Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

drndalo

#126 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by drndalo »

Pa vrati im je dok je friska kupovina !

@Drzava

Zaboravih te pitati, sve domace pekare, i prehrambene industrije, koje ti omiljenu jufku prave, od kojeg ZITA prave brasno ???? Mozda onog s Bjelasnice ???
spreca

#127 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spreca »

mefistofilis wrote:
spreca wrote:
mefistofilis wrote:da znas da cu sad probati, mahsuz :D
:thumbup: ...vidim ja...lakse te nagovoriti na pivu nego na krampu :lol:
meni je babo kao malom vazda govorio: sine, uci skolu da ne moras kanale kopati!
Ja sam svog babA poslusao :D
:thumbup:
razonoda

#128 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

@drndalo

Nisi upravu za toalet papir . boshnjaci iskljucivo zbog malverzacija koriste cistu H20. :lol:
Kemal Malovčić

#129 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Kemal Malovčić »

Hajvan wrote:hahaahahahhahahahahaha

to su vrhunske čokolade- skuplje, s vecim udjelom kakaa i kkako-putera…
ti mores ne voliti takvu vrstu čokolade- ali to ne daje za pravo da tvrdis da su nekvalitetnte, vec samo i jedino da se tebi taj jaki i osebujni okus ne sviđa…
čuj lošija čokolada s 70 ili 80% kakoa u sebi od mliječnih čokolada…. Misli, halo !? :lol:

i ocekujes oozbiljnu debatu!?!
Kakav si ti amater. :mrgreen:
razonoda

#130 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

drndalo wrote:Pa vrati im je dok je friska kupovina !

@Drzava

Zaboravih te pitati, sve domace pekare, i prehrambene industrije, koje ti omiljenu jufku prave, od kojeg ZITA prave brasno ???? Mozda onog s Bjelasnice ???
Brasno je iz usa stiglo kao humanitara, '93 i jos ga ima u zalihama kod sda tajkuna.
OffTheWall

#131 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OffTheWall »

Kemal Malovčić wrote:

ti mores ne voliti takvu vrstu čokolade- ali to ne daje za pravo da tvrdis da su nekvalitetnte, vec samo i jedino da se tebi taj jaki i osebujni okus ne sviđa…
čuj lošija čokolada s 70 ili 80% kakoa u sebi od mliječnih čokolada…. Misli, halo !? :lol:

Očito ne dijeliš istu strast za osebujnim okusima kao gospodin iznad... :sad: :sad: :sad:
Frutek

#132 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Frutek »

Jesam za domaću privredu al ova demagogija oko Binga mi ide na živce strašno. Blati se Konzum, a zar i taj isti Bingo nije gigant koji je mnoge druge lance i male radnje i markete uništio, kupio i izbrisao sa tržišta?! Sad kao rezultat u cijeloj državi imamo samo 2 megaigrača, 2 brenda, Konzum i Bingo. Tu je Konzum daleko jači, mislim da iz čisto političkih i zakonskih okvira neće dirat Bingo jer bi onda imao čisti monopol, kao da i dosadašnja dešavanja nisu dovoljno poražavajuća.

Što se Binga tiče, kad im marketi ne budu ličili na skladište, kad im cijene na polici i kasi budu uskladjene (jednom sam uzeo parče sira da bi na kasi bila razlika od 9km, a to je samo jedan primjer), kad ne budu prepravljali rokove trajanja, kad me kasirka ne budu peglala za 5 feniga (a kad meni treba da vrati, onda mi nudi kesu), kad otvore nedaj boze i drugu kasu (a ne uvijek čekaš u redu ko da si na aerodromu) itd itd. onda ću razmislit da češće kupujem kod njih.

Za svoje pare nek svako bira bolje i ugodnije iskustvo kupovine. Ne kažem da je Konzum neki famozni supermarket, al je definitivno mnogo uredjeniji od Binga i meni je tamo ljepše kupovat. Imam i tu Pika karticu, pa se i tu nakon par mjeseci nakupi nekih para, pa jedna veće podmjera dodje gratis.

Što se kvaliteta domaćih proizvoda tiče, mliječne i mesne proizvode kupujem većinom domaće, a spominje se čokolada, tu smo stvarno nula. :run:
rekla-kazala

#133 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by rekla-kazala »

@Drzava

Jok,.. radioaktivnog iz Ukrajine. Nigdje na ambalaži "naših proizvođača" brašna nije deklarisano porijeklo pšenice.
Ljudi ovdje spominju domaće proizvode i proizvođače a ustvari se radi o firmama koje kupuju robu lošeg kvaliteta na veliko i prepakuju.
Naši sporadični proizvođači koriste uvozne sirovine.
Tako da je glupost pričati o domaćoj prehrambenoj industriji jer mi nemamo sirovine naravno osim proizvodnje mlijeka, mliječnih proizvoda i punionica vode.
Njih treba podržati.
Hajvan

#134 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

Kemal Malovčić wrote:

Nisam ba.
libo me ferQ za svim što sam napisao ;)
forel

#135 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by forel »

Država wrote:
Kemal Malovčić wrote:Čuj po čemu, pa tops isto kakav karton, bolje da havu zagrizaš nego njega.

A hoćeš li dorinu i ostale hrvatske čokoalde? :mrgreen:
Ne kontriraj ba...

Evo ti jedna sličica:

Image

Možda neko od ovih fašista radi u tim fabrikama koje proizvode te tvoje proizvode. Ako ne rade lično oni, rade im neki rođaci. JA NEĆU DA DAJEM SVOJ NOVAC UBICAMA MOG NARODA!!! NE ŽELIM DA ME ROĐENA DJECA PROKLINJU!!!

Je li ti sad jasno zašto je Tops bolji od Jaffe?

:sax:
Ne ti si vrlo slicna njima, i imate gotovo jednako shvacanje samo druga strana medalje, jer i oni tebe vrlo slicno dozivljavaju kao ''balinkuru'', ubicu njihvog naroda etc.Ti ne dajes novac ubicama tvog naroda nego dajes novac svojoj zemlji, jer kad kupis Tops, onda onaj sa vana ubija tvoje djete, tako sto mu uskracuje novac koje ce ne do Bog sutra tvom djetetu trebat u vidu da ce tvoje djete imat bolju zdravstvenu zastitu - ako nema para nema ni moderne opreme u bolnicu.Kontriras sama sebe, sve sto kupis, van Bosne i Hercegovine, da'l to bio entiter RS ili Federacija, od tog novca 90% ide nekom NN buđi u svijetu, a 10% za skolovanje tvog djeteta.Ti pokusavas da postavis, aha ovi su fasisti i necu njima da dajem, ali zato recimo Njemacka, Hrvatska nisu fasisti i njima cu da dam 90% svog novca samo iz inata, a to sto moje djete nece imat ni fening od te cokolade ili Topsa.To se u modernim zemljama zove glupost.Ako tako kreces onda po pravilu nista ne bi trebala da kupis jer gle cuda sve sto kupis ide u jedan buđet i djeli se na 2 entiteta i jedan dio na drzavni nivo.Tako da ti treba poslat nalijepnicu ''promuckat prije upotrebe'' a vjeruj da se to ne odnosi na gusti sok...pa malo razmisli o cem pricas.
homega

#136 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homega »

bach wrote:...U Konzume više ne idem. Kupujem što mi treba u Penny -u, Bingu i Klasu, te u lokalnim granapima. Bojkotujem konzuma jer je kupovina u Konzumu direktan ataka na ekonomiju ove zemlje. Preko svega mogu preći, preko ucjena koje Todorić i kompanija vrše domaćim proizvođačima, neću. Ja se u budućnosti planiram baviti uzgojem zdrave hranu i ne želim pružiti onima koji će mi u mojoj zemlji reći da ne mogu prodavati svoje proizvode samo zato jer su "made in BiH".

Ja stoga bojkotujem Konzum i čini mi se da nisam jedini. A Vi?
Iako ničim nisi pokazao stvarni, logički i prihvatljiv razlog pokretanju kampanje za bojkot Konzuma, prepostavi da ga svi prihvatimo i od sutra do kraja, bojkotukemo Konzum. Konzum će vrlo brzo krahirati, ući u stačaj. Kao takav, neće biti solventan, neće moći izmiriti trenutne dospjele i one obaveze prema dobaljačima koji mu dospijevaju, neće moći izmiriti obaveze prema državi, i konačno - neće moći izmiriti obaveze prema zaposlenim, otpustiće ih, i od njih napraviti socijalne slučajeve, ili opteretiti budžet prijemom svih tih zaposlenih na biroe zapošljavanja. Koliko je uopće zaposlenih u Konzumu danas?

Prije nego sljedeći put pokreneš lavinu ovakvih gluposti, prouči šta znači bojkot ovakve veletrgovine, kakve posljedice može ostaviti i koju ukupnu štetu može uzročiti ovakva idiotizirana ideja, kvaziemocionalno nabijanje kvazidomoljublja, zarad nečijih interesa :-) :(
Bradafilozof

#137 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bradafilozof »

rekla-kazala wrote:

@Drzava

Jok,.. radioaktivnog iz Ukrajine. Nigdje na ambalaži "naših proizvođača" brašna nije deklarisano porijeklo pšenice.
Ljudi ovdje spominju domaće proizvode i proizvođače a ustvari se radi o firmama koje kupuju robu lošeg kvaliteta na veliko i prepakuju.
Tako da je glupost pričati o domaćoj prehrambenoj industriji jer mi nemamo sirovine naravno osim proizvodnje mlijeka, mliječnih proizvoda i punionica vode.
Njih treba podržati.
svejedno, opet je za mene prihvatljiviji kikiriki koji je prepakovala firma iz gračanice nego neki kamiondžija iz čitluka.
Bradafilozof

#138 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bradafilozof »

homega wrote:
bach wrote:...U Konzume više ne idem. Kupujem što mi treba u Penny -u, Bingu i Klasu, te u lokalnim granapima. Bojkotujem konzuma jer je kupovina u Konzumu direktan ataka na ekonomiju ove zemlje. Preko svega mogu preći, preko ucjena koje Todorić i kompanija vrše domaćim proizvođačima, neću. Ja se u budućnosti planiram baviti uzgojem zdrave hranu i ne želim pružiti onima koji će mi u mojoj zemlji reći da ne mogu prodavati svoje proizvode samo zato jer su "made in BiH".

Iako ničim nisi pokazao stvarni, logički i prihvatljiv razlog pokretanju kampanje za bojkot Konzuma, prepostavi da ga svi prihvatimo i od sutra do kraja, bojkotukemo Konzum. Konzum će vrlo brzo krahirati, ući u stačaj. Kao takav, neće biti solventan, neće moći izmiriti trenutne dospjele i one obaveze prema dobaljačima koji mu dospijevaju, neće moći izmiriti obaveze prema državi, i konačno - neće moći izmiriti obaveze prema zaposlenim, otpustiće ih, i od njih napraviti socijalne slučajeve, ili opteretiti budžet prijemom svih tih zaposlenih na biroe zapošljavanja. Koliko je uopće zaposlenih u Konzumu danas?

Prije nego sljedeći put pokreneš lavinu ovakvih gluposti, prouči šta znači bojkot ovakve veletrgovine, kakve posljedice može ostaviti i koju ukupnu štetu može uzročiti ovakva idiotizirana ideja, kvaziemocionalno nabijanje kvazidomoljublja, zarad nečijih interesa :-) :(
grohotom
homega

#139 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homega »

ilkbahar wrote:maloprije kupih cokoladu najljepse zelje u konzumu i pokvarena je iako je rok trajanja iduca godina.
Alaha ti, kako izgleda Konzumova pokvarena čokolada
homega

#140 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homega »

Bradafilozof wrote:
homega wrote:

grohotom
....u skokovima
forel

#141 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by forel »

Frutek wrote:Jesam za domaću privredu al ova demagogija oko Binga mi ide na živce strašno. Blati se Konzum, a zar i taj isti Bingo nije gigant koji je mnoge druge lance i male radnje i markete uništio, kupio i izbrisao sa tržišta?! Sad kao rezultat u cijeloj državi imamo samo 2 megaigrača, 2 brenda, Konzum i Bingo. Tu je Konzum daleko jači, mislim da iz čisto političkih i zakonskih okvira neće dirat Bingo jer bi onda imao čisti monopol, kao da i dosadašnja dešavanja nisu dovoljno poražavajuća.

Što se Binga tiče, kad im marketi ne budu ličili na skladište, kad im cijene na polici i kasi budu uskladjene (jednom sam uzeo parče sira da bi na kasi bila razlika od 9km, a to je samo jedan primjer), kad ne budu prepravljali rokove trajanja, kad me kasirka ne budu peglala za 5 feniga (a kad meni treba da vrati, onda mi nudi kesu), kad otvore nedaj boze i drugu kasu (a ne uvijek čekaš u redu ko da si na aerodromu) itd itd. onda ću razmislit da češće kupujem kod njih.

Za svoje pare nek svako bira bolje i ugodnije iskustvo kupovine. Ne kažem da je Konzum neki famozni supermarket, al je definitivno mnogo uredjeniji od Binga i meni je tamo ljepše kupovat. Imam i tu Pika karticu, pa se i tu nakon par mjeseci nakupi nekih para, pa jedna veće podmjera dodje gratis.

Što se kvaliteta domaćih proizvoda tiče, mliječne i mesne proizvode kupujem većinom domaće, a spominje se čokolada, tu smo stvarno nula. :run:
Bravo ''razmisljanje'' ok necu da ulazim jel Bingo ovakav il onakav, to je vec stvar rada te firme, ali cu jednu stvar onako odoka da saopcim.Cinjenica je da je Konzum najmanje 30% skuplji u odnosu na Bingo.Tako da te ''famozne pike koje imas'', ti tu fasungu koju kao dobijes djabe platis u onih 30% skupljih cijena u konzumu.Plus, u Hrvatskoj dobro trljaju ruke, jer se dobro puni hrvatski proracun.Pika nije nista novo, to je opcepoznati marketinski trik, budi siguran/na da u kapitalistickom drustvu kakvo je kod nas nema nista đabe.Sve se to odlicno i vrlo dobro naplati, samo je fazon u onoj famoznoj ambalazi.To ti je u poređenju.Ne postoji niti jedan kapitalista koji misli da zaradi a da nekome nesto daje BESPLATNO.Ti sve to platis, da li kroz skuplju cjenu, ili placanjem iste cijene za slabiju kvalitetu.Tako da te pike to je marketing.To je ono ko slucaj ''Muske vode'', koja je bila inace pomana u bivsoj jugi :D :D.Naime sta je bilo, u tom predjelu Kladuse (dobila naziv po kladama ''drvima'') je bila nerazvijena sredina, ali cinjenica je bila da na tom podrucju porodice broje mnogo djece.I neko se sjetio na ideju ''Muska voda za bolju plodnost'' :D :D i prodana je prica ako pijes musku vodu nema da ne fuli :D :D a cinjenica je da ta voda i po analizama i po svemu uopce ne odskace od kvalitete bilo koje druge vode :D .Marketing, e sad je faznon sto nama malo fali mozga u glavi pa nemozemo da razlucujemo nego prihvatamo sve sto nam se servrira.
homega

#142 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homega »

forel wrote:....Plus, u Hrvatskoj dobro trljaju ruke, jer se dobro puni hrvatski proracun...

Molim te da objasniš način kako se kroz Konzum iz BiH puni hrvatski proračun, molim te...
Bradafilozof

#143 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Bradafilozof »

znaš ti to dobro samo se praviš naivan.
No ne znam kome.
forel

#144 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by forel »

homega wrote:

Razmisljanje leve 0.Ali ces zato kupovanjem u Bingu, Klasu, Penny-u i BH trgovinama, omogucit da se oni šire, tako da oni koji su radili u Konzumu ce biti radna snaga u gore navedenim trgovinama.Zar ima veci interes od naseg, tvog i mog interesa, da novac koji trosim ostane u nasim granicama, nego da hrvatska vlada naplatom poreza od Konzuma puni svoj buđet?Kakve posljedice moze imat?Hoces da ti kazem kakve posljedice ima razmisljanje na tvoj nacin?Tako sto ces kupovati u bivsem ''TUŠ-u''.Kupovat, trosit, lozit se na njihove karitca kojima ostvarujes ''popust''.I onda ovi pronevjere porez, pokupe lovu, otpuste 150 radnika i naprave od njih socijalne slucajeve.Pokradu drzavu, pokradu sve i prvim avionom u svoju toplu Sloveniju, dok dodje do tužilastva, dok oni tamo u Sloveniji preko svojih veza uspore to, pa dodje ministar vanjskih poslova Slovenije u BiH pa nam malo zamaze oci.Hele nejse 20 miliona i bh nabavjaci gotovo u propasti.Eto to bude kad tako razmisljas.Kao Konzum je veletrgovina, to je bio i famozni Tuš, pa i Merkator.
Ciprol

#145 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Ciprol »

Zašto ne bih bojkotovao Konzum? Većina proizvoda su 385 i Kplus, neka fala.
Frutek

#146 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Frutek »

forel wrote:li cu jednu stvar onako odoka da saopcim.Cinjenica je da je Konzum najmanje 30% skuplji u odnosu na Bingo.Tako da te ''famozne pike koje imas'', ti tu fasungu koju kao dobijes djabe platis u onih 30% skupljih cijena u konzumu.Plus, u Hrvatskoj dobro trljaju ruke, jer se dobro puni hrvatski proracun.
Od cijelog mog posta, ti se uhvatio samo PIKA kartice. Ne moraš ti meni druze ništa saopštavat, to nije nikakva novost pa da nisam toga svjestan. Mozda i jest malo skuplji Konzum, al je zato daleko uredjeniji i kao što rekoh, meni je tu ljepše kupovat iz više razloga koje ti očito nisi ni pročitao kako treba. PIKA jest marketinški trik, al nek s njom čovjek na kraju dodje na isto ili priblizno isto u odnosu na kupovinu u Bingu, super. To je samo mali dodatak, mada i da je nema uopšte, moj stav bi bio takav kakav jeste. U Hrvatskoj dobro trljaju ruke?! Hahah ok patrioto, tu mi se već mrsko raspravljat jer će tema otić duboko u off...
rekla-kazala

#147 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by rekla-kazala »

Bradafilozof wrote:
rekla-kazala wrote:

@Drzava

Njih treba podržati.
svejedno, opet je za mene prihvatljiviji kikiriki koji je prepakovala firma iz gračanice nego neki kamiondžija iz čitluka.
Jeste ako si zadovoljan kvalitetom.
Treba dati šansu domaćem ali ako prodaje smeće neću od njeg kupiti ni da mi je brat.
bach

#148 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

homega wrote:

Moja mati je iz jednog mjesta gdje do rata bila kasarna JNA. April 92. mlađarija iz mjesta se digla da zauzme kasarnu i istjera četonje. Ali jok, stariji ni da čuju.

- Jeste li vi balavurdija normalni? Ako napadnete kasarnu, "vojska2 će se naljuti pa nas onda htjeti braniti kada nam bude trebalo???!

Naravno za desetak dana su iz kasarne počeli tenkovima, patovima i haubicama počeli ravnati kuću po kuću a stare mudonje su počele napadti omladinu što nisu zauzeli kasarnu kad je moglo...

Tvoje razmišljanje je na tragu toga...
drndalo

#149 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by drndalo »

@forel

Muska voda je iz Kladnja, tamo si klade, ne iz Kladuse... :wink:
forel

#150 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by forel »

Frutek wrote:
forel wrote:li cu jednu stvar onako odoka da saopcim.Cinjenica je da je Konzum najmanje 30% skuplji u odnosu na Bingo.Tako da te ''famozne pike koje imas'', ti tu fasungu koju kao dobijes djabe platis u onih 30% skupljih cijena u konzumu.Plus, u Hrvatskoj dobro trljaju ruke, jer se dobro puni hrvatski proracun.
Od cijelog mog posta, ti se uhvatio samo PIKA kartice. Ne moraš ti meni druze ništa saopštavat, to nije nikakva novost pa da nisam toga svjestan. Mozda i jest malo skuplji Konzum, al je zato daleko uredjeniji i kao što rekoh, meni je tu ljepše kupovat iz više razloga koje ti očito nisi ni pročitao kako treba. PIKA jest marketinški trik, al nek s njom čovjek na kraju dodje na isto ili priblizno isto u odnosu na kupovinu u Bingu, super. To je samo mali dodatak, mada i da je nema uopšte, moj stav bi bio takav kakav jeste. U Hrvatskoj dobro trljaju ruke?! Hahah ok patrioto, tu mi se već mrsko raspravljat jer će tema otić duboko u off...
Ne nisam se ja prihvatio PIKE, nego sam se prihvatio cijelokupnog tvog razmisljanja, nije samo pobogu Bingo jedini gdje kupujemo valjda?Nikad niste nista kupili u prvoj samopozluzi lokalnog karaktera ili kako vec svi dobro znamo ''GRANAPU''?Svi ste mnogo sofisticirani, mozda u neku ruku se pravimo suvise ''uzdignuti'' s obzirom da nam je nepismenost u drzavi 10%(jedna od vecih).Naravno da dobro trljaju ruke, preko konzuma plasiraju svoje prozivode to prvo, drugo Konzum je u sastavu Agrokora, sa sjedistem u Hrvatskoj, tako da svaka transakcija i svaki priliv novca, Agrokor mora da plati porez u kasu RH.Pravite se suvise ''pametni'' a ne znate osnove placanja poreza na dobit.A budi siguran da taj Konzum obrne ogromnu sumu novca, kako u BiH, tako i u Srbiji a sad i u Sloveniji.Pa saberi 2 i 2.Nije to ''patriota'' to je cinjenica.Samo ti ugodno kupuj u Konzumu - stvar izbora liberalno drustvo naravno.A samo ste unazad 10 godina pojam trzni centar zvali ''malo veci granap''...ja sto je opasno kad se opanak popapuci...al opet i to ode u off topic ;)

drndalo oprosti upravu si, pisajuci post smetnuo sam s uma da iz Kladnja.
Post Reply