POLJINE HILLS

Post Reply
VjecitiStudent

#126 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Inače, sramota je da je Sarajevo za ovih 20 godina od rata dobilo jedan, jedini novi javni objekat - bazen na Otoci.
kopijas34

#127 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

dječak sa šibicama wrote:Pa kazem ja, Bake ovaj, Al Shidi :oops: :lol: gradi viletine na Poljinama iz cisto humanitarnih razloga :oops:

Oni to zbog estetike, da Sarajevo bude ljepse, modernije... htjeli su i porodiliste pretvoriti u hotel, ali ne dade komunjarska svijest, sram hina bilo, umjesto da imamo novi Bakirov hotel na Jezeru, imamo porodiliste.

Ta greska se ne smije ponoviti!
Ti si na drugoj temi priznao da si Hrvat iz Sarajeva i jos objasnjavao kako je treci entitet najbolji za sve, :lol: :lol: :lol:

Nemoj na zajebavati. Ocito ti je malo muka ali imas zagreb pa se tamo preseli. I ja imam rodice koje nedaju na vas Hrvate guraju enku toleranciju. Ja bih se sa tobom posvadjao kada bi mi to sto pises ovdje na forumu rekao u lice.
dječak sa šibicama

#128 Re: POLJINE HILLS

Post by dječak sa šibicama »

VjecitiStudent wrote:Inače, sramota je da je Sarajevo za ovih 20 godina od rata dobilo jedan, jedini novi javni objekat - bazen na Otoci.
Ima i ljepsa strana price, direktor bazena je cijelu famEliju zaposlio na bazenu.

:bih:
zelenjava

#129 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

VjecitiStudent wrote:Inače, sramota je da je Sarajevo za ovih 20 godina od rata dobilo jedan, jedini novi javni objekat - bazen na Otoci.
Možda. Ali s obzirom na činjenicu da su se mnogi, već postojeći, nakon rata trebali obnavljati, ne znam koliko je realno da očekujemo nešto više.

A iskreno ne znam ni šta bi se od javnih objekata trebalo graditi, osim džamija :D , imaš li kakav prijedlog? Šta nam treba?

Škola se gradilo nešto po kantonu, po centru grade se sve više ćuki vodaju, ne vjerujem da ima viška djece. Bolnica i domova zdravlja imamo relativno dovoljno, sport nam je u banani pa imamo i viška vala stadiona i dvorana, šta bi nam trebalo od javnih objekata, al fakat?
Last edited by zelenjava on 28/11/2014 21:16, edited 1 time in total.
Helena2014

#130 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

kopijas34 wrote:
mirsek wrote:Ali tvrditi da Bakir nema ratni stek i da ne pere pare preko jedva likvidnog al sidija je jedna vrlo hrabra tvrdnja.
Jedva likvidnog al shidija... :lol:

Dobro eto Bakir pere pare zato sto fahro tako pise. Samo neznam od cega je tata fahro izgradio sve to je izgradio? Valjda isto tako od para Izetbegovica seniora kojeg su finansirali opet braca arapi? Ili ti mislis da je Izetbegovic senior kopao zlato u Fojnici i tako finansirao cijelu drzavu?

cIJELI DNEVNI AVAZ JE POKRENUT OD PARA BRACE ARAPA a taj isti fahro danas sere po onima koji su ga stvorili i dali zadatak da pise to sto pise. Odnosno to sto je pisao.

Ovaj čovjek je zaista čudan :facepalm:

Saopćenje „Dnevnog avaza“ povodom saopćenja iz kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića

Izetbegovićevo samohvalisanje neće zaustaviti "Avaz" u antikorupcijskoj kritici vlasti i političara

Povodom saopćenja koje je izdao Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, a u vezi s presudom Općinskog suda u Sarajevu, Uređivački kolegij "Dnevnog avaza" saopćava:

- U skladu sa zakonom, žalit ćemo se na presudu protiv "Dnevnog avaza" donesenu zbog kritike nesposobnog političara. Ali, Redakcija "Dnevnog avaza" poručuje da Izetbegovićevo samohvalisanje presudom protiv medija, pri čemu i ne spominje naslov teksta o kojem se radi, neće zaustaviti "Avaz" u antikorupcijskoj kritici vlasti i političara koji već 20 godina Bosnu i Hercegovinu vode u zaostajanje, siromaštvo i ka retrogradnim političkim procesima i sistemima.

Istovremeno, obavještavamo javnost da Izetbegović krije izgubljene sporove i presude protiv njegove stranke i njemu lojalnih medija, a zbog pisanja neistina o "Avazu".

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149285/izetbe ... 0h5Yt.dpuf
mali_balon

#131 Re: POLJINE HILLS

Post by mali_balon »

kopijas34 wrote:
Nemam ja druge argumente. Ja znam ko je ulozio 200 miliona u Zeljezaru Zenica; arapi. 200 miliona u Soda Tuzlu i u Maglajsku industriju ; Turci, miljardu u koridor VC isto arapi (kod Zenice i Pocitelj-Medjugorje), Bosmal malezijsci.

Znam ko odkupuje veci dio poljoprivredni i mesnih proizvoda (Turci). Znam zbog cega je rast u namjenskog industriji ogroman (Turci i Saudijci).

Znam ko je izgradio SCC, Bosmal, BBI, vila naselja, hotele itd. (Malezijsci i Arapi). Znamo ko gradi skole, univerziteke, biblioteke (Turci i Arapi).

Znaci cak i da je taj Al Shidi neki kriminalac opet imas masu drugih koji su investirali mnogo vise od Al Shidija.
Image
Banksy

#132 Re: POLJINE HILLS

Post by Banksy »

kopijas34 wrote:
Znam ko je izgradio BBI ...
Znam ko je prvi pokušao da uzme i obnovi Sarajku i napravi veliki tržni centar: Benetton, '97. Nabijen je nogom, kao i Austrijanci nešto kasnije, kao i svi drugi nakon njih.
Jedini preko kojih je Bakir mogao oprati pare su braća Arapi. Zato su baš oni tu, a ne neko drugi.

Nego, izgleda da su ovi pripucali na Zetru, pa vi vidite ... :mrgreen:
VjecitiStudent

#133 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

zelenjava wrote:
Možda. Ali s obzirom na činjenicu da su se mnogi, već postojeći, nakon rata trebali obnavljati, ne znam koliko je realno da očekujemo nešto više.

A iskreno ne znam ni šta bi se od javnih objekata trebalo graditi, osim džamija :D , imaš li kakav prijedlog?
Budžeti kantona, grada i općina skupa su u dobrim godinama znali izaći na skoro jednu milijardu.
I mi za sve ove godine jedva uspijemo napraviti jedan, jedini bazen koji je koštao 10-15 miliona.
zalizani

#134 Re: POLJINE HILLS

Post by zalizani »

Image
zelenjava

#135 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

Banksy wrote:
kopijas34 wrote:
Znam ko je prvi pokušao da uzme i obnovi Sarajku i napravi veliki tržni centar: Benetton, '97. Nabijen je nogom, kao i Austrijanci nešto kasnije, kao i svi drugi nakon njih.
Jedini preko kojih je Bakir mogao oprati pare su braća Arapi. Zato su baš oni tu, a ne neko drugi.

A mi kad pripucamo, Bake kaže "goni" pa eto vi gledajte :D
zelenjava

#136 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

VjecitiStudent wrote:
zelenjava wrote:

A iskreno ne znam ni šta bi se od javnih objekata trebalo graditi, osim džamija :D , imaš li kakav prijedlog?
Budžeti kantona, grada i općina skupa su u dobrim godinama znali izaći na skoro jednu milijardu.
I mi za sve ove godine jedva uspijemo napraviti jedan, jedini bazen koji je koštao 10-15 miliona.
Ma dobro, kažem možda.

Al fakat, šta nam to treba od javnih objekata sad u Sarajevu?
Banksy

#137 Re: POLJINE HILLS

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Talijani su trebali praviti koncertnu dvoranu na Marindvoru, šta bi s tim?
Banksy

#138 Re: POLJINE HILLS

Post by Banksy »

zelenjava wrote:
Banksy wrote:
kopijas34 wrote:

Tako i treba, i nismo bolje zaslužili. :thumbup:
zelenjava

#139 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

Banksy wrote:
zelenjava wrote:
Banksy wrote:

Tako i treba, i nismo bolje zaslužili. :thumbup:
Ko umije, njemu dvije :D
O'zone
Globalni moderator

#140 Re: POLJINE HILLS

Post by O'zone »

zelenjava wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ma dobro, kažem možda.

Koncertna dvorana možda?

Jer kao što vidimo Zetra je neuslovna i treba je srušit a Skenderija je komunistička zaostavštvina sivog betona...
kopijas34

#141 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

Evo sta ce Vucic poceti graditi 2015. uz pomoc miljarde dolara arpaksog kapitala:

Image

A ovi nasi izkompleksirani kafijasi pozurili da popljuju sve zivo sto dolazi iz arapskog svijeta u smislu investicija. Zaista pateticno. Iako znam da tu ima dosta Hrvata i hrvata koji se lazno predstavljaju KAO bOSNJACI ipak vjerujem da postoji i jedan manji dio Bosnjaka koji tako razmislja.

Ti ljudi ce po cijeli dan ispijati kafe od para koje im salje familija iz Njemacke i pljuvati na sve sto je pozitivno. Zaista jadno...

Dok se Srbija, Barcelona, Njemacka i svi drugi trude da privuku arapske miljarde ovi ce to popljuvati. Valjda misle da ce onda biti vise evropljani.
zelenjava

#142 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

O'zone wrote:
zelenjava wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ma dobro, kažem možda.

Koncertna dvorana možda?

Jer kao što vidimo Zetra je neuslovna i treba je srušit a Skenderija je komunistička zaostavštvina sivog betona...
Pa nije nikki problem, srušit ćemo i napravit novu. Samo ne znam ovi Saudijci nisu od muzike nešto, haramli to kod njih, treba vidjeti sa Katarcima i Turcima.
zelenjava

#143 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

kopijas34 wrote:Evo sta ce Vucic poceti graditi 2015. uz pomoc miljarde dolara arpaksog kapitala:

Image

A ovi nasi izkompleksirani kafijasi pozurili da popljuju sve zivo sto dolazi iz arapskog svijeta u smislu investicija. Zaista pateticno. Iako znam da tu ima dosta Hrvata i hrvata koji se lazno predstavljaju KAO bOSNJACI ipak vjerujem da postoji i jedan manji dio Bosnjaka koji tako razmislja.

Ti ljudi ce po cijeli dan ispijati kafe od para koje im salje familija iz Njemacke i pljuvati na sve sto je pozitivno. Zaista jadno...

Dok se Srbija, Barcelona, Njemacka i svi drugi trude da privuku arapske miljarde ovi ce to popljuvati. Valjda misle da ce onda biti vise evropljani.
Sjoo da je Real Madrid iz Bosne i da su krst sa grba skinuli zbog Arapa zbog investicija i zajmova za novi stadion, hercike bi ih pola popucale :D
Last edited by zelenjava on 28/11/2014 21:30, edited 1 time in total.
Helena2014

#144 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

zelenjava wrote:
Pa nije nikki problem, srušit ćemo i napravit novu. Samo ne znam ovi Saudijci nisu od muzike nešto, haramli to kod njih, treba vidjeti sa Katarcima i Turcima.

Svi su dobrodošli :bih: , samo nek ponesu lovu
VjecitiStudent

#145 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Talijani su trebali praviti koncertnu dvoranu na Marindvoru, šta bi s tim?
Muzej moderne umjetnosti ima kolekciju, projekat, lokaciju, para nema.
Muzej opsade ima kolekciju, projekat, lokaciju, para nema.

Obdaništa imamo manje nego prije rata, većina osnovnih, srednjih škola, fakulteta je na rubu raspada u svakom pogledu.
A tek žičara za Trebević, žičare i liftovi na Bjelašnici ....
Stanje iz 1990. još uvijek izgleda nedostižno.
O'zone
Globalni moderator

#146 Re: POLJINE HILLS

Post by O'zone »

zelenjava wrote:
S turcima, s turcima. Vole oni zapjevat ih! Ko ništa
Danguba

#147 Re: POLJINE HILLS

Post by Danguba »

Helena2014 wrote:
zelenjava wrote:

Svi su dobrodošli :bih: , samo nek ponesu lovu
ne, ne...ne mogu svi...
ovi sto dolaze sa dolarima su po defaultu sumnjivi, kriminalci, pranje para, mito i korupcija, haram pare...a jos usput traze da odu na molitvu u dzamiju. oni njet.
ovi sto dolaze sa eurima, oni mogu. kod njih nema korupcije, kod njih je lobiranje. oni ulazu ''na lijepe oci''.

p.s. od rata na ovamo, strane banke su najvise isisale kapitala iz bih. :izet:
VjecitiStudent

#148 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

kopijas34 wrote:Evo sta ce Vucic poceti graditi 2015. uz pomoc miljarde dolara arpaksog kapitala:
Današnja vijest
Porez na imovinu veći i do 80%

"Ono što je mana, to je da onaj ko je vlasnik stana deset godina ima mogućnost maksimalnog povećanja poreza do 80 odsto, dok ukoliko neko kupi nekretninu ove godine on neće biti zaštićen i to povećanje poreza može da ide i do 500, 600 pa i 700 odsto",

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=930200
zelenjava

#149 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

Kad neko počne dizati poreze, to je znak da je u banani.

Ja da sam faca neka u državi, ljudi bi plaćali samo zekat od 2.5% :D , navalile bi investicije sa svih strana dunjaluka.
rekla-kazala

#150 Re: POLJINE HILLS

Post by rekla-kazala »

Sve što imam prodat ću i uzet još kredita koliko bude trebalo i kupujem ovu najveću.
Kad budem među takvim lopova možda i mene krene. :lol:
Post Reply