Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevsko_pivo

#126 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by sarajevsko_pivo »

Gradnja mozda pocine 2020, ove ili naredne godine sigurno ne!
P308

#127 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by P308 »

sarajevsko_pivo wrote:Gradnja mozda pocine 2020, ove ili naredne godine sigurno ne!
To neka "insajderska" informacija?
gtc

#128 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by gtc »

Zadatak studenata sa Arhitekture.
Kako je neko dosao do ovih rendera ne znamo :/
Eto, mozete sada mirno da spavate. Nista od ovoga :D
SAID5

#129 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by SAID5 »

ako nista, studenti su nam za 10 :thumbup:
homega

#130 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by homega »

sarajevsko_pivo wrote:Gradnja mozda pocine 2020, ove ili naredne godine sigurno ne!
Dječače iz Holandije, bi li konačno prestao s trolanjem i provociranjem lažnim projektima!
gtc

#131 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by gtc »

SAID5 wrote:ako nista, studenti su nam za 10 :thumbup:
jos jedno razocarenje- ovo je rad kolege iz Stuttgarta xD
made_in_sarajevo

#132 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by made_in_sarajevo »

karanana wrote:fakat koliko ima praznih nebodera i nesto nizih prostora......jednog-dva objekta na alipasinom do kumrovca, bosmala, vidjecemo za ono izmedju ep i bristola, avaza, mislim velikim dijelom i unitica.....
one tri zgrade su rasprodate vec. prva zgrada su stanovi i vec su useljeni,zivi se. stan od 100 i nesto kvadrata+garaza samo 1milion maraka, info od ljudi koji su kupili :mrgreen: . da je napucana zgrada nema sumnje,a neki dan ja u kuli B (centralna zgrada) i govore mi majstori "kupio neko stan na vrhu negdje pa mu se ne svidja i srusio zidove i novo zida nesto :shock: :mrgreen: . druga zgrada ta kula B je dva projekta u jednoj zgradi. znam da je od 7 do 13 sprata agencija za bankarstvo,a od prizemlja do 7. ne znam sta ce biti ali je prodato,nece zjapiti prazno. ona treca zgrada do bristola sto se gradi je kompletna zirat banka,mada je i tu sranje bilo jer su turci trazili proizvode od jednog proizvodjaca,a bosnjo ponudio zlj marku i bio bruku jeftiniji od firmi koje su ponudile tog proizvodjaca sto su turci trazili, pa se malo natezali ali nastavili su dalje sa radovima.

samo mene je vazda zanimalo koliko je avaz popunjen, koliko su popunjeni hoteli tipa mariot sad, radon plaza, hotel sarajevo i tako ti skupi bas, koliko je unitic popunjen i sad ova grdosija sto lafo hoce da prave,a i scc koliko ce biti popunjen i ko ce spavati u 5 zvjezdica hotelu :mrgreen:
edin_the

#133 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by edin_the »

Da nema potražnje ne bi bilo ni ponude :)
Alkos

#134 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

Stan od 100 kvadrata i garažno mjesto milion maraka?!?! :shock:

Možda u Londonu.
O'zone
Globalni moderator

#135 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by O'zone »

Alkos wrote:Stan od 100 kvadrata i garažno mjesto milion maraka?!?! :shock:

Možda u Londonu.
Ne kontam šta se čudiš. Evo stanovi kod mene u ulici iznad OHR-a 500 000 po stanu

http://buyrent.ba/property/prodajem-sta ... -kovacici/
made_in_sarajevo

#136 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Možda u Londonu.
mislim da je vise od 100 kvadrata bilo ali tako nesto ali nije se ni stedilo,em jos lokacija dobra. jos ako su ubacivali,dodavali nesto svoje milion je kao od sale nakucati. pogotovo sto su ovdje sva zadnja cuda ugradjivali,a to nista nije jeftino, sad imas uticnice koje kosta 20-30KM po komadu,a drzao sam u ruci prekidac za svjetlo koji kosta 70KM, od prave devine koze je prosiven. pa sam baci racunicu koliko tih zavrsnih npr. elektro radova dodje,a gdje su ostali radovi,a nisu fuserili na zgradama jer sam ulazio i gledao, zgrade su nenormalno napucane. ova poslovna zgrada u sredini svaka kancelarija ima siemens regulator za temperaturu,a nije to nista jeftino jer su sve najbolji i haman najskuplji proizvodjaci ugradjivali. kvadrat na skenderiji u novim zgradama je oko 3000km, pa imas onu zgradu na tranzitu sto je napravljena kazu pametni stanovi unutra,a pametni stanovi su sve samo nisu jeftini. dolazi kod nas vakat kad ces imati beze zgrade do 1500km kvadrat kao sad tibra,miljacka,a sve vise ce biti zgrada gdje ce biti 3000 kvadrat ali dobijes stan u kojem elektronika sve radi za tebe, haman sve :mrgreen:
Alkos

#137 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

Čudim se jer je u pitanju stan od 100 i nešto kvadrata (neka je 130m2) i mjesto u garaži, što znači da cijena kvadrata ide do 7.000 KM u što teško mogu povjerovati.

U ovoj "tvojoj" vili :mrgreen: dobiješ i bašticu ako ništa, a i 100 puta bolju lokaciju od socijalnog. Kako god, po meni je previše i ne mogu povjerovati u toliku cijenu zaista. Jedino ako je neki penthouse na 2 etaže, s bazenom, baštom i ostalim izdrkavanjima.

Najbolji stan u Koševo Hills-u (Medicinski fakultet) u najzlatnije vrijeme nekretnina (2 etaže, preko 150 kvadrata+mjesto u garaži) je koštao oko 900.000 KM.
Alkos

#138 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

made_in_sarajevo wrote:

Možda u Londonu.
mislim da je vise od 100 kvadrata bilo ali tako nesto ali nije se ni stedilo,em jos lokacija dobra. jos ako su ubacivali,dodavali nesto svoje milion je kao od sale nakucati. pogotovo sto su ovdje sva zadnja cuda ugradjivali,a to nista nije jeftino, sad imas uticnice koje kosta 20-30KM po komadu,a drzao sam u ruci prekidac za svjetlo koji kosta 70KM, od prave devine koze je prosiven. pa sam baci racunicu koliko tih zavrsnih npr. elektro radova dodje,a gdje su ostali radovi,a nisu fuserili na zgradama jer sam ulazio i gledao, zgrade su nenormalno napucane. ova poslovna zgrada u sredini svaka kancelarija ima siemens regulator za temperaturu,a nije to nista jeftino jer su sve najbolji i haman najskuplji proizvodjaci ugradjivali. kvadrat na skenderiji u novim zgradama je oko 3000km, pa imas onu zgradu na tranzitu sto je napravljena kazu pametni stanovi unutra,a pametni stanovi su sve samo nisu jeftini. dolazi kod nas vakat kad ces imati beze zgrade do 1500km kvadrat kao sad tibra,miljacka,a sve vise ce biti zgrada gdje ce biti 3000 kvadrat ali dobijes stan u kojem elektronika sve radi za tebe, haman sve :mrgreen:
Eh to je druga stvar ako ti možeš tražiti da ti posebno naporave zlatnu dasku na šolji, lustere sa swarovski kristalima ili šalter od devine guzice... Koliko je regularno stan, da dođe neko i kupi? Koliko je kvadrat?

Zato mi je malo nerealno izgledalo stan za milion... U slučaju da imaš posebne zahtjeve može stan otići i na 2 milčeka :mrgreen: Ali to mi nije relevantno i zato sam se začudio.
ins

#139 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by ins »

made_in_sarajevo wrote: samo mene je vazda zanimalo koliko je avaz popunjen, koliko su popunjeni hoteli tipa mariot sad, radon plaza, hotel sarajevo i tako ti skupi bas, koliko je unitic popunjen i sad ova grdosija sto lafo hoce da prave,a i scc koliko ce biti popunjen i ko ce spavati u 5 zvjezdica hotelu :mrgreen:
UNITIC je 99% popunjen, imaju listu cekanja za kancelarijski prostor. S vremena na vrijeme bude pokoja prazna kancelarija, nakon sto se okonca neki medjunarodni projekat i odmah se popuni. U prizemlju ima nesto malo onih poslovnih prostora prazno, ali to je ionako bio koncepcijski promasaj

Sto se hotela tice, svi posluju vrlo profitabilno,Evropa je skoro uvijek blizu 100% popunjenosti. Bristol cesto.
Last edited by ins on 02/02/2015 13:10, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#140 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

alkos ne znam ja jesu li trazili svasta nesto, znam da su toliko platili

https://www.youtube.com/watch?v=mQ5evZfEqWw

slicno ovome je bilo samo za 2 ili 3 ovakva ormara je oko 100 000KM. nemoj da te onda cude cijene stanove ne bitno jel napucan ili go ko lipa.
JThomas

#141 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by JThomas »

bristol, evropa i sarajevo odlično rade. ostali dosta slabije od njih.
Hajvan

#142 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Hajvan »

Holjivud možda i najbolje.
P308

#143 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by P308 »

Alkos wrote:
made_in_sarajevo wrote:

Možda u Londonu.
Eh to je druga stvar ako ti možeš tražiti da ti posebno naporave zlatnu dasku na šolji, lustere sa swarovski kristalima ili šalter od devine guzice... Koliko je regularno stan, da dođe neko i kupi? Koliko je kvadrat?

Zato mi je malo nerealno izgledalo stan za milion... U slučaju da imaš posebne zahtjeve može stan otići i na 2 milčeka :mrgreen: Ali to mi nije relevantno i zato sam se začudio.
Cijena m2 u S2 objektu u Novom Sarajevu je izmedju 2600 i 2800 KM. Kakav crni milion :shock:
Trosoban stan od 75m2 kosta oko 200.000 KM (pouzdana informacija od prijatelja koji je agent za nekretnine).
made_in_sarajevo

#144 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

onda su ovi dodatno radili stan, nisam ih pitao otkud tolika cifra
P308

#145 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by P308 »

Iako je ovo veliki off topic, evo pokazni stan iz objekta o kojem govorimo:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Fotografije su preuzete od Hadisa Kadića.
made_in_sarajevo

#146 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

samo da im nisu krivi zidovi kao inace u novogradnji sto se zna desiti ili da fali zica kad se struja radila :mrgreen:
Shon Phon

#147 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Shon Phon »

Dok se gradio prvi neboder, razgovarao sam sa jednim od izvodjaca radova koji je dobio neke stanove u kompenzaciju i koji mi je nudio te iste stanove po nekim relativno normalnim cijenama. Nemoguce je da stan na toj lokaciji kosta 8.000 za kvadrat. Tu cifru sto spominjes mozes dosegnuti ako ti namjestas stan, pa za kuhinju das 50.000, pa pocnes namisljati i sl.
A sto se hotela tice, reci su ti samo ovo. Ljetos sam trazio smjestaj za svoje goste u nekom od boljih sarajevskih hotela i pogodi: mjesta ni za lijeka, sve popunjeno, imaju neke rupe, ali navedeni termini, nista.
Alkos

#148 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

P308 wrote: Cijena m2 u S2 objektu u Novom Sarajevu je izmedju 2600 i 2800 KM. Kakav crni milion :shock:
Trosoban stan od 75m2 kosta oko 200.000 KM (pouzdana informacija od prijatelja koji je agent za nekretnine).
:thumbup: To je to... Hvala na info.
bogumila

#149 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by bogumila »

Shon Phon wrote:Dok se gradio prvi neboder, razgovarao sam sa jednim od izvodjaca radova koji je dobio neke stanove u kompenzaciju i koji mi je nudio te iste stanove po nekim relativno normalnim cijenama. Nemoguce je da stan na toj lokaciji kosta 8.000 za kvadrat. Tu cifru sto spominjes mozes dosegnuti ako ti namjestas stan, pa za kuhinju das 50.000, pa pocnes namisljati i sl.
A sto se hotela tice, reci su ti samo ovo. Ljetos sam trazio smjestaj za svoje goste u nekom od boljih sarajevskih hotela i pogodi: mjesta ni za lijeka, sve popunjeno, imaju neke rupe, ali navedeni termini, nista.
8000 vjerovatno nije al da je 5, to me ne bi cudilo. 5000 je i dan danas u importanne a sad su to vec polovni/"stari" stanovi. dodaj jos i cijenu garaze, ili dva mjesta jer ko ima tolike pare za stan ima najmanje dva auta, i eto ti. nabere se to. ako je stan 200 kvadrata milion je i bez ikakve garaze.
neki

#150 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by neki »

cijena je bila 2400+PDV po kvadratu..da su ga rusili i gradili 5 puta i stavljali pozlacene plocice u sanitarije ne bi mogao dostici milion
prestanite vjerovati ljudima kojima price pricaju radnici po gradilistu...
Post Reply