Mogao je isto tako reci u sljedecih 100 godina. Isto bi zvucalo. Pa sta je do sada radio? Do sada je u 10 posljednjih godina najmanje 100 000 ostalo bez posla. Sad treba vjerovati da ce to tek tako, odjednom, bez ikakvih promjena iz neba pasti 100 000 radnih mjesta. Da nije tragicno bilo bi smijesno. To je tako nizak nivo politickog djelovanja da je pitanje moze li se uopste nazvati politickim djelovanjem. Meni vise lici na prodavanje magle. Ali, razumijem. Nije nista drugo ostalo. Teze mi je razumjeti one koji maglu kupuju, a nemaju sta za jesti. Zato i razumijem tvoja nastojanja kao simpatezira onih koji prodaju maglu da "otjeras" ljevicu "onima anamo". Muko moja predji na drugoga.HM 2011 wrote:Može to za 100.000 birača od tih obećanih 100.000 radnih mjesta u sljedećih 8 do 10 godina (dugovati ćeš glasove SDA-u)....JBT wrote:A moze i ovako: " Ujedinjenje politickih partija koje ocekuje glasove svih onih u onih 100 000 koje je Bakir obecao zaposliti, a koji nece biti zaposleni, a to isto vrijedi i za one kojima nece biti ispunjena obecana data od drugih lidera nacionalistickih stranaka."HM 2011 wrote:Konkretno naziv teme treba promjeniti:
Ispravan bi glasio:
Ujedinjene političkih partija koje karakterizira izrazita etnička izmješanost a koje 90% glasova očekuju na teritoriji na kojoj je bošnjački narod većina.
Smatram da je to precizniji naziv teme ?
A za ostala obećanja lidera - moram te obavjestiti da nema nacionalističkih lidera u BiH - samo etničkih lidera i opet te upućujem - pažnju koncetriraj na teritorije gdje su Srbi i Hrvati većina - na pažnju mislim na sredstva za promociju ideje i ciljeva te jačanje infrastrukture....
Naravno, razumljive su ovakve reakcije nacionalistickih opcija na sam spomen mogucnosti ujedinjenja ljevice jer, kao sto rekoh, nije njima problem nacionalisticka opcija druge boje. Njima je problem nenacionalisticka opcija. Upravo iz razloga sto nacionalisticke opcije odrzavaju jedne druge na pozicijama kao sisteme koji su svrha samim sebi putem uzajamnog prepadanja onih za koje kazu da ih predstavljaju. Time se gradjani BiH i dalje drze u nekom ozracju prijetnje i rata, a to znaci stezanje kaiseva do iznemoglosti jer stanje je konstantno "vanredno". Dok lideri, ili kako se oni vole nazvati, "politicka elita" bivaju sve bogatiji. Simpatizeri kupe mrvice oko stola i glade bradu, kao, njima "dobro". Hodaju gradom napuhanih prsa jer su, eto, face za vecinu koji nemaju sta ni jesti. I sad treba tu doci neka ljevica koja ce sve to preokrenuti naopako (tj. to naopako preokrenuti na onako kako treba da bude) i poremetiti sve ono za sta se "borilo". Nije ovo propagiranje nicega. Ni ono sto je PeppermintSA izanalizirao. To je realnost. I to ljudi znaju. Svi to znaju. I samo se ceka neko ko ce to odraditi. A ko ce drugi nego ujedinjena ljevica koja ce zaista zastupati radnike (bukvalno moderne robove), potencijalne radnike (nezaposlene), obespravljene, gladne..... ma kako se oni privatno izjasnjavali po pitanju etnicke, vjerske, rasne.... pripadnosti.