Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#126 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by JThomas »

ti pričaš o sreći, dva posta iznad.
Banksy

#127 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Banksy »

ismica wrote: Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.

Kad razgovaramo kaže da su problem finansije i materijalno stanje. Nekada pomislim da uticu i njegovi na njega, mozda drustvo... Davala sam hiljadu prijedloga kako je to izvodivo ipak izvodivo.

Kaze da treba biti racionalan i ne srljati, dok ja mislim da u ljubavi racija nema i dvoje kad hoce da budu zajedno trebaju im minimalni uslovi. I ja sam mu zaista te minimalne uslove i trazila. Trazim samo ljubav i volju koju imam i ja. Nisam od onih cura koje padaju na materijalno. Čak on meni govori da probam naći bolji posao, pa onda. Inače on zivi u jednom, ja u drugom mjestu dakle. I teški su uslovi zabavljanja svo ovo vrijeme. Patili smo se dugo... I bas kad sam mislila da je tome kraj...

Imamo super vezu, ali znate kad vas to vise ne zadovoljava. Potreban vam je taj neki slijedeci nivo, potrebno vam je vise njega. Uvijek je bilo, ali eto cekala sam ga jer ga bas volim. I sve me ovo pogodilo sto se desavalo. I cesto sam u depresiji. Brat mi cak predlagao da me vodi nekom svom prijatelju koji može vidjet kad je neko pod uticajem nekih "visih sila". Mama je primijetila da me sve ovo jako muci, pa je rekla da nece biti druge nego da i ona razgovara s njim. Ali ne zelim da budem toliko nesposobna da mi neko mora se mijesat u vezu, ali ja zaista ne znam sta vise da radim. Isto me strah da ce se on naljutiti, da cu samo gore postici tako. Tatu ne mijesam, jer radi u inozemstvu svakako. Možda je njega jednostavno strah i ne zuri mu se onako, a mene je strah i samoce i tog da ce me ostaviti i povrijediti kasnije kad ce sve biti i gore. Mislim da je ova moja priča česta, pa bi htjela čuti neko objektivno mišljenje?
Boldano je vrlo važno.
Ne postoji umalo. Da je trebalo, desilo bi se.
Ako ste oboje zaposleni, otac u inozemstvu, obostrana ljubav postoji, u tim godinama brak nije ''srljanje''.
Daljina je uvijek opasan problem + ako je patnja potrajala, logično je očekivati zamor materijala.
Očito je da te situacija jako iscrpljuje. Otvoreno reci svoje želje i očekivanja, pa ako odgovor bude razočaravajući, pozdravi se i kreni u novi život. Bolje s 29, nego s 35.
Big Ang

#128 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Big Ang »

JThomas wrote:ti pričaš o sreći, dva posta iznad.
Nisam mislila na konstatno stanje sreće.Toga neeeemaaaaa
JThomas

#129 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by JThomas »

znači opet se vraćamo na to da je brak za ženu sam sebi cilj i da ona stoga mora i treba "pogurati" muškarca na isti. pošto sreće nema ni ovako ni onako.
Big Ang

#130 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Big Ang »

JThomas wrote:znači opet se vraćamo na to da je brak za ženu sam sebi cilj i da ona stoga mora i treba "pogurati" muškarca na isti. pošto sreće nema ni ovako ni onako.
Tako je. :mrgreen:
ismica

#131 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by ismica »

Ja radim povremeno neke honorarne poslice, nismo booje zaposleni. I rekao je cim i ja bar nadjem nesto stabilnije, vise ne bi cekali.
Ramzess Veliki

#132 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Ramzess Veliki »

Big Ang wrote:
bella_ciao wrote:Ako te neko moze nogirati nakon 6 godina bez i jedne rijeci a da ti nista nisi znala il naslutila onda nesto nije u dure sa tobom.

:D
A znala sam da i ovo slijedi. :mrgreen: Jest, do mene je, haj sad :roll:
Naravno. Trebala si šutjeti i trpjeti. :oops:
Ljuska_u_BaklaFi

#133 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Iz iskustva ti velim nema od toga ništa. Izgovori će trajati neko vrijeme, kada vidi da više ne pale izgovori, onda će ti reći da nije za vezu ili brak...samo sto će preskočiti da doda da nije za "brak sa tobom".
Spremni su svi na sve kada te smatraju osobom za to...Ja još vjerujem u onu staru: "Gdje ima volje ima i načina", bez obzira na zemlju u kojoj živimo.
bang and blame

#134 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by bang and blame »

ismica wrote:Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.

Kad razgovaramo kaže da su problem finansije i materijalno stanje. Nekada pomislim da uticu i njegovi na njega, mozda drustvo... Davala sam hiljadu prijedloga kako je to izvodivo ipak izvodivo.

Kaze da treba biti racionalan i ne srljati, dok ja mislim da u ljubavi racija nema i dvoje kad hoce da budu zajedno trebaju im minimalni uslovi. I ja sam mu zaista te minimalne uslove i trazila. Trazim samo ljubav i volju koju imam i ja. Nisam od onih cura koje padaju na materijalno. Čak on meni govori da probam naći bolji posao, pa onda. Inače on zivi u jednom, ja u drugom mjestu dakle. I teški su uslovi zabavljanja svo ovo vrijeme. Patili smo se dugo... I bas kad sam mislila da je tome kraj...

Imamo super vezu, ali znate kad vas to vise ne zadovoljava. Potreban vam je taj neki slijedeci nivo, potrebno vam je vise njega. Uvijek je bilo, ali eto cekala sam ga jer ga bas volim. I sve me ovo pogodilo sto se desavalo. I cesto sam u depresiji. Brat mi cak predlagao da me vodi nekom svom prijatelju koji može vidjet kad je neko pod uticajem nekih "visih sila". Mama je primijetila da me sve ovo jako muci, pa je rekla da nece biti druge nego da i ona razgovara s njim. Ali ne zelim da budem toliko nesposobna da mi neko mora se mijesat u vezu, ali ja zaista ne znam sta vise da radim. Isto me strah da ce se on naljutiti, da cu samo gore postici tako. Tatu ne mijesam, jer radi u inozemstvu svakako. Možda je njega jednostavno strah i ne zuri mu se onako, a mene je strah i samoce i tog da ce me ostaviti i povrijediti kasnije kad ce sve biti i gore. Mislim da je ova moja priča česta, pa bi htjela čuti neko objektivno mišljenje?
Previse je izgovora sa njegove strane. Previse je pritisaka okoline na njega.
A, ja mislim da ti je to pocetak kraja. Oduljilo se to, i sto ga vise pritiscete svi, to je njemu to odbojnije. Budi mi mu ljubav, a ne nametanje koje prerasta u obavezu. I pokazi malo vise samopostovanja. Nece ti skoditi.
bang and blame

#135 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by bang and blame »

Eurosa wrote:Suzama,placem, guranjem doci do cilja je apsolutno pogresno i to moze raditi samo onaj ko nema ni truni samopostovanja. A da ne spominjem koliko je to maliciozno.
:thumbup:
madner

#136 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by madner »

Pa tako reci.
Nista, covjek je potpuno u pravu.
Ramzess Veliki

#137 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Ramzess Veliki »

Gdje je Šmizlica da uputi djevojku ... Šmizli može svakog zaluditi i svi se u nju zaljubljuju kad Šmizli hoće. :thumbup:
madner

#138 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by madner »

Kakva fajda od savjeta neudatih. Gdje je ona armija rastavljenih forumasica, ona su vec mjerodavnije.
Ramzess Veliki

#139 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote:Upecati ga na dijete? Dno dna. :-)
Da ... kako jadno ... jedan naš frend je tako nadrapao, pa smo ga toliko zadirkivali da je odselio sa ženom i bebom u Emirate. Eto šta mu je napravila ... :roll:
ultima_palabra

#140 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ismica wrote: Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.

Boldano je vrlo važno.
Ne postoji umalo. Da je trebalo, desilo bi se.
Ako ste oboje zaposleni, otac u inozemstvu, obostrana ljubav postoji, u tim godinama brak nije ''srljanje''.
Daljina je uvijek opasan problem + ako je patnja potrajala, logično je očekivati zamor materijala.
Očito je da te situacija jako iscrpljuje. Otvoreno reci svoje želje i očekivanja, pa ako odgovor bude razočaravajući, pozdravi se i kreni u novi život. Bolje s 29, nego s 35.
Da, taj dio sam previdio.

U tim uslovima je vrlo teško da veza opstane na duži period... ako njemu nije dosadilo to mučenje, znači da nije srcem u tome. U vezi na daljinu normalno je očekivati da obje strane jedva čekaju da promijene taj status i neke stvari treba da brže idu... ako to nije slučaj, piši propalo.
Henry Chinaski

#141 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Henry Chinaski »

Eurosa wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Da ... kako jadno ... jedan naš frend je tako nadrapao, pa smo ga toliko zadirkivali da je odselio sa ženom i bebom u Emirate. Eto šta mu je napravila ... :roll:

Nikad se ja necu udati, jelde? :lol:
Hoćeš ali nećeš se usrećiti...
Ramzess Veliki

#142 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Ma mogla bi da slušaš prave savjete. Muške savjete, a ne savjete nekih ženturača.
I kad se udaš opet pitaj muškarce kako da zadržiš brak i ljubav, pusti šta ti mati priča a tetke dobacuju.
saimidin

#143 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by saimidin »

meni se cini da si ti pozitivac, a on pesimista, a ako je tako onda ces ti morati vuci sve poteze, jer tako je sa njima, i do braka i poslije, pa ti vidi mozes li.

druga opcija je da nadjes nekog slicnog i onda ima sve da moze.

:run:
yoyo13

#144 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by yoyo13 »

Eurosa wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Mi cemo tebe ozenit... :lol: :lol: :lol: :lol:
Capajebo

#145 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Capajebo »

dječak sa šibicama wrote: Ima stara mudrost, vjeruj da je fantasticna, kaze ako zelis da vidis voli li te neko zaista, pusti ga da ide... ako se vrati, voli te, ako se ne vrati, ne voli te. Onda i nije neka steta.

Prosto ko pasulj.
Glupost.
Bloo
Globalna šefica

#146 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Bloo »

Eurosa wrote:

cim nas legaliziraju, ja te zenim :mrgreen:
SaraFina

#147 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by SaraFina »

Tema je bila kul na početku .. Sad se opet sve svelo da smo se mi forumaši podijelili u neke tabore.

Zene ili jedan dio njih misle isključivo na udaju, ne birajuci srestva a muškarci to opet osporavaju nekim argumentima kako takvi prisilni brakovi propadaju.

Ja mislim da se djevojke naravno šale i da nikom u današnje vrijeme nije baš cilj udati se po svaku cijenu. Zašto?

Mozda zene imaju biološki sat ali pogrešno je reći kako je i muški rod zaštićen od toga.

Uostalom odrasla, samosvjesna, obrazovana i samostalna zena uvijek sebi moze radost materinstva priuštiti prije i kvalitetnije nego muškarac sličnih ili istih osobina.

Dakle zene su i tu u prednosti osim što su se izjednačile po primanjima, obrazovanju i samostalnosti sa muškim rodom.

Dakle momci ne zazirite toliko od bračnih okova.
Nemaju sve zenske osobe zelju da vas u njih strpaju bez obzira na cijenu :D
Last edited by SaraFina on 07/11/2014 17:39, edited 2 times in total.
SaraFina

#148 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
Eurosa wrote:

cim nas legaliziraju, ja te zenim :mrgreen:

:mrgreen:

Lude ste! Sad će ovi muški na temi podivljati jer se svijet ne okreće oko njih!
Capajebo

#149 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by Capajebo »

Znaci ti upravo opravdavas kurvanje, ili ne?
SaraFina

#150 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:Znaci ti upravo opravdavas kurvanje, ili ne?

Mene pitaš? Kakvo kurvanje?
Post Reply