MURIJA TRKELJA KLIX
- Cholina_Lokica
#126 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ispade cvijanovicka jos heroj 
-
VjecitiStudent
#127 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ja se javljam da umjesto njih napišem jedan dupelizački, pravi kliksovski tekst o Semiru Efendićufilosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
-
bella_ciao
#128 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
Molotovljev
- filosofman
#129 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ovo nije šala, danas su zaskočili klix-ovce sutra će sve nas?!filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
-
VjecitiStudent
#130 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Da prvo raspravimo kojoj oni kategoriji pripadaju?filosofman wrote:Ovo nije šala, danas su zaskočili klix-ovce sutra će sve nas?!filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
- filosofman
#131 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
I moja "guzica može da se oprži" zbog jedne teme na forumu, kad smiju na klix-ovce, njih povaljivat zašto ne bi i na mene skočili da me povale, zbog ove teme:filosofman wrote:Ovo nije šala, danas su zaskočili klix-ovce sutra će sve nas?!filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
http://forum.klix.ba/srpska-demokratska ... 31783.html
Last edited by filosofman on 29/12/2014 15:56, edited 1 time in total.
-
bella_ciao
#132 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ti se bas isprica sam sa sobom, il si se zaboravio logovati u drugi nick?filosofman wrote:I moja "guzica može da se oprži" zbog jedne teme na forumu, kad smiju na klix-ovce, njih povaljivat zašto ne bi i na mene skočili da me povale, zbog ove teme:filosofman wrote:
Ovo nije šala, danas su zaskočili klix-ovce sutra će sve nas?!
http://forum.klix.ba/srpska-demokratska ... 31783.html
![]()
![]()
![]()
![]()
- Šunj
#133 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
http://www.mup.vladars.net/lat/index.ph ... saopstenjaNaslovnica wrote:Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje
Član 174.
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili
tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije namenjena, ili
omogući nepoznatom licu da se upozna sa razgovorom ili
izjavom koja je neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se
novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski
snimi izjavu koja je njemu namjenjena, bez znanja i odobrenja
onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko
omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.
(3) Ako djelo iz stava 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u
vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.
Izvještaj MUP-a RS za „Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje“
| Banja Luka | Utorak, 18.Novemabar 2014
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je danas Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske Izvještaj protiv NN izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela iz člana 174 stav 1 i 2 Krivičnog Zakona Republike Srpske „Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje“ više privatnih razgovora predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.
Dana, 15. novembra 2014. godine na određenom broju elektronskih medija objavljen je montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora Predsjednika Vlade Republike Srpske snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane sa drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između Predsjednika Vlade i NN lica – sagovornika.
Navedeno krivično djelo počinjeno je na način da je u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu vršeno neovlašćeno tonsko snimanje-prisluškivanje razgovora Predsjednika Vlade Republike Srpske.
S tim u vezi, NN lice ili više njih koja su počinila ovo krivično djelo, kao i lica koja su na nezakonit način došla u posjed snimka i isti objavila mogu se smatrati kao saizvršioci ovog krivičnog djela.
Uprava kriminalističke policije MUP-a RS nastaviće rad na ovom predmetu sa Specijalnim tužilaštvom RS.
Pitanje je sta mup tzv. rs radi u Sarajevu?
- animus
#134 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Član 82. Zakona o krivicnom postupku BiH kaže:
Osobe koje ne mogu biti saslušane kao svjedoci
(1) Ne može se saslušati kao svjedok:
a) osoba koja bi svojim iskazom povrijedila dužnost čuvanja državne, vojne ili službene tajne, dok je nadležni organ ne oslobodi te dužnosti,
b) branitelj osumnjičenog, odnosno optuženog u pogledu činjenica koje su mu postale poznate u svojstvu branitelja,
c) osoba koja bi svojim iskazom povrijedila dužnost čuvanja profesionalne tajne (vjerski službenik, odnosno ispovjednik, novinar u svrhu zaštite izvora informacija, advokat, bilježnik, liječnik, babica i dr.), osim ako je oslobođena te dužnosti posebnim propisom ili izjavom osobe u čiju je korist ustanovljeno čuvanje tajne itd.
Ovo je vrlo bitno u ovom slucaju jer redakcija Klix-a nije duzna odati izvor informacija nikome osim ako im sam izvor ne kaze da je to OK. Ako ga odaju onda nisu profesionalni i rade na svoju stetu. Ovo bi svaki advokat trebao znati i koristiti ukoliko ga angazuju u ovom slucaju. MUP-u RS svakako nije stalo do procesuiranja onog ko je ovo uradio nego do ojavnog tkrivanja te osobe i nije im bitno sto ce sud eventualni postupak obustaviti zbog nezakonitog prikupljanja dokaza. Nadam se samo da je klix dobro sakrio sve podatke o svom informantu a pravno im ne mogu svakako nista.
P.S. Chmoljo brate sto onoga posla u Banovice, covjek je samo htjeo da se malo nasali u teskom trenutku. Nemoj da budes isti ko ovaj totalitarni sistem. Svi se borimo za slobodu govora.
Osobe koje ne mogu biti saslušane kao svjedoci
(1) Ne može se saslušati kao svjedok:
a) osoba koja bi svojim iskazom povrijedila dužnost čuvanja državne, vojne ili službene tajne, dok je nadležni organ ne oslobodi te dužnosti,
b) branitelj osumnjičenog, odnosno optuženog u pogledu činjenica koje su mu postale poznate u svojstvu branitelja,
c) osoba koja bi svojim iskazom povrijedila dužnost čuvanja profesionalne tajne (vjerski službenik, odnosno ispovjednik, novinar u svrhu zaštite izvora informacija, advokat, bilježnik, liječnik, babica i dr.), osim ako je oslobođena te dužnosti posebnim propisom ili izjavom osobe u čiju je korist ustanovljeno čuvanje tajne itd.
Ovo je vrlo bitno u ovom slucaju jer redakcija Klix-a nije duzna odati izvor informacija nikome osim ako im sam izvor ne kaze da je to OK. Ako ga odaju onda nisu profesionalni i rade na svoju stetu. Ovo bi svaki advokat trebao znati i koristiti ukoliko ga angazuju u ovom slucaju. MUP-u RS svakako nije stalo do procesuiranja onog ko je ovo uradio nego do ojavnog tkrivanja te osobe i nije im bitno sto ce sud eventualni postupak obustaviti zbog nezakonitog prikupljanja dokaza. Nadam se samo da je klix dobro sakrio sve podatke o svom informantu a pravno im ne mogu svakako nista.
P.S. Chmoljo brate sto onoga posla u Banovice, covjek je samo htjeo da se malo nasali u teskom trenutku. Nemoj da budes isti ko ovaj totalitarni sistem. Svi se borimo za slobodu govora.
Last edited by animus on 29/12/2014 16:02, edited 1 time in total.
- filosofman
#135 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Koliko se zakonski kažnjava "papak"?
- karanana
#136 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
Ocigledno je da kada je u pitanju zastita njihovih guzica i unistenje onih koji im prijete - tu granice ne postoje. a kada bi slucajno kantonalna policija zaganjala lopova koji vozi ukradeno auto ka palama i kad bi usla u srpsku, sutradan bi belaj bio.Šunj wrote:
- spreca
#137 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
zaratilo bi se.....u ostalom ko im je da zeleno svjetlo da pretresaju po sarajevukaranana wrote:Ocigledno je da kada je u pitanju zastita njihovih guzica i unistenje onih koji im prijete - tu granice ne postoje. a kada bi slucajno kantonalna policija zaganjala lopova koji vozi ukradeno auto ka palama i kad bi usla u srpsku, sutradan bi belaj bio.Šunj wrote:
-
razonoda
#138 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
-
bella_ciao
#139 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
spreca wrote:zaratilo bi se.....u ostalom ko im je da zeleno svjetlo da pretresaju po sarajevukaranana wrote:Ocigledno je da kada je u pitanju zastita njihovih guzica i unistenje onih koji im prijete - tu granice ne postoje. a kada bi slucajno kantonalna policija zaganjala lopova koji vozi ukradeno auto ka palama i kad bi usla u srpsku, sutradan bi belaj bio.Šunj wrote:
Radi se o koordiniranoj akciji dva MUP-a
- spreca
#140 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
i dosad je bilo kordiniranih akcija u hapsenjima i tezim slucajevima a li nije bilo prelazaka entiteskih granicabella_ciao wrote:
- Hajvan
#141 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ovo je atak na suverenitet Kantona Sarajevo. 
- karanana
#142 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
koordiniranih akcija bude svaki mjesec, ali svak radi u svom budžaku.
agresori, vratite se u svoju drzavu odakle ste i dosli, ostavite nas kanton i federaciju na miru!
agresori, vratite se u svoju drzavu odakle ste i dosli, ostavite nas kanton i federaciju na miru!
-
bella_ciao
#143 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
spreca wrote:i dosad je bilo kordiniranih akcija u hapsenjima i tezim slucajevima a li nije bilo prelazaka entiteskih granicabella_ciao wrote:
Netacno
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-rs-s ... /140624105
Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i SIPA-e su po naredbama Suda BiH izvršili pretrese na 13 lokacija i to na teritoriji Bijeljine, Ugljevika, Zenice, Tuzle i Odžaka, potvrđeno je iz entitetske policije.
Dogovorite se da li je RS drzava ili nije.
- filosofman
#144 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Klub novinara pozvao na bojkot Dodikovog prijema
Ponedeljak 29. Dec 2014 16:10
Zbog upada policije u redakciju sarajevskog portala http://www.klix.ba, predsednik Kluba novinara Siniša Vukelić pozvao je danas sve banjalučke novinare da bojkotuju novogodišnji prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.
"To je čin neprimeren demokratskom društvu, a mislili smo da je to vreme iza nas. Istovremeno, predsednik RS organizuje prijem za novinare na kojem će se hvaliti stepenom postignutih sloboda medija u
RS. Smatram da je to neprimereno i da novinari treba da pokažu svoj stav tako što se neće odazvati tom prijemu", rekao je Vukelić koji je i glavni i odgovorni urednik portala http://www.capital.ba.
Navodeći da je danas, po zahtevu Specijalnog tužilaštva i policije RS izvršen upad u redakciju Kliksa, da se pretresaju prostorije tog portala, te da novinari ne mogu ni ući ni izaći iz redakcije, niti komunicirati s kolegama, Vukelić je upozorio da se svaki medij u RS i BiH u budućnosti može naći u situaciji u kojoj se našao Kliks.
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske pretresaju prostorije internet portala Klix zbog objavljivanja tonskog snimka premijerke Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović (SNSD) navodne
kupovine glasova u RS, što su preneli mnogi domaći i strani mediji.
Portal Kliks je 15. novembra objavio tonski snimak na kojem se čuje da Cvijanović govori o kupovini glasova poslanika u Narodnoj skupštini RS radi formiranja skupštinske većine, ako dva poslanika Napredne
Srpske "izdaju" vladajuću koaliciju.
"Niko ne garantuje da je snimak koji je objavio Kliks potpuno autentičan, ali valjda bi policija prvo trebalo da izadje sa nalazom veštačenja i dokažu da je snimak, kako tvrde, montiran, pa tek onda da taže dokaze o tome na koji način je snimak montiran, a ne obrnuto, kako sada rade", ukazao je Vukelić.
Istovremeno s policijskom akcijom u Sarajevu, novinarima bijeljinske BN TV danas je onemogućen ulazak u Palatu predsednika RS jer, navodno, novinarima te medijske kuće nisu obnovljene akreditacije.
"Mi nikada nismo dobili dopis iz Kabineta predsednika da se produže akreditacije. Uvek do sada su nam slali zahteve za obnovu akreditacija, a sada je nismo dobili", rekao je agenciji Beta vlasnik i direktor BN TV Vladimir Trišić.
On smatra da je ovo nastavak pritiska vladajućih struktura na BN TV, navodeći da svakodnevno ima opstrukcije i bojkota te TV.
"Za BN TV izjave ne daju i u naše emisije ne dolaze ljudi iz SNSD, ali ni ljudi iz nevladinog sektora koji su bliski SNSD", naveo je Trišić.
Izvor: Beta
http://www.rtvbn.com/328691/Klub-novina ... og-prijema
Ponedeljak 29. Dec 2014 16:10
Zbog upada policije u redakciju sarajevskog portala http://www.klix.ba, predsednik Kluba novinara Siniša Vukelić pozvao je danas sve banjalučke novinare da bojkotuju novogodišnji prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.
"To je čin neprimeren demokratskom društvu, a mislili smo da je to vreme iza nas. Istovremeno, predsednik RS organizuje prijem za novinare na kojem će se hvaliti stepenom postignutih sloboda medija u
RS. Smatram da je to neprimereno i da novinari treba da pokažu svoj stav tako što se neće odazvati tom prijemu", rekao je Vukelić koji je i glavni i odgovorni urednik portala http://www.capital.ba.
Navodeći da je danas, po zahtevu Specijalnog tužilaštva i policije RS izvršen upad u redakciju Kliksa, da se pretresaju prostorije tog portala, te da novinari ne mogu ni ući ni izaći iz redakcije, niti komunicirati s kolegama, Vukelić je upozorio da se svaki medij u RS i BiH u budućnosti može naći u situaciji u kojoj se našao Kliks.
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske pretresaju prostorije internet portala Klix zbog objavljivanja tonskog snimka premijerke Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović (SNSD) navodne
kupovine glasova u RS, što su preneli mnogi domaći i strani mediji.
Portal Kliks je 15. novembra objavio tonski snimak na kojem se čuje da Cvijanović govori o kupovini glasova poslanika u Narodnoj skupštini RS radi formiranja skupštinske većine, ako dva poslanika Napredne
Srpske "izdaju" vladajuću koaliciju.
"Niko ne garantuje da je snimak koji je objavio Kliks potpuno autentičan, ali valjda bi policija prvo trebalo da izadje sa nalazom veštačenja i dokažu da je snimak, kako tvrde, montiran, pa tek onda da taže dokaze o tome na koji način je snimak montiran, a ne obrnuto, kako sada rade", ukazao je Vukelić.
Istovremeno s policijskom akcijom u Sarajevu, novinarima bijeljinske BN TV danas je onemogućen ulazak u Palatu predsednika RS jer, navodno, novinarima te medijske kuće nisu obnovljene akreditacije.
"Mi nikada nismo dobili dopis iz Kabineta predsednika da se produže akreditacije. Uvek do sada su nam slali zahteve za obnovu akreditacija, a sada je nismo dobili", rekao je agenciji Beta vlasnik i direktor BN TV Vladimir Trišić.
On smatra da je ovo nastavak pritiska vladajućih struktura na BN TV, navodeći da svakodnevno ima opstrukcije i bojkota te TV.
"Za BN TV izjave ne daju i u naše emisije ne dolaze ljudi iz SNSD, ali ni ljudi iz nevladinog sektora koji su bliski SNSD", naveo je Trišić.
Izvor: Beta
http://www.rtvbn.com/328691/Klub-novina ... og-prijema
- spreca
#145 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
svako u svom dijelu je vrsio pretres uz pomoc sipe.........bice drzava kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo..........obicna policija ne prelazi entitetske granicebella_ciao wrote:spreca wrote:i dosad je bilo kordiniranih akcija u hapsenjima i tezim slucajevima a li nije bilo prelazaka entiteskih granicabella_ciao wrote:
Netacno
Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i SIPA-e su po naredbama Suda BiH izvršili pretrese na 13 lokacija i to na teritoriji Bijeljine, Ugljevika, Zenice, Tuzle i Odžaka, potvrđeno je iz entitetske policije.
- karanana
#146 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
sta gornji tekst dokazuje?bella_ciao wrote:
Netacno
ima dosta dosta atributa drzave. vise nego republike u bivsoj jugoslaviji recimo.
-
bella_ciao
#147 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
Nije tacno, pretres je vrsen zajednicki, SIPA je drzavna policija a ne entitetska. Entitetske policije mogu prelaziti tzv granicu i u saradnji sa drugim policijskim tijelima vrsiti radnje po nalogu Tuzilastva BIH.spreca wrote: svako u svom dijelu je vrsio pretres uz pomoc sipe.........bice drzava kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo..........obicna policija ne prelazi entitetske granice
Na kraju krajeva kako znamo da je bas policija RSa dosla? Reko avaz a oni nikad ne lazu jel?
- karanana
#148 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
reko kix.bella_ciao wrote:Nije tacno, pretres je vrsen zajednicki, SIPA je drzavna policija a ne entitetska. Entitetske policije mogu prelaziti tzv granicu i u saradnji sa drugim policijskim tijelima vrsiti radnje po nalogu Tuzilastva BIH.spreca wrote: svako u svom dijelu je vrsio pretres uz pomoc sipe.........bice drzava kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo..........obicna policija ne prelazi entitetske granice
Na kraju krajeva kako znamo da je bas policija RSa dosla? Reko avaz a oni nikad ne lazu jel?
-
L u c i f e r
#149 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nek hin trkeljaju, to su se ogriješili o mene što su me neki dan trajno bahnovali na komentarima članaka jer sam za one isisovce što pobiše djecu u školi napiso "majke im ga kozojebačke"...
A o ovoj kiti od apgrejda foruma i sjebavanja tapatalka da ne govorim...
A o ovoj kiti od apgrejda foruma i sjebavanja tapatalka da ne govorim...
-
bella_ciao
#150 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa
Evo vidio sam sad.karanana wrote:reko kix.bella_ciao wrote:Nije tacno, pretres je vrsen zajednicki, SIPA je drzavna policija a ne entitetska. Entitetske policije mogu prelaziti tzv granicu i u saradnji sa drugim policijskim tijelima vrsiti radnje po nalogu Tuzilastva BIH.spreca wrote: svako u svom dijelu je vrsio pretres uz pomoc sipe.........bice drzava kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo..........obicna policija ne prelazi entitetske granice
Nebitno, bitno je da MUPovi mogu prelaziti granice i saradjivati. Ne znam odkud to da ne mogu.