uh dobra ti ta relacijaforzaitalia wrote:Sa "Normalnom" prevoznickom firmom sat i pol najvise, sa autom cca sat i 15 min.
Ja sam iz Tr cesto idem u SA... Pozdrav svima, posebno Travnicanima
pozdrav i tebi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
uh dobra ti ta relacijaforzaitalia wrote:Sa "Normalnom" prevoznickom firmom sat i pol najvise, sa autom cca sat i 15 min.
Ja sam iz Tr cesto idem u SA... Pozdrav svima, posebno Travnicanima
nista od Travnika biti nece dok vam na prijest'o ne zasjedne kakav vezir iz Mudrika ili Turbeta.surajaa wrote:Nravno da ih je birao narod, gdje pise da ja tvrdim suprotno...ocigledno nisi shvatio poentu posta, no nije ni bitno, ono sto sam zeljela reci, vec je napisano
Postoji legenda da su Travnicani uspjeli otjerati svih sedamdeset vezira za njihove vladavine, onih preostalih sedam je umrlo u Travniku, a gotovo sam sigurna da ove sadasnje "vezire" ne otjera niko ziv...i caruju i kraljuju, podobna vremena za njih dosla...Toto wrote:nista od Travnika biti nece dok vam na prijest'o ne zasjedne kakav vezir iz Mudrika ili Turbeta.surajaa wrote:Nravno da ih je birao narod, gdje pise da ja tvrdim suprotno...ocigledno nisi shvatio poentu posta, no nije ni bitno, ono sto sam zeljela reci, vec je napisano
Sve ovo sto si navele za travnicene se skoro uz zarez moze reci i za stanovnike nekih drugih gradova i po tome travnicani i nisu bas osobeni. Sa ovim tvojim navodima cu se sloziti iako ne mogu reci da travnicane bas najbolje poznajem. Najvise poznajem turbecanesurajaa wrote:
A sto se tice samih Travnicana, generalno vlada neko misljenje da su strasno nadmeni, ponosni, arogantni, samo svoji, tesko da ih neko ili nesto moze zadiviti ili zadovoljiti, nista nije dovoljno dobro za njih...cudna neka sorta ljudi...iako ne simpatisem Andrica i njegov stil pisanja, mislim da ih je u svojoj "Travnickoj hronici" razotkrio do gole koze...
Svako ima pravo na svoju gordost - od pojedinca do zajednice- pa tako i travnicani. Treba pokusati spoznati odakle oni crpe osjecanje gordosti i kojim vrijednostima potvrdjuju ta osjecanja. Neko gordost crpi iz najprostije cinjenice da je slucajno i ne svojom voljom rodjen na nekom mjestu; neko brojcanoscu zajednice i kojoj obitava; neko ljepotom samo nekog arhitektonskog objekta; nekome je ljepota prirode motiv gordosti; neko ce istaknuti neku ljudsku vrlinu; neko ce opet isticati neko kolektivno djelo itd.surajaa wrote:Mozda si u pravu...uglavnom, ja kada se susrecem s ljudima i kada im kazem da sam Travnicanka, obicno cujem gore opisane osobine koje na neki nacin pesronificiraju ljude koji su rodjeni u Travniku i koji nose tu neopravdanu gordost u sebi, i kao sto pomenuti pisac rece, prenose je na svoja pokoljenja i razlikuju se po tome, vise nego po bilo cemu od ostatka svijeta...ne pamtim da sam od nekoga cula da se takvim smatraju ljudi rodjeni u Zenici, Tuzli, Bihacu, Tesnju, Gorazdu, Foci, pa i Sarajevu, oni nose neke druge posebnosti koje ih cine i vezu za podneblje odakle dolaze...
I da, moram te ispraviti, Ivo Andric je rodjen u Gornjem Docu, ne u Novoj Biloj, koja je od Travnika udaljena nekih 6-7 km, cini mi se...
Globus wrote:Hertz (Y) nije bas u travniku ali je odlicno
Kraljica_Suza wrote:hocu i jaaaaaaaaaa
jeli ti fakultet tamo kod diskoteke ili gore kod Bingo ???Globus wrote:Ima i zenske ... sjedile su takve pored mene ...minjaci naprosto sjevaju .. ima za svakoga .. ne po nesto .. nego svegaja cu sutra aBd prvi put da cu ici busem a vratit se bog zna kako
Globus wrote:Pa tako sam i ja planiro jebiga .. ti imas vise sansi za stop ..bogami ako ste ozbiljni da se Zdogovorimo ? a sutra je Slavica
jebo Slavicu
bitno je da se sigica
![]()
Miraleme nisam skontao pitanje bgm