Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Itakoto

#126 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Itakoto »

Joj jeste napeti. :D

@Cyprus je uvijek neozbiljan i ironican kod neozbiljnih tema. I kao takvog ga je milina i citati. :izet:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#127 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Velkoski »

Ma Kipar i jes' pravi Tuzlak po karakteru :skoljka: :mrgreen:
Itakoto

#128 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Itakoto »

Ne bih se slozio kolega. Znam dosta (i) Tuzlaka koji ne koriste svoj mozak. Ali da ne idemo dalje u off topic. :skoljka:
Drinski

#129 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Drinski »

Platformas wrote: Šta to ima KS u smislu realne proizvodnje? Ništa,pa zato onda krenu "argumenti" - mi smo glavni grad, vi ste zavidni, pušite se, što dolazite ovdje
Sjo tebe, pa sta ce drugo imati...
Mislim da o ovom svemu treba ozbiljno razgovarati, tako da pojedine pokušaje ironije u ovoj temi treba ignorisati.
Nije BiH od Baščaršije do Čengić Vile.
E moj druze, sarajevski autizam je veci bosnjacki problem nego RS.
Međutim, stoka je počela da pruza otpor. Skeptik sam sada, ali ce ovi zahtjevi biti sve ucestaliji.
jao_situacije

#130 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by jao_situacije »

Bez uvrede ikome, ali ja čekam da forumska zajednica jednom nešto napravi kao što je neka analiza istraživanje i sl.
Da jednom osvane naslov na Klix.ba "Forumaši napravili analizu", donijeli zaključak, podržali osudili ili popljuvali nešto.
Mi smo svi ovdje jedan ogroman potencijal. Totalno je nebitno o čemu će se raditi, kakvih ovdje ima ideja nema smisla da šira svjetska javnost bude zakinuta da to sazna.

Svako malo na klixu izađe članak neko nešto istražio nigdje precizne informacije nigdje ničega samo neke karte par pasusa texta i to je kao relevantna informacija.
Evo mi ovdje o porezu o ekonomiji o zaposlenosti o industriji o koeficijentima već na par sličnih tema raspravljamo, pa neki je red da i mi postanemo poznati i da svijet čuje i za nas.

Kad je bal, nek' je maskenbal.
drndalo

#131 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by drndalo »

Platformas wrote:Evo recimo dalje BHTelecom, najviši broj korisnika ima u TK, pogodite gdje i ta dobit ide.
CvrCC Milojka, ide mahom u Budzet Vascijele FBiH... Prema % vlasnistva u istom...

Posebno sam se obradovao kada sam danas prelistao A(h)vaz da vidim ima li oglasa, kad tamo isti tekst... Odmah mi je tema jos jadnija i bijednija, ako je ikako mogla biti...
muzicar_iz_parka

#132 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by muzicar_iz_parka »

Evo i potparola "intelektualaca":
Image
Alkos

#133 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Alkos »

:mrgreen:
Galamdzija

#134 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Galamdzija »

Alkos wrote::mrgreen:
A evo i kontakt osoba za naplatu iz Sarajva
Image :-D
Alkos

#135 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Alkos »

On prima peMziju iz Tuzle, boli ga cosak :mrgreen:
elmirčo

#136 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by elmirčo »

O'zone wrote:Allahu šućur pa imamo intelektualce da bi ih se svaka zemlja postidjela.
:thumbup:
upravu si 100%. sva pamet svijeta je na forumu, mi znamo sve i nema tog problema koji ne bismo mogli riješiti u najkraćem mogućem roku. Inicijatori ove inicijative su profesori na rudarskom, pravnom, ekonomskom i matematičkom fakultetu univerziteta u tuzli. u toku studija, matematiku mi je predavao prof. vedad pašić, koji je mozak nevidjen, kome je predavao zna o čemu govorim. reći za momka koji je diplomu, znanje i zvanje stekao na univerzitetu u londonu da bi ga se svaka zemlja postidjela je non sense

nego je došlo vrijeme da se malo stegne kaiš u čaršiji pa dovodimo u pitanje stručnost ljudi koji se zalažu za promjene :run: :kakoste:
Alkos

#137 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Alkos »

Ovi Tuzlaci se stvarno nadaju da ce dobiti nesto ovom inicijativom!? :mrgreen:
elmirčo

#138 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by elmirčo »

nije pitanje da li, već kada :thumbup:
muzicar_iz_parka

#139 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Neka idu u azil Tuzlaci (i ostali iz TK) pješke preko grane, možemo bez njih, uvesti Kineze ili neke slične da rade u rudnicima i teškoj industriji, vuk sit a i ovce na broju. Jedino ćemo Macu ostaviti, ona neke bude kuturni referent. :D
shibonja

#140 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by shibonja »

Aksamhajrullah drage moje Sarajlije i sugradjani moji Tuzlaci,elem,ja kao NE budjetski korisnik mogu reci da me ne pogadja to sto se ko nekakve pare slivaju u Sarajevski Kanton,ni iz dzepa ni u dzep,znam od skora da Grad Tuzla uzima 5 ili 6 miliona maraka od J.P Elektoprivreda BiH na ime zagadjenja vazduha,i te pare idu Gradu Tuzla i Jasminu Imamovicu u budzet ,te ih on rasporedjuje kako on misli da je najbolje.....

Nemojmo dozvoliti da se mi sad ovde zavadjamo zbog visih politika i kvazi intelektualaca,samo se uhljebljeni boje za svoja dupeta,obicna raja nebi osjetila i da se u TK slije milijarda maraka,vjerujte mi!

Volim BiH,volim glavi grad Sarajevo i svu raju nashu,nije nas problem slijevanje para u glavni grad,ni nesto slicno tome,vec vnago za koju raja bez zgamo glasa decenijama...ljubim vas sve :bih:
Last edited by shibonja on 14/01/2015 20:26, edited 2 times in total.
Alkos

#141 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Alkos »

elmirčo wrote:nije pitanje da li, već kada :thumbup:
Mozda tvoji unuci docekaju...
elmirčo

#142 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by elmirčo »

humor level ismet horo.

on topic
Zahvaljujući „posebnim rashodovnim potrebama“ Sarajevski kanton je za osam godina imao 1,18 milijardi KM veće prihode nego što bi imao bez tog posebnog koeficijenta.
izvor : avaz
muzicar_iz_parka

#143 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

shibonja wrote:Aksamhajrullah drage moje Sarajlije i sugradjani moji Tuzlaci,elem,ja kao NE budjetski korisnik mogu reci da me ne pogadja to sto se ko nekakve pare slivaju u Sarajevski Kanton,ni iz dzepa ni u dzep,znam od skora da Grad Tuzla uzima 5 ili 6 miliona maraka od J.P Elektoprivreda BiH na ime zagadjenja vazduha,i te pare idu Gradu Tuzla i Jasminu Imamovicu u budzet ,te ih on rasporedjuje kako on misli da je najbolje.....

Nemojmo dozvoliti da se mi sad ovde zavadjamo zbog visih politika i kvazi intelektualaca,samo se uhljebljeni boje za svoja dupeta,obicna raja nebi osjetila i da se u TK slije milijarda maraka,vjerujte mi!

Volim BiH,volim glavi grad Sarajevo i svu raju nashu,nije nas problem slijevanje para u glavni grad,ni nesto slicno tome,vec vnago za koju raja bez zgamo glasa decenijama...ljubim vas sve :bih:
Vi ste "seperatisti", najbolje uvesti Kineze umjesto vas, daće kredit za još koju termoelektranu, a kao skroman narod neće se buniti ni paliti okolo.
Stvorićemo bolji i ljepsi narod. Narod koji umije da poštuje vlast.

Malo se šalim, ne uzimati za zlo.
Alkos

#144 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by Alkos »

shibonja wrote:Aksamhajrullah drage moje Sarajlije i sugradjani moji Tuzlaci,elem,ja kao NE budjetski korisnik mogu reci da me ne pogadja to sto se ko nekakve pare slivaju u Sarajevski Kanton,ni iz dzepa ni u dzep,znam od skora da Grad Tuzla uzima 5 ili 6 miliona maraka od J.P Elektoprivreda BiH na ime zagadjenja vazduha,i te pare idu Gradu Tuzla i Jasminu Imamovicu u budzet ,te ih on rasporedjuje kako on misli da je najbolje.....

E ovo je pravi covjek... Allah raziola pashice moj.

Niko da skonta od intelektualaca da je meni ovdje isti kurac ko onom u Tuzli i Zenici. Bolje mi ne bi bilo da KS ima koef 4. Sve bi bilo isto, samo bi oni na vlasti vise krali i vise imali. Jeste, mi mozda imamo Al Shidi i BBI, ali nemamo para da kupujemo u njemu. :mrgreen:
shibonja

#145 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by shibonja »

muzicar_iz_parka wrote:

Vi ste "seperatisti", najbolje uvesti Kineze umjesto vas, daće kredit za još koju termoelektranu, a kao skroman narod neće se buniti ni paliti okolo.
Stvorićemo bolji i ljepsi narod. Narod koji umije da poštuje vlast.

Malo se šalim, ne uzimati za zlo.
Nisi jasan,de malcice narodskim jezikom,prevedi za sire narodne mase sta je pisac htio da kaze? :bih
i nemoj se salit malim slovima,previse je bukvalista ovdje :D
Last edited by shibonja on 14/01/2015 20:17, edited 1 time in total.
elmirčo

#146 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by elmirčo »

možemo se do sutra prepucavati, ali suština je u nepravednoj i neravnopravnoj podjeli šuški. ako već treba da ide lopovima, nek ide našim, a ne vašim . :mrgreen: :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#147 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by mk ultra »

može li pitanje
šta to sarajevo ima od centrale elektroprivrede?
kandelabar

#148 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by kandelabar »

JUče sam otišao na biro da se prijavim i rekao mi je službenik da se mogu javiti da odradim pripravnički da volontiram 6mj reko pa šta je sa onih 100KM što su davali za prevoz i hranu kaže nema ni toga više to se sad uplaćuej za osiguranje..Dakle,dok Kaplan uzima po 600KM mjesečno za smještaj meni kao građevinskom inžinjeru država ne može da plati ni prevoz za pripravnički da odradim ali zato mogu se davati pare za dohotke,odvojene živote,i ostalo..
Naravno,ja neću ostati ovdje jer čim dobijem certifikat za jezik ja sam na granici u Orašju ali naši pollitičari su krivi za sve ovo nije ni Dodik ni Čović nego naši iz prvog safa u džamiji uzimaju nam dostojanstvo i nadam se da ova incijativa neće ući u zakonske procedure i otegnuti u nedogled nego da će se protestima tražiti rješenje i ne samo ovo nego i ostalo što je traženo u februaru..Treba i KS da dobije pare,treba i TK kao i ostali kantoni ali dosta više jahanja budžeta od strane političara nisu smanjili plate sebi nisu smanjili paušale ništa nisu uradili evo već 3mjeseca od izbora se otimaju za fotelje u kantonima sa Bošnjačkom većinom,a sve puna usta :bih: dok omladina mora da :run:
shibonja

#149 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by shibonja »

mk ultra wrote:

može li pitanje
šta to sarajevo ima od centrale elektroprivrede?
Nisamo kompetententan,kao neko ko ne zavisi od stranackog sistema da ti objasnjavam,al eto nadodji sam ako imas mozga...
passiv

#150 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva

Post by passiv »

Upravo sam mislio napisati nesto slicno samo što sam ja u SA a ne TK, što se mene tiče nek se i ukine ovo X2 u korist KS ako će se smanjiti budžetska potrosnja i uložiti u privredu, ali svi znamo da to nije to već se samo radi o transferu budžetlija iz jednog kantona u drugi a ovi što su i najglasni će i dalje plakati na birou baš kao i mi koji smo u KS a eto naš kanton pobra kremu :izet: :izet: :izet:
Post Reply