Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post Reply
Hafis

#126 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Hafis »

Sutra se neće ništa značajno dogoditi.
Cho je rekao svoje: od nižih stupnjeva vlasti prema višim, i čekati rasplet događaja u RS-u. I to je to, nema dalje.
Bakir nije baš decidan, niti je iznio svoj rezervni plan ako ga Cho odbije.

Po svoj prilici ipak će se čekati rasplet u RS-u, tako da ne morate još počinjati s bojkotom (mislim na ove domaće).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#127 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by pici »

Hafis wrote:Samo da se ne uvede bojkot i od strane nadničara. To bi bila katastrofa u Hercegovini.
e jeBajga sam si ovo traziJo... :mrgreen:
spreca wrote:bez njih ce vas ubiti bijela kuga

:lol: :lol: :thumbup: :mrgreen:
shibonja

#128 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by shibonja »

pici wrote:
Hafis wrote:Samo da se ne uvede bojkot i od strane nadničara. To bi bila katastrofa u Hercegovini.

Osta hafe bez texta :lol:
spreca

#129 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

pici wrote:

samo nek se on skloni za sezone.......sta zidari znaju :oops: da se i njemu sta ne desi :lol: :lol:
155_mm

#130 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Sutra se neće ništa značajno dogoditi.
Cho je rekao svoje: od nižih stupnjeva vlasti prema višim, i čekati rasplet događaja u RS-u. I to je to, nema dalje.
Bakir nije baš decidan, niti je iznio svoj rezervni plan ako ga Cho odbije.

Po svoj prilici ipak će se čekati rasplet u RS-u, tako da ne morate još počinjati s bojkotom (mislim na ove domaće).
pa znamo mi sta je cho u svojim notarskim izjavama rekao. rekao je samo sa onim ko bude imao vecinu u sumskoj. a preCednik je danas rekao da ima vecinu. ono jes da preCenikove izjave nisu notarske ali da bi nam to slagao, ne vjerujem.
tako da onaj alijn mali nema sta ici kod certifikatora. stvoriti drzavnu vlast od ovog sto se ima i pustiti rusku osovinu da blokira. dok se ne pocne sa malo manje gospodskim metodama. evo mico nam sasvim slucajno osta bez najjaceg intrumenta moci.
Breathless

#131 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

nikad_vise wrote: Zato samo lagano i poistiha,ja bi tek za koju godinu radio na ustavu mada je i danas kristalno jasno da nije ni normalno a ni demokratski da najmanji narod u BiH ima isti procenat ucesca kao i najveci narod u BiH.
Ne da nije normalno, vec je diskriminatorski i po svemu smrdi na najgori rasizam i da su u pitanju razlicite rase tako bi ga mogli nazvati slobodno. PA samo u KS vise ima stanovnika nego Hrvata zajedno u cijeloj BiH i ne da nisu zadovoljni tom disproporcijom u vrijednosti glasa, prema kojoj je odnos izmedju Indijaca i Britanaca u kolonjalnoj Indiji maciji kasalj i sto im je na kuknjavu sve dato, cak da svojim oprsrukcijama pretvaraju BiH preko Konzuma i sl, u hrvatsku ekonomsku koloniju, vec bi jos da ruse drzavu i nekoga ucjenjuju zeleci priskrbiti svu vlast za sebe i Bosnjacima nametati volju laktaskog Seselja i ruskog trabanata, koji ne samo da rusi BiH, destabilizuje Federaciju, sto je po vlastitom priznanju cinio 8 godina u saradnji sa Cirilicarem, vec ide cak do toga da negira Genocid, te se izruguje zrtvama, sikanira Bosnjacku djecu i osporava pravo na Bosanski jezik, osporava im pravo na privatnu imovinu, itd, itd. I Cirilicar bi da im mi zasecereno dupe lizemo, a ne vidi da je skreno s uma potpuno i da mu ni KC, Puljic i Komarica ne mogu pomoci, vec mu samo pogorsavaju stanje. Jedva cekam kad ce se to pitanje razlicite vrijednosti Bosnjaka i Hrvata aktualizirati na visem nivou i ako treba razrijesenje traziti i pred medjunarodnim sudovima, jer moderni svijet ne poznaje takvu diskriminaciju niti u njemu ima mjesta za nju. Cirilicar, ta skutorska pokvarena i licemjerna hinja, je gora cak i od svog laktaskog mentora, jer iako isto rade, ovaj drugi to bar radi otvoreno, bez hinjaluka i bijelih rukavica. Izetbegovic ima priliku dotuci ga velemajstorski i time priskrbiti sebi neupitno mjesto u bosnjackoj politici bar 10 godina unaprijed, a ako ispusti ovu sansu i pristane i na najmanji ustupak pored ovog nna koji su vec pristali, a koji je previse, proci ce i prije narednih izbora gore nego Lagumdzija.
Breathless

#132 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

Nadnicari vam nisu Bosnjaci, vec ona saka jada od katolika iz Srednje Bosne, iz Varesa, Kaknja, itd, koji idu skutorskim agama i begovima na noge da hamale, a ovi ih tretiraju kao zadnju stoku. Bosnjaci sve i kad bi bili nadnicari ne bi kod vas trazili nafaku, a realno, ne bi je mogli ni dobiti od konkurencije pomenutih Bosanaca (tako ih vi zovete) katolika iz Srednje Bosne i vase gotovo sada prirodne netrpeljivosti prema Bosnjacima.
„Nema po Bosni posla. Nije ni u Čapljini sjajno, ali u Bosni nije nikako. Znam da je Čapljina daleko, ali moram živjeti. Ne pita niko za to, a treba djecu hraniti i školovati. Moraš odnekale naći novce i 'ko te pita, prijatelju“, kaže August.
I kad se ukinu opstrukcije koje proteziraju hrvatske firme sa sjednistem u Skutoriji, vi ste gotovi. Jedino sto vas drzi jeste trgovina po pravilima koje ucjenama sami krojite, a kad vam se to izbije, alahimanet. Vi nemate osim fabrike tariguza gotovo ni jednu fabriku koja ozbiljno nesto proizvodi, dok je sva industrija smjesetena u zenickom i tuzlanskom bazenu, plus Sarajevo, koje i u ovim uslovima jeste ekonomski jace samo od cijele Skuturije, plus EP BIH i njene hidrocentrale u Hercegovini, itd. Vi cak i struju morate uvoziti, a da ne govorim nesto vise. Kad nestane muznje Bosnjaka, odoste u k. lijepi. Pored svog apartheida, muznje jeftine struje koju ste kuknjavom prosili i Aluminiji ste uspjeli unistiti, o cirilicnom Sokolu i slicno, da ne pricam.
Last edited by Breathless on 14/11/2014 19:55, edited 1 time in total.
-H-E-L-L-

#133 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by -H-E-L-L- »

Upravu je on djelomicno,bilo je ljudi sto su dole radili u nekom periodu do 2010 otprilike.Tada se su se prale one pare od sverca i oporezivanja konvoja u ratu,pa se radilo.Sad je to vec slabo.Prije ce se sad otic kupit duhana tamo nego radit.A lokalaca ce uvijek bit sto rade sto je i prirodno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#134 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by pici »

spreca wrote:
pici wrote:

samo nek se on skloni za sezone.......sta zidari znaju :oops: da se i njemu sta ne desi :lol: :lol:

ja bi se osobno samobanovo jedno dva tjedna pa i mjesec-dva poslije ovoga :mrgreen:
Breathless

#135 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

-H-E-L-L- wrote:Upravu je on djelomicno,bilo je ljudi sto su dole radili u nekom periodu do 2010 otprilike.Tada se su se prale one pare od sverca i oporezivanja konvoja u ratu,pa se radilo.Sad je to vec slabo.Prije ce se sad otic kupit duhana tamo nego radit.A lokalaca ce uvijek bit sto rade sto je i prirodno.
Ne znam niti sam cuo i za jednog Bosnjaka koji je isao dole raditi, a znam dosta ljudi. Upravu si, polako ali sigurno se vracaju svojoj tradicionalnoj ekonomiji, tucanju kamena, svercu duhana i proizvodnji i svercu malo nesto vina, koje opet nema nikakav izvoz i ne moze dobaciti nigdje dalje od Sarajeva. Oni opstaju prije svega na Sarajevu i uz pomoc tih nesto hrvatskih firmi i uvoznika kojima monopol Konzuma i neodrzivi trgovinski propisi omogucavaju da tuse hrvatsko smece koje ne mogu nigdje drugo prodati, a sve po astronomskim cijenama. Jos bi "treci kanal", pa da im i to Bosnjaci finansiraju, iako dole neces nigdje u trgovini, kaficu, restoranu, i sl. dobiti fiskalni racun, a o placanju rtv takse da ne pricamo. I sve im to malo i opet uzgrozba i majorizacija i ostalo kukumacenje. Pa nije niko ovdje po glavi izgorio.
spreca

#136 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

pici wrote:

ja bi se osobno samobanovo jedno dva tjedna pa i mjesec-dva poslije ovoga :mrgreen:
tako ti je kad se nema dostojanstva.....obraz guzica :mrgreen:
Hafis

#137 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Hafis »

pici wrote: ja bi se osobno samobanovo jedno dva tjedna pa i mjesec-dva poslije ovoga :mrgreen:
Hoćeš reći da oni slađahni macani što spavaju u golfovima dvojkama i prde onaj zarađeni solo grah, nekim ludim slučajem nešto i ubodu dole? :lol:
Škakljivo je ovo područje, lanut' ću nešto pa ćete mi se naljutiti... Hajmo mi na politiku da vas tata još malo odelje prije izlaska
I veliš eto Bakira sutra?
shibonja

#138 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by shibonja »

Samo da se ne uvede bojkot i od strane nadničara. To bi bila katastrofa u Hercegovini.

:lol: :lol: :thumbup: :mrgreen:[/quote]
samo nek se on skloni za sezone.......sta zidari znaju :oops: da se i njemu sta ne desi :lol: :lol:[/quote]

ja bi se osobno samobanovo jedno dva tjedna pa i mjesec-dva poslije ovoga :mrgreen:[/quote]

:lol: :lol: :D
shibonja

#139 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by shibonja »

spreca wrote:
pici wrote:

tako ti je kad se nema dostojanstva.....obraz guzica :mrgreen:

nema dalje :D
volta dzontra

#140 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
pici wrote: ja bi se osobno samobanovo jedno dva tjedna pa i mjesec-dva poslije ovoga :mrgreen:
Hoćeš reći da oni slađahni macani što spavaju u golfovima dvojkama i prde onaj zarađeni solo grah, nekim ludim slučajem nešto i ubodu dole? :lol:
Škakljivo je ovo područje, lanut' ću nešto pa ćete mi se naljutiti... Hajmo mi na politiku da vas tata još malo odelje prije izlaska
Svaka cast sto uljudno ignoriras ovu pricu. Sprdati se sa bezubim nadnicarima koji puse krdzu sjedeci na bankinama u mokrim blatnjavim odijelima je jadno.
Bradafilozof

#141 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Bradafilozof »

pici wrote:

al prije toga i on da uradi test očinstva. Možda je i on turčin.

:lol:
spreca

#142 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

volta dzontra wrote:
Svaka cast sto uljudno ignoriras ovu pricu. Sprdati se sa bezubim nadnicarima koji puse krdzu sjedeci na bankinama u mokrim blatnjavim odijelima je jadno.
:thumbup: krv nije voda :mrgreen:
shibonja

#143 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by shibonja »

Nocas jer netko u Image :D
spreca

#144 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by spreca »

cistoca je pola zdravlja :mrgreen:
Breathless

#145 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

Hafis wrote:
Sto ti je kad bar malo zaima fukara kojoj je izuzev onih sretnika gastarbajtera koji su isli na baustelu i ciscenje hala u Njemacku, pa dovozili izraubovane mercedese, do jucer magarac Sivo bio glavno prevozno i ekonomsko sredstvo. I ko o cemu, Skutori o bausteli, a to im je nerazdvojivi dio identiteta :lol: Kakvi bi to tek despoti bili da neko stvarno od njih zavisi. :lol:

Image

:lol: :lol: :lol:
Breathless

#146 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

hahahhah, obavezno poslusati ove poluartikulisane rijeci :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

oplakah

sad diplomu mogu kupiti u citluku ili kiseljaku :lol:
volta dzontra

#147 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by volta dzontra »

spreca wrote:
volta dzontra wrote:
:thumbup: krv nije voda :mrgreen:
Prolazio sam kraj njih jedno krace vrijeme svako jutro. Ne bih rado na temu njihovih zavodnickih mogucnosti, ali ako nategnu vlastitu hanumu kad se s vrecom brasna vrate u kucu na klizistu dobro su...
Breathless

#148 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Breathless »

neki hrce, neki oce pusit, mali prostor hoce se zagusit :lol: :lol: :lol:

GASTARBAJTERI 21. STOLJEĆA U samo par mjeseci iz Tomislavgrada u Europu otišlo je čak 1000 ljudi

U Tomislavgradu živi 15.000 stanovnika a u par mjeseci 1000 ljudi, najviše od početka 70-ih, otišlo je na rad u inozemstvo, mnogi od njih i u Poljsku

Antoniji je 17 godina. Gimnazijalka je, no htjela bi upisati studij matematike i fizike. Voljela bi ostati u svom gradu, Tomislavgradu. Uspije li, bit će jedna od rijetkih. S tog se područja, naime, u proteklih godinu dana iselilo oko 950 ljudi. Mnogo, ako se zna da cijelo ovo područje broji jedva petnaest tisuća ljudi. Tužno je to, pričaju nam stanovnici ovog kraja, jer nekad su u potragu za boljim životom odllazili oni što su danas očevi i djedovi, a sada su na odlazak prisiljeni njihovi sinovi i unuci.
VEZANE VIJESTI
Vijesti

EGZODUS Čak 84% Hrvata tražit će bolji posao u inozemstvu, a njih 64% misli preko granice kroz dvije godine!
EGZODUS MLADIH I PAMETNIH Želimo iz Hrvatske. Hoćemo li se ikada vratiti? Sumnjamo

No, stvari su se promijenile. Stanovnici Tomislavgrada (Duvnjaci, kako se još nazivaju po nekadašnjem nazivu mjesta, Duvnu), uvijek su odlazili iz svog kraja. Trbuhom za kruhom odlazili su u Njemačku ili Austriju. Tamošnji poduzetnici uvijek su ih cijenili kao vrhunske radnike. No, sada su te njemačke tvrtke počele sklapati poslove u Poljskoj pa Duvnjaci mahom grade poljske autoceste za plaću od dvije do tri tisuće eura na mjesec.

Među njima je i Branimir Čurić. Njemu su 33 godine, a u Hercegovini do danas nije uspio pronaći radno mjesto. Kad smo ga nazvali, bio je u malenom gradu Lodziju, točnije - u njegovoj okolici. Oko njega se čuju teški strojevi koji razgovor čine gotovo nemogućim.
Posao preko veze

- Sretan sam - kaže taj Duvnjak, zadovoljan što je uopće pronašao posao. Tvrdi da radi za jednu hrvatsku tvrtku čije ime nije htio otkriti, no koja je jedan od kooperanata njemačke kompanije koja gradi autoceste u Poljskoj. Kako je uopće došao u priliku raditi taj posao?

- Preko veze, dakako. Objašnjava nam da u Poljskoj zarađuje dvije do tri tisuće eura na mjesec, što mu uz plaćenu hranu i stanarinu ostavlja puno prostora za uštedu.

Čurić kaže kako ne zna koliko će dugo ostati u Poljskoj.

- Dok ne zaradim - kaže.

No, on je samo jedan od mnogih. Otkako je Hrvatska u srpnju prošle godine postala članica Europske unije, Hrvati u BiH postali su doista neobična skupina... Oni su, naime, jedini državljani EU koji žive izvan teritorija EU. Imaju hrvatske dokumente, zbog čega im je olakšano zapošljavanje u Uniji. Upravo u tome krije se objašnjenje zašto je u ovom dijelu svijeta odjednom krenuo novi val iseljavanja Hrvata u zemlje Zapada.

Branimir je pokušao pronaći posao u Duvnu. Nije mogao. Javio se svom Duvnjaku, a on mu je pomogao. Vjekovno pozitivno iskustvo koje Nijemci imaju kad su radnici s ovog područja u pitanju, isplatilo se.

- Dolazi odmah - rekao mu je, gotovo s gradilišta, budući šef.

Pogrešno je vjerovati da u Poljsku, Njemačku i Austriju odlaze samo slabo obrazovani ljudi. Arheolog, 29-godišnji Stipan Dilber, objašnjava nam kako je samo puka sreća što je pronašao posao u lokalnom muzeju.

Arheolog Stipan Dilber u Tomislavgradu je našao posao u struci, a Ante Ćurić radi u kafiću

- Svi ćemo mi otići, samo ako se stvori bilo kakva prilika - govori nam ovaj 29-godišnjak dok sjedimo za šankom kafića u Bukovici, mjestu samo nekolliko kilometara udaljenom od opjevanog Duvna. Specifično je to mjesto jer je samo odavde u proteklih mjesec dana u bolji život otišlo čak dvadeset ljudi mlađih od 35.
Otpušteno 200 ljudi

- A što mogu? Upravo se zatvorila tvornica kabela, posljednja tvornica na ovom području. Otpušteno je dvjesto ljudi. Mislite li stvarno da Duvnjaci ne vole svoj kraj i da odlaze iz zafrkancije? Vjerujte, nije lijepo ostaviti ženu i dijete i otići u strani svijet. No, što drugo - pitaju nas.

Tomislav Kovačević jedan je od bogatijih Duvnjaka. Zovu ga Ćićko. Davne 1969. emigrirao je u Njemačku, a iz nje se vratio s imovinom od 29 autobusa koji Duvnjake redovito prevoze na posao u Njemačku i natrag. Vlasnik je jedne od vjerojatno najneobičnijih autobusnih linija u Europi: Augsburg, München-Čapljina. No, te linije koje vozi tri puta na tjedan u jednom smjeru, uvijek su pune.

- Krenuo sam od nule. U Njemačkoj sam unajmljivao autobus pa ga vozio od Münchena prema Duvnu. I bilo je posla. Danas, priznajem, ima posla kao nikad više. Tužno je da je krenuo novi val iseljavanja jer smo mi, stari Duvnjaci, mislili da smo postigli nešto za našu djecu kad smo zaradili u emigraciji - govori nam Ćićko dok sjedimo u njegovu kafiću na autobusnom kolodvoru u Tomislavgradu.

Tomislav Kovačević Ćićko, jedan od bogatijih Duvnjaka, autoprijevoznik koji prevozi svoje zemljake u zemlje zapadne Europe sa sinom Markom u jednom od 29 autobusa svoje tvrtke Ćićko. Kapital je zaradio u Njemačkoj, gdje je otišao 1969., ali se vratio kad je stekao veliki imetak
Šarićev spomenik

Reporteri doista obiđu svakojaka mjesta, no još nikad nismo vidjeli da je oko autobusnog kolodvora koncentrirano ovoliko živosti. Radnje, butici, trgovine, restorani, pa čak i noćni klubovi - sve to gravitira kolodvoru s kojeg je dosad toliko Duvnjaka otišlo u bolju budućnost. Možda je zato Marijan Šarić, zastupnik Samsunga i najpoznatiji Duvnjak, baš na ovo mjesto postavio poznati “spomenik gastarbajteru”. Ta kamena skulptura prikazuje muškarca oko čijih su ramena ovješena uplakana djeca, a grli ga neutješna, ali hrabra duvanjska supruga. S tog su kolodvora, a dobro to zna Šarić, generacije Duvnjaka odlazile Ćićkovim autobusima, a natrag se vraćale s upotrebljivim devizama.

Strojarski tehničar Alfred Gegaj otišao bi u Poljsku - samo da zna kako.

- To uglavnom odlaze oni koji nekoga ondje znaju - objašnjava. No, njega njegova struka ne zanima. Igra lijevog beka desnom nogom u lokalnom nogometnom klubu Tomislav i kad bi ikako bilo moguće volio bi postati profesionalni nogometaš, pa tom linijom napustiti hercegbosansku regiju.

- Imate li koga poslati da me pogleda? Vjerujte, dat ću sve od sebe, neću vas iznevjeriti - govori.

(...)
Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg
Danguba

#149 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Danguba »

volta dzontra wrote:

Jadna je Ankica na sta je spala. :izet:
kada nema izbora.
BHCluster

#150 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by BHCluster »

ImageImageImageImage
Breathless wrote:

hahahhah, obavezno poslusati ove poluartikulisane rijeci :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

oplakah

sad diplomu mogu kupiti u citluku ili kiseljaku :lol:
Gdje ces mu to?
Post Reply