Sve osude!

Zamislio više puta jer radim u jednom i pokušavam napraviti sebi najbrži put da se izvučem sa glavom na ramenima i bez dodatnih rupa na sebi.SaraFina wrote:O'zone wrote:Nekad je rat bio dvije suprostavljene armade na livadi pa borba prsa u prsa onda je to odmicalo da bi danas na stanju bila sasvim nova vrsta ratovanja.SaraFina wrote:
Znam. Ali tamo sukobi traju. Ovo u Parizu mi je toliko strašno upravo iz razloga jer :
Mozemo očekivati sličan napad pomahnitalih budala u sred Sarajeva, Beča ili Amsterdama.
A da uopće ne znaš razlog.
Ili da je taj razlog toliko glup, da jednostavno ne mozeš vjerovati da neko ne zavredjuje zivot radi njega.
Ovo što se danas dogodilo je jedan primjer toga i na žalost niko i ništa nije pošteđeno toga sve dok neko ima neki cilj.
Pa zamisli samo par idiota u nekom trznom centru koji ima redakciju u prostorijama iznad ( a takvih je mali milijun ) kako pucaju po zenama i djeci " povlačeći se ili drzeći ih stotinjak kao taoce"
Pa obdaništa ili škole.. Mislim da se zgroziš.
Te rijeci treba izbrisati iz kolektivnog razmisljanja individualac i rijesen problem. Sve te vjerske kinjige na kamru i splaiti. Sve i jednu. Sve tamo pise osim istine, a istina je u naucnom radu, istrazivanjima, priprodi, a ne nekim legendama i supermenima.hrasno38 wrote:Nije vjera zlo ljudi su zlo. Religija je samo napisana rijec koju danas nakardano tumace ljudi i sakrivaju se iza nje. Vjera je najbolji moguci paravan za sve sto ne valja na svijetu umjesto da bude obratno.Zviz wrote:Nema ja ovdje protiv nikoga nista licno! Da budemo na cisto. Imam protiv sve jedne vreje i sve jednu vjeru treba ukinuti pa makar to bilo i nuklearnom raketom. Vjera je zlo. A ta prica da moras voliti nekoga o cemu i pojma nemas ni sta je ni kako vise od rodjene djece, oca i matare, mi dodje kao prica nekog jako ljubomornog stvorenja koje ti zavidi da volis dugog osim tog necega. Sve je iluzija.
Padaju glave i za manje a pod uslovom da ovo jesu kozojebi uradili znaš koliko njega k boli za zakonima republike Francuskedeer_hunter wrote:u kojoj zemlji se ovo kaznjava smrcu osim u zemljama pustinjskih kozoyeba?? cuj namjerno vrijedjanjeO'zone wrote:
Sloboda govora i novinarstva je jedno ono što radi Charlie je pljuvanje, podsmijavanje i namjerno vrijeđanje.uuuhh da sam znao da mogu ubiti svakog ko me namjerno vrijedja i pljuje pola bi mi osnovne skole platilo glavom

Pol_Pot wrote:Znači, tamo sukobi traju pa nek se i nastave, tamo su svakako ona djeca prljava i musava, ko ih jebe, nek dronovi to rješavajuSaraFina wrote:
Znam. Ali tamo sukobi traju. Ovo u Parizu mi je toliko strašno upravo iz razloga jer :
Mozemo očekivati sličan napad pomahnitalih budala u sred Sarajeva, Beča ili Amsterdama.
Ili da je taj razlog toliko glup, da jednostavno ne mozeš vjerovati da neko ne zavredjuje zivot radi njega.![]()
Ali ovo se približava našim sjajnim guzicama, primaklo se predivnom Parizu, ne može se više na miru ni na godišnji.
Što kaže jedan moj drug, ubiše nas dvostruki standardi više nego promaja.
svjedoci javljaju da su dva zasad neidentificirana napadača govorila čisti francuski jezik bez naglaska.
Neimenovani novinar magazina rekao je za francuski Le Monde da je redakcija imala osiguranje te da su novinari i urednici imali pratnju.
"Prijetnje su dolazile svakodnevno, ali se uredništvo nije previše obaziralo na njih jer su postale svakodnevne i 'normalne'", rekao je neimenovani novinar.
Pronašli vozilo a njima ni traga.karanana wrote:gdje su sada teroristi? jesu uhvaceni/ubijeni?
Pa upravo to i ja kažem, tamo sukobi traju, i nek nastave, ovo u Parizu nije ok nikako, jer je to miran i slobodan gradSaraFina wrote:Pol_Pot wrote:Znači, tamo sukobi traju pa nek se i nastave, tamo su svakako ona djeca prljava i musava, ko ih jebe, nek dronovi to rješavajuSaraFina wrote:
Ili da je taj razlog toliko glup, da jednostavno ne mozeš vjerovati da neko ne zavredjuje zivot radi njega.![]()
Ali ovo se približava našim sjajnim guzicama, primaklo se predivnom Parizu, ne može se više na miru ni na godišnji.
Što kaže jedan moj drug, ubiše nas dvostruki standardi više nego promaja.
Odvjetnice, ne poturajte mi slova u tastaturu da ne kazem riječi usta..
Tamo sukobi traju i ljudi su pripravni na teriristicke činove. Svakodnevna su pojava.
Ni mi se u Sarajevu pod opsadom nismo šetali i igrali.
I ja sam to musavo sarajevsko dijete raslo pod opsadom u hebenoj Evropi.
No ovo u Parizu pokazuje nekontroliranost i jedan drugi vid opasnosti, unosi strah, nemir i paniku, upravo zato što je Pariz miran i slobodan grad. Daleko od bilo kakvih ratnih dejstava.
O'zone wrote:Zamislio više puta jer radim u jednom i pokušavam napraviti sebi najbrži put da se izvučem sa glavom na ramenima i bez dodatnih rupa na sebi.SaraFina wrote:O'zone wrote:
Nekad je rat bio dvije suprostavljene armade na livadi pa borba prsa u prsa onda je to odmicalo da bi danas na stanju bila sasvim nova vrsta ratovanja.
Ovo što se danas dogodilo je jedan primjer toga i na žalost niko i ništa nije pošteđeno toga sve dok neko ima neki cilj.
Pa zamisli samo par idiota u nekom trznom centru koji ima redakciju u prostorijama iznad ( a takvih je mali milijun ) kako pucaju po zenama i djeci " povlačeći se ili drzeći ih stotinjak kao taoce"
Pa obdaništa ili škole.. Mislim da se zgroziš.
Ljudski život ne vrijedi više pišljiva boba i toga treba biti svjesno. Treba biti svjesno da te u Sarajevu neko može upucati jer mu je k ćejf a isto to može uraditi i u bilo kome drugome gradu u svijetu. Prestali su se ljudi bojati zakonske represije i ide dalje logičan slijed
Žalost našeg mentalnog sklopa, ovakvih ima još i po fbu, te i medija, sve takve treba pod istragu.jasko_ba wrote:
I dosta slicnih komentara pisu ljudi iz nase drzave. Koji idioti
Prema posljednjim izvještajima iz francuske prijestolnice u današnjem napadu na ured francuskog satiričnog magazina Charlie Hebdo poginuli su slavni francuski karikaturisti Cabu, Charb, Tignous i Wolinski.
Napadači su i dalje u bijegu. Glasnogovornik policije Rocco Contento rekao je kako su tri napadača ušla u automobil kojeg je vozila četvrta osoba nakon čega su se odvezli u smjeru sjeveroistoka.
U jednom trenutku su napustili taj automobil da bi zaplijenili drugi. Prilikom toga izbacili su vlasnika vozila na cestu.
dječak sa šibicama wrote:To sto Srbi danas ispadaju "prvi borci protiv islamskog terorizma" najmanje su "zasluzni" Srbi, a najvise ovi islamski teroristi koji na pravdi Boga ubijaju.
Svaki ovakav zlocinacki cin, samo daje goriva antiislamskoj histeriji. Pa, nastavite, bradonje, samo nastavite.
Bas malo pregledavam komentare po raznim portalima i namece se zakljucak da ce prosjecni Evropljanin koji cita komentare,umjesto Iphona 7 i Ps5 ,kupiti pusku i traziti potencijalnu prijetnju u svakom covjeku preplanule puti,rijetke brade i kratkih hlaca.Pjanic15 wrote:Žalost našeg mentalnog sklopa, ovakvih ima još i po fbu, te i medija, sve takve treba pod istragu.jasko_ba wrote:
Bolest.jasko_ba wrote:
Još veća bolest..