Dzekin objekat u Titovoj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bingov buraz

#126 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by bingov buraz »

Baliluk je dijagnoza.
Not My Idea

#127 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Not My Idea »

Zviz wrote: Ja cu u brk sve sto sam ovdje napisao reci doticnima. Ja se ni Boga ne bojim a ne nekog obicnog covjeka. U zivotu je svak svoj Bog.
:lol: :lol: ne zanosi se, nikog ne zanima tvoje misljenje, predmet si shale na forumu
Tomahawk11
Globalni moderator

#128 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
Henry Chinaski wrote:Konačno možemo definisati šta je to "sarajevski duh". To je neviđena količina zavisti i zlobe prema svakome ko je bolji od ostalih bar malo i nevjerovatna sklonost beskrajnom mahalanju o svemu što možeš saznati škiljeći kroz komšijin prozor.

... 'ta će Džeko!?!?
skonto po Zvizovom pisanju na ovoj temi :?
Bas, on ako je Sarajlija, ja sam Togoanac.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#129 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

Pisete gluposti, ne svi ali vecina. Bjezite od realnosti da u BiH vlada sve ono cega u tkz naprednim drzavama nema, bar ne u kolicinama u kojim ga ima u BiH. Sjetite se samo reakcije javnosti, u to racunam i ovaj forum, kad je Dekina sestra dobila posao. Eto dokle je doslo, da po medijima se pise kad neko od nekoga poznatog dobije posao. Naravno, to ide u BiH, jer je vijet odma planula po pitanju stele, nepotizma itd. Isto kolo opet. I ako svak zna na koji nacin Dzeko zaradjuje, opet se masa cudi, kako to moze kupiti u Titovoj, kako on moze kupiti kucu Dubrovniku. Normalno je, kad u drzavi gdje 50% stanovnistva nema posla da take vijesti prave ugriz unutar mnogih. Sto se Amre tice, ona guli korist, ganjala sve te neke biznis osobe od njenje 16/17 godine, rodila a gotovo punoljetna nije bila i sad se natovarila njemu, jos on eto 4 god i mladji od nje. Nek joj se sutra ponudi neki milijarder iz Monaka ili neki poznati iz OLIVUDA eto je njemu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#130 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Tomahawk11 »

Pa to sta se prica po Bosni (ili Danskoj) i nije Edinova ili Amrina stvar. Oni su tokom godine najmanje tu. MOS ce vazda naci prljavog vesa da ga pretresa. Neki kazu da je i ljubomora u pitanju :oops:
Zviz

#131 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

Not My Idea wrote:
Zviz wrote: Ja cu u brk sve sto sam ovdje napisao reci doticnima. Ja se ni Boga ne bojim a ne nekog obicnog covjeka. U zivotu je svak svoj Bog.
:lol: :lol: ne zanosi se, nikog ne zanima tvoje misljenje, predmet si shale na forumu
Cuj ljude u Bih ili regionu da ne zanimaju tudja misljenja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: od kad je ljudi tu uvijek su ih zanimali tudji poslovi i misljenja, nego vlasita. Djete drago zivis tu a ne poznajes okolinu. Sta je ovaj forum nego zanimacija tudjih misljenja. Ja isto kao i broji iznosim svoje misljenje na ovom ili bilo kojem drugom kanalu, samo da ti docaram, a tebe da ne zanima kao prvo poras u potpunosti ga zaobici, a to zapravo sto si napisala je kontra od onog sto mislis, jer odgovor si dala na vec tebi poznatoj temi.

Vecina vas nemo ni 28 godina a dalek je puto do 40+
Not My Idea

#132 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Not My Idea »

Nisam ni rekla tudja misljenje, rekla sam Tvoje misljenje.
Zviz wrote: Cuj ljude u Bih ili regionu da ne zanimaju tudja misljenja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ajde eto, ti u Danskoj pa si jadniji nego ljudi ovdje. Imas vise preduslova da budes sretan nego mi, a opet ti drob pojedose Dzeko, Amra pogotovo, (on jadan, glupan, naivan, ona srpska kurva, raspustenica, on levat, ona mu uvalila i dijete i to srpsko!! "otvara kupleraj" )..dalje, ima li Dino Merlin jahtu, hoce li mu izgorit vikendica, otkud mu vikendica...ona kurva Sanela Jenkins, ta ce ona, preko kreveta dosla do 150 miliona, ...et, dzaba ti i Danska i sve, mentalitet ti je isti kao i kod prosjecnog kladionicara :mrgreen: da si predmet zaljenja i ismijavanja na forumu, jesi
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Tomahawk11 »

Fakat, dijagnoza. U Danskoj si, ali pricas uglavnom o ''problemima'' Edina, Amre, Dine, Sanele....mozda nema poznatih licnosti u Danskoj?! :? Nema se o kome mahalati?
Zviz

#134 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

Not My Idea wrote:Nisam ni rekla tudja misljenje, rekla sam Tvoje misljenje.
Zviz wrote: Cuj ljude u Bih ili regionu da ne zanimaju tudja misljenja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ajde eto, ti u Danskoj pa si jadniji nego ljudi ovdje. Imas vise preduslova da budes sretan nego mi, a opet ti drob pojedose Dzeko, Amra pogotovo, (on jadan, glupan, naivan, ona srpska kurva, raspustenica, on levat, ona mu uvalila i dijete i to srpsko!! "otvara kupleraj" )..dalje, ima li Dino Merlin jahtu, hoce li mu izgorit vikendica, otkud mu vikendica...ona kurva Sanela Jenkins, ta ce ona, preko kreveta dosla do 150 miliona, ...et, dzaba ti i Danska i sve, mentalitet ti je isti kao i kod prosjecnog kladionicara :mrgreen: da si predmet zaljenja i ismijavanja na forumu, jesi
Sto se tice Dine Merlina, to je Dino i on nije od juce tu. Kao Jenkis koja jeste preko braka se docepala najvise para. A Amra je ono sto i carsija o njoj misli. A sta to vama u BiH nedostaje? Koja je to astronomska razlika izmedju zivota u Danskoj i BiH? Vjerujte mi ovdje pare ne rastu na drvecu, ako i dalje ko misli tako a imao sam priliku u po Sarajeva cuti od konobara kako mi kupimo novac sa drveca, jer mu baksis od 10km ocigledno nije zadovoljio apetit. Evo neka neko napise nebitno u par crta ili pet stranica koje su te razlike koje trebaju mene ili bilo koga u Danskoj da cine hiper stretnim a vi samo da gledate i, kako si ti formulisala, zavidite na tom nekom sretnom zivotu, okolini, vise i sam ne znam kako da desifrujem to cudjenje zasto mi nismo sretni. Nije niko i rekao da nismo koliko toliko zadovoljni kao i svi svudje ali po tvojim rijecima mi morao über-sretni biti i nasmijani. Kao da covjek u Danskoj nema briga, i kad kazem o brigama nemislim na izmjenu sijalice vec i mnogo ozbiljnije brige.
HAVANA

#135 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by HAVANA »

Ko kaze da nemate briga,ja se vratio da budem rahatniji. :D
Dwndler

#136 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Dwndler »

Zviz wrote:
Not My Idea wrote:Nisam ni rekla tudja misljenje, rekla sam Tvoje misljenje.
Sto se tice Dine Merlina, to je Dino i on nije od juce tu. Kao Jenkis koja jeste preko braka se docepala najvise para. A Amra je ono sto i carsija o njoj misli. A sta to vama u BiH nedostaje? Koja je to astronomska razlika izmedju zivota u Danskoj i BiH? Vjerujte mi ovdje pare ne rastu na drvecu, ako i dalje ko misli tako a imao sam priliku u po Sarajeva cuti od konobara kako mi kupimo novac sa drveca, jer mu baksis od 10km ocigledno nije zadovoljio apetit. Evo neka neko napise nebitno u par crta ili pet stranica koje su te razlike koje trebaju mene ili bilo koga u Danskoj da cine hiper stretnim a vi samo da gledate i, kako si ti formulisala, zavidite na tom nekom sretnom zivotu, okolini, vise i sam ne znam kako da desifrujem to cudjenje zasto mi nismo sretni. Nije niko i rekao da nismo koliko toliko zadovoljni kao i svi svudje ali po tvojim rijecima mi morao über-sretni biti i nasmijani. Kao da covjek u Danskoj nema briga, i kad kazem o brigama nemislim na izmjenu sijalice vec i mnogo ozbiljnije brige.
Kad bi ti jednom barem shvatio sta ti ljudi zele da kazu gdje bi nam kraj bio. Nego ti uvijek uhvatis neku svoju temu ili pod temu (izvuces pogresan kontekst iz necijeg teksta) uhvatis se toga i totalno si nepovezan u odgovorima, bacas se s teme na temu, kad vidis da ne pije tvoja odmah prebacujes na nesto drugo.
Ljudi se samo cude zasto ti iz Danske brines brigu u vezi Dzekinih nekretnina?
black

#137 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by black »

ma kakav ofsajd, o cemu vi pricate... :oops: :mrgreen:
Zviz

#138 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

Brate da citas sta sam napisao o njegovoj kupovini, bar nebi lupo ko maksim po diviziji, a koliko vidim i ti zivis u Danskoj, pa hajd djevojci iznesi na stol sve te razloga zasto si danas a iodprvog dana u Danskoj naj odnosno über-sretan covjek a ona ili ostali u BiH nisu jer ne zive u Danskoj, kako doticna tvrdi.
rumenige_brajtner

#139 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by rumenige_brajtner »

HAVANA wrote:Pored svih ugojenih i zadojenih krmaka,politicara,kriminalaca,vjerskih fanatika,neukusno razgolicenih droljica, koje non stop zauzimaju medijski prostor zajedno sa svim ovim prethodno nabrojanim.Od svega toga, ti naso palamudit o divnoj saneli,lijepoj amri i fantasticnom dzeki.
Ova fondaciju osnovala po imenu poginulog brata,pomogla stotinama hiljada maraka,amra lijepa i uspjesna,dzeko king...i redovno,ali redovno na svaku lijepu i iole pozitivnu stvar nadju se ljudi koji ce to popljuvati.
Pa jebo te tito mrtvi neki dan momak od 24 godine,diplomiro,medicina...sto jezika na njega :-) Od ljudi koji bubuljicu ne znaju iscijediti a kamoli sta drugo.Koji vam je ba kurac vise,na koga ste bijesni tako,na sebe? Sta vas muci?
Sto je problem na ovim prostorima kad neko ima,kad je uspjesan,pogotovo ako je zensko ? Ne kontam majke mi,bio sam i ja frljav,sepav,go i bos, pa nisam mrzio ljude oko sebe,gledao i ucio od ljudi oko sebe.Dabogda svi oko mene imali vise nego ja,bice i za mene nesta...a svi ce biti vise nasmijani.Pun mi je vise kurac nadrkanih ljudi ovisnih o losim vijestima ,crnjacima,ogovaranju,trazenju mana svemu i svacemu.Svi smo mi ljudi sa svojim manama i vrlinama,nekim zivotnim izborima za koje cemo snositi posljedice ako su pogresni.I nemam apsolutno problem sa tim,sve dok ne ugrozava i opterecava drugog i ljude oko sebe.Sto sa ovim gore sigurno nije slucaj.O sebi,pri sebi.Sretno im bilo.Sad se nicim izazvano upetlja tu i sarajevski duh i sarajlijice,sad po njima malo oplest,vec ustaljena sema...
problem je u tome što je ovo šizofreno društvo, a ta šizofrenija se manifestuje na razne načine. u isto vrijeme mislimo o sebi da smo liši i dno, al i da smo superiorni u odnosu na nekoga, nešto. šizofrenija 1/1.

kad je džeko u pitnaju, meni samo nije jasno što pored para koje ima i ovolike planete, on po bih i hrvatskoj kupuje nekretnine, još ga uredno opale po ušima?
HAVANA

#140 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by HAVANA »

Pa zato sto voli,i ja bi kupovo. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#141 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by _BataZiv_0809 »

Zviz wrote:
Odvadi ziv bio. Znamo da si to ti, i imao poseban senzibilitet, ali nije svaka kritika povod da ti iz pozicije Danca i nekog pijadestala drzis nama divljim plemenima predavanje.
Zviz

#142 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

_BataZiv_0809 wrote:
Zviz wrote:
Odvadi ziv bio. Znamo da si to ti, i imao poseban senzibilitet, ali nije svaka kritika povod da ti iz pozicije Danca i nekog pijadestala drzis nama divljim plemenima predavanje.
Ja te prostore ne vidim kao dzunglu punu divljine i primata. To je mozda tvoje misljenje o regionu ali ne moje. Ako u tom drustvu nije pozeljno imati misljenje koje se ne poklapa sa vecinom, dobro neka bude tako, ali u zadnja dva tri posta sam trazio odgovor na tezu, da samo zato sto zivim skoro 30 godina u Danskoj, moram biti über-sretan. Samo trazim odgovor nato, zasto je to nesto posebno biti negdje npr u Danskoj a tako ne posebno biti u BiH, i koja je to astronomska razlika sto bi mene morala postaviti u non-stop /permanentno stanje zadovoljstva? Sta je to sto ljudi u BiH misle da ja u Danskoj imam sto ljudi u BiH nemaju, pa mozda ni u snu?
corsa

#143 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by corsa »

Imas posao i normalnu platu, a ako nemas posao imas dobru socijalu. Najkrace receno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#144 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by _BataZiv_0809 »

Zviz wrote:
Ja te prostore ne vidim kao dzunglu punu divljine i primata. To je mozda tvoje misljenje o regionu ali ne moje. Ako u tom drustvu nije pozeljno imati misljenje koje se ne poklapa sa vecinom, dobro neka bude tako, ali u zadnja dva tri posta sam trazio odgovor na tezu, da samo zato sto zivim skoro 30 godina u Danskoj, moram biti über-sretan. Samo trazim odgovor nato, zasto je to nesto posebno biti negdje npr u Danskoj a tako ne posebno biti u BiH, i koja je to astronomska razlika sto bi mene morala postaviti u non-stop /permanentno stanje zadovoljstva? Sta je to sto ljudi u BiH misle da ja u Danskoj imam sto ljudi u BiH nemaju, pa mozda ni u snu?
Ne misle ljudi, nego ti mislis da misle tako. Odnosno uzivas u pomisli da ljudi tvoju Dansku vide kao El Dorado, a ti si eto tu da dokazes da to nije bas tako.

Zvize, odvadi malo.

P.S. Bilo kojem konobaru daj 10 maraka baksisa, tretirat ce te ko boga.
Zviz

#145 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

_BataZiv_0809 wrote:
Zviz wrote:
Ne misle ljudi, nego ti mislis da misle tako. Odnosno uzivas u pomisli da ljudi tvoju Dansku vide kao El Dorado, a ti si eto tu da dokazes da to nije bas tako.

Zvize, odvadi malo.

P.S. Bilo kojem konobaru daj 10 maraka baksisa, tretirat ce te ko boga.
To sto je forumasica napisala, nije meni nista novo, jer slicnih izjava sam cuo u nekoliko navrata. Ipak, nije da ja mislim da tako ljudi misle, vec u zadnjih 15 godina sam se susreo u vise navrata sa takvim misljenjima. Ja ne uzivam u nikakvoj pomisli, da ljudi vide Dansku ili bilo koju drugu drzavu kao El Dorado ili sta vec. Imam rodjake u BiH koji zele da se ispale, jer imaju percepciju BiH, da je... a istovremeno imaju i percepciju kako je u Njemackoj, Danskoj i sl. I isto tako i od prijatelja i poznanika u BiH cujem. Ne trudim se ja nista da dokazem. Bujrum dodji i vidi kako je ovdje. Pa mi onda reci sta mislis. Ocito tom konobaru cener nije bio dovoljan.
Zviz

#146 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

corsa wrote:Imas posao i normalnu platu, a ako nemas posao imas dobru socijalu. Najkrace receno.
Blago onom ko je na socijali u drzavi gdje obicno sisanje za zene kosta 100 maraka. A socijala na odraslu osobu 1,400km. Jedva pokrije i stanarinu. Pa da je danska socijala dovoljna za zivota nebi nasi u silu boga izvodili budale da se docepaju prijevremenske penzije, jer samo je i na psihickoj nevi mozes dobiti a da ti nemora faliti moga ili ruka ako ganjas na fizickoj bazi. Zasto, jer te vise nece proganjati aktiverinzima i razgovorima u job centrima, a penzija je znatno veca od socijale.

A sto se posla tice treba ga prvo imati. Nije da nikoga ceka crvena staza i posao na svakom cosku. Ali eto nebitno - neki misla kao ove sto poznam po SA da ovdje posao ceka nekoga ..
samog_sira

#147 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by samog_sira »

Zviz wrote:Pisete gluposti, ne svi ali vecina. Bjezite od realnosti da u BiH vlada sve ono cega u tkz naprednim drzavama nema, bar ne u kolicinama u kojim ga ima u BiH. Sjetite se samo reakcije javnosti, u to racunam i ovaj forum, kad je Dekina sestra dobila posao. Eto dokle je doslo, da po medijima se pise kad neko od nekoga poznatog dobije posao. Naravno, to ide u BiH, jer je vijet odma planula po pitanju stele, nepotizma itd. Isto kolo opet. I ako svak zna na koji nacin Dzeko zaradjuje, opet se masa cudi, kako to moze kupiti u Titovoj, kako on moze kupiti kucu Dubrovniku. Normalno je, kad u drzavi gdje 50% stanovnistva nema posla da take vijesti prave ugriz unutar mnogih. Sto se Amre tice, ona guli korist, ganjala sve te neke biznis osobe od njenje 16/17 godine, rodila a gotovo punoljetna nije bila i sad se natovarila njemu, jos on eto 4 god i mladji od nje. Nek joj se sutra ponudi neki milijarder iz Monaka ili neki poznati iz OLIVUDA eto je njemu.
Ja samo ne znam sto sve ovo boldirano tebe pogadja i kakve veze ima sa temom, a i sama tema je prejaka...
Ne brini ti za Dzeku, a pisam ti se po Danskoj inace, odvadi ba malo, zivio.
Dwndler

#148 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Dwndler »

Zviz wrote:
corsa wrote:Imas posao i normalnu platu, a ako nemas posao imas dobru socijalu. Najkrace receno.
Blago onom ko je na socijali u drzavi gdje obicno sisanje za zene kosta 100 maraka. A socijala na odraslu osobu 1,400km. Jedva pokrije i stanarinu. Pa da je danska socijala dovoljna za zivota nebi nasi u silu boga izvodili budale da se docepaju prijevremenske penzije, jer samo je i na psihickoj nevi mozes dobiti a da ti nemora faliti moga ili ruka ako ganjas na fizickoj bazi. Zasto, jer te vise nece proganjati aktiverinzima i razgovorima u job centrima, a penzija je znatno veca od socijale.

A sto se posla tice treba ga prvo imati. Nije da nikoga ceka crvena staza i posao na svakom cosku. Ali eto nebitno - neki misla kao ove sto poznam po SA da ovdje posao ceka nekoga ..
Krelac za nekoga van Danske je socijala i prijevremena penzija jedno te isto. Ljudi kad kazu socijala misle na to da si zbrinut iako nemas posao, da imas i nekakav prihod i krov nad glavom. I nije istina da kod svih frizera sisanje kosta 100 maraka, mojne lupat. Kod arapa imas od 25Km za muske i malo vise za zenske i normalno da neko ko ima primanje 1400 km nece se sisat za 100 km.
Mojne lupat ko maksim po diviziji.
I niko nije ni trazio od tebe jebeni posao.
Ljudima je samo cudno otkud ti iz Danske da se tako zdusno brines o Dzeki, Amri, Dini i njihovim problemima.
Dwndler

#149 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Dwndler »

samog_sira wrote:
Zviz wrote:Pisete gluposti, ne svi ali vecina. Bjezite od realnosti da u BiH vlada sve ono cega u tkz naprednim drzavama nema, bar ne u kolicinama u kojim ga ima u BiH. Sjetite se samo reakcije javnosti, u to racunam i ovaj forum, kad je Dekina sestra dobila posao. Eto dokle je doslo, da po medijima se pise kad neko od nekoga poznatog dobije posao. Naravno, to ide u BiH, jer je vijet odma planula po pitanju stele, nepotizma itd. Isto kolo opet. I ako svak zna na koji nacin Dzeko zaradjuje, opet se masa cudi, kako to moze kupiti u Titovoj, kako on moze kupiti kucu Dubrovniku. Normalno je, kad u drzavi gdje 50% stanovnistva nema posla da take vijesti prave ugriz unutar mnogih. Sto se Amre tice, ona guli korist, ganjala sve te neke biznis osobe od njenje 16/17 godine, rodila a gotovo punoljetna nije bila i sad se natovarila njemu, jos on eto 4 god i mladji od nje. Nek joj se sutra ponudi neki milijarder iz Monaka ili neki poznati iz OLIVUDA eto je njemu.
Ja samo ne znam sto sve ovo boldirano tebe pogadja i kakve veze ima sa temom, a i sama tema je prejaka...
Ne brini ti za Dzeku, a pisam ti se po Danskoj inace, odvadi ba malo, zivio.
Njega nije briga za temu, on ionako uvijek odvede tekst sasvim u neku trecu stranu i puca svoju pricu koja je totalno nepovezana.
Da ima moderator koji nadgleda i recimo fura da se ljudi drze teme zviz ne bi 3 posta imao.
Zviz

#150 Re: Dzekin objekat u Titovoj

Post by Zviz »

Dwndler wrote:
Zviz wrote:

Krelac za nekoga van Danske je socijala i prijevremena penzija jedno te isto. Ljudi kad kazu socijala misle na to da si zbrinut iako nemas posao, da imas i nekakav prihod i krov nad glavom. I nije istina da kod svih frizera sisanje kosta 100 maraka, mojne lupat. Kod arapa imas od 25Km za muske i malo vise za zenske i normalno da neko ko ima primanje 1400 km nece se sisat za 100 km.
Mojne lupat ko maksim po diviziji.
I niko nije ni trazio od tebe jebeni posao.
Ljudima je samo cudno otkud ti iz Danske da se tako zdusno brines o Dzeki, Amri, Dini i njihovim problemima.
Ah ti kairo frizeri jes ikad vidio frizura u tih sto se stucaju kod njih? :mrgreen:
Sto se mene tice Dzeko, Amra i Dino mogu se sutra popisati na svoje karijere ako im je do tog stalo, zaboli me, niti mi udzep ni iz... Ti se vise brines da su cijene u bih niske da kad godisnje odes da mozes castiti citav lokal ;-) ajd nemoj vise laprditi lagan si ko bukvar.
Post Reply