Al'din wrote:Kad si ga potegao onda sam i odgovori na tih jos par pitanja, znaju li u BMW-u, Skodi, Renaultu i Peugeotu sta Tomic, ASA, Guma M i Blok rade, odnosno da li ima tu neke prevare, ili mislis da ti koji si radio u tom servisu znas, a da su ovamo glupani koji veze sa zivotom nemaju?
Ja cu ti pokusati pomoci oko odgovora, ako BMW izda certifikat Tomicu da je ovlasteni, a da pri tome nema lakirnicu, uredjaj za spuru, vulkanizersku opremu, ista stvar sa Renaultom i Gumom M, Peugeotom i Blokom, sta mislis znaju li oni i dozvoljavaju li da se te stvari rade van servisa?
Sto se cijene tice, prica ti je smijesna, postoje cjenovnici, a od razlike izmedju ulazne i izlazne cijene ljudi zive. Da ti mozda i rez. dijelove ne obracunavaju po ulaznim cijenama.
Decko, smiri malo hormone, to ti je onako prijateljski savjet, nisam od onih sto se prepiru preko tastature. Ako si ti navikao da ga "potegnes" nekome ne mora da znaci da su i ostali.
Po tvom nacinu izrazavanja mislim da si me skroz pogresno shvatio, da li je neko spomenuo da je neko glupan?
Ne moras mi ti pomagati ni oko cega, procitao sam vec neke tvoje izjave i sve je jasno o kakvoj se osobi radi.
I ovo o cijenama, ulaz, izlaz itd stvarno si smijeas, ljudi zive od razlike jel'? E pa lijepa im je ta razlika

Dodje ciko u mantilu sa BMW logom na prsima i gleda kako mu radi geometriju ovjesa majstor koji pojma nema i koji nije ovlastena za to...zar ne bi to trebalo da rade obuceni ljudi, po nekom propisanom standardu.
Toliko, ja sam samo jedan obicni mehanicar, nisam intelektualac, inspektor, knjigovodja niti gledam u kasike

[/quote]
Moji su hormoni savrseno mirni, ja sam te savrseno shvatio ali nisi shvatio moje pitanje...
Posto i ti i emko izmedju redova ili direktno provlacite pricu da ovlasteni servisi nelegalno koriste usluge neovlastenih servisa, ja cu ti jos jednom postaviti pitanje, da li si stvarno ubjedjen da ti i emko znate za tu prevaru, a da nadlezni u BMW-u, Skodi, Peugeotu ne znaju ili se ipak sve to radi uz njihovu dozvolu????
Tako je, ljudi zive od razlike u cijeni, veca razlika, vise para, a kolika je razlika i ko ce to da plati nije ni tvoja ni moja briga. U F-AC-u su bio jedinstveni servis za Volvo, Mazda, Ford, ista prostorija, isti alati, radili isti mehanicari, a cijena radnog sata za Volvo bila zvanicno 50% skuplja od cijene za Ford i sta cemo sad?
I opet cu ponoviti pitanje, da li pouzdano znas, odnosno imas li konkretne argumente da geometriju na BMW-u moraju raditi samo obuceni i ovlasteni majstori i da je sve ostalo nelegalno i prevara ili pises napamet?
Ja nisam mehanicar, ali ne kontam otkud ljudima motiv da pisu stvari napamet i bez ikakvih argumenata, a ako ne znas odgovore na ova 2 pitanja onda upravo gledas u kasike.