna volja, ako se sve zna unaprijed![]()
- Plavo-bijeli
#132 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Valjda će ti šta jasnije biti kad odgledaš ovaj video:Ali Kemal wrote:Slusaj, najgluplje je od svega da Bog zna sve sta ce se desiti, a Zakir kaze da covjek za razliku od andjela ima slobodu izbora, pa je time savrsenije bice od andjela, na sta postavljac pitanja odgovara da bi on radije da je andjeo, jer sto bi rizikovao pakao.Plavo-bijeli wrote:pa normalno da nema smislenog odgovora.. Pa mi ne možemo znati šta je neki čovjek htio i zašto je neki čovjek uradio nešto, a hoćemo da shvatimo zašto je Gospodar svega htio da stvara i zašto ovo, zašto ono...
Ne znam kakav odgovor očekujete, takav nikad nećete dobit sigurno...vrlo smo mi mali da shvatimo to i kratak je život da ga potrošimo na takva pitanja koja nemaju odgovor. Kakav god odgovor vi da dobijete, neće vam odgovarati, jer ne znam, vjerovatno očekujete odgovor u smislu Htio je da uživa u mukama ljudi i da uživa u njihovoj patnji, to očekujete... odmah recite.![]()
Kakva je to slobodna volja, ako se sve zna unaprijed![]()
Bitno je da naglasiš inače da je besmisleno tebi, a kao što dole kaže @ngel, ako je tebi nešto besmisleno ne znači da je ostalima.
Naprimjer, meni mama kaže "ja mogu da uživam i da pušim cigare koliko hoću, ako je meni suđeno da ću umrijeti u 80 svejedno mi je, pušila ja cigare, ili ne", a to je pogrešna pravo logika, koju očigledno ima i pola foruma. Sutradan bi tom logikom ja mogao otići na vrh zgrade i skočiti i reći ako je zapisano da ću ja umrijeti u 80 godini, meni neće ništa biti... što kaže Zakir Naik: " nije zapisano nešto(za tu određenu osobu) zato što je Allah odredio tako da to bude, već zato što je Allah znao da će ta osoba to htjeti/uraditi." Vala ako ti je idalje besmisleno, onda se drži nekih jednostavnijih stvari iz osnovne škole
- Ali Kemal
#133 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Ne mozes da poredis nauku i religiju. Nauka je bazirana na cinjenicama i dokazima, a religija na dogmi, slijepom vjerovanju, bez ikakvih dokaza.@ngel wrote:Niti je glupo niti besmisleno, mozda si samo ti ili bilo ko drugi glup da bi shvatio, postoje mnoge stvari recimo u matematici, logici i nauci generalno koje na prvi pogled izgledaju besmislene ali zapravo nisu i postoje ljudi koji odlicno razumiju i mogu rijestiti bilo koji matematicko logicki zadatak, dok drug ne mogu, hocu da kazem da ako nesto ne razumijes ne znaci nuzno da je to glupo i besmisleno
Poenta religije je zivot poslije zivota, sto jos niko nije dokazao. Ostale stvari su manje bitne, ali ako nema zagrobnog zivota, a nema dokaza za to, onda religija nema nikakvog smisla, osim da kontrolise ljude, da se ubijaju zbog iste, sto je posebna besmislica itd itd
To kaze Zakir i nikakvog drugog dokaza nema za to. Odakle Zakir zna sta zna Allah? Ajd ti meni to objasni.Plavo-bijeli wrote:što kaže Zakir Naik: " nije zapisano nešto(za tu određenu osobu) zato što je Allah odredio tako da to bude, već zato što je Allah znao da će ta osoba to htjeti/uraditi." Vala ako ti je idalje besmisleno, onda se drži nekih jednostavnijih stvari iz osnovne škole.
Logika i religija, to su dva posvadjana pojma.
-
RNG_25
#134 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Znači, Allah je "zapisao" izbor koji će neko napraviti, zato jer Allah zna koji će to izbor biti, a nije taj izbor zapisan sa svrhom da bi bio napravljen?Plavo-bijeli wrote:Valjda će ti šta jasnije biti kad odgledaš ovaj video:
Ako Allah zna izbor koji će neko napraviti, onda taj neko ne može učiniti ništa što Allah ne očekuje, stoga - nema prave slobodne volje niti slobodnog izbora.
S obzirom na temu, zašto je Allah stvorio nekoga ko ga neće obožavati, ako je znao da Ga taj neko neće obožavati, a Allah svejedno tvrdi da je svrha stvaranja čovjeka jedino da Ga čovjek obožava?
Šta ćemo sa (vjerodostojnim) hadisima koji tvrde stvari da "svaki čovjek radi ono za šta je stvoren", implicirajući da ima onih koji su stvoreni da ne obožavaju?
Također, da li se to daju sada neka nova značenja riječima "odredba" i "određenje"? Ako je nešto odredba, ili određenje, onda ono mora biti. A ako to mora biti, onda nema mogućnosti da neko odabere drugačije, samim time nema ni slobode izbora. Allahovo znanje to ne mijenja.
Djela su stvorena. Dakle, Allah jeste odredio sve što je moguće da se desi i učini. Ništa mimo stvorenih djela, ako uzmemo da je stvaranje djela završena stvar, se ne može i neće desiti. Samim time, spektar mogućih izbora je ograničen. Dodatno, ima hadisa koji tvrde da je "tinta kojom je zapisano šta će biti se osušila", dakle stvari su već određene, pa prema tome Allah *jeste odredio tako da bude*. Valjda.Plavo-bijeli wrote:što kaže Zakir Naik: " nije zapisano nešto(za tu određenu osobu) zato što je Allah odredio tako da to bude, već zato što je Allah znao da će ta osoba to htjeti/uraditi." Vala ako ti je idalje besmisleno, onda se drži nekih jednostavnijih stvari iz osnovne škole.
- Plavo-bijeli
#135 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
ne kontaš brate i jbg
isto da ja naprimjer objašnjavam nekome sad funkcije iz c++ jezika i da on meni non stop govori da neka funkcija vraća vrijednost 5 i nikako ne može da shvati da treba da vrati vrijednost 250, ma koliko god se ja trudio, njemu nije jasno. On sad može pod 1) da prihvati da je vrijednost ipak 250 iako to ne shvata i pod 2) da i dalje tvrdi da treba da bude 5, iako se niko ne slaže sa njim. Koji god odabir da odabere poenta je da treba da se ostavi programiranja, a u tvom slučaju, sam shvati šta trebaš da ostaviš i čemu da se posvetiš, jer ovo ti ne ide, bez uvrede...il kontaš, ili ne kontaš, a neke jednostavne stvari ako ne kontaš, jednostavno ih onda nikad nećeš skontati, osim ako nisi baš mlad
isto da ja naprimjer objašnjavam nekome sad funkcije iz c++ jezika i da on meni non stop govori da neka funkcija vraća vrijednost 5 i nikako ne može da shvati da treba da vrati vrijednost 250, ma koliko god se ja trudio, njemu nije jasno. On sad može pod 1) da prihvati da je vrijednost ipak 250 iako to ne shvata i pod 2) da i dalje tvrdi da treba da bude 5, iako se niko ne slaže sa njim. Koji god odabir da odabere poenta je da treba da se ostavi programiranja, a u tvom slučaju, sam shvati šta trebaš da ostaviš i čemu da se posvetiš, jer ovo ti ne ide, bez uvrede...il kontaš, ili ne kontaš, a neke jednostavne stvari ako ne kontaš, jednostavno ih onda nikad nećeš skontati, osim ako nisi baš mlad
- @ngel
#136 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Jedna velika fula i nepoznavanje religije a Bogami i nauke, religija i nauka uopste nisu u suprotnosti jedno s drugim, vec se samo nadopunjavaju. Postoje mnogobrojni primjeri gdje nauka tek danas otkriva mnoge stvari koje su u Kur'anu zapisane prije 1400 godina, mnogi primjeri gdje naucnici prihvate Islam nakon vlastitog otkrica a koje je u Kur'anu vec zapisano, mozda se neke druge religije zasnivaju na cistoj dogmi ali Islam je religija veoma razumljiva i prihvatljiva za covjeka i njegovu prirodu i nikakone odudara od naucnih cinjenica (to sto nauci treba vremena da shvati neke stvari nije do religije nego do nauke).Ali Kemal wrote:Ne mozes da poredis nauku i religiju. Nauka je bazirana na cinjenicama i dokazima, a religija na dogmi, slijepom vjerovanju, bez ikakvih dokaza.@ngel wrote:Niti je glupo niti besmisleno, mozda si samo ti ili bilo ko drugi glup da bi shvatio, postoje mnoge stvari recimo u matematici, logici i nauci generalno koje na prvi pogled izgledaju besmislene ali zapravo nisu i postoje ljudi koji odlicno razumiju i mogu rijestiti bilo koji matematicko logicki zadatak, dok drug ne mogu, hocu da kazem da ako nesto ne razumijes ne znaci nuzno da je to glupo i besmisleno
Poenta religije je zivot poslije zivota, sto jos niko nije dokazao. Ostale stvari su manje bitne, ali ako nema zagrobnog zivota, a nema dokaza za to, onda religija nema nikakvog smisla, osim da kontrolise ljude, da se ubijaju zbog iste, sto je posebna besmislica itd itd
Zbog svega toga sto krasi Islam i sto je prihvatljiv i razumljiv za svakog covjeka koji ima razum, i ovo pitanje o razlozima stvaranja sigurno ima zadovoljavajuci i logican odgovor, ali mi jos uvijek nismo na tom stepenu znanja ili mozda duhovnog uzdignuca da bi to shvatili, nauka radi na razumjevanju i objasnjavanju visih dimenzija, nije to jednostavno i treba vremana, ali mozda jednom kada/ako shvatimo s aspekta nauke shvaticemo i s aspekta religije, koliko god ima dimenzija Bog je sigurna najvisa od njih..ono sto je u visoj dimenzija s lakocom moze kontrolisati ono sto je u nizoj odnosno nizim dimenzijama, dok je obrnuto nemoguce cak i razumjeti a kamoli kontrolisati
- MyTao
#137 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Znaci odgovora nema... mean while... vjeruj jer je tako, zasto je tako... pa zato sto tako pise u Kur'anu... a Kur'an je istiniti... A to znamo, jer pise u Kur'anu da je Kur'an istinit. Da nije tuzno bilo bi smijesno.nasa wrote:A koji odgovor bi bio prihvatljiviji?
Sa svakim bi Bog imao ljudske osobine odnosno mi bi svako objasnjenje shvatili iz ljudske perspective.
Mi Boga ne mozemo pojmiti, ograniceni smo na ovaj svijet i ne samo to vec na odredjeno vrijeme. Bilo koji da je razlog zbog kojeg smo mi ovdje, cak i da uzmes potpune krajnosti, ne mijenja za nas nista na ovom svijetu jer opet ostaje akcenat na onom sta mi trebamo. To je pitanje znatizelje, zelje da se bolje shvate neke stvari tj. zelje da se pojmi Bog , a znamo da je to iz ovog svijeta nemoguce itd.
....saznacemo svakako ali ne na ovom....
- HadiRa
#138 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
amaaan sta ste svasta nadrobili... a vjerojatno ne znate ni najjednostvniji odgovor, na pitanje gdje se nalazi Dzennet

-
belfy
#139 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
ne ubacuj programiranje i programske jezike ovdje, jer njima tu nije mjesto. oni su jasno odredjeni. ovo sto covjek pita nije. to sto ti zelis takvu paralelu, ne znaci da ista i postoji. ovdje nije on taj koji ne konta. btw, kome god je Zakir Naik "autoritet koji objasni" taj ne bi trebao ni da diskutuje ovdje. svakog vjernika koji kaze da je Zakir idiot, ja postujem iz razloga sto sam i sam bio vjernik i vidio kakve bombe ovaj baca. sa njim u timu da stavim i Haruna Yahyu. elem, ko se pozove na njih moze zasluziti samo jedno veliko preskakanje. oni su Islam korjenovali na svoj nacin i uveliko sveli na nizi nivo.Plavo-bijeli wrote:ne kontaš brate i jbg![]()
- Kroksica
#140 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Stvarni lokalitet ili sta li?HadiRa wrote:amaaan sta ste svasta nadrobili... a vjerojatno ne znate ni najjednostvniji odgovor, na pitanje gdje se nalazi Dzennet
![]()
-
RNG_25
#141 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Reci nam, gdje je Džennet? Hoće li i u Džennetu ljudi i džini obožavati Allaha?HadiRa wrote:amaaan sta ste svasta nadrobili... a vjerojatno ne znate ni najjednostvniji odgovor, na pitanje gdje se nalazi Dzennet
![]()
- Plavo-bijeli
#142 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
belfy wrote:ne ubacuj programiranje i programske jezike ovdje, jer njima tu nije mjesto. oni su jasno odredjeni. ovo sto covjek pita nije. to sto ti zelis takvu paralelu, ne znaci da ista i postoji. ovdje nije on taj koji ne konta. btw, kome god je Zakir Naik "autoritet koji objasni" taj ne bi trebao ni da diskutuje ovdje. svakog vjernika koji kaze da je Zakir idiot, ja postujem iz razloga sto sam i sam bio vjernik i vidio kakve bombe ovaj baca. sa njim u timu da stavim i Haruna Yahyu. elem, ko se pozove na njih moze zasluziti samo jedno veliko preskakanje. oni su Islam korjenovali na svoj nacin i uveliko sveli na nizi nivo.Plavo-bijeli wrote:ne kontaš brate i jbg![]()
Trenutno sam maksimalno opterecen programiranjem, pa mi se sve na neki način vrti oko toga
Što se tiče ostaloga, toliko si napričao gluposti da ne želim nešto posebno ni da komentarišem. Kojeg onda predavača trebamo da slušamo ako ne Zakira... al čuj bio sam vjernik i skontao kakve bombe baca hahahha, Zakir Naik zna napamet Quran, priznat svugdje u svijetu i sad bi nekog trebalo da interesuje tvoje mišljenje i tih nekoliko "vjernika"... pozz
-
mariner
#143 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Sto se tice onog clipa sa dzinima vriskom i drekom mogu reci ovo
Francuski neurolog prije vise od 100 g. ( Martin Charcot )je demonstrirao kao i mnogi drugi sta je autohipnoza i kako se upada u hipnoticki trans i kako hipnoziter moze sugerirati labilnoj osobi da stvori simptome ili da ih otkloni prilikom budjenja iz hipnoze i mnogo sto sta vezano za nesvjesne procese.. Njegov institut je u to vrijeme bio meka za naucnike o psihi i tu se udaro temeljac o novom shvatanju i posmatranju psihe, razvoju nauke o nesvjesnom. Histerija i histericni karakter posebno spada u oblike poremecaja gdje je vidljiva emocionalna labilnost i sklonost transu sa konverzivnim simptomima. Fenomen lancane reakcije je isto tako prisutan, zaraza. Nista neobicno se vidja i u krscanskim sektama ili na nekim koncertima gdje se uspostavi masovna histerija. Kako je samo Meki Torabi izazivo masovnu pomamu !
Autohipnoza je opasna stvar, a jos opasnija manipulacija neukim ljudima ili djecom raznoraznim trikovima, nekad namjerno nekad nenamjerno.
Meni je prvo nezamislivo kako mogu dzini uci u ljude koji idu u dzamiju i koji su vjerni svom gospodaru, drugo, kako mogu prekoraciti prag dzamije. Trece kako moze znati onaj sa mikrofonom da i on nema dzine dok onako sadisticki terorise poslusne posmatrace i slusace, po cemu je on to imun i sebi daje za kompetenciju da ne moze biti kontaminiran? Njegov nacin i performanca onog citanja je tako iritativana da bi uzbudio i budiste da su bili prisutni. Ali da su prisutni stavili slusalice na usi i slusali meditation relax music i gledali kako prica, ne bi ni jedna osoba vrisnula niti pala. Svi bi bili mirni masmijani i pristojni pa i uz to iskreno volili svog gospodara.
Sto se tice madjionicara.
Onaj clip pokazuje mnostvo normalnih trikova i fake-a .Posebno krpa kroz lcd ekran, onaj koji vjeruje da je to moguce nek mu je bog na pomoci. Cuda ima svakakvih, poput ljudi koji jedu staklo, koji hodaju po vatri, koji savijaju sipke, koji se probadaju macem itd..Nista tu nema veze sa duhivnim bicima, nikakvi dzini niti ifriti ne omogucavaju dervisu u njegovom duhovnom transu da se probode iglom a da pri tome nema krvi. Dervis svojom snagom duha i transa se bezbolno probode a osjeca nevjerovatnu ljepotu vjere u boga, i ako neki misle da je i on opsjednut djinima posto za nih mnogi smatraju za kafirima a pri tome da veci vjernik od dervisa ne moze biti.
Kuran kaze uci i naucavaj se
Ali problem je kako nekom objasniti da postoji ultra zvuk kao on kaze kako moze postojati UZ kad ga necujem ni ti ni ja, kako, da postoji spomenuo bi se u kuranu, jer je to savrsena knjiga ?
Francuski neurolog prije vise od 100 g. ( Martin Charcot )je demonstrirao kao i mnogi drugi sta je autohipnoza i kako se upada u hipnoticki trans i kako hipnoziter moze sugerirati labilnoj osobi da stvori simptome ili da ih otkloni prilikom budjenja iz hipnoze i mnogo sto sta vezano za nesvjesne procese.. Njegov institut je u to vrijeme bio meka za naucnike o psihi i tu se udaro temeljac o novom shvatanju i posmatranju psihe, razvoju nauke o nesvjesnom. Histerija i histericni karakter posebno spada u oblike poremecaja gdje je vidljiva emocionalna labilnost i sklonost transu sa konverzivnim simptomima. Fenomen lancane reakcije je isto tako prisutan, zaraza. Nista neobicno se vidja i u krscanskim sektama ili na nekim koncertima gdje se uspostavi masovna histerija. Kako je samo Meki Torabi izazivo masovnu pomamu !
Autohipnoza je opasna stvar, a jos opasnija manipulacija neukim ljudima ili djecom raznoraznim trikovima, nekad namjerno nekad nenamjerno.
Meni je prvo nezamislivo kako mogu dzini uci u ljude koji idu u dzamiju i koji su vjerni svom gospodaru, drugo, kako mogu prekoraciti prag dzamije. Trece kako moze znati onaj sa mikrofonom da i on nema dzine dok onako sadisticki terorise poslusne posmatrace i slusace, po cemu je on to imun i sebi daje za kompetenciju da ne moze biti kontaminiran? Njegov nacin i performanca onog citanja je tako iritativana da bi uzbudio i budiste da su bili prisutni. Ali da su prisutni stavili slusalice na usi i slusali meditation relax music i gledali kako prica, ne bi ni jedna osoba vrisnula niti pala. Svi bi bili mirni masmijani i pristojni pa i uz to iskreno volili svog gospodara.
Sto se tice madjionicara.
Onaj clip pokazuje mnostvo normalnih trikova i fake-a .Posebno krpa kroz lcd ekran, onaj koji vjeruje da je to moguce nek mu je bog na pomoci. Cuda ima svakakvih, poput ljudi koji jedu staklo, koji hodaju po vatri, koji savijaju sipke, koji se probadaju macem itd..Nista tu nema veze sa duhivnim bicima, nikakvi dzini niti ifriti ne omogucavaju dervisu u njegovom duhovnom transu da se probode iglom a da pri tome nema krvi. Dervis svojom snagom duha i transa se bezbolno probode a osjeca nevjerovatnu ljepotu vjere u boga, i ako neki misle da je i on opsjednut djinima posto za nih mnogi smatraju za kafirima a pri tome da veci vjernik od dervisa ne moze biti.
Kuran kaze uci i naucavaj se
Ali problem je kako nekom objasniti da postoji ultra zvuk kao on kaze kako moze postojati UZ kad ga necujem ni ti ni ja, kako, da postoji spomenuo bi se u kuranu, jer je to savrsena knjiga ?
-
RNG_25
#144 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Poziv na autoritet nije argument.Plavo-bijeli wrote:Kojeg onda predavača trebamo da slušamo ako ne Zakira... al čuj bio sam vjernik i skontao kakve bombe baca hahahha, Zakir Naik zna napamet Quran, priznat svugdje u svijetu i sad bi nekog trebalo da interesuje tvoje mišljenje i tih nekoliko "vjernika"... pozz
- BHCluster
#145 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Da je to tako kao sto pitanje postavlja ne na bilo potrebno da nas neko uci i poducava vjeri nego bi to bilo kao i hranom, vodom, a nebi bilo ni toliko religija na ovoj planeti jedino ako Bog nije priznao gresku pa je ispravljao kasnije sa novim religijam.Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
-
belfy
#146 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
kao sto rekoh - programiranje nema veze sa temom...barem ako cemo c/c++. to sto ti tvrdis da su gluposti si sasvim lijepo objasnio - a to je nikako. ako si vec zeljan autoriteta koji ce ti govoriti kako ces i sta ces drzi se dalje od dvojca koji sam naveo, a probaj citati one koje ne mozes naci na youtube. i komentari ce ti onda biti bolji zasigurno. ako zapnes na Gazaliju imas @apsidejzi-a da ti pojasni. covjek ga je jako dobro razumio. do tada ne udaraj o zidove. ima nas koji smo procitali vise od tebe, pa i bili vjernici duze od tebe. ne pravi od sebe hram. to je haram.Plavo-bijeli wrote:belfy wrote:ne ubacuj programiranje i programske jezike ovdje, jer njima tu nije mjesto. oni su jasno odredjeni. ovo sto covjek pita nije. to sto ti zelis takvu paralelu, ne znaci da ista i postoji. ovdje nije on taj koji ne konta. btw, kome god je Zakir Naik "autoritet koji objasni" taj ne bi trebao ni da diskutuje ovdje. svakog vjernika koji kaze da je Zakir idiot, ja postujem iz razloga sto sam i sam bio vjernik i vidio kakve bombe ovaj baca. sa njim u timu da stavim i Haruna Yahyu. elem, ko se pozove na njih moze zasluziti samo jedno veliko preskakanje. oni su Islam korjenovali na svoj nacin i uveliko sveli na nizi nivo.Plavo-bijeli wrote:ne kontaš brate i jbg![]()
isto da ja naprimjer objašnjavam nekome sad funkcije iz c++ jezika i da on meni non stop govori da neka funkcija vraća vrijednost 5 i nikako ne može da shvati da treba da vrati vrijednost 250, ma koliko god se ja trudio, njemu nije jasno. On sad može pod 1) da prihvati da je vrijednost ipak 250 iako to ne shvata i pod 2) da i dalje tvrdi da treba da bude 5, iako se niko ne slaže sa njim. Koji god odabir da odabere poenta je da treba da se ostavi programiranja, a u tvom slučaju, sam shvati šta trebaš da ostaviš i čemu da se posvetiš, jer ovo ti ne ide, bez uvrede...il kontaš, ili ne kontaš, a neke jednostavne stvari ako ne kontaš, jednostavno ih onda nikad nećeš skontati, osim ako nisi baš mlad![]()
![]()
Trenutno sam maksimalno opterecen programiranjem, pa mi se sve na neki način vrti oko toga.
Što se tiče ostaloga, toliko si napričao gluposti da ne želim nešto posebno ni da komentarišem. Kojeg onda predavača trebamo da slušamo ako ne Zakira... al čuj bio sam vjernik i skontao kakve bombe baca hahahha, Zakir Naik zna napamet Quran, priznat svugdje u svijetu i sad bi nekog trebalo da interesuje tvoje mišljenje i tih nekoliko "vjernika"... pozz
- MyTao
#147 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
hahaha... jeli ozbiljno vjerujes u magiju?Plavo-bijeli wrote:hmm pa eto ako misliš da su ti svi ljudi na svijetu samo bolesni i da na tu bolest nekim čudom utiče učenje Qurana i da to nije ništa čudno, onda objasni sve ove videoe :
- Plavo-bijeli
#148 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
hahahaha... je li to ti ozbiljno vjeruješ da ona uopšte ne postoji? 
- HadiRa
#149 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
Kroksica wrote:Stvarni lokalitet ili sta li?HadiRa wrote:amaaan sta ste svasta nadrobili... a vjerojatno ne znate ni najjednostvniji odgovor, na pitanje gdje se nalazi Dzennet
![]()
da Kroksica, stvarni lokalitet.
- HadiRa
#150 Re: Zašto nas je Allah stvorio da ga obožavamo?
RNG_25 wrote:Reci nam, gdje je Džennet? Hoće li i u Džennetu ljudi i džini obožavati Allaha?HadiRa wrote:amaaan sta ste svasta nadrobili... a vjerojatno ne znate ni najjednostvniji odgovor, na pitanje gdje se nalazi Dzennet
![]()
pa , sta znam ja, nekako nema smisla sad da kazem i odam Tajnu..
ono, kontam, pokvarit cu igru, ako ves sad kazem Rjesenje
jer ja vrlo rado citam sve ovo sto se pise, i sa povrsine i sa dubine mozga ljudskoga. . neka nas jos malo .