U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sema911s

#126 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by sema911s »

Slo Burner wrote:Jedan od mojih najboljih obroka ikad je bio u KFC-ju :D, Kantica piletina, litar pepsija i pecenjak, dumres od zora
nisi ti probao janjetinu, al kada je ti ispeces, jos krompirica ubacis u vatru, pa domaceg sira,. i sve zalijes sa par litara pive,.
ultima_palabra

#127 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by ultima_palabra »

Onaj Surf 'n' Fries u Kulovićevoj vazda prazan, a KFC-u kad se otvori nećeš moći prići na 50 metara... a iste stvari i u jednom i u drugom.
groove

#128 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by groove »

Hoglund wrote:
Cybernetic wrote:Eto ovdje u Becu Dunkin' Donuts otvorio svoju prvu filijalu i odmah se u 7 ujutro uhvatio red u kojem su konzumeristicke ovce cekale po dva sata da probaju nesto sto mogu kupiti u mnogim tradicionalnim prodavnicama i pekarama ovdje.
Jel na ovo mislis, jel to taj restoran?

Image

Image

Ovo je navodno slikano juce.. jel i dalje guzva..
uvijek me zanimalo kakvi su ovo ljudi koji ovako dobrovoljno za nesto stoje u redu :?
meni bi bilo zao vremena :-)
JanuaryJones

#129 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by JanuaryJones »

ultima_palabra wrote:Onaj Surf 'n' Fries u Kulovićevoj vazda prazan, a KFC-u kad se otvori nećeš moći prići na 50 metara... a iste stvari i u jednom i u drugom.
O surf n fries se nije pričalo, nije se najavljivalo mjesecima unaprijed, nije se odradio marketing što je u ff businessu broj jedan, lokacija im je loša, zavučeno, neugledno, preko puta dvije pizzerije koje ubijaju na komad. Ko god da je kupio licencu surf n fries nije dobro odradio zadaću u startu. Treba se potrudit, ne padaju pare same u džep sa činjenicom da si kupio franšizu.
Naslovnica

#130 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Naslovnica »

Da hoće neko otvoriti Baskin Robbins!
8-)
ultima_palabra

#131 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by ultima_palabra »

JanuaryJones wrote:
ultima_palabra wrote:Onaj Surf 'n' Fries u Kulovićevoj vazda prazan, a KFC-u kad se otvori nećeš moći prići na 50 metara... a iste stvari i u jednom i u drugom.
O surf n fries se nije pričalo, nije se najavljivalo mjesecima unaprijed, nije se odradio marketing što je u ff businessu broj jedan, lokacija im je loša, zavučeno, neugledno, preko puta dvije pizzerije koje ubijaju na komad. Ko god da je kupio licencu surf n fries nije dobro odradio zadaću u startu. Treba se potrudit, ne padaju pare same u džep sa činjenicom da si kupio franšizu.
Ma ok, ali više gledam iz percepcije kupaca i kako je danas reklama i "viđenost" ispred kvaliteta proizvoda. A lokacija nije loša, samim tim što picerije "ubijaju na komad".
dalje

#132 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by dalje »

KFC je bljutav i nejestiv do bola. Piletina vise slatka nego slana. Jeo jednom i nikad vise.
Vani su ti restorani smecarske hrane obicno poredani u nizu jedan do drugog. Kad probas 5-6 različitih skontas zasto je Mek ipak broj 1 od smecarskih restorana.
todd_smith

#133 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by todd_smith »

bella_ciao wrote:Prvo sam mislio da je neka ozbiljna prica oko ovog KFC-a a sad vijest na klixu, vidim da ona braca Stojnic (komentari ukinuti jer se raja zalila da ne daju racune u svojim kafanama) to nesto pokusavaju otvoriti, nije mi bas najjasnije kako to oni misle uraditi, mislio sam da sam KFC otvara svoje podruznice... nebitno, ozbiljnost svega ovog je opala za jedno 50%
Pa fransiza.

Ovi ce KFCu da daju godisnje pare za dozvolu da koriste brend i prodaju, KFC ce njima dati neka sredstva ili kontakte za sve potrebne materijale.

Ako budu propast, boli KFC briga imaju pare od ovih ionako.
JanuaryJones

#134 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by JanuaryJones »

todd_smith wrote:
bella_ciao wrote:Prvo sam mislio da je neka ozbiljna prica oko ovog KFC-a a sad vijest na klixu, vidim da ona braca Stojnic (komentari ukinuti jer se raja zalila da ne daju racune u svojim kafanama) to nesto pokusavaju otvoriti, nije mi bas najjasnije kako to oni misle uraditi, mislio sam da sam KFC otvara svoje podruznice... nebitno, ozbiljnost svega ovog je opala za jedno 50%
Pa fransiza.

Ovi ce KFCu da daju godisnje pare za dozvolu da koriste brend i prodaju, KFC ce njima dati neka sredstva ili kontakte za sve potrebne materijale.

A bez miliončića ili dva neće KFC ni da čuje. Zato se i mora pričati o tome, dizati galama, frka...stvaranje opšte 'histerije' je čak poželjno, drugačije se i ne mogu probiti.
todd_smith

#135 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by todd_smith »

JanuaryJones wrote:
todd_smith wrote:
Pa fransiza.

A bez miliončića ili dva neće KFC ni da čuje. Zato se i mora pričati o tome, dizati galama, frka...stvaranje opšte 'histerije' je čak poželjno, drugačije se i ne mogu probiti.
ne znam svotu zaista, ali sumnjam da je milion jer uzimaju % na profitu takodjer
OldMayor

#137 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by OldMayor »

Jebo majku ja poganijeg naroda nigdje nisam vidio. Sta vas boli qrac ba sta ce neko jesti, sta ce neko piti, hoce li na to cekati sat ili dva sata ili minutu. :-)

Ono fakat, ovo samo u bosni jos ima da svako zabija nos gdje mu nije mjesto. Sto se mene tice meni ne smeta ni KFC, ni Mcd, ni cevabdzinice ni i nista...neka otvaraju sta hoce, sta me briga, dok god mene neko NE TJERA da negdje ulazim, jebe mi se.

I uostalom bolje je da ima izbora. Prestanite misliti samo na svoje guzice, vi bi i da smo metropola i turisticki grad, ali daj i da bude sve po nasem. E pa ne moze. U svakoj vecoj metropoli u svijetu i evropi, postoji i McD i KFC i starbucks i ostale gluposti... I svaka normalno metropola ima i svoju hranu, pa izvoli zderi sta hoces...To je tako, to su svjetski brendovi i jebiga. Jok, bosnjo bi sve ogranicio, ko kad mu je i mozak ogranicavan decenijama.

Ako ce to otvoriti jos na mjestu gdje nema nista, koje zjapi prazno, jos bolje.

I jos su mi smijesniji oni koji eto kazu tamo ce ici raja da se slika itd. Mislim kao prvo to je totalna glupost, uopste misliti da neko ide u posrani McD eto da bude vidjen (McD je obicni fast food, druga je stvar u normalno svijetu postoje neki standardi pa ti fast foodovi izgledaju kao nasi hoteli sa 5 zvjezdica, nas prosjecni fast food bi vani bio zatvoren u roku od 10 minuta /zbog higijene, uslova radnika itd). I jebemu mozda bi se nekad uslikali i u buregdzinici da iza nije Ramiza sa masnim rukama, da nije iza vaga iz 84-te, da ne sjedim za patuljastim stolom, te da imam uopste prostora da izvadim mobitel. Karikiram, ali eto ko zeli da shvati, shvatit ce.

P.S. I prije nego sto neko se uhvati sad na ovaj komentar, ne ja nisam neko ko svrsava nad mcd i slicnim glupostima, nego jednostavno me zaboli briga, ako mi se ne svidja prodjem. I u McD sam bio mozda 10-ak puta od kad se otvorio.
OldMayor

#138 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by OldMayor »

ultima_palabra wrote:Ma ok, ali više gledam iz percepcije kupaca i kako je danas reklama i "viđenost" ispred kvaliteta proizvoda. A lokacija nije loša, samim tim što picerije "ubijaju na komad".
Lokacija jeste dobra, odlicna je. Medjutim, mikrolokacija koju su oni odabrali je grozna.

Zavuceno i cesto se moze desiti da kad hodas, prodjes i da ne vidis, zbog hrpe izloga, automobila, ljudi. Marketing nikakav nisu odradili, ja se uopste ne sjecam jel bio clanak da se Surf n Fries otvorio.

p.s. Ne mozes lokaciju ocijeniti zato jer te picerije ubise. U2 je ondje sto godina. Ako bi isao tom logikom, onda otvoris piceriju preko puta i ubijes pare, jest al malo sutra, propo bi za dan.
Dr Kova

#139 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Dr Kova »

mali_balon wrote:
Buckethead wrote:Ma vala samo da se zna, ispoštovaću onu jednu čontru piletine ako se otvori KFC i to je to, od mene dosta :mrgreen:
Vala i to sto kazes, da se mogu stuspasiti da sam i to probao.

Ali brate, nema nista ljepse ko kad u Esmeraldi ono tek peceno plie izvadi iz one serpe pa ti je ubaci u kesicu, vrelo, kesica se odma zaljepi za pile, ona kozica fina smedja, hrskava, uzmes strucu hljeba, pa pile doneses stavis ga na sto, pa ga onako u kesi rascerecis da se malo ohladi, a masne ruke, pa sve cmakces koliko oblizujes prste, pa uzmes onu kozicu sa batka pa je onako citavu strpas u usta uhhhhhh itd itd.

Objasnio si za tu piletinu, vjeruješ li, upravo sam ručao, al kad pročitah tvoj detaljni opis, sad bih ja malo te piletine :mrgreen: :thumbup:
GoodTaste

#140 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by GoodTaste »

Bosnjo klasicni ...

Htio bi da se jede u BiH samo pite, cevapi i ostala tradicionalna jela, al cim ode van granica BiH prvo ce da jede u McD i ostalim fast food glupostima ...
Stjui

#141 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Stjui »

GoodTaste wrote:Bosnjo klasicni ...

Htio bi da se jede u BiH samo pite, cevapi i ostala tradicionalna jela, al cim ode van granica BiH prvo ce da jede u McD i ostalim fast food glupostima ...
pa to i jeste logično.
bella_ciao

#142 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by bella_ciao »

A gdje bi trebao da bude restoran?
Muzikjunki

#143 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Muzikjunki »

KFC Supercharger je zakon, daleko najbolji pileci sendvic od svih restorana brze hrane. Najbolji sos, pomfrit puno bolji od McD, piletina pravo ukusna.

Problem je sto je ubica za organizam. Ovako to izgleda:

Energy (kcal) 669
Protein (g) 37.3
Carbohydrates (g) 65.6
of which Sugar (g) 6.4
Fat (g) 27.8
of which Saturates (g) 5.6

Sa Pepsijem i pomfritom ukupno 1290 kcal!

Image

Bon Appétit :thumbup:
GoodTaste

#144 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by GoodTaste »

Stjui wrote:
GoodTaste wrote:Bosnjo klasicni ...

pa to i jeste logično.
Nije iz nekih drugih razloga ...
razonoda

#145 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by razonoda »

OldMayor wrote:Jebo majku ja poganijeg naroda nigdje nisam vidio. Sta vas boli qrac ba sta ce neko jesti, sta ce neko piti, hoce li na to cekati sat ili dva sata ili minutu. :-)

Ono fakat, ovo samo u bosni jos ima da svako zabija nos gdje mu nije mjesto. Sto se mene tice meni ne smeta ni KFC, ni Mcd, ni cevabdzinice ni i nista...neka otvaraju sta hoce, sta me briga, dok god mene neko NE TJERA da negdje ulazim, jebe mi se.

I uostalom bolje je da ima izbora. Prestanite misliti samo na svoje guzice, vi bi i da smo metropola i turisticki grad, ali daj i da bude sve po nasem. E pa ne moze. U svakoj vecoj metropoli u svijetu i evropi, postoji i McD i KFC i starbucks i ostale gluposti... I svaka normalno metropola ima i svoju hranu, pa izvoli zderi sta hoces...To je tako, to su svjetski brendovi i jebiga. Jok, bosnjo bi sve ogranicio, ko kad mu je i mozak ogranicavan decenijama.

Ako ce to otvoriti jos na mjestu gdje nema nista, koje zjapi prazno, jos bolje.

I jos su mi smijesniji oni koji eto kazu tamo ce ici raja da se slika itd. Mislim kao prvo to je totalna glupost, uopste misliti da neko ide u posrani McD eto da bude vidjen (McD je obicni fast food, druga je stvar u normalno svijetu postoje neki standardi pa ti fast foodovi izgledaju kao nasi hoteli sa 5 zvjezdica, nas prosjecni fast food bi vani bio zatvoren u roku od 10 minuta /zbog higijene, uslova radnika itd). I jebemu mozda bi se nekad uslikali i u buregdzinici da iza nije Ramiza sa masnim rukama, da nije iza vaga iz 84-te, da ne sjedim za patuljastim stolom, te da imam uopste prostora da izvadim mobitel. Karikiram, ali eto ko zeli da shvati, shvatit ce.

P.S. I prije nego sto neko se uhvati sad na ovaj komentar, ne ja nisam neko ko svrsava nad mcd i slicnim glupostima, nego jednostavno me zaboli briga, ako mi se ne svidja prodjem. I u McD sam bio mozda 10-ak puta od kad se otvorio.
Koliko mi je poznato u Sa za 7km , dobijes sto je u USA 3-4$. Neznam dali je isti kvalitet, ali u USA je ukus uzas.
muzicar_iz_parka

#146 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by muzicar_iz_parka »

Fast food je jeftin u Americi zbog veće konkurencije između fastfood lanaca, a i na veće količine imaju povoljnije nabavne cijene i isplati im se jeftinije prodavati.

Nije neka 100% relevatna informacija, ali nisam osjetio razliku između McD hrane u USA u odnosu na ovu po ervopskim državama, dođe isto.
suntek

#147 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by suntek »

Realno konkurencija je zdrava. Sto bi rek'o Konjic : aaaajmo biti pozitivni :mrgreen:

Dosta ljudi ce dobiti posao, skoro sigurno ce dio sirovina biti kupljen od domacih proizvodjaca, porez ce biti placen drzavi, itd itd.

Sa druge strane, kanta KFC pilecih krilaca je klasa za sebe :mrgreen:
razonoda

#148 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by razonoda »

Nije tema ---- ali da kupis malu UPS store je $ 250.000 i godisnje ocistid oko $ 80.000. I daje se njima provizija mislim 4 %/
muzicar_iz_parka

#149 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by muzicar_iz_parka »

Ja pozivam "Hooters" da otvori filijalu kod nas:
Image
razonoda

#150 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by razonoda »

jes nestale bi sve ''sponzoruse''
Post Reply