sema911s wrote:sreca nedolazis u moj krajBloo wrote:![]()
ima li gdje kakvog bujruma za rucak?=
cicijo
udaljeni
sema911s wrote:sreca nedolazis u moj krajBloo wrote:![]()
I ja pitamBloo wrote:![]()
ne lignjeeeedječak sa šibicama wrote:I ja pitamBloo wrote:![]()
ima li gdje kakvog bujruma za rucak?=![]()
![]()
Moze i lignja, ne smeta, volim ja morske proizvode.
Ili grc... kaze, dosla Fata sa sinom na plazu a pored nje neki zagrepcani, kupaju se djeca kad ce zagrepcanka "Hrvoje, izadji iz vode, dosta je bilo, bude te grc uhvatil, kaj ne" a Fata panicno "aaaa siiiineeee, izlazi iz voooode, ima grceva!"
samo da znas kakav sam recept nasao, piletina(od jutros stoji u mlijuku) sa krumpiricima, sirom, i specijalnim sosom, pecivo domace moj djelo, vincek domaciBloo wrote:sema911s wrote:sreca nedolazis u moj krajBloo wrote:![]()
ima li gdje kakvog bujruma za rucak?=![]()
![]()
cicijo
udaljeni
nekasema911s wrote:
samo da znas kakav sam recept nasao, piletina(od jutros stoji u mlijuku) sa krumpiricima, sirom, i specijalnim sosom, pecivo domace moj djelo, vincek domaci
morska mackaBloo wrote:ne lignjeeeedječak sa šibicama wrote: I ja pitam![]()
![]()
Moze i lignja, ne smeta, volim ja morske proizvode.
Ili grc... kaze, dosla Fata sa sinom na plazu a pored nje neki zagrepcani, kupaju se djeca kad ce zagrepcanka "Hrvoje, izadji iz vode, dosta je bilo, bude te grc uhvatil, kaj ne" a Fata panicno "aaaa siiiineeee, izlazi iz voooode, ima grceva!"bljakci...okus isto mol na plazi
nemoj ni grc vala
ma li kakva morska piletina

poslacu ti sliku, samo nemoj pastetu u njoj imas svinjjskog zelatinaBloo wrote:sema911s wrote:
samo da znas kakav sam recept nasao, piletina(od jutros stoji u mlijuku) sa krumpiricima, sirom, i specijalnim sosom, pecivo domace moj djelo, vincek domaci
neka![]()
ja cu namazat
samo pilecusema911s wrote:poslacu ti sliku, samo nemoj pastetu u njoj imas svinjjskog zelatinaBloo wrote:sema911s wrote:
neka![]()
ja cu namazat![]()
![]()
uglavnomja wrote:SaraFina wrote:uglavnomja wrote:
Pa to i jesu pokazatelji kvantiteta. Kontaš razliku?
Brojnost i masovnost
Kvalitet je nešto drugo?
Dakle cijena svinjetine u odnosu na ostale vrste pa i govedine najbolji je pokazatelj da sam u pravu.
aha![]()
jos kad bi znala osnove ekonomije, da cijenu proizvoda odredjuju ulozena sredstva
A ti kad bi skontala što je kvalitet tek?
Da recimo ne mozeš uporediti nešto hranjeno splacinama i hranom lošeg tj nikakvog kvaliteta kao svinjče sa čistom telkom ili junkom. Koje se hrane Pogodi čime
Dakle kako moze biti nešto kvalitetno uzgojeno na takav način?
[/quote]hebote tito, sve zivotinje za klanje zive u zatvorenom prostoru, jedu gotovo hranu, sa razlicitim viteminima i mineralima i dodacima. nema prirodnog mesa za kupiti, osim ako odes kod seljaka, ubijedis ga i jos krvavo platis.
evo zasto je svinjetina jeftina, kad ovo apsolviras, i jos svaris da su prsuta, kulen, razne delikatese ... skuplje od najskupljeg kravljeg proizvoda ... mozda ces prestati pricati o necemu o cemu pojma nemas.
Svinje nam daju znatne količine svinjskih produkata (mesa i masti) koji su neophodni za ishranu ljudi. U ovom pogledu svinje stoje ispred svih ostalih vrsta domaćih životinja. One se odlikuju velikom plodnošću, brzim stasavanjem za priplod, brzim porastom, dobrim iskorišćavanjem hrane, velikom klaničnom težinom koja može ići i preko 86% od žive vage, izvanrednom sposobnošću da nagomilavaju velike količine sala i vrlo ukusnog mesa. Koliko od navedenih produkata i kakvog kvaliteta će dati svako pojedino grlo zavisi u prvom redu od rase, porekla, odnosno svojstva roditelja koja se prenose na potomstvo, pravilne ishrane i nege svinja.
probala...ne svida mi se okusdječak sa šibicama wrote:Sto, lignje su zakon, panirane kalamare recimo, sa tartar sosom.
Ili engleski specijalitet, fish and chips. Jeste nezdravo zbog dubokog pecenja, ali dooobro.
Najbolja kuhinja, primorska kuhinja, kakve jagnjetine svinjetine, to sve ubija krvozilni sistem.
Sad ce me sarafina optuziti da stujem morski svijet
navodno u dverimabella_ciao wrote:Znaci da ne citam sve, ima pecenja u Sarajevu?
Gdje tacno, da svrnem malo i ja da se omastim
A okej, hvala! Bio sam u dverima, odlican restoran, najbolji u SA, doduse ne sjecam se da je bilo prasetineBloo wrote:navodno u dverimabella_ciao wrote:Znaci da ne citam sve, ima pecenja u Sarajevu?
Gdje tacno, da svrnem malo i ja da se omastim
i kod skretanja za vraca ako sam dobro pohvatala
popravi mi dan jaraneBloo wrote:ne ulazeći u to jel ovaj trola il ne
svi se nešto ibrete kad se pita ima li svinjetine u sarajevu i nesto se nadu uvrijedeni
ali je okej sto ima alkohola i droge i kurvi i polugolih maloljetnica na svakom cosku
samo da nema svinjetine
sve ostalo more
a ti mario lijepo ukucaj koordinate ove u garmin i razguli
1.34.2.minskopolje.5
U tih 80, 90 kila mesa kako ga ti nazivas dobijes ustvari 20 kila mesa i 70 kila lojadječak sa šibicama wrote:Svinja se moze ugojiti preko 100 kilograma, dakle od nje dobijes 80, 90 kilograma (najmanje) iskoristivog mesa. Od teleta ne mozes dobiti ni blizu, jer je tele maleno, a krava nema tako iskoristivo meso kao svinja, jer je kravlje meso (odraslih krava) zilavo.
a-aOp3r4t0r wrote:U tih 80, 90 kila mesa kako ga ti nazivas dobijes ustvari 20 kila mesa i 70 kila lojadječak sa šibicama wrote:Svinja se moze ugojiti preko 100 kilograma, dakle od nje dobijes 80, 90 kilograma (najmanje) iskoristivog mesa. Od teleta ne mozes dobiti ni blizu, jer je tele maleno, a krava nema tako iskoristivo meso kao svinja, jer je kravlje meso (odraslih krava) zilavo.![]()
![]()