Al' zato je izlazak iz okova religije pravo blagostanje. Ti si očigledan primjer toga, teško da ima negativniji lik na forumu od tebe. Kakvi yebeni kompleksi, prosto nevjerovatno.Kikibombona wrote:Jos jedna potvrda da su religije iskonsko zlo, davno prevazidjeni koncepti i najveca brana medju ljudima.
Ne mogu naci nista pozitivno u ovim semitskim (zidovskim) bajkama.
čestitanje vjerskih praznika
- escobar__
#126 Re: čestitanje vjerskih praznika
- zgembomaratonac
#127 Re: čestitanje vjerskih praznika
Umalo popisivac wrote:Pa nije lijepo vidjeti ni muslimana da pijezgembomaratonac wrote:Značenje riječi Božić je "mali Bog" i nije lijepo zahtjevati od muslimana da tako nazivaju Allahovog poslanika Isu a.s.Umalo popisivac wrote:Ma dobro, ne treba sada ici u neke formalnosti. Ali reci sretan Bozic.. Ne treba sad "hristosat".. "Praznik" mi je suplje.
- Kikibombona
#128 Re: čestitanje vjerskih praznika
Pa vidis da se ne mozete medjusobno?escobar__ wrote: Al' zato je izlazak iz okova religije pravo blagostanje. Ti si očigledan primjer toga, teško da ima negativniji lik na forumu od tebe. Kakvi yebeni kompleksi, prosto nevjerovatno.
A ako se i trpite nekako to je na silu.
Svaki dan neko ubije u ime vjere. Cak se i frakcije medjusobno ne podnose. Siiti i suniti se kolju, protestantni i katolici, pravoslavci i katolici......
Ima li ista u religijama sto ce uciniti da Majkl i Hasan budu blize jedan drugom?
Muhamed, Isus i Mose bi bili zgrozeni da mogu vidjeti da ljudi ni toliko godina poslije nisu napravili iskorak, da nisu osmislili koncept koji ce ubrzati napredak i doprinijeti jedinstvu svih ljudi. To su bili evidentno jako pametni ljudi i korisni za ono vrijeme.
- Lincoln-Burrows
#129 Re: čestitanje vjerskih praznika
Kad dođe vrijeme čestitanja pružiš ruku i kažeš: Sve najbolje ti želim.
To je siguran recept da ništa nisi krivo rekao a čovjeku ne može biti krivo da mu poželiš sve najbolje.
To je siguran recept da ništa nisi krivo rekao a čovjeku ne može biti krivo da mu poželiš sve najbolje.
- It_is_a_Leclerc
#130 Re: čestitanje vjerskih praznika
Je li vama ko danas čestitao "rođendan" Muhameda a.s. ?
Meni, iskreno, nije. Dapače, niko nije ni spomenuo .
Meni, iskreno, nije. Dapače, niko nije ni spomenuo .
- ilkbahar
#131 Re: čestitanje vjerskih praznika
sto ce ti iko to cestitati kada to kod muslimana nije uopste zvanican praznik. koliko znam cak ove nase "vehabije" smatraju da se slavljenje rodjenja muhameda kosi sa islamom.
-
razonoda
#132 Re: čestitanje vjerskih praznika
Ne vjerujem da je ' cestitanje' veliki problem, malo se ko ''mjesano''' druzi u danasnjem vremenu. Cak se i ovi ''isti'' nesto mjerkaju ko je ko. 
-
dpjokala26
#133 Re: čestitanje vjerskih praznika
il cestitaj kako treba il nikako.postenije je.Lincoln-Burrows wrote:Kad dođe vrijeme čestitanja pružiš ruku i kažeš: Sve najbolje ti želim.
ako se cestitka kosi sa vasim nacelima,ne vidim razlog da to ucinite.
- Lincoln-Burrows
#134 Re: čestitanje vjerskih praznika
S mojim načelima čestitanje se ne kosi,dpjokala26 wrote:il cestitaj kako treba il nikako.postenije je.Lincoln-Burrows wrote:Kad dođe vrijeme čestitanja pružiš ruku i kažeš: Sve najbolje ti želim.
a kako i ne znam pravilno sve čestitati najbolje je skratiti to na prihvatljiv način.
Sretan Božić, Hrsistos se rodi i Neka ti je blagoslovljen čestit blagdan (Bajram Şerif Mubarek Olsun) ili čestitam Bajram.
Uvijek će se naći neka picazla koja ti može nešto zamjeriti.
-
dpjokala26
#135 Re: čestitanje vjerskih praznika
upravo iz tog razloga ne cestitam vise nikom. cestitam rodbini (ima nas svih vjera i nacija)i par prijatelja.Lincoln-Burrows wrote:S mojim načelima čestitanje se ne kosi,dpjokala26 wrote:il cestitaj kako treba il nikako.postenije je.Lincoln-Burrows wrote:Kad dođe vrijeme čestitanja pružiš ruku i kažeš: Sve najbolje ti želim.
a kako i ne znam pravilno sve čestitati najbolje je skratiti to na prihvatljiv način.
Sretan Božić, Hrsistos se rodi i Neka ti je blagoslovljen čestit blagdan (Bajram Şerif Mubarek Olsun) ili čestitam Bajram.
Uvijek će se naći neka picazla koja ti može nešto zamjeriti.
-
Kaligula I
#136 Re: čestitanje vjerskih praznika
...eto vidis u mome mjestu je, pa skoro, 'dobar dan' protjeran iz svakodnevne upotrebe, a zanjenjen izrazom 'zdravo'...ranije se obraćalo sa 'dobar dan, kakaoste' a danas 'zdravo, šta ima'...vrlo se neukusnim doima slika kada se mlada osoba tim izrazom obrati starijoj...kao da su skupa čuvali ovce...a nisu...JohnnyS wrote:
Pa to je taj jebeni politički korektni jezik u kojem više nećeš smjeti reći ni dobar dan da ne uvrijediš nekoga ko je možda sotonist pa više voli noć nego dan...
- JohnnyS
#137 Re: čestitanje vjerskih praznika
Kaligula I wrote:...eto vidis u mome mjestu je, pa skoro, 'dobar dan' protjeran iz svakodnevne upotrebe, a zanjenjen izrazom 'zdravo'...ranije se obraćalo sa 'dobar dan, kakaoste' a danas 'zdravo, šta ima'...vrlo se neukusnim doima slika kada se mlada osoba tim izrazom obrati starijoj...kao da su skupa čuvali ovce...a nisu...JohnnyS wrote:
Pa to je taj jebeni politički korektni jezik u kojem više nećeš smjeti reći ni dobar dan da ne uvrijediš nekoga ko je možda sotonist pa više voli noć nego dan...
U Mostaru je još gore, ovdje te djeca pozdrave sa Ćao... Kad sam bio mali, mogao sam jednom reći starijoj osobi Ćao, nakon "razgovora" s mamom bih odustao od tog običaja...
-
Kaligula I
#138 Re: čestitanje vjerskih praznika
...Ni jedna vjera nije nastala u jednom danu, u jednom dahu, u jednom potezu, nego su sve nastajale postupno, evolucijski, prelivanjem jedne u drugu...sve one, na ovakav ili onakav način, vuku porijeklo iz Babilona...JohnnyS wrote:
Jesu li Jehovini svjedoci sekta proizašla iz kršćanstva? Jesu. Isto tako su i kršćanstvo i islam izmišljena religija na temeljima judaizma kao mehanizam kohezije, bilo među Rimljanima (kršćanstvo) ili Arapima (islam). Da se razumijemo, ne tvrdim da i judaizam nije izmišljena religija, samo da je poslužila kao predložak za ove druge dvije.
- res publica
#139 Re: čestitanje vjerskih praznika
Moj brat je babu pozdravljao "Ćao, baba", a ona njemu "ČaVo, sine".JohnnyS wrote: U Mostaru je još gore, ovdje te djeca pozdrave sa Ćao... Kad sam bio mali, mogao sam jednom reći starijoj osobi Ćao, nakon "razgovora" s mamom bih odustao od tog običaja...
https://www.youtube.com/watch?v=cI0Xsf2xeME
-
Kaligula I
#140 Re: čestitanje vjerskih praznika
...kompleksi manje vrijednosti...svi bi htjeli biti veliki i važni i pobjeći od svoje minijaturnosti...pa makar i na groteskan način...šteta što nemamao pisca koji bi se na Nušićevski način pozabavio ovim komunikacijskim vratolomijama...kamberovica polje wrote:Zejbano ti je to s čestitanje nikad ne znaš hoće li se ovi novokomponovani uvrijedit, jer svaki dan izmisle neko novo pravilo. Prije rata veze s vezom nisu imali a sad poslije rata najveći vjernici, odjednom se izmišljaju pravila čestitanja, življenja i međuljudskih odnosa. Jedni misle da je ovo bliskoistočna vukojebina, drugi zaostala pravoslavna oligarhija a treći vatikanska dupeuvlakačka republika u vidu Poljske i Hrvatske i svi se izdrkavaju na isti način vjerskim objektima koji umjesto da su sve ljepši jedan od drugoga, sve su ružniji i sve veći i ne uklapaju se ni u tradiciju ni u historiju ovih prostora. Čestitanje je samo dio problema, mi smo sjebana država u svakom pogledu tako da ovo uopće nije ništa neobično.
-
aktivacija
#141 Re: čestitanje vjerskih praznika
S kojim zarom govoris o islamskoj drzavi kao da je HIV bolest...mogu samo zamisliti tvoje "vjersko ubjedjenje"...ali, nije to tema danasnje emisije...tebi tvoja, meni moja vjera.ilkbahar wrote:aktivacija wrote:ilkbahar wrote:http://saff.ba/sutra-ce-katolici-i-prav ... Kb9l8l9zL1
U zadnje vrijeme medju Bosnjacima popularan trend, necestitanje v jerskih praznika drugim religijama. Kazu haram, širk, ako cestitas nisi musliman i slicno. Zasto? Zasto se opet pokusava zasijati mrznja i neprijateljstvo medju ljudima u bosni? Sta ima lose u tome ako ispostujes neciji praznik i na taj nacin mu ukazes postovanje kao komsiji, prijatelju, covjeku? Da li znaci da ces postati kriscanin ako nekom pozelis da lijepo provede svoje praznike? U bosni se uvijek postovalo tudje, kako muslimani kriscae tako i kriscani muslimane.
U porodici imam raznih religija, u komsiluku, medju prijateljima. Drago mi je otici nekome u posjetu na bozic i pokazati mu da postujem njegov izbor. isto mi je tako drago ugostiti sve dobornamjerne goste u mojoj kuci za moje praznike pa bili on makar i indijanci.
Zasto dozvoljavamo da nam ispiraju mozak?
I nije istina da samo muslimani cestitaju bozic hrvatima i srbima, nego i oni nama cestitaju bajrame. ne cestitaju rodjenje muhameda s.a.v.s. jer se ono kao praznik kod muslimana ne slavi, obiljezavaju se samo bajrami. Ja licno uvijek od svoje rodbine i prijatelja i komsija koji nisu muslimani dobijem cestitke i posjete kuci kako i prilici! POstuj tudje da bi i tvoje bilo postovano!
Iako sam muslimanka po rodjenju i vjerskom ubjedjenju, porucujem i tebi i tebi slicnim da BiH nikad islamska drzava nece biti niti je bila! Prestanite trovati vise ovaj narod svojim idiotskim i neispravnim stavovima a kome se ne svidja suzivot svih u BiH nek idu u Saudijski Arabiju i slicne zemlje! Alajhmanet
U stvari, to i jest tema, jer si u dvije recenice sve rekla o sebi i svom poznavanju Islama.
Ovdje zavrsavam svoj komentar i ostavljam te "suzivotu sa tvojim bracom i sestrama (srbima, hrvatima, chifutima)...sretno vam bilo bratovanje"... Pricekaj samo jos par godina, pa ces ponovo srebrenicu na kucnom pragu gledati...
I slobodno procitaj neku knjigu o Islamu...mozda ces nauciti da "alajhmanet" nema veze sa Islamom.
Cao
- supercali
#142 Re: čestitanje vjerskih praznika
Nego sa internetskim provajderom
Alah ima net?
Daj ba jebla vas vise ta prica sutra opet srebrenica i te fore
Ovamo prica e da se hoce sve ovo rijesiti da bude normalna drzava a prva pomisao je kako istrijebiti komsiju koji nije iste vjere a onda preci na onog koji nema isto misljenje kao ti
Alah ima net?
Daj ba jebla vas vise ta prica sutra opet srebrenica i te fore
Ovamo prica e da se hoce sve ovo rijesiti da bude normalna drzava a prva pomisao je kako istrijebiti komsiju koji nije iste vjere a onda preci na onog koji nema isto misljenje kao ti
-
Bodkin
#143 Re: čestitanje vjerskih praznika
Sta je forum zakljucio? Jel ok nevjernicima cestitati? Na koji nacin? Jel se smije primiti cestitka od nevjernika? Sta oni smiju reci? Mislim kad je vec nezaposlenost 2,7%, drzava povezana autoputevima, civilna zastita izdaje za lovu helikoptere i kanadere sloveniji, imamo plus u budzetu i univerzitet u sarajevu usao u top 10 na vebometriksu i sangaj listi, vrijeme je da se pozabavijo i ovim pitanjima ispravnog cestitanja i pozdrava
- Cherry-Cherry
#144 Re: čestitanje vjerskih praznika
Ajme fuj... Pa kako vam više ne dosadi ova priča?ostavljam te "suzivotu sa tvojim bracom i sestrama (srbima, hrvatima, chifutima)...sretno vam bilo bratovanje"... Pricekaj samo jos par godina, pa ces ponovo srebrenicu na kucnom pragu gledati...
- LBVIEW
#145 Re: čestitanje vjerskih praznika
Teska srcaBodkin wrote:Sta je forum zakljucio? Jel ok nevjernicima cestitati? Na koji nacin? Jel se smije primiti cestitka od nevjernika? Sta oni smiju reci? Mislim kad je vec nezaposlenost 2,7%, drzava povezana autoputevima, civilna zastita izdaje za lovu helikoptere i kanadere sloveniji, imamo plus u budzetu i univerzitet u sarajevu usao u top 10 na vebometriksu i sangaj listi, vrijeme je da se pozabavijo i ovim pitanjima ispravnog cestitanja i pozdrava
Btw., uskoro ce poceti sezona blagdana, pretpostavljam kako ce tema eksplodirati.
-
aldinjo
#146 Re: čestitanje vjerskih praznika
Kada čitaš šta pišu ovi kamberovića polje, ikhabar i supercali onda je jasno koliko su bošnjaci obrazovno zaostali, prije svega vjerski a još više čudi njihova netrpeljivosti. I onda govore što nam ne ide ništa bolje u životu. Pa kako će nas ići kada se ponašamo kako se ponašamo. Žalosno je ponašanje većine bošnjaka u ovoj državi.
Last edited by aldinjo on 04/01/2015 23:31, edited 1 time in total.
- Stjui
#147 Re: čestitanje vjerskih praznika
nekih pogotovo:aldinjo wrote: Žalosno je ponašanje većine bošnjaka u ovoj državi.

-
aldinjo
#148 Re: čestitanje vjerskih praznika
nekih pogotovo:Stjui wrote:aldinjo wrote: Žalosno je ponašanje većine bošnjaka u ovoj državi.
E vidiš ti si ovdje uglavnom da trolaš i da pišeš gluposti kao na jedoj temi što si napisao da nam se (vjernicima) ne može vjerovati poslije događaja u Bugojnu. Ko smo to mi a ko si to ti? Samo me interesuje ko je počinio taj teroristički čin u Bugojnu? Ja koliko znam još niko nije osuđen pravosnažno za to. Ja ne znam pa ako ti znaš odnosno imaš provjerenu informaciju podijeli je ovdje. Samo bez nekih budalaština kao što imaš običaj.-
Ripicipi
#150 Re: čestitanje vjerskih praznika
DuckZz wrote: