Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedini bi problem mogao da bude ako imaš preko 26 godina. Jer znam da je negdje pisalo da osobe koje upisuju fakultet a imaju preko 26 godina moraju same sebi platiti studij, to jest država im tu ništa ne pomaže.
Al' opet ovo treba provjeriti.
Opet kažem problema vjerovatno nećeš imati.
Imaš potpuno pravo da upišeš fakultet sa 25, 35 ili 100 godina.
Pitam jer znam da postoji neko pravilo valjda da kada ponavljas dva puta neku godinu treci put bi morala osoba preci iz redovnih u vanredne, pa me zanimalo da li se to mozda odnosi i na ovakve slucajeve bez obzira sto nemas preko 25godina. Jer mene bas zanima redovno studiranje a ne vanredno.
Buni me jedna situacija kada je jedan momak na jednom seminaru u tuzli rekao mi jos prosle godine da je isao cini mi se u travnik na fakultet medjutim da je ponavljao nekoliko puta i da je morao preci studirati u drugi grad na neki drugi fakultet da bi mogao se i dalje skolovati. Iskreno to me i nije toliko zanimalo, mozda je i on bio neupucen ali eto zato me zanima kakva su pravila s obzirom da pretpostavljam da u citavoj drzavi ili barem federaciji vrijede identicna pravila.
ivan-tz wrote:Mozda vam na tren zvuci kao glupo pitanje, ali zanima me zakonski jedan podatak koji nikako ne mogu pronaci a to je da li je pri upisivanju na fakultete bitno prethodno fakultetsko skolovanje?
Ako obnavljas trecu godinu recimo dva puta i odlucis se ispisati sa fakulteta nakon sto vidis da i nakon drugog obnavljanja (treceg puta) nisi uspio preci na cetvrtu godinu i odlucis se upisati na neki drugi fakultet, da li i dalje se mozes upisati kao redovan student/redovan samofinansirajuci i poceti sve ispocetka ili imaju neke zackoljice vezane za godine ili ako je drugi fakultet ali isti univerzitet u tom gradu i slicno da ne moze nego moras se upisati na neki fakultet drugog univerziteta?
Da li uopce neko dovoljno poznaje zakon jer na citavom internetu nisam nasao niti jedan podatak o tome.
Prethodno fakultetsko obrazovanje ti moze biti samo olakotna okolnost, ukoliko upisujes neki srodni fakultet, u smislu da ti se neki ispiti mogu priznati. Sto se tice samog statusa (redovan), ne postoji nikakvo ogranicenje u pogledu dobi studenta.