crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JohnnyS

#126 Re: crnci

Post by JohnnyS »

MyTao wrote:
JohnnyS wrote:
Itekako ga ima, samo što je sad ugniježđen u crnačku populaciju. Pardon, afroameričku.
Ja... tako mi zao bjelaca u Americi. Tako fin i kulturan narod, ali oni rasisti crnci im ne daju zivjeti.
Da se vidi koliko je ovaj tvoj upis besmislen napisat ćemo kontru sukladnu tvojoj tezi:

Je... tako mi zao crnaca u Americi. Tako fin i kulturan narod, ali oni rasisti bijelci (ne mogu napisati "bjelci" kao ti jer je nepismenost veći neprijatelj našem društvu od rasizma) im ne daju živjeti.

Vidiš da to ni najmanje ne odgovara stvarnosti. U stvarnosti je predsjednik SAD-a crnac za kojeg je glasalo preko 50% bijelaca. Nagradno je pitanje koliko je "potlačenih" pripadnika crne rase dalo svoj "ugnjetavani" glasu Romneyu.
animals

#127 Re: crnci

Post by animals »

Kemal Malovčić wrote:Crnci su najbolji ljudi.
Jel ovo rasizam, kad za nekoga kazes da je najbolji..
MyTao

#128 Re: crnci

Post by MyTao »

JohnnyS wrote:
MyTao wrote:
JohnnyS wrote:
Itekako ga ima, samo što je sad ugniježđen u crnačku populaciju. Pardon, afroameričku.
Ja... tako mi zao bjelaca u Americi. Tako fin i kulturan narod, ali oni rasisti crnci im ne daju zivjeti.
Da se vidi koliko je ovaj tvoj upis besmislen napisat ćemo kontru sukladnu tvojoj tezi:

Je... tako mi zao crnaca u Americi. Tako fin i kulturan narod, ali oni rasisti bijelci (ne mogu napisati "bjelci" kao ti jer je nepismenost veći neprijatelj našem društvu od rasizma) im ne daju živjeti.

Vidiš da to ni najmanje ne odgovara stvarnosti. U stvarnosti je predsjednik SAD-a crnac za kojeg je glasalo preko 50% bijelaca. Nagradno je pitanje koliko je "potlačenih" pripadnika crne rase dalo svoj "ugnjetavani" glasu Romneyu.

:lol: :lol: Zasto bi jedan crnac glasao za republikanca? Koji otvoreno TVRDE da u SAD-u nema rasizma, i da je sve OK :) sve to dok otvoreno pljuju crnce i latino-amerikance u izjavama a i u svojim medijima.
Kemal Malovčić

#129 Re: crnci

Post by Kemal Malovčić »

Vidi kako se odnose prema čovjeku, a i on je đubre ba.

MyTao

#130 Re: crnci

Post by MyTao »

dječak sa šibicama

#131 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

Ma da, afroamerikanci pocine recimo 90% krivicnih dijela u nekoj drzavi ili gradu, i onda je rasizam kad ljudi vide crnca kako razvaljuje katanac na biciklu :-)

To je u najgorem predrasuda. Nikakav rasizam.
Cherry-Cherry

#132 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

Kikibombona wrote:
Cherry-Cherry wrote:
JohnnyS wrote:Koliko mi idu na živce i prezirem rasiste, toliko mi idu na živce i ovaj drugi spektar, robotski politički korektnih s uvijek odmjerenom izjavom bez da ikoga povrijede. O ovim crncima zarobljenih u tijelu bijelca, wiggerima štono bi rekli, koji razumiju svu patnju koju je crna rasa trpila kroz prošlost pa im sad sve oprašta ne valja ni trošiti riječi.
Slažem se. To su najljigaviji ljudi.

I sta covjek da kaze jednoj ovakvoj osobi?

Lose biti kokretan prema svima i truditi se da nikoga ne povrijedis?

Jebem te zivote, jel moguce!??

Sere mi se od ovih zajebanih koji svakome u facu kazu ono sto misle.
A meni je muka od onih, koji se prave da se slažu sa svima, nemaju svoje mišljenje ni o čemu, svi su im super.... :-) To jesu ljigavci, koji nemaju svoj stav. S druge strane, jako cijenim ljude, koji otvoreno kažu šta misle. Ne moram se slagati sa njima, ali ih cijenim.
animals

#133 Re: crnci

Post by animals »

Predrasude nastaju od cinjenica..
kad se kaze za Nijemce da su jedan od najdisciplinarniji i najradisniji naroda, onda se pitam jel to
kompliment ili predrasude..ili kad nesto napravis slampavo, kaze se da radis Rusisch..
jel to predrasuda, sta mislite..
Sezam

#134 Re: crnci

Post by Sezam »

dječak sa šibicama wrote:Ma da, afroamerikanci pocine recimo 90% krivicnih dijela u nekoj drzavi ili gradu, i onda je rasizam kad ljudi vide crnca kako razvaljuje katanac na biciklu :-)

To je u najgorem predrasuda. Nikakav rasizam.
Gdje si nasao staistiku, ili ti to onako proizvoljno, da si potpomognes "argument"?

No, u pravu si, predrasuda je u pitanju. Predrasuda da crnac krade, a bijelac ne, sto je opet rasizam.

Ista se stvar desila nakon uragana Katrina u New Orleansu. Pokazu sliku bijelaca kako uzimaju neku hranu iz prodavnice i kazu: Ljudi se snalaze u izvanrednim okolnostima. Dan poslije slika kako crnci uzimaju hranu iz prodavnice i kazu: krade se hrana.

To se zove institucionalni rasizam i USA je bez premca po tome.
Sezam

#135 Re: crnci

Post by Sezam »

animals wrote:Predrasude nastaju od cinjenica..
kad se kaze za Nijemce da su jedan od najdisciplinarniji i najradisniji naroda, onda se pitam jel to
kompliment ili predrasude..ili kad nesto napravis slampavo, kaze se da radis Rusisch..

Sta pricaju cetnici za Bosnjake? Jel i to bazirano na cinjenicama, ili...?
It_is_a_Leclerc

#136 Re: crnci

Post by It_is_a_Leclerc »

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Umalo popisivac wrote:
A svasta. Sad se ja trebam praviti slijep i pored ocitog da je covjek crn zvati ga sa deset nekih drugih fol policikih korektnih naziva.
Nije to svašta, niti je politički korektan izraz, već medicinski termin koji suspenduje stari. Primjerice, to ti se isto dešavalo sa terminom - retardiran, kojim su se opisivala djeca i odrasli s poteškoćama u razvoju. Danas skoro da i nema ozbiljne literature da ćeš termin retardiran naći.

:D

e hebatga leklerku :D

uostalom, taj termin vazi samo u americi, znaci da je lokalan i da se ne odnosi na sve crnce koji zive izvan afrike.
Govorim o terminu - crnci. To je retrogradno. Oni koji ga koriste se sramote.
animals

#137 Re: crnci

Post by animals »

Sezam wrote:
animals wrote:Predrasude nastaju od cinjenica..

Sta pricaju cetnici za Bosnjake? Jel i to bazirano na cinjenicama, ili...?
Pitaj cetnike,ja se ne druzim sa njima..
Kikibombona

#138 Re: crnci

Post by Kikibombona »

Cherry-Cherry wrote: A meni je muka od onih, koji se prave da se slažu sa svima, nemaju svoje mišljenje ni o čemu, svi su im super.... :-) To jesu ljigavci, koji nemaju svoj stav. S druge strane, jako cijenim ljude, koji otvoreno kažu šta misle. Ne moram se slagati sa njima, ali ih cijenim.
A ti si od onih koji ljudima saspu u lice sve sto misle ili misljenje iznose iza ledja tipicnim bosanskim olajavanjem?

Postoje dvije sorte ljudi u tom slucaju:

1. Pacenici, snobovi i kompleksasi koji misljenje u facu sasipaju inferiornim ljudima (poniznim, nejakim, nepismenim), koriste slabosti drugoga da bi se izdigli iznad njega
2. Totalni manijaci koji su spremni sasuti sve u lice i fizicki nasrnuti ako druga strana uzvrtati
3. Ljudska pogan koja misljenje iznosi i olajava iza ledja, bez da se ikada usudi sasuti u lice (ova grupa je daleko najveca)

Aj ti reci kome si ti rekla svoj stav?

Da li si nekom crncu iznijela sve sto mislis negativno o njima?
Kinezu?
Nekome trecem?
Jesi li direktoru ili nekom drugom autoritetu rekla sve sto mislis negativno o njemu?

Ne vidim nikakvu poentu u tome sto cu iznijeti stav i otvoreno reci sta mislim o nekome do koga mi nije stalo. Ja sam maksimalno politicki korektan i trudim se da nikoga ne uvrijedim. Isto tako ne dozvoljavam da meni neko nebitan iznosi sud u meni. Takav se jos nije rodio. Jedino mogu iznijeti stav s namjerom da nekome pomognem i ukazem na eventualne greske. To cu uciniti samo ako mi je stalo do osobe.
dječak sa šibicama

#139 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

Rekoh, "recimo". Procenat je nebitan, u USA je cinjenica da veliku vecinu krivicnih djela, izvrsavaju crnci ili latinosi. Uostalom, vidi se po sastavu zatvorenicke populacije u zatvorima.

Razloga moze biti hiljadu, losi preduvjeti za zivot, ljenost, nesposobnost, neprihvatanje okoline, ali da su ponajvise sami sebi krivi za stanje u kojem se nalazi crnacka populacija, cak je i Oprah priznala. Inace svojevrsna glasnogovornica crnacke populacije u Americi.
Oni su ogledni primjer socioloske pojave "kultura siromastva", kao sto su kod nas Romi. Oni su naucili zivjeti tako, i nikako drukcije, jednostavno se prilagodjavaju siromastvu umjesto da rade na boljitku. Oprah je recimo kritikovala mlade crnkinje koje masovno zatrudne u 15 ili 16 godini, otac djeteta ili nepoznat ili neki lokalni diler, time sama sebe pravi socijalnim slucajem za cijeli zivot. Sama sebi veze ruke. I to je masovna pojava, jedna od. Uz to recimo ta gang kultura, rap kultura koja velica kriminal, laku paru, oruzje, bezakonje, slicno imaju i mexikanci u Kaliforniji, Novom Mexicu, muzicki pokret koji velica Guzmana i ostale narko bosove iz Mexica, i koji obozava velika vecina mexicke omladine u Americi.

Mi sa njima nemamo nista, realno, nemam ih zasto mrziti. Ili voljeti. Samo primjecujem licemjerje, dignu maltene drzavu na noge jer je likvidiran jedan nasilnik, siledzija, kriminalac. Oni zbog njega divljaju ulicama... to je licemjerje, dakle policija vise ne smije ustrijeliti kriminalca, ako je crne boje koze, jer ce se crnacka zajednica dici na proteste. Koji uvijek zavrse paljevinom, pljackom, neredima, pucnjavom i slicno.

Oni su sigurni da je policajac pucao iz obijesti, cak lansiraju vijesti kako je policija slavila uz nekakve rasisticke pjesme. Mislim, daj... a tu im najvise pomazu wiggeri svojim nazadnim djelovanjem.

Jasno je da ima rasizma, ali ni izbliza kako se zeli predstaviti... a danas je, sve analize pokazuju, vise rasizma medju crncima nego bijelcima.
Sezam

#140 Re: crnci

Post by Sezam »

Koje analize to pokazuju?
animals

#141 Re: crnci

Post by animals »

Sezam wrote:Koje analize to pokazuju?
A ti si ko neki covjek bez predrasuda a mrzis Srbe i Hrvate..
MyTao

#142 Re: crnci

Post by MyTao »

dječak sa šibicama wrote:Rekoh, "recimo". Procenat je nebitan, u USA je cinjenica da veliku vecinu krivicnih djela, izvrsavaju crnci ili latinosi. Uostalom, vidi se po sastavu zatvorenicke populacije u zatvorima.

Razloga moze biti hiljadu, losi preduvjeti za zivot, ljenost, nesposobnost, neprihvatanje okoline, ali da su ponajvise sami sebi krivi za stanje u kojem se nalazi crnacka populacija, cak je i Oprah priznala. Inace svojevrsna glasnogovornica crnacke populacije u Americi.
Oni su ogledni primjer socioloske pojave "kultura siromastva", kao sto su kod nas Romi. Oni su naucili zivjeti tako, i nikako drukcije, jednostavno se prilagodjavaju siromastvu umjesto da rade na boljitku. Oprah je recimo kritikovala mlade crnkinje koje masovno zatrudne u 15 ili 16 godini, otac djeteta ili nepoznat ili neki lokalni diler, time sama sebe pravi socijalnim slucajem za cijeli zivot. Sama sebi veze ruke. I to je masovna pojava, jedna od. Uz to recimo ta gang kultura, rap kultura koja velica kriminal, laku paru, oruzje, bezakonje, slicno imaju i mexikanci u Kaliforniji, Novom Mexicu, muzicki pokret koji velica Guzmana i ostale narko bosove iz Mexica, i koji obozava velika vecina mexicke omladine u Americi.

Mi sa njima nemamo nista, realno, nemam ih zasto mrziti. Ili voljeti. Samo primjecujem licemjerje, dignu maltene drzavu na noge jer je likvidiran jedan nasilnik, siledzija, kriminalac. Oni zbog njega divljaju ulicama... to je licemjerje, dakle policija vise ne smije ustrijeliti kriminalca, ako je crne boje koze, jer ce se crnacka zajednica dici na proteste. Koji uvijek zavrse paljevinom, pljackom, neredima, pucnjavom i slicno.

Oni su sigurni da je policajac pucao iz obijesti, cak lansiraju vijesti kako je policija slavila uz nekakve rasisticke pjesme. Mislim, daj... a tu im najvise pomazu wiggeri svojim nazadnim djelovanjem.

Jasno je da ima rasizma, ali ni izbliza kako se zeli predstaviti... a danas je, sve analize pokazuju, vise rasizma medju crncima nego bijelcima.
Trebao si poceti sa "nisam rasista ali..." :lol: :lol:
Sezam

#143 Re: crnci

Post by Sezam »

animals wrote:
Mozes otvoriti posebnu temu o mojoj "mrznji" prema Srbima i Hrvatima ako ti je bas stalo, ali to nije tema.

Dakle, koje analize pokazuju da je crnacki rasizam ispred bjelackog?
animals

#144 Re: crnci

Post by animals »

Sezam wrote:
animals wrote:
Mozes otvoriti posebnu temu o mojoj "mrznji" prema Srbima i Hrvatima ako ti je bas stalo, ali to nije tema.

Dakle, koje analize pokazuju da je crnacki rasizam ispred bjelackog?
Pitaj sebe, ti si bijelac..
dale cooper

#145 Re: crnci

Post by dale cooper »

Ne kontam zašto se ne ključa ova tema? Je li zato što ove rasne populacije ima mali broj kod nas, pa
možemo srati, jer ih nema mnogo i neće/ne mogu se ljutiti. :roll: :-) Dokle je došlo sunce ti jebem, da
Bosanci naklapaju o rasnim problemima u Americi i profilisanju i klasificiranju kompletne rasne skupine ljudi u kriminalce.
Isto kao da mi nemamo o čemu da se pozabavimo u svom sopstvenom dvorištu. Ali pretpostavljam da su "crnci" još
jedna tema za omiljenu razbibrigu kod Bosanaca - pljuvačinu drugačijeg.
Sezam

#146 Re: crnci

Post by Sezam »

animals wrote:
Da pitam cetnike...da pitam sebe :roll: neozbiljan si sagovornik.
animals

#147 Re: crnci

Post by animals »

Sezam wrote:
animals wrote:
Da pitam cetnike...da pitam sebe :roll: neozbiljan si sagovornik.
Pa kad postavljas neozbiljna pitanja..
kosava

#148 Re: crnci

Post by kosava »

Statistika FBI/DOJ ( ministarstva pravde na cijem je celu crnac Erick Holder)
http://www.fbi.gov/stats-services/crimestats

Crnci su 13% populacije u Americi kada jos kad oduzmes djecu i stare ispadne da 3-5% populacije 17-25 godina starosti su pocinioci 50% teskih krivicnih djela kao ubistvo, silovanje itd.
Ajatolah_

#149 Re: crnci

Post by Ajatolah_ »

Cherry-Cherry wrote:
Kikibombona wrote:I sta covjek da kaze jednoj ovakvoj osobi?
Lose biti kokretan prema svima i truditi se da nikoga ne povrijedis?
Jebem te zivote, jel moguce!??

Sere mi se od ovih zajebanih koji svakome u facu kazu ono sto misle.
A meni je muka od onih, koji se prave da se slažu sa svima, nemaju svoje mišljenje ni o čemu, svi su im super.... :-) To jesu ljigavci, koji nemaju svoj stav. S druge strane, jako cijenim ljude, koji otvoreno kažu šta misle. Ne moram se slagati sa njima, ali ih cijenim.
Ovdje govorimo o kojekakvim društvenim skupinama, bilo pripadnika neke religije, nacije, ljudi neke boje kože ili, šta ja znam, s nekim invaliditetom. I neko ko ne želi uvrijediti takve grupe koje se broje u milionima ljudi je ljigavac od kojeg ti je muka? K'o biva, šta se pretvara, normalno je da mrzi crnce, muslimane ili makar Židove. :mrgreen:
MyTao

#150 Re: crnci

Post by MyTao »

kosava wrote:Statistika FBI/DOJ ( ministarstva pravde na cijem je celu crnac Erick Holder)
http://www.fbi.gov/stats-services/crimestats

Crnci su 13% populacije u Americi kada jos kad oduzmes djecu i stare ispadne da 3-5% populacije 17-25 godina starosti su pocinioci 50% teskih krivicnih djela kao ubistvo, silovanje itd.
Evo covjek ti objasnio. Ali tesko da ces ti to svatiti posto ti je Texasko sunce udarilo u glavu.
It_is_a_Leclerc wrote: E sad. Što se tiče rasizma, ne treba biti budala, pa tvrditi da ga nema, ili da ga Afroamerikanci ili bilo ko drugi, provocira. To su notorna sranja, poput onih da homoseksualci svojim postojanjem provociraju "moralne" članove društva. Ako govorimo konkretno o Afroamerikancima u SAD-u, onda je potpuno jasno da je sav kriminal, i sve loše što se dešava u njihovoj zajednici, prevashodno uzrokovao sistemski rasizam koji je trajao zadnjih 100 godina. Ti ljudi su bili izolovani, isključeni iz društvenih tokova - iz kulturnih, sportskih, privrednih, javnih, političkih i svih drugih tokova, te im nije preostalo ništa drugo nego da se samo-getoiziraju, da se "komuniziraju", okrenu kriminalu kao jedinom što im je ostavljeno.
Post Reply