a što onda ne pobiše one četničke koljače iz podrinja?četalji uradili bošnjacima ono što i ovome ratu,a onda jednostavno sakrili(ne bacili,da se razumijemo) kokardu,a dužili crvenu zvijezdu i nikom ništa.a moglo se po noći hinjski presudit učenom bošnjaku koji mrava nije zgazio?homega wrote:
Misliš na ona govna koji su živote dali u borbi protiv najvećeg ljudskog zla u istoriji čovječanstva
“Mladi Muslimani”
- Stjui
#126 Re: “Mladi Muslimani”
- asurbanipal
#127 Re: “Mladi Muslimani”
Stjui wrote:jedina ljudska govna i zločinci su oni koji su naredili i ubili istaknutog bošnjačkog alima,rahmetli mustafu busuladžića.homega wrote: Ovdje se slijedi logika: Nek' je musliman, pa makar i govno ljudsko bio, naš je...
A među sudijama mu bio i musliman, drug Šefko Hadžiomerović...
- Kinesko prkno
#128 Re: “Mladi Muslimani”
Ne mogu se sjetiti ko oslobodi ove mlade muslimane iz zatvora i zasto ? 
- asurbanipal
#129 Re: “Mladi Muslimani”
Stjui wrote:a što onda ne pobiše one četničke koljače iz podrinja?četalji uradili bošnjacima ono što i ovome ratu,a onda jednostavno sakrili(ne bacili,da se razumijemo) kokardu,a dužili crvenu zvijezdu i nikom ništa.a moglo se po noći hinjski presudit učenom bošnjaku koji mrava nije zgazio?homega wrote:
Misliš na ona govna koji su živote dali u borbi protiv najvećeg ljudskog zla u istoriji čovječanstva
Rahmetli dedo mi bio u KNOJ-u, imao komandanta, Savić se prezivao, Srbin, zeznut lik bio...Lovili zajedno škripare nakon rata, odbjegle četnike i ustaše. Ovaj Savić ih vezao za noge i vješao. Imam negdje sliku oderanog četnika, negdje u okolini Foče...
- homega
#130 Re: “Mladi Muslimani”
Vjerovatno zato što iz usta tih časnih i hrabrih ljudi nije lila krvožeđ, ubijanje nedužnih u mirnodopskim uslovima osobina je mentalno poremećenih. I nisu amnestirani samo četnici pokajnici, bilo je i muslimana i pripadnika drugih naroda i religija, bilo je i muslimana među četnicima i ustašama. A muslimana je bilo i u partizanima.Stjui wrote:a što onda ne pobiše one četničke koljače iz podrinja?četalji uradili bošnjacima ono što i ovome ratu,a onda jednostavno sakrili(ne bacili,da se razumijemo) kokardu,a dužili crvenu zvijezdu i nikom ništa.a moglo se po noći hinjski presudit učenom bošnjaku koji mrava nije zgazio?homega wrote:
Moraš zamoliti hodžu da te ponovo obrazuje, ali mu reci da ti ispriča pravu istinu
- Stjui
#131 Re: “Mladi Muslimani”
ima dobra kletva u onoj pjesmi koju pjeva hafiz aziz alili ovom merhametliji,a kaže "pocrkali(ubice) manji neg se rodili".nadam se da ih je sve stigla neka nesreća na ovom,a na onom će sigurno,pa tako i šefku.iako je šefko spasio mustafu od muke klanja koju mu je htio priredit nekakav partizanac ivica.(vjerovatno jedan od onih koljača što su kokarde nosali u đepu,a zvijezdu na kapi)asurbanipal wrote: A među sudijama mu bio i musliman, drug Šefko Hadžiomerović...
-
5 0 5
#132 Re: “Mladi Muslimani”
a de ti meni @stjui boga ti reci, ko pokusa atentat na sefera halilovica? zar nije u to vrijeme mladi musliman bio predsjednik drzave? zar sefer isto nije musliman i bosnjak? komandant arbih? ako su komunisti govna koji su ubili ustaskog simpatizera poslije rata, zar se isto ne pika i za ovaj slucaj? ili ne?Stjui wrote:ima dobra kletva u onoj pjesmi koju pjeva hafiz aziz alili ovom merhametliji,a kaže "pocrkali(ubice) manji neg se rodili".nadam se da ih je sve stigla neka nesreća na ovom,a na onom će sigurno,pa tako i šefku.iako je šefko spasio mustafu od muke klanja koju mu je htio priredit nekakav partizanac ivica.(vjerovatno jedan od onih koljača što su kokarde nosali u đepu,a zvijezdu na kapi)asurbanipal wrote: A među sudijama mu bio i musliman, drug Šefko Hadžiomerović...
- Stjui
#133 Re: “Mladi Muslimani”
ti braniš četnike pokajnike,životinje koje su klale i silovale,a napadaš mene što branim čovjeka koji mrava nije zgazio?eto jaruga,o čem više ja s tobom da pričam?homega wrote: Vjerovatno zato što iz usta tih časnih i hrabrih ljudi nije lila krvožeđ, ubijanje nedužnih u mirnodopskim uslovima osobina je mentalno poremećenih.
-
diwani
#134 Re: “Mladi Muslimani”
kao što ih ima i danas, pod velikim upitnikom je njihovo muslimanstvohomega wrote:Vjerovatno zato što iz usta tih časnih i hrabrih ljudi nije lila krvožeđ, ubijanje nedužnih u mirnodopskim uslovima osobina je mentalno poremećenih. I nisu amnestirani samo četnici pokajnici, bilo je i muslimana i pripadnika drugih naroda i religija, bilo je i muslimana među četnicima i ustašama. A muslimana je bilo i u partizanima.Stjui wrote:a što onda ne pobiše one četničke koljače iz podrinja?četalji uradili bošnjacima ono što i ovome ratu,a onda jednostavno sakrili(ne bacili,da se razumijemo) kokardu,a dužili crvenu zvijezdu i nikom ništa.a moglo se po noći hinjski presudit učenom bošnjaku koji mrava nije zgazio?homega wrote:
Moraš zamoliti hodžu da te ponovo obrazuje, ali mu reci da ti ispriča pravu istinu
- homega
#135 Re: “Mladi Muslimani”
Branim ustavno-pravni poredak bivše nam države, branim stajališta ljudi - oslobodilaca od najvećeg zla čovječanstva, jer vjerujem da su činili ispravne postupke. Živio sam podosta godina u tom vremenu u onom društveno-državnom sistemu da znam razlikovati sve njegove osobine od ovog današnjeg - tranzicijsko-klero-nacionalističko-pljačkaško-prevarantnog. Meni hodže ne pune glavu "svojim" znanjemStjui wrote:ti braniš četnike pokajnike,životinje koje su klale i silovale,a napadaš mene što branim čovjeka koji mrava nije zgazio?eto jaruga,o čem više ja s tobom da pričam?homega wrote: Vjerovatno zato što iz usta tih časnih i hrabrih ljudi nije lila krvožeđ, ubijanje nedužnih u mirnodopskim uslovima osobina je mentalno poremećenih.
- skupljac_zeljeza
#136 Re: “Mladi Muslimani”
Koliko god se trudili Galijašević, Štukan, Avdić, Jeftić i ostala kamarila da iskonstruišu laži, muslimansko bošnjačko biće preživjelo je desetinu genocida i pokazalo se kao vrlo vitalno na njihovu žalost.5 0 5 wrote:a de ti meni @stjui boga ti reci, ko pokusa atentat na sefera halilovica? zar nije u to vrijeme mladi musliman bio predsjednik drzave? zar sefer isto nije musliman i bosnjak? komandant arbih? ako su komunisti govna koji su ubili ustaskog simpatizera poslije rata, zar se isto ne pika i za ovaj slucaj? ili ne?Stjui wrote:ima dobra kletva u onoj pjesmi koju pjeva hafiz aziz alili ovom merhametliji,a kaže "pocrkali(ubice) manji neg se rodili".nadam se da ih je sve stigla neka nesreća na ovom,a na onom će sigurno,pa tako i šefku.iako je šefko spasio mustafu od muke klanja koju mu je htio priredit nekakav partizanac ivica.(vjerovatno jedan od onih koljača što su kokarde nosali u đepu,a zvijezdu na kapi)asurbanipal wrote: A među sudijama mu bio i musliman, drug Šefko Hadžiomerović...
- tandmand
#137 Re: “Mladi Muslimani”
Bosnjaci su podbacili kao kolektiv kada su u pitanju protjerani i raseljeni. Umjesto da je formiran neki fond za povratak u RS, koji bi se punio po principu tv pretplate + donacije, ljudi su prepusteni sami sebi sa nekim donacijama od slucaja do slucaja. Ako za Bosnjake nema odrzivog povratka u ekonomskom smislu, putem ovoga fonda je trebalo financirati njihov opstanak u RSu. Eto, kao nesto malo se probudili kada su djeca iz Konjevic polja spavala u satorima u Sarajevu. Sad, mozda su neki gledali daleko u buducnost pa predvidjali opet neki novi rat, te nisu zeljeli da se povratnici u RSu nadju u ulozi taoca. Sve u svemu razocarenje.5 0 5 wrote: isto sranje. ali covjek je postavio tezu da smo "jaki ko crna zemlja". pa se sad pitamo u cemu se ogleda ta jacina? od kada su "mm" preuzeli vlast pocetkom devedesetih, protjerani smo sa pola teritorije, nikada nisu uspjeli vratiti bar malo znacajni broj ljudi na tu teritoriju. a imali su dvije decenije. potpisali su neoborivost republike srpske, politicki ne mogu napraviti nista bez bolnih i teskih kompromisa. donacije su besramno opljackane, a najveci osumnjiceni za to su opet mm ili njihovi potomci. fabrike su upropastene, privreda, umjetnost, sport, skolstvo je na najnizoj ljestvici od 1945. godine. nepotizam i korupcija je u svakoj pori drustva. to su pitanja na koje treba pokusati odgovoriti. koga je briga za nekim tamo ko se priklonio anti pavelicu u vrijeme kada je glavna sarajevska ulica nosila njegovo ime. dajte da stavimo na vagu sta su "mm" napravili za bih i svoj narod od dana kada su stupili na vlast, a sta su napravili za svoje porodice. tj. gdje su bili osamdesetih a gdje su danas.
-
diwani
#138 Re: “Mladi Muslimani”
već drugo ili treće pominjanje hodža u zadnjih nekoliko postova. imaš neki hodža-fetiš, šta li??homega wrote:Branim ustavno-pravni poredak bivše nam države, branim stajališta ljudi - oslobodilaca od najvećeg zla čovječanstva, jer vjerujem da su činili ispravne postupke. Živio sam podosta godina u tom vremenu u onom društveno-državnom sistemu da znam razlikovati sve njegove osobine od ovog današnjeg - tranzicijsko-klero-nacionalističko-pljačkaško-prevarantnog. Meni hodže ne pune glavu "svojim" znanjemStjui wrote:ti braniš četnike pokajnike,životinje koje su klale i silovale,a napadaš mene što branim čovjeka koji mrava nije zgazio?eto jaruga,o čem više ja s tobom da pričam?homega wrote: Vjerovatno zato što iz usta tih časnih i hrabrih ljudi nije lila krvožeđ, ubijanje nedužnih u mirnodopskim uslovima osobina je mentalno poremećenih.
priznaj da bi ih s merakom pendrečio po zatvorima, gulazima, i pri tom slasno uživao u tome...
- homega
#139 Re: “Mladi Muslimani”
Jedan me išibao kad sam mu na vjeronauci uništio tespihdiwani wrote:već drugo ili treće pominjanje hodža u zadnjih nekoliko postova. imaš neki hodža-fetiš, šta li??![]()
Ne bih, alaha mi, samo bih sa merakom svaki dan sjedio preko puta njega i slušao mu istorijsko-politički "vaz" i u oči gledao kako me laže. I naslađivao mu se znoju sa čelapriznaj da bi ih s merakom pendrečio po zatvorima, gulazima, i pri tom slasno uživao u tome...
-
diwani
#140 Re: “Mladi Muslimani”
ovo tvoje kao ona izjava sutkinje sa suđenja Aliji Izetbegoviću i muslimanskim bošnjačkim intelektualcima 1983, kad je koumunistička sutkinja rekla beogradskom braniocu optuženih ''pa i ja sam muslimanka, vidiš da nosim zeleno''asurbanipal wrote:Stjui wrote:jedina ljudska govna i zločinci su oni koji su naredili i ubili istaknutog bošnjačkog alima,rahmetli mustafu busuladžića.homega wrote: Ovdje se slijedi logika: Nek' je musliman, pa makar i govno ljudsko bio, naš je...
- skupljac_zeljeza
#141 Re: “Mladi Muslimani”
Vazda neki Hadžiomerović u antibošnjačkom projektu.asurbanipal wrote:Stjui wrote:jedina ljudska govna i zločinci su oni koji su naredili i ubili istaknutog bošnjačkog alima,rahmetli mustafu busuladžića.homega wrote: Ovdje se slijedi logika: Nek' je musliman, pa makar i govno ljudsko bio, naš je...
- Stjui
#142 Re: “Mladi Muslimani”
ja znam da nisu činili ispravne postupke.četničkim silovateljima i koljačima se moglo oprostit,al se zato bošnjačkom alimu nije moglo oprostiti zato što je kritikovao marksizam i pisao o lošem položaju muslimana evrope.eh,na ovo ja mislim kad kažem @bati da smo sad jaki,a oni koji misle da je ubijanje i tlačenje muslimana radi njihove vjere ispravno mogu samo u budžaku tipkat na tastaturi.to im je vrh sadašnjeg djelovanja.homega wrote: Branim ustavno-pravni poredak bivše nam države, branim stajališta ljudi - oslobodilaca od najvećeg zla čovječanstva, jer vjerujem da su činili ispravne postupke. Živio sam podosta godina u tom vremenu u onom društveno-državnom sistemu da znam razlikovati sve njegove osobine od ovog današnjeg - tranzicijsko-klero-nacionalističko-pljačkaško-prevarantnog. Meni hodže ne pune glavu "svojim" znanjem
p.s.
vidim stalno spominješ "najveće zlo čovječanstva" misleći na nacizam,a zaboravljaš još jedno zlo:http://1.bp.blogspot.com/-md41jDQyvBg/U ... e+most.jpg
Last edited by Stjui on 25/11/2014 16:02, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#143 Re: “Mladi Muslimani”
Pa i drugi su slično radili... Znaš od čega se najbolje pravi petokraka? Od fesa.Stjui wrote: ... a onda jednostavno sakrili(ne bacili,da se razumijemo) kokardu,a dužili crvenu zvijezdu i nikom ništa.
- skupljac_zeljeza
#144 Re: “Mladi Muslimani”
Svi elementi montiranog procesa.diwani wrote: ovo tvoje kao ona izjava sutkinje sa suđenja Aliji Izetbegoviću i muslimanskim bošnjačkim intelektualcima 1983, kad je koumunistička sutkinja rekla beogradskom braniocu optuženih ''pa i ja sam muslimanka, vidiš da nosim zeleno''
http://www.camo.ch/sarajevski_proces.htm
-
diwani
#145 Re: “Mladi Muslimani”
Stjui wrote:ja znam da nisu činili ispravne postupke.četničkim silovateljima i koljačima se moglo oprostit,al se zato bošnjačkom alimu nije moglo oprostiti zato što je kritikovao marksizam i pisao o lošem položaju muslimana evrope.eh,na ovo ja mislim kad kažem @bati da smo sad jaki,a oni koji misle da je ubijanje i tlačenje muslimana radi njihove vjere ispravno mogu samo u budžaku tipkat na tastaturi.to im je vrh sadašnjeg djelovanja.homega wrote: Branim ustavno-pravni poredak bivše nam države, branim stajališta ljudi - oslobodilaca od najvećeg zla čovječanstva, jer vjerujem da su činili ispravne postupke. Živio sam podosta godina u tom vremenu u onom društveno-državnom sistemu da znam razlikovati sve njegove osobine od ovog današnjeg - tranzicijsko-klero-nacionalističko-pljačkaško-prevarantnog. Meni hodže ne pune glavu "svojim" znanjem
i gristi sebi muda od muke jer ih hodža sa obližnje munare probudi sabahskim ezanom a oni ga ne mogu kad im se ćejfne u gluho doba noći obići u kožnjacima, maltretirati mu porodicu i njega, odvodeći ga u svoje kazamate na iscjeđivanje prijeteći mu da će mu pobiti porodicu ako ne svali kakvu krivicu na nekog svog kolegu imama, nekog džematliju ili komšiju iz mahale. davno prošo taj vakat
sad mogu samo slušati ''političke hodžine vazove'' i ganutljivo se sjećati da ih je išibao zbog rasutog tespiha a ne mogu mu se osvetiti
a kako bi samo to željeli.......
- homega
#146 Re: “Mladi Muslimani”
Ma ako hoće, mogu se dinamitom opasati i ući u džamiju punu vjernika... Nije problem, tako se to danas radi u svijetudiwani wrote:Stjui wrote:ja znam da nisu činili ispravne postupke.četničkim silovateljima i koljačima se moglo oprostit,al se zato bošnjačkom alimu nije moglo oprostiti zato što je kritikovao marksizam i pisao o lošem položaju muslimana evrope.eh,na ovo ja mislim kad kažem @bati da smo sad jaki,a oni koji misle da je ubijanje i tlačenje muslimana radi njihove vjere ispravno mogu samo u budžaku tipkat na tastaturi.to im je vrh sadašnjeg djelovanja.homega wrote: Branim ustavno-pravni poredak bivše nam države, branim stajališta ljudi - oslobodilaca od najvećeg zla čovječanstva, jer vjerujem da su činili ispravne postupke. Živio sam podosta godina u tom vremenu u onom društveno-državnom sistemu da znam razlikovati sve njegove osobine od ovog današnjeg - tranzicijsko-klero-nacionalističko-pljačkaško-prevarantnog. Meni hodže ne pune glavu "svojim" znanjem![]()
i gristi sebi muda od muke jer ih hodža sa obližnje munare probudi sabahskim ezanom a oni ga ne mogu kad im se ćejfne u gluho doba noći obići u kožnjacima, maltretirati mu porodicu i njega, odvodeći ga u svoje kazamate na iscjeđivanje prijeteći mu da će mu pobiti porodicu ako ne svali kakvu krivicu na nekog svog kolegu imama, nekog džematliju ili komšiju iz mahale. davno prošo taj vakat![]()
sad mogu samo slušati ''političke hodžine vazove'' i ganutljivo se sjećati da ih je išibao zbog rasutog tespiha a ne mogu mu se osvetiti![]()
a kako bi samo to željeli.......
- Prpa.ba
#148 Re: “Mladi Muslimani”
U demokratskom duhu, nista protiv njih, minorna grupa ko minorna grupa, sve bi im bilo oprosteno da nisu preuzeli vlast u RBiH u kriticnom trenutku i bili toliko nesposobni da smo izgubili rat protiv pravoslavnog terorizma. Lutanja u nacionalnom i drzavnom identitetu da ne spominjemo. U retrospektivi, i ne cudi sto je ova minorna grupa minderaskih panislamista bila odabrana od SANU-a da vodi "projekat Bosnjaci". Posljedice svi vidimo i trpimo. 
-
zelenjava
#149 Re: “Mladi Muslimani”
Govna i jedni, i drugi. Zločinci sličnih neljudskih, neprirodnih ideologija.homega wrote:Stjui wrote:jedina ljudska govna i zločinci su oni koji su naredili i ubili istaknutog bošnjačkog alima,rahmetli mustafu busuladžića.homega wrote: Ovdje se slijedi logika: Nek' je musliman, pa makar i govno ljudsko bio, naš je...
Last edited by zelenjava on 25/11/2014 16:35, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#150 Re: “Mladi Muslimani”
Pravoslavnom terorizmu su kroz prste progledali najviše crveni.Prpa.ba wrote:U demokratskom duhu, nista protiv njih, minorna grupa ko minorna grupa, sve bi im bilo oprosteno da nisu preuzeli vlast u RBiH u kriticnom trenutku i bili toliko nesposobni da smo izgubili rat protiv pravoslavnog terorizma. Lutanja u nacionalnom i drzavnom identitetu da ne spominjemo. U retrospektivi, i ne cudi sto je ova minorna grupa minderaskih panislamista bila odabrana od SANU-a da vodi "projekat Bosnjaci". Posljedice svi vidimo i trpimo.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 6302.shtmlKasnije, saznavši da je jedan od koljača i Ranko Popadić, partizanski komandir, Zulfikarpašić je bez duše odjurio u komandu mjesta, i to ispričao Rodoljubu Čolakoviću i Risti Tošiću. "Čolaković mi je rekao: 'Kada bismo mi hapsili koljače među ovdašnjim Srbima, onda bismo pohapsili pola našeg Narodnog odbora i većinu vojnika...' A Tito: 'Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci se nalazi preko 95 odsto Srba.' Odgovorio sam: 'Ali, to nije protusrpska, to je protukoljačka politika...".