Znaci hoda se po gej paradama, a lafo se klanja zadnjih 20 godina?salik79 wrote: Da li si ti ikada vidio na sta lice gej parade, koje se i dalje redovno odrzavaju u zemljama u kojima su dobili sva zakonska prava?!
Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
- XXS
#126 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
-
5 0 5
#127 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ne tvrdim da oni koriste islamska pravila korektno. ali ko moze reci ko koristi ispravno? toliko razlicitih tumacenja istih stvari po svijetu. ko je upravu? zasto isilova verzija ne bi mogla biti? robovlasnistvo je bila normalna stvar kada se kuran sklapao. nisam cuo da je "objavljen" update iz kojeg je izbrisano.almir_tz wrote: Gdje u Kur'anu stoji ovo što oni sprovode? Nemojte pisati gluposti.
- salik79
#128 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
almir_tz wrote:U redu, gdje u Kur'anu stoji da bi ih trebao ili ne prezirati? Pedere ili lažne muslimane?salik79 wrote:Mozda sam se pogresno (brzopleto) izrazio - ne mrzim - prezirem. Prezirem, jer su u suprotnosti sa svim mojim vjerskim, moralnim, drustvenim...i svim ostalim postulatima. Sto se pedera tice, neka ih u njihova cetiri zida, ali javne manifeste ljubavi ne zelim gledati na nasim ulicama. Inace, nikada ih ne bih vrijedjao, ili na bilo koji nacin omalovazavao i dovodio u nekakav podredjen polozaj u svakodnevnoj interakciji. Niti znam, niti me zanima, sta neko u svoja 4 zida radi, kao sto niko ne zna i ne treba da zna sta ja radim.
Također, gdje u Kur'anu stoji da je loše gledati javne manifeste ljubavi? Ili si se opet pogrešno izrazio?
Svako treba sve da zna ako neko u svojoj kući sprovodi nešto što nije sa zakonima te države.
Od države do države tačno postoji način kako se zakoni izglasavaju i kako se za nove zakone ili njihovo mijenjanje smiješ boriti
u svakoj od tih država. Izbor je, ali i odgovornost tvoja pa i u smislu odlaks ili ostanka u nekoj državi. Samo i jedino.
Jer nijedna od tih država nije počela odnosno stala sa tvojim stavom o njoj.
Pa u Kur'anu. Lutov a.s. narod i, s druge strane, licemjeri. Uzmi nekada Kur'an u ruke, nista lose ti se nece desiti, obecavam
- salik79
#129 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
O cemu ti?!XXS wrote:Znaci hoda se po gej paradama, a lafo se klanja zadnjih 20 godina?salik79 wrote: Da li si ti ikada vidio na sta lice gej parade, koje se i dalje redovno odrzavaju u zemljama u kojima su dobili sva zakonska prava?!
-
almir_tz
#130 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Koje ti gluposti pišeš.5 0 5 wrote:ne tvrdim da oni koriste islamska pravila korektno. ali ko moze reci ko koristi ispravno? toliko razlicitih tumacenja istih stvari po svijetu. ko je upravu? zasto isilova verzija ne bi mogla biti? robovlasnistvo je bila normalna stvar kada se kuran sklapao. nisam cuo da je "objavljen" update iz kojeg je izbrisano.almir_tz wrote: Gdje u Kur'anu stoji ovo što oni sprovode? Nemojte pisati gluposti.
U Kur'anu stoji da smiješ nekoga ubiti
(nevjernika, a tu se misli na mnogobošce, ne na vjernike bilo
koje religije koji vjeruju u jednog Boga) samo i jedino
ako te napadaju u krugu od osam kilometara od džamije.
Dakle, u samoodbrani, kao posljednji čin odbrane.
Ono, ohladi malo, nema tu nikakvih tumačenja, to je tako.
-
almir_tz
#131 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Možeš li mi tačno citirati? Ono što smo zaključili je da ne stoji da se mrzi bilo ko?salik79 wrote:almir_tz wrote:U redu, gdje u Kur'anu stoji da bi ih trebao ili ne prezirati? Pedere ili lažne muslimane?salik79 wrote:Mozda sam se pogresno (brzopleto) izrazio - ne mrzim - prezirem. Prezirem, jer su u suprotnosti sa svim mojim vjerskim, moralnim, drustvenim...i svim ostalim postulatima. Sto se pedera tice, neka ih u njihova cetiri zida, ali javne manifeste ljubavi ne zelim gledati na nasim ulicama. Inace, nikada ih ne bih vrijedjao, ili na bilo koji nacin omalovazavao i dovodio u nekakav podredjen polozaj u svakodnevnoj interakciji. Niti znam, niti me zanima, sta neko u svoja 4 zida radi, kao sto niko ne zna i ne treba da zna sta ja radim.
Također, gdje u Kur'anu stoji da je loše gledati javne manifeste ljubavi? Ili si se opet pogrešno izrazio?
Svako treba sve da zna ako neko u svojoj kući sprovodi nešto što nije sa zakonima te države.
Od države do države tačno postoji način kako se zakoni izglasavaju i kako se za nove zakone ili njihovo mijenjanje smiješ boriti
u svakoj od tih država. Izbor je, ali i odgovornost tvoja pa i u smislu odlaks ili ostanka u nekoj državi. Samo i jedino.
Jer nijedna od tih država nije počela odnosno stala sa tvojim stavom o njoj.
Pa u Kur'anu. Lutov a.s. narod i, s druge strane, licemjeri. Uzmi nekada Kur'an u ruke, nista lose ti se nece desiti, obecavam
-
5 0 5
#132 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ja ne poznajem dovoljno tu materiju da bih mogao dublje ici u diskusiju. niti me zanima. ali mislim da za razliku od tebe, bar mogu sagledati, koliko toliko iz vana, pa osjecam da sam malo neutralniji. no, ne tvrdim da sam upravu. samo razmisljam naglas.salik79 wrote: Ovo je krucijalni dokaz da ne znas materiju o kojoj govoris, nego te vode ad hominem osjecaji, odnosno - u suprotnom slucaju - homofilijski osjecaji (da li zbog bliskosti s istima, osobnog opredjeljenja, ili jednostavno zbog svega onoga sto je u suprotnosti s vjerskim svjetonazorom, ili, pak, neceg treceg, u to ne bih ulazio), tako da bi nasa daljnja diskusija bila kretanje u nekom zacaranom krugu iz kojeg nema izlaza, stoga smatram da nam je najbolje odmah zavrsiti istu.
drugo, ja gledam na homoseksuale isto kao i na majke srebrenice, koje si spominjao. ako su(osjecas) nepravdu prema njima, jer su beznacajna manjina tamo gdje zele dici glas na nepravdu, onda mislim da bi isto tako, kao covjek, trebao podrzati i tu malu grupicu ljudi koji isto zive u jednoj sovinistickoj (prema njima) sredini, bez obzira sta ti osobno mislis o njihovom izboru. tako ja mislim. a sad probaj napraviti odmak i zamisli kako bi se osjecao da moras kriti da si musliman i da te je strah izaci van jer bi te neko zbog toga mogao napasti. isto ti je to. pozdrav.
- Queen_of_hearts
#133 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Ti ne zelis javne manifeste pederske ljubavi na ulicama,ja zelim ! Uzmimo da smo i gradjani istoga grada ,pred zakonom jednaki,placamo porez bla bla bla.......Koji je tvoj argument da bi tvoje bilo vise uvazavano od mog ? Ti pripadas vecini ??salik79 wrote:Mozda sam se pogresno (brzopleto) izrazio - ne mrzim - prezirem. Prezirem, jer su u suprotnosti sa svim mojim vjerskim, moralnim, drustvenim...i svim ostalim postulatima. Sto se pedera tice, neka ih u njihova cetiri zida, ali javne manifeste ljubavi ne zelim gledati na nasim ulicama. Inace, nikada ih ne bih vrijedjao, ili na bilo koji nacin omalovazavao i dovodio u nekakav podredjen polozaj u svakodnevnoj interakciji. Niti znam, niti me zanima, sta neko u svoja 4 zida radi, kao sto niko ne zna i ne treba da zna sta ja radim.
I sta velis........majke Srebrenice nemaju prava,povratnici u RS nemaju prava ,dvije skole pod jednim krovom,ne daju bosanski u skolama .......
Tragicno ,majke mi......
-
almir_tz
#134 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Sve u redu, ali to nije tema ove emisije.
-
5 0 5
#135 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ja sam konkretno spominjao robovlasnistvo, jer znam da se spominje u kuranu, isto tako je popularno u siriji gdje ovi sprovode svoj teror. i na kraju krajeva, nije ni bitno sta pise, nego kako se tumaci. a tumacenja ima, priznat ces, koliko ti dusa zeli.almir_tz wrote: Koje ti gluposti pišeš.
U Kur'anu stoji da smiješ nekoga ubiti
(nevjernika, a tu se misli na mnogobošce, ne na vjernike bilo
koje religije koji vjeruju u jednog Boga) samo i jedino
ako te napadaju u krugu od osam kilometara od džamije.
Dakle, u samoodbrani, kao posljednji čin odbrane.
Ono, ohladi malo, nema tu nikakvih tumačenja, to je tako.
-
almir_tz
#136 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Ma nema tu nikakvih tumačenja.
Skontali momčići kako pod okriljem kofol vjere osvojiti
što veći prostor i to ti je. Ali fakat, ovo sve s islamom
apsolutno nikakve veze nema.
Skontali momčići kako pod okriljem kofol vjere osvojiti
što veći prostor i to ti je. Ali fakat, ovo sve s islamom
apsolutno nikakve veze nema.
-
almir_tz
#137 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Već sam postavljao, uzmi si vremena i pogledaj:
- and
#138 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
pa i jesmo jednaki.nisam čuo da su neke sex parade bile,pa ne znam zašto bi jedino pederi bili povlašteni i paradiraliQueen_of_hearts wrote:Ti ne zelis javne manifeste pederske ljubavi na ulicama,ja zelim ! Uzmimo da smo i gradjani istoga grada ,pred zakonom jednaki,placamo porez bla bla bla.......Koji je tvoj argument da bi tvoje bilo vise uvazavano od mog ? Ti pripadas vecini ??salik79 wrote:Mozda sam se pogresno (brzopleto) izrazio - ne mrzim - prezirem. Prezirem, jer su u suprotnosti sa svim mojim vjerskim, moralnim, drustvenim...i svim ostalim postulatima. Sto se pedera tice, neka ih u njihova cetiri zida, ali javne manifeste ljubavi ne zelim gledati na nasim ulicama. Inace, nikada ih ne bih vrijedjao, ili na bilo koji nacin omalovazavao i dovodio u nekakav podredjen polozaj u svakodnevnoj interakciji. Niti znam, niti me zanima, sta neko u svoja 4 zida radi, kao sto niko ne zna i ne treba da zna sta ja radim.
I sta velis........majke Srebrenice nemaju prava,povratnici u RS nemaju prava ,dvije skole pod jednim krovom,ne daju bosanski u skolama .......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tragicno ,majke mi......
-
5 0 5
#139 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
a nisu bile zato sto im se prijeti lincom. a eto, neka su vam ove bradate spodobe bolje. neka vas oni nauce pameti.and wrote: pa i jesmo jednaki.nisam čuo da su neke sex parade bile,pa ne znam zašto bi jedino pederi bili povlašteni i paradirali
- and
#140 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ni oni nisu nikakve parade tražili5 0 5 wrote:a nisu bile zato sto im se prijeti lincom. a eto, neka su vam ove bradate spodobe bolje. neka vas oni nauce pameti.and wrote: pa i jesmo jednaki.nisam čuo da su neke sex parade bile,pa ne znam zašto bi jedino pederi bili povlašteni i paradirali
-
5 0 5
#141 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ali jesu paradirali. i upadali u dzamije. i postavljali bombe pod policijske stanice. i pucali po narodu na ulici. i klali svoje majke. ali neka ih. trebaju bas takvi muslimanima. da hoce zauzeti sve dzamije u bosni. pa neka vas onda oni uce kako se treba moliti, oblaciti, guzicu prati...and wrote: ni oni nisu nikakve parade tražili
- and
#142 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
ili će ove učiti čemu guzica služi5 0 5 wrote:ali jesu paradirali. i upadali u dzamije. i postavljali bombe pod policijske stanice. i pucali po narodu na ulici. i klali svoje majke. ali neka ih. trebaju bas takvi muslimanima. da hoce zauzeti sve dzamije u bosni. pa neka vas onda oni uce kako se treba moliti, oblaciti, guzicu prati...and wrote: ni oni nisu nikakve parade tražili
-
Zastavnik_dzemo
#143 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Realno covjek dosao u dzamiju i rekao efendiji da laze .... to je demokratija i sloboda govora. Nikog nije ni povrijedio ni uvrijedio
-
Juliuscezar
#144 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Ako ne trollas, pravila hutbe nalazu da se hutba ne komentarise. Licno se mozes ne sloziti sa onim sto efendija govori ali je zabranjeno komentarisati pogotovo na ovaj nacin praviti probleme u dzamiji.Zastavnik_dzemo wrote:Realno covjek dosao u dzamiju i rekao efendiji da laze .... to je demokratija i sloboda govora. Nikog nije ni povrijedio ni uvrijedio
-
5 0 5
#145 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
haha. neka neka. tako treba. islamska zajednica je dopustila da im se podmetne kukavicije jaje (pretpostavljam zbog para), pa se sad moraju hrvati sa primitivcima, bivsim narkomanima i slicnim sljamom. neka ih sad oni uce pravom islamu. nisu bolje ni zasluzili.Zastavnik_dzemo wrote:Realno covjek dosao u dzamiju i rekao efendiji da laze .... to je demokratija i sloboda govora. Nikog nije ni povrijedio ni uvrijedio
- SkyLimit
#146 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
5 0 5 wrote: haha. neka neka. tako treba. islamska zajednica je dopustila da im se podmetne kukavicije jaje (pretpostavljam zbog para), pa se sad moraju hrvati sa primitivcima, bivsim narkomanima i slicnim sljamom. neka ih sad oni uce pravom islamu. nisu bolje ni zasluzili.
Meni je sve bilo jasno kada je Reis dva puta pozvao ambasadora Irana da mu javno očita bukvicu da se šitski Islam nije u tradiciji Bošnjaka i da se mora prestati sa misionarenjem po BiH.
U prvi mah sam pomislio svaka čast, ne bi mogao zatražiti ništa drugo od IZ BiH osim da se bezkompromisno bori za zaštitu islama kakvog Bošnjaci praktikuju više stoljeća.
Ali onda sam se zapitao zašto Reis nikada javno nije prozvao ambasadore Saudijske Arabije i Katara, očito islam koji propagiraju misionari plaćeni novcem iz tih država nije u suprotnosti sa islamskom tradicijom Bošnjaka, ili su donacije preslatke da bi se progovorilo
Kao što ti kažeš, neka neka, tako i treba, nek ih sad "novi muslimani" kako im je tepao Cerić uče islamu.
-
almir_tz
#147 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Niko nikoga tu ništa ne uči. Sjedite i pročitajte Kur'an koji je zbilja zahtjevan, ali i prelijep.
Ono što se u njemu meni nije svidjelo jeste odnos prema ženama. Jasno stoji negdje kod lijeganja
u stilu ako pomisliš da te vara, sumnjaš, slobodno udari ženu. Nešto u tom stilu. Ne ide,
vala, sve da i u Kur'anu stoji.
Ono što se u njemu meni nije svidjelo jeste odnos prema ženama. Jasno stoji negdje kod lijeganja
u stilu ako pomisliš da te vara, sumnjaš, slobodno udari ženu. Nešto u tom stilu. Ne ide,
vala, sve da i u Kur'anu stoji.
-
emko1234
#148 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Evo pratim te tri strane i pričaš gluposti.5 0 5 wrote:ali jesu paradirali. i upadali u dzamije. i postavljali bombe pod policijske stanice. i pucali po narodu na ulici. i klali svoje majke. ali neka ih. trebaju bas takvi muslimanima. da hoce zauzeti sve dzamije u bosni. pa neka vas onda oni uce kako se treba moliti, oblaciti, guzicu prati...and wrote: ni oni nisu nikakve parade tražili
Niti sam homfobičan niti sam ekstreman u bilo kojem od uvjerenja u kojim živim, samo me zanima zašto bi se homoseksualci trebali skinut, našminkat, uzet bubnjeve, pište i transparente i hodat kao takvi i na taj način privlačit pažnju? S kojim ciljem, i zarad čega? Šta će postići/dobiti/uraditi pozitivno za populaciju kojoj pripadaju? Odgovor na sve to je apsolutno ništa.
I zato ljudi reaguju na to kako reaguju. Misliš da bi drugačije reagovali kad bi se 1000 heteroseksualaca skinulo gologuzu i na isti način paradiralo gradom?
Daj ba jebo te, demokratiju ste počeli umotava baš providne papire.
Ok burazeru, gej sam. Imam momka i u svoja 4 zida radim s njim šta hoću. Na to imam pravo i niko mi ga ne može osporiti. Jel potrebno da se jednom godišnje skinem gol, našminkam se i obučem žensku potkošulju sa slikom falusa na leđima kako bi promovisao ili unaprijedio to svoje pravo? NIJE, i nemoj mi gej paradu izjednačavat s kozojebima koji hodaju nadrogirani i prepadaju normalnu raju.
-
almir_tz
#149 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
Već sam pisao, zato što u ta četiri zida neko s nekim živi 40 godina, voli ga i onda kad neko od njih umre nikakvaemko1234 wrote:Evo pratim te tri strane i pričaš gluposti.5 0 5 wrote:ali jesu paradirali. i upadali u dzamije. i postavljali bombe pod policijske stanice. i pucali po narodu na ulici. i klali svoje majke. ali neka ih. trebaju bas takvi muslimanima. da hoce zauzeti sve dzamije u bosni. pa neka vas onda oni uce kako se treba moliti, oblaciti, guzicu prati...and wrote: ni oni nisu nikakve parade tražili
Niti sam homfobičan niti sam ekstreman u bilo kojem od uvjerenja u kojim živim, samo me zanima zašto bi se homoseksualci trebali skinut, našminkat, uzet bubnjeve, pište i transparente i hodat kao takvi i na taj način privlačit pažnju? S kojim ciljem, i zarad čega? Šta će postići/dobiti/uraditi pozitivno za populaciju kojoj pripadaju? Odgovor na sve to je apsolutno ništa.
I zato ljudi reaguju na to kako reaguju. Misliš da bi drugačije reagovali kad bi se 1000 heteroseksualaca skinulo gologuzu i na isti način paradiralo gradom?
Daj ba jebo te, demokratiju ste počeli umotava baš providne papire.
Ok burazeru, gej sam. Imam momka i u svoja 4 zida radim s njim šta hoću. Na to imam pravo i niko mi ga ne može osporiti. Jel potrebno da se jednom godišnje skinem gol, našminkam se i obučem žensku potkošulju sa slikom falusa na leđima kako bi promovisao ili unaprijedio to svoje pravo? NIJE, i nemoj mi gej paradu izjednačavat s kozojebima koji hodaju nadrogirani i prepadaju normalnu raju.
prava nema za razliku od neistospolnih partnera. Zato, između ostalog, mimo smanjivanja homofobije, i drugih stvari homoseksualci protestvuju.
-
GaRGa
#150 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju
emko1234 wrote:Ove vehabije samo treba batinat, ništa više.
Kako bi ja iz ovog narkomana izbio svu drogu koju je ikad uzeo, jedan Titin policajac bi ubio i Allaha i Gospoda i Šivu i Višnu i sve ostale duhovne figure iiz svih svjetskih religija, samo bi mu trebala soba, pendrek i 15 minuta.
Mater im ekstremističku i prodanu jebem. Nehljebi, talog društva.
sto ti belaja lucem trazis...