Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stjui

#126 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Stjui »

Oligarh wrote: Zadnji put kada sam provjeravao, Bosna i Hercegovina je po Ustavu bila sekularna država. To znači da se smiju nosati i teleće glave, ako je to nečije ubjeđenje. Moj stav oko hamajlija je isti kao i tvoj,ali to su samo naši stavovi, koji se drže za sebe. Bosna i Hercegovina je sekularna i demokratska zemlja, svi koji misle da treba da bude nešto drugo, neka se javno izjasne, da se i sa njima postupi onako kako treba. Meni je svako neprijatelj ko moju zemlju vidi kao nešto drugačije u odnosu na ono za što je se borilo od 25.11.1943.godine, I na meni je da branim to što sam branio i 1992.-95.

A tada svejedno mi je koja će mi vrsta bradonje biti ispred nišana, njih eliminišem po automatizmu.
ja bih također skrenuo pažnju nekom ko se zove muslimanom na pogubnost nosanja hamajlije,jer na to imam i pravo i obavezu.ateisti i pripadnici drugih religija me ne zanimaju.ono što me ovdje ljuti je količina nadmenosti i silništva koji bazde iz govora i postupaka ovih papana.
Panzer_Daddy

#127 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Panzer_Daddy »

It_is_a_Leclerc wrote: Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.
U svojoj vjeri i na svojoj zemlji :lol:
bingov buraz

#128 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by bingov buraz »

Jebi ti to hajrova dedo petobu na iskustvo,neki bi popustili vec na 30 kermi :mrgreen:
razonoda

#129 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by razonoda »

Freamon Lester wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.
Mislis na dedu?
Koliko mi poznato pola Sarajeva ima redukc.vode. kakva je situcija ljeti u prevoznim sreds. :-)
MuaDib

#130 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by MuaDib »

S4mpion wrote:
MuaDib wrote:Meni nikako ne ide u glavu, kako nekom materijalne stvari mogu nanjeti duhovnu štetu.
Nevezano za ovaj slučaj, materijalne stvari itekako mogu nanijeti duhovnu štetu. Recimo, gomila papira, koju ljudi zovu novcem, vrlo lahko čovjeka pretvara u životinju.
Kakva zamjena teza. PARE NEMAJU NIKAKAV UTICAJ NA DUHOVNI ŽIVOT. ALI KOD NAS SVIJET VJERUJE U PAPIRE SA ZAPISIMA I PLAĆA TA ISTA SRANJA MISLEĆI DA ĆE SEBE ZAŠTITITI, A KATKADA I DRUGOM NAPAKOSTITI. O tome govorim. A velika je razlika između novca kojim razmjenjuješ materijalna dobra, od tzv. razmjene duhovnih dobara, koja se ne kupuju, nego se izgrađuju i oblikuju. Da ne govorim o plaćanju nekome da se "riješi hereze".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#131 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

Oligarh wrote: Zadnji put kada sam provjeravao, Bosna i Hercegovina je po Ustavu bila sekularna država. To znači da se smiju nosati i teleće glave, ako je to nečije ubjeđenje. Moj stav oko hamajlija je isti kao i tvoj,ali to su samo naši stavovi, koji se drže za sebe. Bosna i Hercegovina je sekularna i demokratska zemlja, svi koji misle da treba da bude nešto drugo, neka se javno izjasne, da se i sa njima postupi onako kako treba. Meni je svako neprijatelj ko moju zemlju vidi kao nešto drugačije u odnosu na ono za što je se borilo od 25.11.1943.godine, I na meni je da branim to što sam branio i 1992.-95.

A tada svejedno mi je koja će mi vrsta bradonje biti ispred nišana, njih eliminišem po automatizmu.
Bravo kralju :thumbup:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#132 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Decerto »

Su uklonili taj video ili ? Moze link ?
JThomas

#133 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by JThomas »

žalite se porodici izetbegović i centrali IZ.
insomnia78

#134 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by insomnia78 »

Decerto wrote:Su uklonili taj video ili ? Moze link ?
Pa eno ti ga u prvom postu
Decerto

#135 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Decerto »

insomnia78 wrote:
Decerto wrote:Su uklonili taj video ili ? Moze link ?
Pa eno ti ga u prvom postu
Nije mi ucitavalo taj embedan video pa sam mislio da su ga uklonili..hvala ;)
Danguba

#136 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Danguba »

Ja ogavne teme a jos ogavnijih komentara.

Bas mi se povraca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#137 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote:Ja ogavne teme a jos ogavnijih komentara.

Bas mi se povraca.
A je li video ogavan ?
ZenaZbrkovima

#138 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by ZenaZbrkovima »

_BataZiv_0809 wrote:Jel' to neko ozbiljno tvrdi da zloupotreba necijeg teskog materijalnog polozaja da mu se oduzme drag predmet, predstavlja provodjenje serijata i alahove volje?
Bas mi bi jadno vidjeti onaj dio kada je deda popustio stisak ruke na iznos od 50 KM, vidno se kolebajuci izmedju 50 KM i necega u sta, bilo to vjerski ili ne, vjeruje vec 20-30 godina.. Tuga. Iskreno, svim srcem zelim vjerovati da su ovim cinom ucinili "dobro djelo" ovom starcu, kako bi bar na neki nacin sebi opravdala ucinjeno, jer me ko covjeka stid ovog cina..
Danguba

#139 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:Ja ogavne teme a jos ogavnijih komentara.

Bas mi se povraca.
A je li video ogavan ?
Ogavno je i kada covjek sere na livadi pa ga se snima a jos ogavnije kada se to brutalno prokomentarise i GENERALIZUJE.
Ajatolah_

#140 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Ajatolah_ »

Čuj platili mu 50KM... gdje je ovo, da i ja malo pronosam nekakvu hamajliju? A nešto kontam, skidanje krsta bi sigurno dodatno cijenili. :oops:
ZenaZbrkovima

#141 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by ZenaZbrkovima »

Ajatolah_ wrote:Čuj platili mu 50KM... gdje je ovo, da i ja malo pronosam nekakvu hamajliju? A nešto kontam, skidanje krsta bi sigurno dodatno cijenili. :oops:
Nije fazon u hamaliji kao takvoj, fazon je u tome da su, svjesni teske materijalne situacije od covjeka silom kupili njegovu vjeru, nesto sto mu je mozda i vrlo vjerovatno i pomagalo.. Mozda kao placebo, mozda kao snaga vjere u teskim trenucima ili na 1001 drugi nacin. Mozda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#142 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote:
Ogavno je i kada covjek sere na livadi pa ga se snima a jos ogavnije kada se to brutalno prokomentarise i GENERALIZUJE.
Slazem se. Generalizacija ne donosi niceg dobrog.

Ali ne vidim razlog zasto ne osudjujes ovo prikazano na videu.

Dosao frajer da od nekog otkupi njegov licni predmet. Da bi ugovor bio pravno valjan mora postojati saglasnost volja. U ovom slucaju je ocigledno nema. Toliko glede pravnog aspekta.

Moralni nije ni potrebno komentarisati.
Danguba

#143 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:

Ali ne vidim razlog zasto ne osudjujes ovo prikazano na videu. :jbt:

Dosao frajer da od nekog otkupi njegov licni predmet. Da bi ugovor bio pravno valjan mora postojati saglasnost volja. U ovom slucaju je ocigledno nema. Toliko glede pravnog aspekta.

Decerto

#144 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by Decerto »

Danguba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:

Ali ne vidim razlog zasto ne osudjujes ovo prikazano na videu. :jbt:

cuj dosao da otkupi...dedo nece da proda,ovaj govori e oces oces...sutra da mu dodju kucu otkupit za 100 km ?
DZONPI

#145 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by DZONPI »

Halo sutra ce ti rec mojne pit pivu nevalja zaustavi ce ti djete rec halo nisi pokrivena.jesta ovo u kojoj je ovo zabiti a mozda i nije zabit.Ko su ove face sta je ovo.Jeste li vi svjesni sta ovo znaci ako su dedi uspjeli ovo uradit slijede novi pokusaji.Ko si ti da mi govoris sta valja sta nevalja.Ovaj sistem ide namjerno da posvadja muslimane one stare bosanske i ove novije ko ih salje jesu li placeni.Ovo je opasno kolko god vama licilo samo maltretiranje dede.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#146 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by _BataZiv_0809 »

Decerto wrote:
cuj dosao da otkupi...dedo nece da proda,ovaj govori e oces oces...sutra da mu dodju kucu otkupit za 100 km ?
Zelenasenje u ime religije :mrgreen:
shibonja

#147 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by shibonja »

Nisam ja za ovo ratovo 92-95 pichka im materina,oni su garant tad smrdili po svedskoj i njemackoj,mame him se nahebem radikalne ,pa nek me banuje vjecno

SIPA,radis li ti sta?
dobar osjecaj

#148 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by dobar osjecaj »

It_is_a_Leclerc wrote:
Freamon Lester wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa pogledajte vi te face, pa to je neokupano, sigurno i smrdi, znojno, balavo, bradato. Pravi primjer onih gubavaca iz staroruskih sela.
Mislis na dedu?
Pa i na dedu. Ali dedo je, očito, teška sirotinja i hoda okolo od kuće do kuće da mu ko šta udjeli.

Gospoda sa kamerom, pak, nisu sirotinja, već samo ogavni goatfuckeri.
Veoma zanimljivo zapazanje. Ja sam vidjela dedicu, koji je u odnosu na mnoge njegove vrsnjake koje vidjam i po urbanim i po seoskim sredinama, prilicno pismeno i uredno odjeven. Na dedi su lijepe hlace od stofa s jaknom koja se slaze s tim hlacama. Ima lijepu kosulju bijele podloge na kojoj nisam zapazila tragove zutila ili crnila (karakteristicne za manjak higijenskih navika), preko kosulje ima dzemper na V izrez. Deda nema zube sto moze biti posljedica bezbroj razloga. Dedin glas se jedva cuje, sto isto moze biti posljedica bezbroj razloga.
dobar osjecaj

#149 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by dobar osjecaj »

Kemura wrote:
dobar osjecaj wrote:
Kemura wrote:Hajdemo sada svi da praktikujemo ono što nas usrećuje, da bacamo smeće sa balkona, da istresamo stoljnjake pune mrva komšijama ispod nas, da odvrnemo glasno muziku u 1 sat noću, da prolazimo kroz crveno, da se opijamo pa da maltretiramo svoju djecu, da psujemo kome šta stignemo... i tako dalja. Zašto da poštujemo sve te zakone i pravila.
i hajde da NE pokušavamo sugerisati ovim gore sretnicima da se njihov osjećaj sreće kosi sa nekim pravilima.
I pedofil je sretan kada radi ono što voli...
Samo se ne treba sekirati ni zbog čega. Sve će to biti kako treba kad sunce izađe na zapadu.
Blago onim sretnicima koji imaju hamajlije, oni će biti spašeni...
Kao neko ko je upravo cistio mamin balkon i sa okapnice cistio komadice salame, ovitak od suzduke, komadice bijelog luka i hrpu mrva - koje su doletile s gornjih balkona doseljenika koji nikad nisu shvatali logiku i pravila komunalnog stanovanja i suzivota s drugim porodicama - (dok nisam prisilno zatvorila balkon te komadice smo nalazili na vesu i stvarima koje smo ostavljali na balkonu) - a pa kao neko ko dobro osjeca sta znaci svakodnevno imati serviran tudji otpad od dorucka na balkonu - mogu ti reci da ti je logika potpuno neprimjenjiva. Na sebi mogu nositi sta zelim, hodati bez rublja, istetovirana, premazana cime pozelim - sve dok samo ja osjecam uzitak i posljedice toga.

Niko na ovom svijetu nema pravo da mi se priblizava i dovodi u pitanje u sta cu ja vjerovati, sta cu nositi ispod svog dzempera i koliko je ta moja vjera u skladu s tudjim sistemima vrijednosti. Oni koji misle drugacije imaju pravo da te sisteme primjenjuju samo na sebi ili ako im je apetiti veci, da se isele u zemlje i sisteme gdje se tako zivi. Izjednacavati urednog, dobrodusnog dedicu koji odbrojava dane do smrti i sretan je s nekom amajlijom, s pedofilom - je odraz urodjene ili odradjene lobotomije.
Bravo,

evo i ovaj dedo je osjetio užitak i posljedice nošenja hamajlije.
Tvoje tijelo, tvoja stvar. Istetoviraj se, reži se žiletom, maži se domestosom ili medom, kako god tebi odgovara radi sa SVOJIM tijelom.
Koja god da je tvoja vjera, trebala bi je poštovati. Nemoj mješati vjeru sa sistemom vrijednost molim te.
Mene nisu "iselili" ni četnici pa nećeš ni ti.
Cuvaj svoj veliki govor o cetnicima i iseljavanju za neku drugu publiku. Ovdje smo svi prilicno osjetili rat na razne nacine na vlastitoj kozi.
MyTao

#150 Re: Zlostavljanje dede u svrhu internet promocije...

Post by MyTao »

Odvratno!

Oni ismijavaju dedu jer vjeruje da mu neki papir moze pomoci, a i sami vjeruju da ga obuzeo sejtan :-) i slicne gluposti...
Post Reply