Pa meni je to smijesno. Jedinu promidzbu koju je on radio je radio za svoj djep. Od reklama pa do filmova. Ucesce u HVO-u s tim nema veze. Dobio je isto i Enis, Halid...PM72 wrote:Koliko znam,on je porijeklom iz Srebrenice.Pasoš je dobio za usluge na "promičbi" hrvatske kulture i filma tj.za učešće u svakom filmu,od reklama za tomato mobitel pa do ozbiljnih filmskih ostvarenja.A dao je doprinos i na odbrani Hrvatske tako što je bio u logističkom centu HVO-a u Grudama.Onda je zdušio u Tuzlu pa se uvlačio Aliji u šupak.Valjalo se saprat od kockastog poganluka.Pa je bilesi išao do Teočaka ,naravno,ne da opali koji metak nego da izvede predstavu u kojoj je glumio ranjenika Armije BiH.Skandirao je rečenice - "haram mu bilo ko ispruži ruku fašistima iz Srbije" pa prvi poletio kod Brene i Bobe,ne bi me čudilo da ode i kod imenjaka na Mećavnik da ga zamoli da mu halali što je srao o njemu...
Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
-
Umalo popisivac
#127 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Last edited by Umalo popisivac on 03/01/2015 15:01, edited 1 time in total.
-
PM72
#128 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Pa normalno da je radio sve za svoj džep.Nije dobijao certifikate.Upoznaš mnogo moćnih ljudi kad se vrtiš u tom krugu.Jedan od šefova logističkog centra HVO-a je bio i Lj.Ć.Rojs pa Ante Jelavić...
- saibaba
#129 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
U nekim stvarima je i u pravu ali ovakvi stavovi i trckaranje za Lepom Brenom ne idu zajedno ...
- dječak sa šibicama
#130 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Imao je Emir jednu kratku zivotnu epizodu s kraja rata i s pocetka "dejtonskog mira", kad nije izlazio iz invalidskih kolica, glumeci nekakvog invalida, razocaranog bosnjackog ratnika, sa maramom na glavi i gordim izrazom lica... cak je i u onoj seriji nekakvoj glumio invalida u kolicima.
Kao glumac naravno, ali tacno se uziviop u tu ulogu, patnika.
To je trajalo do prvog poziva iz Hrvatske, u vezi glumackog angazmana. A onda ide kao lavina, emisija na FTv, pa ministarsko mjesto, pa Darinka, pa film ovaj, film onaj, pa Brena kao specijalni gost na proslavi 50. rodjendana, i sad ovo pismo nikako se ne uklapa... bice da je neko iskopao nesto sto je Emir napisao prije 15 godina, sto ce on i njegovi fanovi na kraju pripisati a kome drugom nego salonskim cetnicima, koji klevecu i podmecu.
Ipak je danas Emir novi cojk, nema vise invalidskih kolica, grlatog poziva na "rat do istrebljenja, ili sloboda ili smrt", nema vise ogorcenog ratnika, tu ulogu je davno odigrao. Tu i tamo nabaci mrgodan izraz lica i prozove "srbijanske Grand turbofolk drolje" koje unistavaju dobri bosnjacki duh, ali brzo ga prodje huja pa se uslika sa Brenom i Bobom, gazdama Grand prodaksn.
Kao glumac naravno, ali tacno se uziviop u tu ulogu, patnika.
To je trajalo do prvog poziva iz Hrvatske, u vezi glumackog angazmana. A onda ide kao lavina, emisija na FTv, pa ministarsko mjesto, pa Darinka, pa film ovaj, film onaj, pa Brena kao specijalni gost na proslavi 50. rodjendana, i sad ovo pismo nikako se ne uklapa... bice da je neko iskopao nesto sto je Emir napisao prije 15 godina, sto ce on i njegovi fanovi na kraju pripisati a kome drugom nego salonskim cetnicima, koji klevecu i podmecu.
Ipak je danas Emir novi cojk, nema vise invalidskih kolica, grlatog poziva na "rat do istrebljenja, ili sloboda ili smrt", nema vise ogorcenog ratnika, tu ulogu je davno odigrao. Tu i tamo nabaci mrgodan izraz lica i prozove "srbijanske Grand turbofolk drolje" koje unistavaju dobri bosnjacki duh, ali brzo ga prodje huja pa se uslika sa Brenom i Bobom, gazdama Grand prodaksn.
-
Umalo popisivac
#131 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Pa naravno. Zato mi nije jasno kakve to veze ima s "poebnim zaslugama" za RH. Jebena Tomato reklama je posebna zasluga?PM72 wrote:Pa normalno da je radio sve za svoj džep.Nije dobijao certifikate.Upoznaš mnogo moćnih ljudi kad se vrtiš u tom krugu.Jedan od šefova logističkog centra HVO-a je bio i Lj.Ć.Rojs pa Ante Jelavić...
A ovo sigurno nema veze s tim. Pa dao mu ga je SDP ministar, sigurno ne slusa taj Jelavica i Rojsa.
Pa eto kako si sam rekao covjek je bio u HVO - u a cuo sam neke price za njega i nazivanje ljudi ustasama itd.
-
PM72
#132 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
25. juni 2013. u 11:44
Na preporuku Ministarstva kulture Republike Hrvatske po članu 12. hrvatskog Ustava, bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću dodijeljeno je hrvatsko državljanstvo, kao građaninu od interesa za državu Hrvatsku. Rješenje je potpisao ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić.
Vijest o državljanstvu Hadžihafizbegović je primio na snimanju filma u Makedoniji.
„Imao sam nekoliko slobodnih dana i otišao sam u Zagreb. Rješenje o državljanstvu uručio mi je ministar Ostojić. Koristim priliku da zahvalim svima koji su dali preporuku za državljanstvo. Mislim da je ovo i priznanje kulturnom prostoru BiH, priznanje mojoj akademiji, kao i Udruženju filmskih radnika BiH“, kazao je Hadžihafizbegović za Avaz.
Vijest o davanju hrvatskog državljanstva Hadžihafizbegoviću pozdravio je i savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i nekadašnji ministar vanjskih poslova bivše Jugoslavije Budimir Lončar. I Tereza Kesovija, hrvatska muzička diva, izrazila je zadovoljstvo što su nadležni prepoznali značaj djela Hadžihafizbegovića.
Na preporuku Ministarstva kulture Republike Hrvatske po članu 12. hrvatskog Ustava, bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću dodijeljeno je hrvatsko državljanstvo, kao građaninu od interesa za državu Hrvatsku. Rješenje je potpisao ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić.
Vijest o državljanstvu Hadžihafizbegović je primio na snimanju filma u Makedoniji.
„Imao sam nekoliko slobodnih dana i otišao sam u Zagreb. Rješenje o državljanstvu uručio mi je ministar Ostojić. Koristim priliku da zahvalim svima koji su dali preporuku za državljanstvo. Mislim da je ovo i priznanje kulturnom prostoru BiH, priznanje mojoj akademiji, kao i Udruženju filmskih radnika BiH“, kazao je Hadžihafizbegović za Avaz.
Vijest o davanju hrvatskog državljanstva Hadžihafizbegoviću pozdravio je i savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i nekadašnji ministar vanjskih poslova bivše Jugoslavije Budimir Lončar. I Tereza Kesovija, hrvatska muzička diva, izrazila je zadovoljstvo što su nadležni prepoznali značaj djela Hadžihafizbegovića.
- dječak sa šibicama
#133 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Emir je samo tako mogao dobiti hrvatsku domovnicu, kao "zasluzni gradjanin na polju kulture/sporta".
Ali koliko je to sve bizarno, kad mu cestita jedan Budimir Loncar, covjek koji je u ime Jugoslavije svojevremeno u jesen `91 trazio da VS UN uvede embargo na uvoz oruzja za sve ex YU republike, cime je vezao ruke Hrvatskoj i BiH u vrijeme najjace srbijanske agresije na komsije.
Bizarno i tragikomicno.
Ali koliko je to sve bizarno, kad mu cestita jedan Budimir Loncar, covjek koji je u ime Jugoslavije svojevremeno u jesen `91 trazio da VS UN uvede embargo na uvoz oruzja za sve ex YU republike, cime je vezao ruke Hrvatskoj i BiH u vrijeme najjace srbijanske agresije na komsije.
Bizarno i tragikomicno.
- SaraFina
#134 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
L u c i f e r wrote:Moj komentar, kao Bosanca, Bošnjaka i ateiste:Bošnjak Džemaludin Latić fašist, Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac, Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj vlastitog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjaci pomeli tri tisuće Srba u Sarajevu, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjačka Armija klala po Grabovici, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz miješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. E, pa neka vam Bošnjaci, nek’ vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod.
Ne foliramo kad volimo
Eto, tako o tebi pišu “vakumirani” bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje kćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za “auslendere” sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide.
Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi. E, zato što si takav, Bošnjače, što nije bilo po nečijem, zato što te je tvorac “Islamske deklaracije” poveo u najslavniju epopeju nacionalne samobitnosti, zato što je prekrižio nečiju geopolitičku matricu po kojoj si, Bošnjače, kozmetička greška i strano tijelo, na transferzali Atina-Beč, zato što u svoju malu zemlju dovodiš Pavarottija, Milansku skalu, Kasparova i Bono Voxa i zato što si ustvari jedan dobar narod, a nečiji koncepti ne trpe dobre narode, ne trpe one koji tepsiju krompiruše podijele sa kompletnim haustorom i koji od svoje bijede, negdje na putu Tuzla-Teočak, pristave kahvu i iznesu hurmašice ekipi švedske televizije.
Eto zato što si dobar, a ne pogan, zato što se ne uklapaš u nečiju sliku o islamu i što ne mogu od tebe napraviti novi Alžir, moraš biti kažnjen. Ako ne u ratu, bit ćeš povaljen u miru.
U tu svrhu uradit će sljedeće:
Pod jedan: Priču o agresiji eufemizirati, odvlačeći je na kolosjek međunacionalnih sukoba.
Pod dva: Četverogodišnje orgijanje barbara po Bošnjačkoj koži amortizirati naručenim tekstovima o Kazanima i Grabovici.
Pod tri: Aktivirati Pejanovića, koji je najzad istjeran iz grma i čija skaradna poruka o tome kako će on lično krvavog vladiku Kačavendu vratiti u Tuzlu, a preko koje su Bošnjaci olahko prešli, samo potvrđuje tezu o Srbima po zadatku, itd.
Sve ovo gore napisano dragi moj Bošnjače zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmeš vlastitu sudbinu u svoje ruke. Tvoja politička heterogenost i nacionalna atmosfera sada, već sasvim izvjesno, prijeti da te povede u kolektivni mazohizam. Jer biti ovako neargumentirano pljuvan zadnjih sto dana, biti ovako devalviran i nakon rata opet ponižavan, a pri tome ne reagirati znači biti Bošnjački idiot i, pošto dugo čekam da umjesto mene reaguju moja Vlada, moja stranka, moje ratne starješine, moji rasuti muhadžiri, moji skupštinski poslaniici, moji ministri, a oni to ne čine, morao sam ovim pismom zaštititi sebe i svoju Bošnjačku porodicu.
Ćafirolozi i domaći izdajnici
- Moj babo, moja rahmetli mati, moj brat, moja žena, dvoje moje djece i ja, nismo Bošnjaci iz priče bjelosvjetskih ćafirologa i domaćih izdajnika. Šutnja kao punkturna tačka bošnjačkog intelektualca i njegovog mentalnog sklopa razdire me gore od svake laži napisane o nama. Vi, Bošnjačka inteligencijo! Vas pozivam. Vi, koji sakrivate se iza nekakvog kvazisabura, teorije netalasanja, lažne principijelnosti i već otrcanog, samo vama svojstvenog, merhameta, počinjete odista da mi se gadite. J…. vas i vaše promocije knjiga, okrugle stolove i etablirana kuloarska šupljiranjaa o ugroženosti bošnjačkog bića.
Prevladajte jednom stogodišnje strahove i stanite ispred ovog naroda! Stanite iza najčestitijih duša dunjalučkih i pomozite im. To vam je farz i desi li se ovom narodu ponovo nešto ružno, bićete gori krivci od Miloševića i Tuđmana zajedno.
Potpisnik ovih redova duboko je svjestan hipokrizije morala koja je zahvatila i razara jedan dio Bošnjačkog tkiva, svjestan je mahalskog sindroma jednog dijela bošnjačke vlasti, čje su krajnje konsekvence duhovno ništavilo. Znam dobro kako su nam neki Bošnjački ministri korumpirani i kako u stranci SDA ima izvjesnih uhljupa koji kompromitiraju ideju Bosne. Ali sve to nije razlog da nam se podmeće kukavičije jaje i da nam na istu deredžu stavljaju zločin, modernoj civilizaciji nepoznat, naspram, istina je očiglednih manjkavostii u jednom dijelu koordiniranja vojnog vrha i nadređenih jedinica u Armiji BiH. Ta prevarantska igra balkanskog pokera gdje po redu hoće da nam potpišu istu odgovornost za rat kao i našim dušmanima, mogla bi proći ako mi Bošnjaci, hajvani, budemo opet šutjeli. Mi smo narod koji godinama živi pod ucjenom.
Šestogodišnja klaustrofobija nas je istraumatizirala da inferiornost i kompromis postaju naša konstanta, naša stanja. Obračunajmo se već jednom sa stoljetnim šejtanom koji nam kruži metabolizmom. Strahom od vlastitog mišljenja. Pokidajmo u sebi genetske kodove iracionalne panike, šta će, na ono što ćemo kazati, reći drugi.
Naš usud da se kao Bošnjaci rađamo u ovim paranoidnim okruženjima validan je razlog da moramo biti jaki i odvažni, a ne da dopuštamo da nam poslije džehennema i dvjesta hiljada mrtve braće i sestara jedan političar drži ders o sumnjivoj ratnoj ulozi šehera.
Ja više šutjeti ne mogu!
- Drugi kako hoće, ali ja više šutjeti ne mogu. Hoću da mislim i hoću da kažem ono što mislim. Mislim da je Pejanović izgubio stečeno povjerenje. Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio i koje su ga koštale života. Mislim da nije uputno i dobro mrziti ljude poput Marka Vešovića, ali i da je Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina.
Mislim da su Slaviša Šućur, Miro Lazović, Mladen Vojičić Tifa, Predrag Paja Pašić, Perica Simonović, Mišo Božić (predsjednik SGV Tuzla) parametri srpske čestitosti.
Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete, ali i to da nije smio dozvoliti da se Drugi Kongres SDA pretvori u farsu. Mislim da je Atif Dudaković najveći bosanski gazija, a Emin Pivić i Hamdo Abdić najsvjetliji primjeri kako se voli i brani domovina. Mislim da dobar dio bosanskohercegovačkih medija radi po nalogu stranih obavještajnih službi i da bi bilo dobro Miljenka Jergovića vratiti u Bosnu. Mislim da je Haris Silajdžić urnek Bošnjačke pameti i da je u zadnjih nekoliko nastupa na bosanskim medijima definitivno sa sebe skinuo hipoteku narcisoidnog i “tersli” političara. Mislim da bi se na teritoriji Federacije morao donijeti zakon po kome bi svaki privatnik bio dužan izdvajati određenu novčanu naknadu za jednog demobilisanog borca bez zaposlenja. I nije uopće važno da li je ovo što ja mislim tačno i da li je važno. Neka istinu i ozbiljnost ovog teksta utvrdi neko drugi.
Borba se nastavlja
- E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu. Neka je stid onih koji mogu to isto, a neće.
Emir Hadžihafizbegović
Luci, daj prepricaj ovo molim te! Ko će čitati romane nakon burne nove godine?
-
L u c i f e r
#135 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Samo klikni na to dugme na barnijevom videu, sve će ti se samo kasti... 
- SaraFina
#136 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Cherry-Cherry wrote:Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete
I sin Bakir! Moralna i ljudska gromada
- SaraFina
#137 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
L u c i f e r wrote:Samo klikni na to dugme na barnijevom videu, sve će ti se samo kasti...
Kliknula. Ne vidjeh dugmeta odmah. Zamantalo mi se!
-
L u c i f e r
- Altair_SA
#139 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Joj sto ne mogu ni ovih patriota na baterije kao sto je Emir... da je on uvijek stajao iza svojih rijeci, pa hajde. Doduse nije jedini, puno njih se klelo da nece nikad otici ili pjevati u BG-u vise, pa su potrcali cim im se ukazala dobra prilika. Nije to nista problem, ali makar nisi trebao pricati ranije i poslje se popisati na svoju rijec i obraz.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
PM72
#141 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Planete Mars.Pošto gore nema nikog.Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete
- dječak sa šibicama
#142 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ih tebe, pa u ratu i nakon rata lova je bila u prici "nikad vise u Beograd, fasisti, nikad halaliti/oprostiti!"Altair_SA wrote: Doduse nije jedini, puno njih se klelo da nece nikad otici ili pjevati u BG-u vise, pa su potrcali cim im se ukazala dobra prilika. Nije to nista problem, ali makar nisi trebao pricati ranije i poslje se popisati na svoju rijec i obraz.
Od Tereze Kesovije, preko DinA Merlina, Prljavog kazalista, Keme Montena i svih ostalih.
Danas je para u Beogradu.
A ako si maher ko Dino Merlin, uvijek mozes naloziti raju da si "zajebo vlahe napunivsi beogradsku Arenu 3 puta". Ko biva, jos jedna bosanska pobjeda nad srbijancima
- JThomas
#143 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
pa i sa ovim emir pokušava o nešto da se ogrebe, k'o i uvijek u svom životu. koliko će mu uspjeti ne znam, ali dosad je pokazao da zna biti prelivoda i s time napraviti novac.
- pici
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#145 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Pfrotiv Bosnjaka specijalni najjaci specijalni rat prije svega vode sami Bosnjaci koji se pretstavljaju kao vodje bosnjackog naroda a onda svi ostali. I sam Emir je jedno vrijeme bio dio te ekipe!SkyLimit wrote:Svaka čast Emire, bilo je vrijeme da neko progovori. Nažalost protiv Bošnjaka se i dalje vodi specijalni rat, od strane istih onih koji su nas pokušali istrijebiti i njihovih međunarodnih saradnika, nažalost pridružili su im se neki i domaći izdajnici.
To su oni koji kažu da je Alija Izetbegović "prodao" Srebrenicu, koji izbjegavaju temu o sistematski ubijanim i silovanim Bošnjacima u ratu ali vole dobaciti koju o "islamizaciji Armije BiH", koji nas uče da se Bošnjaci trebaju izjasniti kao Bosanci a Hrvati i Srbi naravno upravo kao Hrvati i Srbi, koji svakodnevnu izražavaju brigu nad sudbinom 2 miliona pasa lutalica u Federaciji BiH, ali ih se to što ne možeš vidjeti ni jednog psa lutalicu na ulicama RS - a uopće ne dotiče.
Ali uzalud vam trud svirači.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#146 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Dzemaludin Latic, veliki mislioc koji je rekao u ratnom periodu da se djeca iz mjesanih brakova "amorfne tvorevine". Bas kao pravi i osvjedoceni fasista. Ni rodjeni brat ga ne voli kako bi brat trebao da voli brata.L u c i f e r wrote:@mba wrote:emir je u pravu!Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina![]()
-
burger_pasa
#147 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Dragi Emire, potpisujem svaku tvoju rijec. Dok je Bosnjaka, dok je Islama bit ce Bosne. Bosnjaci, a i svi Bosanci i Hercegovci koji vole svoju zemlju bi morali vodit brigu o zemlji i nedat dusmanu da istinu krivi. 
- pici
#148 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Last edited by pici on 03/01/2015 16:35, edited 1 time in total.
-
PM72
#149 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Paša moj,
Rečel' ti iko da je Bosne bilo i prije Islama na ovim prostorima?
- pici
#150 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
PM72 wrote:Paša moj,
turCi su osnovali CaPajeBo za ostalo me boli QuJaC