FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
-
nekitamopd
#126 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Vjernici trebaju shvatiti da je religija podlozna komentaru pa i satiri kao i svaka druga ideologija.
Svaki petak i nedelju imami i kler pricaju kako ce ovi drugi biti kaznjeni sa odlaskom u pakao.
Kako im fali morala, pa se onda to isto uci u drzavnim skolama itd itd.
A cim neko uzvrati istom mjerom odmah se pocinje sa paljbom i eto zavrsi sa ubistvima.
Svaki petak i nedelju imami i kler pricaju kako ce ovi drugi biti kaznjeni sa odlaskom u pakao.
Kako im fali morala, pa se onda to isto uci u drzavnim skolama itd itd.
A cim neko uzvrati istom mjerom odmah se pocinje sa paljbom i eto zavrsi sa ubistvima.
-
nigor
#127 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Kako se ne uči ateistička filozofija, pa uči se teorija evolucije, uče se neke humanističke filozofije, učio se 50 godina marxizam, pa šta, niko se nije bunio, niti se buni, a vama pametnjakovićima i liberalima već nakon 20-tak godina smeta jedan čas sedmično i to falkutativne nastaveBodkin wrote:ok a sta je sa onima koje vrijedja to sto se u skolama uci religija, a ne uci ateisticka filozofija? skole svi placaju. ide od poreza.
i sta je sa onima koje vrijedja sto se religijske ustanove placaju iz drzavnog proracuna? dakle od svacijih para.od poreza
- derion
#128 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Sve legitimno, haj' zdra'o.
-
Bodkin
#129 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
aha. znaci pravo gradjana je ateisticka filozofija? to je u suprotnosti sa religijom?Ecci wrote:U školama u, pored religije, postoji i predmet demokratija i prava građana.Bodkin wrote:ok a sta je sa onima koje vrijedja to sto se u skolama uci religija, a ne uci ateisticka filozofija? skole svi placaju. ide od poreza.
i sta je sa onima koje vrijedja sto se religijske ustanove placaju iz drzavnog proracuna? dakle od svacijih para.od poreza
teorija evolucije je nauka, a ne filozofija. kao sto je religija filozofija, a ne nauka. teorija evolucije se uci na biologiji. marksizam se ne uci vise. ja se ne bunim sto ima religija nego sto nema zamjena za nju. ja ne zelim da slusam o tome ali moram. dakle nema ni jedne srednje skole gdje ima predmet koji ce izucavati nicea. nema predmeta gdje se smije reci da nema Boga. dakle teisticko drustvo. i placaju ga svi jer ide kroz porez. dakle tvoja argumentacija kako ftv placaju svi ne pije vodenigor wrote:Kako se ne uči ateistička filozofija, pa uči se teorija evolucije, uče se neke humanističke filozofije, učio se 50 godina marxizam, pa šta, niko se nije bunio, niti se buni, a vama pametnjakovićima i liberalima već nakon 20-tak godina smeta jedan čas sedmično i to falkutativne nastaveBodkin wrote:ok a sta je sa onima koje vrijedja to sto se u skolama uci religija, a ne uci ateisticka filozofija? skole svi placaju. ide od poreza.
-
nigor
#130 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija
-
jefferson
#131 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Post godine! Odmah sada imamo pobjednika!nigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija
- shibonja
#132 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Cekajte ,dok se dobro napijem,hebat cu mamu milu i ftv-u i tv1,naostrio sam se ko aprila 91 grrrr

-
starisalko
#133 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Imate na klixu sta o svemu misli Hafiz Bugari
-
nekitamopd
#134 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Vjerovatno je rekao da treba pobiti sve koje objave karikaturu?starisalko wrote:Imate na klixu sta o svemu misli Hafiz Bugari
Ah da vidi nije, a 90% puka na klixovom FB portalu zaziva smrt i podrzava ubice.
Vjerovatno Bugari nije ispravan predstavnik muslimana kao ni Kavazovic.
- jasko_ba
#135 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Pobjednik za januar! Uvijek to moze gorejefferson wrote:Post godine! Odmah sada imamo pobjednika!nigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.
-
nigor
#136 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Pa eto pametni, daj mi bar jedan naučni dokaz koji ide u prilog toj teoriji, za početak, naučni dokaz da iz nežive materije može nastati živa, a zatim mi odgovori šta je nastalo prije bjelančevina ili DNKjefferson wrote:Post godine! Odmah sada imamo pobjednika
-
nekitamopd
#137 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Pobjednik za januar ce uci u uzi krug za pobjednika godinejasko_ba wrote:Pobjednik za januar! Uvijek to moze gorejefferson wrote:Post godine! Odmah sada imamo pobjednika!nigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.
-
Bodkin
#138 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
nigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija
-
Bodkin
#139 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
nigor wrote:Pa eto pametni, daj mi bar jedan naučni dokaz koji ide u prilog toj teoriji, za početak, naučni dokaz da iz nežive materije može nastati živa, a zatim mi odgovori šta je nastalo prije bjelančevina ili DNKjefferson wrote:Post godine! Odmah sada imamo pobjednika
cek da pogodim, neko pucnuo prstima i nastao covjek?
-
jefferson
#140 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
E danas sam se bas nasmijaoBodkin wrote:nigor wrote:Teorija evolucije nije nauka, jer ništa u toj teoriji nije naučno dokazano, dakle, ne temelji se na činjenicama već na nečijem vjerovanju, zapravo, niti jedna naučna činjenica ne ide u prilog toj teoriji, već suprotno. Tu zastarjelu teoriju iz 19. vijeka podržavaju još jedino naučni dinosaurusi koji se ustvari i ne bave nauko već birokratijom.Bodkin wrote:teorija evolucije je nauka, a ne filozofija![]()
![]()
ok skontao sam. bolje ipak citati knjize iz 13 vijeka
-
starisalko
#141 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Ne uklapaju se u ove novo komponovane tumace vjerenekitamopd wrote:Vjerovatno je rekao da treba pobiti sve koje objave karikaturu?starisalko wrote:Imate na klixu sta o svemu misli Hafiz Bugari
Ah da vidi nije, a 90% puka na klixovom FB portalu zaziva smrt i podrzava ubice.
Vjerovatno Bugari nije ispravan predstavnik muslimana kao ni Kavazovic.
-
nigor
#142 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
To uopšte nije bitno, nego ako za nešto tvrdiš da je naučna činjenica, onda moraš znati bar jedan naučni dokaz, a ovo što sam pitao je početak, bez toga nema dalje, pa eto znalac, ja čekam odgovor od jednog vrlog poznavaoca naučnih činjenica kao što si to ti...Bodkin wrote:nigor wrote:Pa eto pametni, daj mi bar jedan naučni dokaz koji ide u prilog toj teoriji, za početak, naučni dokaz da iz nežive materije može nastati živa, a zatim mi odgovori šta je nastalo prije bjelančevina ili DNKjefferson wrote:Post godine! Odmah sada imamo pobjednika
-
Bodkin
#143 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
ja nisam vrli poznavaoc teorije evolucije i naucnih cinjenica. otidji na podforum nauka i @nin cete uputiti i razjasniti ti sve sto zelis ako je raspolozen. u svakom slucaju ti je veca provala da je teorija evolucije ateistocka filozofijanigor wrote:To uopšte nije bitno, nego ako za nešto tvrdiš da je naučna činjenica, onda moraš znati bar jedan naučni dokaz, a ovo što sam pitao je početak, bez toga nema dalje, pa eto znalac, ja čekam odgovor od jednog vrlog poznavaoca naučnih činjenica kao što si to ti...Bodkin wrote:
- shibonja
#144 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Podsjetnik,tek da se ne zabravi
- shbc
#145 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Moze li meni neko samo objasniti sta je uvredljivo na posljednjem crtezu Muhammeda? Ozbiljno pitam.
- harač
#146 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
jedina pozitivna stvar koja je izašla iz ovih retardiranih televizija u dugo vremena
-
nigor
#147 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Čekaj, ne znaš niti za jednu naučnu činjenicu koja potvrđuje teoriju evolucije, a ipak tvrdiš da je naučno utemeljenaBodkin wrote:ja nisam vrli poznavaoc teorije evolucije i naucnih cinjenica. otidji na podforum nauka i @nin cete uputiti i razjasniti ti sve sto zelis ako je raspolozen. u svakom slucaju ti je veca provala da je teorija evolucije ateistocka filozofijanigor wrote:To uopšte nije bitno, nego ako za nešto tvrdiš da je naučna činjenica, onda moraš znati bar jedan naučni dokaz, a ovo što sam pitao je početak, bez toga nema dalje, pa eto znalac, ja čekam odgovor od jednog vrlog poznavaoca naučnih činjenica kao što si to ti...Bodkin wrote:
To se zove vjerovanje, znači ti samo vjeruješ, jednako kao bilo koji drugi vjernik što vjeruje, nisi ništa drugačiji od nekog "običnog" vjernika koji vjeruje u stvaranje, a ipak se praviš pametnijim.
Pusti mi Nina, ja pitam tebe, uostalom, prošao sam ja na hiljade i hiljade Ninova i elokventnijih od njega pa nisam dobio odgovor na ova dva pitanja, tako da nisam ni uspio postaviti treće, a kamoli četvrto, peto ili stoto
- shbc
#148 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Nista jarane, ti onda direkt kod Dawkins-a. Obzirom da je jedini on izgleda tvoj kapacitet... Ako i on.nigor wrote:Pusti mi Nina, ja pitam tebe, uostalom, prošao sam ja na hiljade i hiljade Ninova i elokventnijih od njega pa nisam dobio odgovor na ova dva pitanja, tako da nisam ni uspio postaviti treće, a kamoli četvrto, peto ili stoto
- Ali Kemal
#149 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Idi u skolunigor wrote:Čekaj, ne znaš niti za jednu naučnu činjenicu koja potvrđuje teoriju evolucije, a ipak tvrdiš da je naučno utemeljena![]()
To se zove vjerovanje, znači ti samo vjeruješ, jednako kao bilo koji drugi vjernik što vjeruje, nisi ništa drugačiji od nekog "običnog" vjernika koji vjeruje u stvaranje, a ipak se praviš pametnijim.
Pusti mi Nina, ja pitam tebe, uostalom, prošao sam ja na hiljade i hiljade Ninova i elokventnijih od njega pa nisam dobio odgovor na ova dva pitanja, tako da nisam ni uspio postaviti treće, a kamoli četvrto, peto ili stoto
-
Bodkin
#150 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
znas vise nego jednu ali kako rekoh, @nin zna puno vise. otidji na podforum nauka i edukacija i pisi na temu evolucija. ima 70 stranica cca. ovo apsolutno nije tema za to. i sve i da ne odgovara potpuno na sva pitanja, sigurno odgovara vise nego knjige koje kazu da je neko hodao povodi, rastavio jezero, stvarao ljude od zemlje i ostale glupostinigor wrote: Čekaj, ne znaš niti za jednu naučnu činjenicu koja potvrđuje teoriju evolucije, a ipak tvrdiš da je naučno utemeljena![]()