Cho i Baja idalje rade stare stvari.....ali evo Baja polako pusi......a i cho se isto sprema ako se ne opameti.....pa ti vidi sta ce bitiHafis wrote:Čuj stabiliziraju se srsko-hrvatski odnosi..spreca wrote:srpsko bosnjacki odnosi se polako stabiliziraju.......znas ko ce najebati ako se bude kurcio i trazio ono sto ni ludom nebih doslo u glavu.......uzivaj i ne sikiraj se .......sve ce to Cho rjesitiHafis wrote:Samo ti drži i dalje
Hvala ti bože pa ste došli tobe. Vakat je i bio, ne može se vječno od mržnje živjeti. Nemaš pojma koliko mi je drago zbog. To i jest rješenje problema zvani BiH.
Samo vi to stabilizirajte, a za ostalo neće biti do nas.
Idemo svi u EU
UCJENE HDZ ekstremista i separatista
- spreca
#126 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
- spreca
#127 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Baja polako tone....samo sto to on ne vidi......a moze lako povuci za sobom i onog zalizanog hercegovcares publica wrote:Ma nema ništa od te stabilizacije, druže. Nije Bakir došao na Dan Republike, nego Čović.spreca wrote:srpsko bosnjacki odnosi se polako stabiliziraju.......znas ko ce najebati ako se bude kurcio i trazio ono sto ni ludom nebih doslo u glavu.......uzivaj i ne sikiraj se .......sve ce to Cho rjesitiHafis wrote:Samo ti drži i dalje
-
pemanapemani
#128 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Ovako, ja sam Bosanac koji je odgojen i odrastao u katoličkoj obitelji. 80% moje uže i šire obitelji se smatra Hrvatima. Mada je toliko glupo, ali je očito potrebno radi boljeg razumijevanja i radi legitimnosti odgovora.Kolinda wrote:Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
Evo za primjer : Hrvati nikada nisu dovodili u pitanje volju Bošnjačkog naroda kad je u pitanju izborni rezultat , tako ni ja nikada ne bi doveo u pitanje tko će biti u vlasti iz djela Bošnjačkog naroda pa makar to bio crni vrag njega je izabrao Bošnjački narod dok konstantno stranka koja dobiva 75-85% glasova Hrvatskog naroda u BiH ima probleme u dijelu (većinskom) Bošnjačkog korpusa .
Kako onda ovo nazivaju ovi dežurni dušebriznici ?
- izlaznost na izborima u BiH je oko 50%. Uzmimo da je izlaznost Hrvata 65%. HDZ obično dobije između 65% i 70%glasova Hrvata koji su izašli na izbore. Dakle, prostom računicom se može doći do rezultata koji pokazuje da HDZ obično dobije maksimalno od 45% do 50% glasova Hrvata u BiH.
- uvijek, ali baš uvijek će postojati najmanje 25% Hrvata u BiH i Bosanaca i Hercegovaca sa katoličkim backgroundom koji niti pod prijetnjom smrću neće dati svoj glas HDZ-u.
Jednostavno, agresija na BiH je uzela svoj danak.
Kako mogu glasati za nekoga ko kaže da su Hrvati koji žive u Sarajevu glupi?
Kako mogu glasati za nekoga ko je primio orden povodom dana RS-a, a taj dan je ustanovio monstrum Karadžić?
Kako mogu glasati za nekoga ko propagira segregaciju i želi očuvati hrvatski jezik i kulturu putem "dvije škole pod jednim krovom"?...
Uzrok "problema" Komšić nije u bošnjačkoj hegemoniji, nego u suprotnosti dva koncepta uređenja BiH. Uopće ne sumnjam da bi se HDZ dogovorio sa SDA o izbornim jedinicama da ne postoji jedan dio ukupne populacije, kojem je stalo do toga da BiH jednog dana bude normalna europska građanska država.
- spreca
#129 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
pemanapemani wrote:Ovako, ja sam Bosanac koji je odgojen i odrastao u katoličkoj obitelji. 80% moje uže i šire obitelji se smatra Hrvatima. Mada je toliko glupo, ali je očito potrebno radi boljeg razumijevanja i radi legitimnosti odgovora.Kolinda wrote:Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
Evo za primjer : Hrvati nikada nisu dovodili u pitanje volju Bošnjačkog naroda kad je u pitanju izborni rezultat , tako ni ja nikada ne bi doveo u pitanje tko će biti u vlasti iz djela Bošnjačkog naroda pa makar to bio crni vrag njega je izabrao Bošnjački narod dok konstantno stranka koja dobiva 75-85% glasova Hrvatskog naroda u BiH ima probleme u dijelu (većinskom) Bošnjačkog korpusa .
- izlaznost na izborima u BiH je oko 50%. Uzmimo da je izlaznost Hrvata 65%. HDZ obično dobije između 65% i 70%glasova Hrvata koji su izašli na izbore. Dakle, prostom računicom se može doći do rezultata koji pokazuje da HDZ obično dobije maksimalno od 45% do 50% glasova Hrvata u BiH.
- uvijek, ali baš uvijek će postojati najmanje 25% Hrvata u BiH i Bosanaca i Hercegovaca sa katoličkim backgroundom koji niti pod prijetnjom smrću neće dati svoj glas HDZ-u.
Kako mogu glasati za nekoga ko je primio orden povodom dana RS-a, a taj dan je ustanovio monstrum Karadžić?
Kako mogu glasati za nekoga ko propagira segregaciju i želi očuvati hrvatski jezik i kulturu putem "dvije škole pod jednim krovom"?...
Uzrok "problema" Komšić nije u bošnjačkoj hegemoniji, nego u suprotnosti dva koncepta uređenja BiH. Uopće ne sumnjam da bi se HDZ dogovorio sa SDA o izbornim jedinicama da ne postoji jedan dio ukupne populacije, kojem je stalo do toga da BiH jednog dana bude normalna europska građanska država.
- Lokman
#130 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
-
Hafis
#131 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Upravo tako.Lokman wrote:Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
Potpuna dezorjentiranost i nedosljednost. spektar političkog promišljanja od pseudonjegovanja ''antifašističke'' borbe, daljnjeg njegovanja viktimološkog stava, preko servilnosti prema Turskoj ali i želje za EU integracijama, do potpune ravnodušnosti prema vehabijskom pokretu i narastajućem nacionalizmu.
I još našlo dijeliti savjete nekome
-
pemanapemani
#132 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Lokman wrote:Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog fra Drage Bojića, kojeg su iz Svjetla riječi, ali i iz njegove provincije šutnuli kao psa. Niko mu nije pružio podršku.
Pogledajte Grude i Livno. U jednom mjestu nema javne rasvjete, a u drugom kupaju tek rođene bebe u sudoperu, jer nema budžetskih novaca za takve stvari.
Da sam ja Hrvat/Bošnjak/Srbin/Bosanac i Hercegovac/građanin..., zalagao bih se za državu po europskim i demokratskim standardima.
- spreca
#133 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
pa nemzee svako praviti konc logoreHafis wrote:Upravo tako.Lokman wrote:Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
Potpuna dezorjentiranost i nedosljednost. spektar političkog promišljanja od pseudonjegovanja ''antifašističke'' borbe, daljnjeg njegovanja viktimološkog stava, preko servilnosti prema Turskoj ali i želje za EU integracijama, do potpune ravnodušnosti prema vehabijskom pokretu i narastajućem nacionalizmu.
- Lokman
#134 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Zapad je pogrešno procijenio da Hrvatska može igrati ulogu evropeizacije bosanskih muslimana. Međutim Hrvati nisu sposobni da afirmišu evropske vrijednosti jer su potonuli u svome uskogrudom šovinizmu, korupciji i kriminalu. Pored BiH i Hrvatska spada u red propalih država (failed state) koje ne mogu osigurati pravdu i prosperitet za svoje građane. Sada je nastala nova stvarnost i EU na granici ima dva miliona muslimana koji su potpuno ideološki dezorijentisani. Evropa ne želi Bošnjake ali ni Bošnjaci ne žele Evropu (čim glasaju za SDA). To je stvaran problem koji se ne može rješiti trećim entitetom.Hafis wrote:Upravo tako.Lokman wrote:Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
Last edited by Lokman on 10/01/2015 21:43, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#135 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Hafis wrote:Upravo tako.Lokman wrote:Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku jer se suprotstavio islamofašistima. Bošnjaci su u totalnom haosu, dezorijentisani i nisu sposobni uspostaviti institucije države koje mogu sprovoditi ekonomsku i sigurnosnu politiku. Mi se nalazimo u stihiji za koju niko ne zna kako će okončati, osim što se sa sigurnošću može predvidjeti ružan kraj. Da sam ja Hrvat i ja bih se zalagao za treći entitet.
Po pitanju dezorjentiranosti i nedosljednosti molim te, ako možeš, postavi nam podatke o povratnicima Hrvatima na područjima BiH gdje su Bošnjaci i gdje su Srbi većina.
Zašto? Čisto onako da porazgovaramo o prioritetima i ugoženosti Hrvata u BiH.
Kako je moguće da se u onaj "dezorjentirani i nedosljedni" dio BiH vrati cca. 60% Hrvata koji su tu živjeli, a da se u onaj drugi, valjda "dosljedni i orjentirani" dio BiH (RS) vrati 3 %?
I pavijan, netom nakon izlaska iz džungle, bi priznao više nego ogromna razliku.
Kako i zašto?
Još konkretnije, kakav je onaj dio BiH u kojem se vratilo cca.3% prijašnje populacije iz reda hrvatskog naroda, ako je onaj dio BiH u kojem se vratilo 60 %, dezorjentiran i nedosljedan?
- Kolinda
#136 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
E hvala ti što si mi otvorio oči , znači ovako se računa potpora jednom stranci , ja do sada mislio da je to postotak onih koji su izišli na izbore .pemanapemani wrote:Ovako, ja sam Bosanac koji je odgojen i odrastao u katoličkoj obitelji. 80% moje uže i šire obitelji se smatra Hrvatima. Mada je toliko glupo, ali je očito potrebno radi boljeg razumijevanja i radi legitimnosti odgovora.Kolinda wrote:Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
A što se tebe osobno tiče , nek si ti meni živ i zdrav , uspješan a to što ti nije drago što te tvoja obitelj smatra Hrvatom e jeb...ga to s njima raspravi .
-
haos1
#137 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
hahah smiješna tema, šta rade dodik i kompanija a vi se uhvatili hdz ekstremista i separatista.
- Streptokok
#138 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
ista je to bagra, isti ciljevi, iste metode. Borba protiv obojice je imperativ.
-
haos1
#139 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
ja nekako stičem dojam da je to najmanje važno, a da su najvažnija vlast i fotelja i 5000KM mjesečno, koliko već...Streptokok wrote:ista je to bagra, isti ciljevi, iste metode. Borba protiv obojice je imperativ.
ni dodik ni čović ne vole bosnu, ali njene KM-ove svi obozavaju, ja mislim da bi trebali ostati dosljedni te se odreći svega bosanskog, a pogotovo bosanskih para kojih su se nakrali.
Last edited by haos1 on 11/01/2015 10:04, edited 2 times in total.
- Streptokok
#140 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
a dobro, pare niko ne odbija
-
pemanapemani
#141 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Čovića ti, gdje sam napisao da imam problema sa svojom obitelji i da me neko smtra Hrvatom? Oni Hrvati, ja Bosanac, poštujemo se i to je to.Kolinda wrote:E hvala ti što si mi otvorio oči , znači ovako se računa potpora jednom stranci , ja do sada mislio da je to postotak onih koji su izišli na izbore .pemanapemani wrote:Ovako, ja sam Bosanac koji je odgojen i odrastao u katoličkoj obitelji. 80% moje uže i šire obitelji se smatra Hrvatima. Mada je toliko glupo, ali je očito potrebno radi boljeg razumijevanja i radi legitimnosti odgovora.Kolinda wrote:Zanimljiv je ovaj fenomen da je Hrvat ok samo u slučaju da odgovara većini u Bošnjačkom korpusu , opet Hrvat je ok samo tada ako se uklapa u Željkov ili Ivin (Komšići naravno) pogled na Hrvatstvo ili BiH .
A što se tebe osobno tiče , nek si ti meni živ i zdrav , uspješan a to što ti nije drago što te tvoja obitelj smatra Hrvatom e jeb...ga to s njima raspravi .
Druga stvar, zanemari moje računice (ono što si boldirao), šta ćemo sa ostalim što sam napisao?
Koliko je politika HDZ-a vratila Hrvata u RS?
Imamo situaciju u kojoj se na područja gdje su Bošnjaci većina vratilo 50% Hrvata, a gdje su Srbi većina 2%-3%.
Apsurdno, politika HDZ-a je u stalnoj konfrontaciji sa sa svim drugim strankama u Federaciji BiH, a sa SNSD-om, vladajućom strankom u RS, u čvrstoj koaliciji.
Što je najžalosnije, temelj politike HDZ-a je zaštita Hrvata.
Ako ovo nije bezobrazna manipulacija čitavim jednim narodom, onda ne znam šta jeste.
Ti i dalje kmeči o majorizaciji, Davor Čordaš će biti sve okrugliji, Hrvata u RS-u će nestati, a Dragan Čović, još uvijek legitimni Jugosloven (nisu zvanični podatci popisa 2013., tako da je Dragan po nacionalnosti...), će predsjedavati nekim imaginarnim Hrvatskim narodnim saborom.
-
Hafis
#142 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Lijepo bi bilo i navesti KOJA su to područja koja su ostvarila toliki postotak povratka Hrvata? Ja ne znam niti jedno. I to ni blizu 30%.pemanapemani
Imamo situaciju u kojoj se na područja gdje su Bošnjaci većina vratilo 50% Hrvata
HDZ nema nikakvih problema sa SBB-om, pa čak ni sa SDA. Što se tiče SDP-a, bilo je problema koje nećemo ovdje po milijuniti put ponavljati. Međutim SDP je u konačnici ispao iz takmičenja, dobrim dijelom upravo zahvaljujući tom nepotrebnom hrvanju s HDZ-om, koje je ga je i prisililo da čini jednu pogrešku za drugom.Apsurdno, politika HDZ-a je u stalnoj konfrontaciji sa sa svim drugim strankama u Federaciji BiH, a sa SNSD-om, vladajućom strankom u RS, u čvrstoj koaliciji.
Kmeči i ti dalje, a onaj će debeli magistar iz BOSS-a (zaboravih mu ime) i dalje biti deblji i još će više čačkati noktima zube, Bošnjaka će i dalje nestajati u RS-u, a Bakir će čestitati nadolazeći bajram Erdoganu a Željko će umrijeti od principijelnosti i brige za običnog čovjeka.Ti i dalje kmeči o majorizaciji, Davor Čordaš će biti sve okrugliji, Hrvata u RS-u će nestati, a Dragan Čović, još uvijek legitimni Jugosloven (nisu zvanični podatci popisa 2013., tako da je Dragan po nacionalnosti...), će predsjedavati nekim imaginarnim Hrvatskim narodnim saborom.
Last edited by Hafis on 11/01/2015 12:22, edited 1 time in total.
- spreca
#143 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Reci ti nama za koga si dao svoj glas jutros sabahile?
-
Hafis
#144 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Nisam ni išao. Nekakva jugovina, hoće kiša-neće, a i mrsko mi, ako ćemo iskreno.spreca wrote:Reci ti nama za koga si dao svoj glas jutros sabahile?
inače, stvarno mi je sasvim svejedno tko će od njih dvoje pobijediti.
Ivo je pomalo dosadan, a s druge strane mala je lutkica, poslušnik.
- spreca
#145 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
ma i meni se ona vise svidja nego IvoHafis wrote:Nisam ni išao. Nekakva jugovina, hoće kiša-neće, a i mrsko mi, ako ćemo iskreno.spreca wrote:Reci ti nama za koga si dao svoj glas jutros sabahile?
inače, stvarno mi je sasvim svejedno tko će od njih dvoje pobijediti.
Ivo je pomalo dosadan, a s druge strane mala je lutkica, poslušnik.
-
pemanapemani
#146 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Sarajevo cca. 50% Hrvata ostalo ili se vratilo, Fojnica 50% do 60% Hrvata se vratilo, Travnik isto tako, Tuzla 60% do 70% Hrvata je ostalo ili se vratilo živjeti...Hafis wrote:Lijepo bi bilo i navesti KOJA su to područja koja su ostvarila toliki postotak povratka Hrvata? Ja ne znam niti jedno. I to ni blizu 30%.pemanapemani
Imamo situaciju u kojoj se na područja gdje su Bošnjaci većina vratilo 50% Hrvata
HDZ nema nikakvih problema sa SBB-om, pa čak ni sa SDA. Što se tiče SDP-a, bilo je problema koje nećemo ovdje po milijuniti put ponavljati. Međutim SDP je u konačnici ispao iz takmičenja, dobrim dijelom upravo zahvaljujući tom nepotrebnom hrvanju s HDZ-om, koje je ga je i prisililo da čini jednu pogrešku za drugom.Apsurdno, politika HDZ-a je u stalnoj konfrontaciji sa sa svim drugim strankama u Federaciji BiH, a sa SNSD-om, vladajućom strankom u RS, u čvrstoj koaliciji.
Kmeči i ti dalje, a onaj će debeli magistar iz BOSS-a (zaboravih mu ime) i dalje biti deblji i još će više čačkati noktima zube, Bošnjaka će i dalje nestajati u RS-u, a Bakir će čestitati nadolazeći bajram Erdoganu a Željko će umrijeti od principijelnosti i brige za običnog čovjeka.Ti i dalje kmeči o majorizaciji, Davor Čordaš će biti sve okrugliji, Hrvata u RS-u će nestati, a Dragan Čović, još uvijek legitimni Jugosloven (nisu zvanični podatci popisa 2013., tako da je Dragan po nacionalnosti...), će predsjedavati nekim imaginarnim Hrvatskim narodnim saborom.
Sada to fino uporedimo sa Banja Lukom, Derventom, Modričom, Prijedorom...
Malo sam se zeznuo, HDZ nema problema niti sa jednom strankom kojoj nije mrska međa, granica i pare.
Da upravu si, Esad Radeljaš će biti još deblji i nekulturniji. Naravno, to je još jedan u nizu problema BiH društva.
Isto tako, Bošnjaka će nestati u manjem entitetu ako se nastavi ovakva politika. Opet, i sa ovakvom dinamikom posljednji Bošnjak će nestati bar 200 godina nakon posljednjeg Hrvata u RS-u. Dakle, treba rješavati prioritete.
HDZ je bio uvijek na i u vlasti na nivou BiH i na nivou RS-a. Kakvi su rezultati? 3% Hrvata u manjem entitetu sa tendecijom pada. Jebena neka borba za interes Hrvata.
- Kolinda
#147 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Šta reče i osta živ ,aje zdravo .pemanapemani wrote:Sarajevo cca. 50% Hrvata ostalo ili se vratilo, Fojnica 50% do 60% Hrvata se vratilo, Travnik isto tako, Tuzla 60% do 70% Hrvata je ostalo ili se vratilo živjeti...Hafis wrote:Lijepo bi bilo i navesti KOJA su to područja koja su ostvarila toliki postotak povratka Hrvata? Ja ne znam niti jedno. I to ni blizu 30%.pemanapemani
Sada to fino uporedimo sa Banja Lukom, Derventom, Modričom, Prijedorom...
Malo sam se zeznuo, HDZ nema problema niti sa jednom strankom kojoj nije mrska međa, granica i pare.
Da upravu si, Esad Radeljaš će biti još deblji i nekulturniji. Naravno, to je još jedan u nizu problema BiH društva.
Isto tako, Bošnjaka će nestati u manjem entitetu ako se nastavi ovakva politika. Opet, i sa ovakvom dinamikom posljednji Bošnjak će nestati bar 200 godina nakon posljednjeg Hrvata u RS-u. Dakle, treba rješavati prioritete.
HDZ je bio uvijek na i u vlasti na nivou BiH i na nivou RS-a. Kakvi su rezultati? 3% Hrvata u manjem entitetu sa tendecijom pada. Jebena neka borba za interes Hrvata.
-
pedeset
#148 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
Lokman wrote:Bošnjaci su u najgoroj poziciji od tri naroda u BiH. Ne samo to Bošnjaci su u najgoroj poziciji na Balkanu. Iza Hrvata je Hrvatska, iza Srba je Srbija. Bošnjaci su u potpunom okruženju a osim toga su i muslimanske vjere u Evropi koja je nepovratno krenula u pravcu fobije od islama, ali za razliku od Albanaca koji su također većinom muslimani,nemaju matičnu državu i brojčanost koja im garantira samoodrživost.Hrvati jesu najmalobrojniji narod u BiH ali gledajući u širem kontekstu oni imaju Hrvatsku i u krajnjem slučaju katolički dio Evrope. Koga imaju Bošnjaci? Nikoga. Lažu sami sebe utopijskim islamskim svijetom i lažnim prijateljstvom Amerike. Sa tog stanovišta ponašanje HDZ-a je izuzetno opasno i predstavlja pokušaj gušenja bošnjačkog naroda.Hafis wrote:Stvar je jednostavna, to jest ovisna o etničkoj pripadnosti ''analitičara''.
Ja znam da se Zlatko Lagumdžija više nego dobro slagao s Dodikom, a ni rahmetli Tihić nije zaostajao nimalo u kvaliteti suradnje s tim likom.
Ali, opet je palo zvono samo na HDZ.
Kada je neka bošnjačka stranka u pitanju ta se suradnja (s Dodikom, ali po potrebi i s Radovanovom kćerkom, pa i s crnim vragom) naziva ''nužnom'' i normalno u cilju je ''očuvanja Bosne'', ali pošto je HDZ hrvatska stranka, onda se ta suradnja naziva ''antibosanskom'' politikom.
Ovo bi školarac u 5. osnovne shvatio, a ne odrasli ljudi.
hahahaahah čuj Hrvatska iza Hrvata, a Srbija iza Srba, a mi ko biva nemamo nikoga. Znam je da bi to neki voljeli da je tako ali nek se malo umiju hladnom vodom pa opet mućnu glavom. Hrvatska je bosanskim katolicima (koji sebe smatraju hrvatima) maćeha, isto tako i srbima. Evo vidimo danas ih koriste kao glinene golubove za jednokratnu upotrebu, čim se završe izbori neće ni znati za njih dole. Ali hajd, nek je njima danas puno srce da bar jedan dan vide kako je biti "HRVAT", sevap je. A nismo mi ni u kakvom okruženju osim geografskom, nije ovo 92, zna to i čović i dodik. A bosanski katolici ipak nisu toliko zatucani da nemogu shvatiti šta bi ih snašlo nastave li šiljiti priču o trećem entitetu. Njih koliko sam shvatio ima nekih 15-tak posto i u slučaju da dođe do nekog sukoba nije teško zaključiti kakav bi bio ishod. Zvanični Zagreb nikad, ali baš nikad se nebi miješao u to.
- Streptokok
#149 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
procjena 15% hrvata u bih je lucidni optimizam.
Ako prebace 10%, zajedno sa popisanim mrtvacima, nek se udaraju nogom u guzicu.
Ako prebace 10%, zajedno sa popisanim mrtvacima, nek se udaraju nogom u guzicu.
- spreca
#150 Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista
ka ni zadnji putpedeset wrote:
hahahaahah čuj Hrvatska iza Hrvata, a Srbija iza Srba, a mi ko biva nemamo nikoga. Znam je da bi to neki voljeli da je tako ali nek se malo umiju hladnom vodom pa opet mućnu glavom. Hrvatska je bosanskim katolicima (koji sebe smatraju hrvatima) maćeha, isto tako i srbima. Evo vidimo danas ih koriste kao glinene golubove za jednokratnu upotrebu, čim se završe izbori neće ni znati za njih dole. Ali hajd, nek je njima danas puno srce da bar jedan dan vide kako je biti "HRVAT", sevap je. A nismo mi ni u kakvom okruženju osim geografskom, nije ovo 92, zna to i čović i dodik. A bosanski katolici ipak nisu toliko zatucani da nemogu shvatiti šta bi ih snašlo nastave li šiljiti priču o trećem entitetu. Njih koliko sam shvatio ima nekih 15-tak posto i u slučaju da dođe do nekog sukoba nije teško zaključiti kakav bi bio ishod. Zvanični Zagreb nikad, ali baš nikad se nebi miješao u to.