Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kobac40

#126 Re: Masakar u Parizu

Post by kobac40 »

Fotografija (karikatura) koja je objavljena 15 minuta prije napada.

Image

Sve osude!
Last edited by kobac40 on 07/01/2015 15:13, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#127 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

SaraFina wrote:
O'zone wrote:
SaraFina wrote:
Znam. Ali tamo sukobi traju. Ovo u Parizu mi je toliko strašno upravo iz razloga jer :

Mozemo očekivati sličan napad pomahnitalih budala u sred Sarajeva, Beča ili Amsterdama.

A da uopće ne znaš razlog.

Ili da je taj razlog toliko glup, da jednostavno ne mozeš vjerovati da neko ne zavredjuje zivot radi njega.
Nekad je rat bio dvije suprostavljene armade na livadi pa borba prsa u prsa onda je to odmicalo da bi danas na stanju bila sasvim nova vrsta ratovanja.
Ovo što se danas dogodilo je jedan primjer toga i na žalost niko i ništa nije pošteđeno toga sve dok neko ima neki cilj.

Pa zamisli samo par idiota u nekom trznom centru koji ima redakciju u prostorijama iznad ( a takvih je mali milijun ) kako pucaju po zenama i djeci " povlačeći se ili drzeći ih stotinjak kao taoce"
Pa obdaništa ili škole.. Mislim da se zgroziš.
Zamislio više puta jer radim u jednom i pokušavam napraviti sebi najbrži put da se izvučem sa glavom na ramenima i bez dodatnih rupa na sebi.

Ljudski život ne vrijedi više pišljiva boba i toga treba biti svjesno. Treba biti svjesno da te u Sarajevu neko može upucati jer mu je k ćejf a isto to može uraditi i u bilo kome drugome gradu u svijetu. Prestali su se ljudi bojati zakonske represije i ide dalje logičan slijed
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#128 Re: Masakar u Parizu

Post by Zviz »

hrasno38 wrote:
Zviz wrote:Nema ja ovdje protiv nikoga nista licno! Da budemo na cisto. Imam protiv sve jedne vreje i sve jednu vjeru treba ukinuti pa makar to bilo i nuklearnom raketom. Vjera je zlo. A ta prica da moras voliti nekoga o cemu i pojma nemas ni sta je ni kako vise od rodjene djece, oca i matare, mi dodje kao prica nekog jako ljubomornog stvorenja koje ti zavidi da volis dugog osim tog necega. Sve je iluzija.
Nije vjera zlo ljudi su zlo. Religija je samo napisana rijec koju danas nakardano tumace ljudi i sakrivaju se iza nje. Vjera je najbolji moguci paravan za sve sto ne valja na svijetu umjesto da bude obratno.
Te rijeci treba izbrisati iz kolektivnog razmisljanja individualac i rijesen problem. Sve te vjerske kinjige na kamru i splaiti. Sve i jednu. Sve tamo pise osim istine, a istina je u naucnom radu, istrazivanjima, priprodi, a ne nekim legendama i supermenima.
O'zone
Globalni moderator

#129 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

deer_hunter wrote:
O'zone wrote:
Sloboda govora i novinarstva je jedno ono što radi Charlie je pljuvanje, podsmijavanje i namjerno vrijeđanje.
u kojoj zemlji se ovo kaznjava smrcu osim u zemljama pustinjskih kozoyeba?? cuj namjerno vrijedjanje :shock: uuuhh da sam znao da mogu ubiti svakog ko me namjerno vrijedja i pljuje pola bi mi osnovne skole platilo glavom :D
Padaju glave i za manje a pod uslovom da ovo jesu kozojebi uradili znaš koliko njega k boli za zakonima republike Francuske
jasko_ba

#130 Re: Masakar u Parizu

Post by jasko_ba »

Image
I dosta slicnih komentara pisu ljudi iz nase drzave. Koji idioti
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#131 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

I oni se organizovali u 15 minuta :zzzz:

A da malo sačekate sa osudama? I ja vala nigdje ne čuH uzrečicu "Allah je najveći!".
karanana

#132 Re: Masakar u Parizu

Post by karanana »

gdje su sada teroristi? jesu uhvaceni/ubijeni?
SaraFina

#133 Re: Masakar u Parizu

Post by SaraFina »

Pol_Pot wrote:
SaraFina wrote:
Znam. Ali tamo sukobi traju. Ovo u Parizu mi je toliko strašno upravo iz razloga jer :

Mozemo očekivati sličan napad pomahnitalih budala u sred Sarajeva, Beča ili Amsterdama.

Ili da je taj razlog toliko glup, da jednostavno ne mozeš vjerovati da neko ne zavredjuje zivot radi njega.
Znači, tamo sukobi traju pa nek se i nastave, tamo su svakako ona djeca prljava i musava, ko ih jebe, nek dronovi to rješavaju ;)

Ali ovo se približava našim sjajnim guzicama, primaklo se predivnom Parizu, ne može se više na miru ni na godišnji.

Što kaže jedan moj drug, ubiše nas dvostruki standardi više nego promaja.

Odvjetnice, ne poturajte mi slova u tastaturu da ne kazem riječi usta..

Tamo sukobi traju i ljudi su pripravni na teriristicke činove. Svakodnevna su pojava.

Ni mi se u Sarajevu pod opsadom nismo šetali i igrali.
I ja sam to musavo sarajevsko dijete raslo pod opsadom u hebenoj Evropi.

No ovo u Parizu pokazuje nekontroliranost i jedan drugi vid opasnosti, unosi strah, nemir i paniku, upravo zato što je Pariz miran i slobodan grad. Daleko od bilo kakvih ratnih dejstava.
l33t

#134 Re: Masakar u Parizu

Post by l33t »

Alkos

#135 Re: Masakar u Parizu

Post by Alkos »

Ne vjerujem da je ova fotografija povod, pogotovo ako je objavljena 15 mina prije terorističkog napada. Za 15 min nema šanse da su se uspjeli tako izorganizovat.
O'zone
Globalni moderator

#136 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

svjedoci javljaju da su dva zasad neidentificirana napadača govorila čisti francuski jezik bez naglaska.

Neimenovani novinar magazina rekao je za francuski Le Monde da je redakcija imala osiguranje te da su novinari i urednici imali pratnju.

"Prijetnje su dolazile svakodnevno, ali se uredništvo nije previše obaziralo na njih jer su postale svakodnevne i 'normalne'", rekao je neimenovani novinar.
O'zone
Globalni moderator

#137 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

karanana wrote:gdje su sada teroristi? jesu uhvaceni/ubijeni?
Pronašli vozilo a njima ni traga.
Mračajski proto

#138 Re: Masakar u Parizu

Post by Mračajski proto »

Ovo su pajdaši Nenada Veličkovića i Envera Kazaza.
Pol_Pot

#139 Re: Masakar u Parizu

Post by Pol_Pot »

SaraFina wrote:
Pol_Pot wrote:
SaraFina wrote:

Znači, tamo sukobi traju pa nek se i nastave, tamo su svakako ona djeca prljava i musava, ko ih jebe, nek dronovi to rješavaju ;)

Ali ovo se približava našim sjajnim guzicama, primaklo se predivnom Parizu, ne može se više na miru ni na godišnji.

Što kaže jedan moj drug, ubiše nas dvostruki standardi više nego promaja.

Odvjetnice, ne poturajte mi slova u tastaturu da ne kazem riječi usta..

Tamo sukobi traju i ljudi su pripravni na teriristicke činove. Svakodnevna su pojava.

Ni mi se u Sarajevu pod opsadom nismo šetali i igrali.
I ja sam to musavo sarajevsko dijete raslo pod opsadom u hebenoj Evropi.

No ovo u Parizu pokazuje nekontroliranost i jedan drugi vid opasnosti, unosi strah, nemir i paniku, upravo zato što je Pariz miran i slobodan grad. Daleko od bilo kakvih ratnih dejstava.
Pa upravo to i ja kažem, tamo sukobi traju, i nek nastave, ovo u Parizu nije ok nikako, jer je to miran i slobodan grad :thumbup:
dječak sa šibicama

#140 Re: Masakar u Parizu

Post by dječak sa šibicama »

To sto Srbi danas ispadaju "prvi borci protiv islamskog terorizma" najmanje su "zasluzni" Srbi, a najvise ovi islamski teroristi koji na pravdi Boga ubijaju.

Svaki ovakav zlocinacki cin, samo daje goriva antiislamskoj histeriji. Pa, nastavite, bradonje, samo nastavite.
SaraFina

#141 Re: Masakar u Parizu

Post by SaraFina »

O'zone wrote:
SaraFina wrote:
O'zone wrote:
Nekad je rat bio dvije suprostavljene armade na livadi pa borba prsa u prsa onda je to odmicalo da bi danas na stanju bila sasvim nova vrsta ratovanja.
Ovo što se danas dogodilo je jedan primjer toga i na žalost niko i ništa nije pošteđeno toga sve dok neko ima neki cilj.

Pa zamisli samo par idiota u nekom trznom centru koji ima redakciju u prostorijama iznad ( a takvih je mali milijun ) kako pucaju po zenama i djeci " povlačeći se ili drzeći ih stotinjak kao taoce"
Pa obdaništa ili škole.. Mislim da se zgroziš.
Zamislio više puta jer radim u jednom i pokušavam napraviti sebi najbrži put da se izvučem sa glavom na ramenima i bez dodatnih rupa na sebi.

Ljudski život ne vrijedi više pišljiva boba i toga treba biti svjesno. Treba biti svjesno da te u Sarajevu neko može upucati jer mu je k ćejf a isto to može uraditi i u bilo kome drugome gradu u svijetu. Prestali su se ljudi bojati zakonske represije i ide dalje logičan slijed

I ja isto. Zamislim ovu djecu sa posebnim potrebama koja su sprat iznad. Ko bi njima to pojasnio?
Pjanic15

#142 Re: Masakar u Parizu

Post by Pjanic15 »

jasko_ba wrote:Image
Žalost našeg mentalnog sklopa, ovakvih ima još i po fbu, te i medija, sve takve treba pod istragu.
Ljakan

#143 Re: Masakar u Parizu

Post by Ljakan »

Zao mi policajca i nevinih ljudi a ovi sto su trazili vraga crtezima prizvali su ga.
O'zone
Globalni moderator

#144 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

Ma ovi su znali i raspored prostorija u Uredištvu traži karikaturiste i njih smaknuli imali odstupnicu ma sve

Prema posljednjim izvještajima iz francuske prijestolnice u današnjem napadu na ured francuskog satiričnog magazina Charlie Hebdo poginuli su slavni francuski karikaturisti Cabu, Charb, Tignous i Wolinski.

Napadači su i dalje u bijegu. Glasnogovornik policije Rocco Contento rekao je kako su tri napadača ušla u automobil kojeg je vozila četvrta osoba nakon čega su se odvezli u smjeru sjeveroistoka.

U jednom trenutku su napustili taj automobil da bi zaplijenili drugi. Prilikom toga izbacili su vlasnika vozila na cestu.
Naslovnica

#145 Re: Masakar u Parizu

Post by Naslovnica »

Koliko mi je poznato, redakcija je bila pod policijskom zaštitom zbog ozbiljnih prijetnji.
Prvo su smaknuti policajci (dvojica valjda), pa onda redakcija.
Očito veoma dobro isplanirana akcija.
nOrMaLaC

#146 Re: Masakar u Parizu

Post by nOrMaLaC »

dječak sa šibicama wrote:To sto Srbi danas ispadaju "prvi borci protiv islamskog terorizma" najmanje su "zasluzni" Srbi, a najvise ovi islamski teroristi koji na pravdi Boga ubijaju.

Svaki ovakav zlocinacki cin, samo daje goriva antiislamskoj histeriji. Pa, nastavite, bradonje, samo nastavite.

Sve rečeno.... :)

Ispast će da se 90tih vodio " Specijalni rat za odbranu civilizacijske tekovine Evrope" i da se na ovim prostorima "branio kršćanstvo" :roll:
p206

#147 Re: Masakar u Parizu

Post by p206 »

Svedska prizna Palestinu,odmah neki neredi...Francuska blizu tome,i kod njih neredi...ko je ono jos bio Britanija? Cucemo i tamo neke eksplozije,ako se ne "opamete".
Kinesko prkno

#148 Re: Masakar u Parizu

Post by Kinesko prkno »

Pjanic15 wrote:
Žalost našeg mentalnog sklopa, ovakvih ima još i po fbu, te i medija, sve takve treba pod istragu.
Bas malo pregledavam komentare po raznim portalima i namece se zakljucak da ce prosjecni Evropljanin koji cita komentare,umjesto Iphona 7 i Ps5 ,kupiti pusku i traziti potencijalnu prijetnju u svakom covjeku preplanule puti,rijetke brade i kratkih hlaca.
Umalo popisivac

#149 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

Svi su oni, i Assad i Gadafi znali s cim imaju posla i kako se ovi maloumnici jedino mogu drzati pod kontrolom. Eto im sad.
Šveđanin

#150 Re: Masakar u Parizu

Post by Šveđanin »

Bolest.
Još veća bolest..
Locked