Cjenovnik za radna mjesta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zeljoooo

#126 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zeljoooo »

PapakizSarajeva wrote:
ultima_palabra wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni- ... 50120065#4
Nakon štrajka glađu, mogu preći na štrajk žeđu i štrajk nedisanja.
Ultima ... Ovo je vec za novu temu, da se "razmasemo" k'o ljudi. I da im saspemo u lice sta mislimo o njima, njihovom radu i platama ...
Ovi ako izadju da protestuju trebamo se skupiti i prebiti ih kao volove u kupusu. Nece nam se ukazati bolja prilika.

Pola foruma na protestima :lol:
korisnik.1

#127 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by korisnik.1 »

ODB wrote:Nema rahatnijeg posla od magistra farmacije u apoteci.6 sati "radiš" 1500 liježe.Ovo radiš ide pod navodnike jer većinom obični tehničari rade i svoj i posao magistra dok se on tu kofrči :) a mora ga po zakonu imati svaka apoteka pa ga boli uvo,osiguran je.
Nije ni to više plaćeno i dobro radno mjesto kao prije, iz iskustva. Možda je takva situacija 6h 1500 KM u nekoj kliničkoj apoteci što je na budžetu, ali privatne Bgm dobro cijede. Posebno je ugodno kad radiš noćnu smjenu koja traje 11h, 7 dana za redom :izet: Na drugim pozicijama noćna smjena traje kako treba barem tj. 8h.
U nekim apotekama uopšte i nemaš tehničara već samo magistre, ne isplati se držati tehničara.
2005/06 plata kod rodice (magistra) bila 3500 KM :lol:
mali_balon

#128 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

vade_mecum wrote: pausalno ti je poredjenje jer na budzetu imas rizik da padas u milost ili nemilost svake 4 godine u zavisnosti od pripadosnti nekoj politickoj struji i izbornih rezultata, mada znam i nestranackih ljudi na budzetu koji su padali u nemilost jer su bili na poziciji kad su "oni" bili na vlasti (bez obzira koji "oni" zaista bili). ali avaj! i ljudi na budzetu su samo ljudi, a covjek je prilagodljvo bice pa se takvi tjese sa "nek se radi kako-tako" i "nek je ziva glava" :D

ima i privatni sektor puno vise rizika da se ne lazemo ali ima i ogromni benefit koji se zove "izgradjivanje konkurentnosti"

Sve ima svoj + i - ko sta zeli i hoce njegov problem, ali ako se uzme uzme u obzir danasnja politicko ekonmska situacija mislim da vecini ne bi bilo tesko odkluciti gdje bi i sta bi.
Zato u neku ruku i "ne mogu" tih nekih moralista i pljuvanaj na prvu.
I jos jedna stvar, odkako smo samostalana drzava ja se ne sjecam da je iko iz drzavne admistracije dobio otkaz zbog viska, dok je u tom bolje realnom sektoru totalno druga stvar (na stranu korupcija i kriminalna privatizacija). Uzimajuci i to u obzir mislim da vecina obicnog mladog naroda ne bi imala nedoumice gdje da radi.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#129 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zviz »

Zeljoooo wrote:
1/10 politicari

Imas onog Pedju i jos par jebivjetara iz NS, Sabinu sa laznim profilom i josjesan onaj zabravio sam kako se zove koji su kao eto poliKiticari.
Cuj 1/10 politicari sa imenina poput npr. "batman" i "roki717" :-) U BiH vise politicara i javno zaposlenih koji su direktno povezani sa politikom, pri tom nemislim na javne sektore kao bolnica i sl. nego u Danskoj, Islandu i Norveskoj skupa.
todd_smith

#130 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

ally_29 wrote:Citajuci ovo sve,ne mogu da vjerujem!!! :D Kakav narod,takva politika ,nazalost!! Dno ljudskoga ponosa i morala!! Veliki respekt manjini koja ne podrzava ovakvo stanje!! Nek nam je Bog na pomoci :(
naravno da ne podrzavam, ali evo recimo imas situaciju gdje imas djecu i zenu, da li ces ti cekati da ti izleti nesto na posten nacin, ne znas kada, a vrlo vjerovatno da nece nikada ili da se uvalis da djeci pruzis finansijsku sigurnost?

jeste moralno dno da se nalazimo u tom drustvu, ali zasto bi osoba A bila postena i trazila posteno kada osobe B,C,D,E,F,G,H itd pokupovase radna mjesta?
vade_mecum

#131 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by vade_mecum »

mali_balon wrote:
vade_mecum wrote: pausalno ti je poredjenje jer na budzetu imas rizik da padas u milost ili nemilost svake 4 godine u zavisnosti od pripadosnti nekoj politickoj struji i izbornih rezultata, mada znam i nestranackih ljudi na budzetu koji su padali u nemilost jer su bili na poziciji kad su "oni" bili na vlasti (bez obzira koji "oni" zaista bili). ali avaj! i ljudi na budzetu su samo ljudi, a covjek je prilagodljvo bice pa se takvi tjese sa "nek se radi kako-tako" i "nek je ziva glava" :D

ima i privatni sektor puno vise rizika da se ne lazemo ali ima i ogromni benefit koji se zove "izgradjivanje konkurentnosti"

Sve ima svoj + i - ko sta zeli i hoce njegov problem, ali ako se uzme uzme u obzir danasnja politicko ekonmska situacija mislim da vecini ne bi bilo tesko odkluciti gdje bi i sta bi.
Zato u neku ruku i "ne mogu" tih nekih moralista i pljuvanaj na prvu.
I jos jedna stvar, odkako smo samostalana drzava ja se ne sjecam da je iko iz drzavne admistracije dobio otkaz zbog viska, dok je u tom bolje realnom sektoru totalno druga stvar (na stranu korupcija i kriminalna privatizacija). Uzimajuci i to u obzir mislim da vecina obicnog mladog naroda ne bi imala nedoumice gdje da radi.
s tim da trenutno najbolje ne znaci dugorocno najbolje ali slazem se, svakom njegovo.
wickerman

#132 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by wickerman »

mali_balon wrote:
wickerman wrote: Dosta si mi nekako agresivan, tacnije receno na rubu incidenta prema forumasima koji imaju drugacije misljenje od tebe pa bi te nesto pitao: da li ti radis i jesi li na budzetu ili mimo budzeta?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvi dio tvog posta mi je malo glup, ali ipak da ti odgovorim sto sam agresivan pram nekom ko ima drugacije misljenje :-) Zato sto ne mogu suplje price et... a to za misljene mi se zivo jebe, da li ga neko uopste iam, da li je drugacije, da li je isto kao i moje, zaboli me kita, samo "agresivno" dajem do znanja da ne mogu da mi neko prodaje kuda pod bubgere.
I da ti odgovorim, trenutno sam na zeninom budzetu pa zato imam vremena da se zajebajem i tpikam po forumu.
Manje arogancije nebi bilo na odmet kod pronalaska novog zaspolenja, ali sve u svemu razumijem te. Trazi, udri, gazi, ne moze se drugacije obezbjediti egzistencija, samo na pogresnom mjestu to ispoljavas.
mali_balon

#133 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

todd_smith wrote:
ally_29 wrote:Citajuci ovo sve,ne mogu da vjerujem!!! :D Kakav narod,takva politika ,nazalost!! Dno ljudskoga ponosa i morala!! Veliki respekt manjini koja ne podrzava ovakvo stanje!! Nek nam je Bog na pomoci :(
naravno da ne podrzavam, ali evo recimo imas situaciju gdje imas djecu i zenu, da li ces ti cekati da ti izleti nesto na posten nacin, ne znas kada, a vrlo vjerovatno da nece nikada ili da se uvalis da djeci pruzis finansijsku sigurnost?

jeste moralno dno da se nalazimo u tom drustvu, ali zasto bi osoba A bila postena i trazila posteno kada osobe B,C,D,E,F,G,H itd pokupovase radna mjesta?
Nezaposlen vec 3 godine, u 40im zena djete, da imam i da znam kome odma bi dao, na zalost takva je situacija. Dok sam radio sve sam govrio ne bi ja nikad dao budala je ko da pare itd itd ali Boga mi nuzda mjenja sve, moral, obraz vise vrijednosti padaj u vodu, kada je opstanak u pitanju, dzaba je mos se ti tome opirat koiko hoces, samo ces zavrsiti sa cirom na zeldcu, najblaze receno, visokim pritiskom, i terapijom za smirenje, i to je super stanej kakavih sve bolesti ima....

Samo cu dvije narodne mudrsoti izreci
"Lako je tudjim kucem gloginje mlatit" i " Sit gladnom ne vjeruje"
JThomas

#134 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

todd_smith wrote:
JThomas wrote:mislim federalni ministri imaju malo više od tri milje, bilo je neki dan u avazu (u članku sa ciljem blaćenja kako imaju previše). ko bi htio da stvarno radi, pošteno i savjesno - to je nikakva lova za taj posao.
3 milje da, ali to je samo zvanicno, ono sto je napisano i koliko stoji, to sto te pozicije donesu prilike i slicno za vecu zaradu koja se ne spomene i na koju ne ide porez, te 3 milje postaju irelevantne onda
ja kažem, kad bi radio pošteno i savjesno, ministarska primanja kod nas bi bila ponižavajuća i crkavica spram pritiska, zahtjeva i odgovornosti. zato niko ko je stvarno stručan i pošten kod nas nikad neće postati ministar, nego se ministar postaje sa namjerom da uhljebiš rodbinu i jarane, nabaciš tendere firmi od kuma, nabaciš građevinske dozvole i tako to.
mali_balon

#135 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

wickerman wrote: Manje arogancije nebi bilo na odmet kod pronalaska novog zaspolenja, ali sve u svemu razumijem te. Trazi, udri, gazi, ne moze se drugacije obezbjediti egzistencija, samo na pogresnom mjestu to ispoljavas.
Ma kakva crna arogancija, na razogovorim sam bio u fazama od ciste profesionlanosti pa do "davanja gizuce", nista to bez stele. Sad sam flegma idem na razogovr da me na grize savjest.
ODB

#136 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ODB »

korisnik.1 wrote:Nije ni to više plaćeno i dobro radno mjesto kao prije, iz iskustva. Možda je takva situacija 6h 1500 KM u nekoj kliničkoj apoteci što je na budžetu, ali privatne Bgm dobro cijede. Posebno je ugodno kad radiš noćnu smjenu koja traje 11h, 7 dana za redom :izet: Na drugim pozicijama noćna smjena traje kako treba barem tj. 8h.
U nekim apotekama uopšte i nemaš tehničara već samo magistre, ne isplati se držati tehničara.
2005/06 plata kod rodice (magistra) bila 3500 KM :lol:
Poznajem osobu koja radi u privatnoj apoteci u Sarajevu i ima takvo radno vrijeme i platu.Apoteka ubija od posla i prometa.Gogdišnji ukupno mjesec.Tehničar ima platu milju kod njih.
Nije u svim logično tako,gdje nema prometa ne može te ni platiti dobro ,pri tom mislim na mjesta van SA.
Znam da neki imaju magistre samo na papiru i uz štelu sa inspekcijom prolazi im ali zato crnče tehinčari.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#137 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Domaci izdajnik »

Pratim....ću da referišem malo kasnije :ginisovac:
todd_smith

#138 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

mali_balon wrote:
todd_smith wrote:

Nezaposlen vec 3 godine, u 40im zena djete, da imam i da znam kome odma bi dao, na zalost takva je situacija. Dok sam radio sve sam govrio ne bi ja nikad dao budala je ko da pare itd itd ali Boga mi nuzda mjenja sve, moral, obraz vise vrijednosti padaj u vodu, kada je opstanak u pitanju, dzaba je mos se ti tome opirat koiko hoces, samo ces zavrsiti sa cirom na zeldcu, najblaze receno, visokim pritiskom, i terapijom za smirenje, i to je super stanej kakavih sve bolesti ima....

i to je taj tip osobe zbog kojeg je i tema otvorena

jebi ga, sve je to neka igra, a ko je ne igra najebe
Bodkin

#139 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

Zeljoooo wrote:
Bodkin wrote:
Buckethead wrote:extra tema, svaka čast toddu :thumbup:

Ja sam čuo da je Elektroprivreda 25 - 30 k, ali to je opet rekla - kazala
30k :shock: grob te jebo za te pare pokrenes firmu i zivis godinu dana. 30k...
Pa ko iskesira 30.000 KM za neki posao na budzetu samo onako sa namjerom da krade bogu dane je glup covjek.
Ko iskesira 30.000 KM pa ukrade 10x toliko je pametan covjek.b
siguran sam da pozicije na kojima se moze ukrasti 300k ne kostaju 30k
JThomas

#140 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

ko je krene igrati, a ne umije najebe još gore. a naročito u dijaspori zahrđa osjećaj za te igre. nemoj biti tako tvrdoglav da ne bi sutra postao idealna meta da ti neko "proda" posao "siguran do penzije".
Bodkin

#141 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

todd_smith wrote:
Bodkin wrote:

pa jeste, samo sto ces morati 10k potrositi na registraciju i placanje preko ruke da ti se taj proces registracije malo ubrza

onda sto ces lomiti zivce 12 mjeseci koja ce te ostariti za 36-48 mjeseci

ovako, platis i hladis muda
ostane ti jos 20k da se igras. lomices zivce ali lomis ih za sebe. ne za nekog drugog. ne kazem da je to ispravna odluka. kazem da bih to ja napravio
mali_balon wrote:
todd_smith wrote:

iz te tvoje perspektive shvatam pisanje. pozz :thumbup:
mali_balon

#142 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

todd_smith wrote:
i to je taj tip osobe zbog kojeg je i tema otvorena

jebi ga, sve je to neka igra, a ko je ne igra najebe
Takvo stanje je napravljeno da moras i ti u to kolo uskociti, htio to ili ne, gazi, ubi, otmi,zajebi itd itd...ono sve najgore. Nemas kad biti normalan fin cvojek i ako jesi drugo to iskoriste...mah...jebala te ove tema :lol: :lol: odo gledat guzove i sise
todd_smith

#143 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Bodkin wrote:
ostane ti jos 20k da se igras. lomices zivce ali lomis ih za sebe. ne za nekog drugog. ne kazem da je to ispravna odluka. kazem da bih to ja napravio

ma ne, vidi slazem se, ali eto neka ti ostane 20k, komotno jos 10k otkini na inspekcije, dozvole, procedure i slicno, koliko na samu dokumentaciju toliko na osobe koje moras platiti da te ne peglaju, pricam to jer sam iz licnog iskustva kako ide oko registracije i pokretanja firme u BiH. I ne lomis zivce za sebe, nego zbog debila koji nece da rade svoj posao, a to direktno utice na tebe, znaci lomis zivce zbog budala.

Ali nejse, nije to tema sada.
p206

#144 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by p206 »

u Grasu je za vozača tramvaja 2 milje, da te prime odradiš obuku o svom trošku (čini mi se 5 stoja, al slagaću) i radiš 2 dana, onda te bace da budeš revizor 3 mjeseca...i na kraju dobiješ nogu
tako je jedan poznanik prošao sa ovom kompanijom, koja je najjača u tom segmentu na svijetu, kako javlja Spucarevo Tajms.
Matzan

#145 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Matzan »

Bodkin wrote:

I za godinu dana ključ u bravu, dužan i Bogu i narodu!
Pokretali su ljudi firme sa puno više para pa su čučnuli.
Bodkin

#146 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

Matzan wrote:
Bodkin wrote:

ok, bolje dati 30k nekome u ep
sumirprimus

#147 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by sumirprimus »

zanimljivo,niko ne kaze kolika je cijena ulaganja u svoje znanje?
ne mora to biti fakultet,moze bilo koji zanat,pa pravac posteno u poso,ha kod nas ha u bijeli svijet..
jos malo pa sve strucnjaci,a ne mos nac postenog i kvalitetnog majsotra da ga hebes...
a davale bi se ciufre za gotovo radno mjesto...
Matzan

#148 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Matzan »

Bodkin wrote:
Matzan wrote:
ok, bolje dati 30k nekome u ep

Nažalost, ali je tako.
Been There, Seen That!

Možeš ti nekako na silu preživljavati, usput uzeti koji kredit od MKO da se "izvadiš",
ali razviti posao bez dobrih političkih veza... nema šanse.
A stagniranje u kapitalizmu neminovno vodi u propast.

Doduše, kod nas je još uvijek feudalizam. :wink:
Bodkin

#149 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Bodkin »

sumirprimus wrote:zanimljivo,niko ne kaze kolika je cijena ulaganja u svoje znanje?
ne mora to biti fakultet,moze bilo koji zanat,pa pravac posteno u poso,ha kod nas ha u bijeli svijet..
jos malo pa sve strucnjaci,a ne mos nac postenog i kvalitetnog majsotra da ga hebes...
za 30k mozes dobiti skoro pa skolovanje vani. tj nije skoro nego mozes ako zapnes. i u roku zavrsis
sumirprimus

#150 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by sumirprimus »

Bodkin wrote:
sumirprimus wrote:zanimljivo,niko ne kaze kolika je cijena ulaganja u svoje znanje?
za 30k mozes dobiti skoro pa skolovanje vani. tj nije skoro nego mozes ako zapnes. i u roku zavrsis
pa djaba raspravljaju o 30k o tom se radi,vazda nesto nemoguce,nevjerovatno,van dometa,de nesto realno...
ko ba dadne 30k za poso?prosto nevjerovatno.
Post Reply