SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Moderator: anex
-
vivax88
#126 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
koja je tema za esej bila?
-
marra
#127 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Budućnost, ljudsko dostojanstvo i pravavivax88 wrote:koja je tema za esej bila?
-
konkursa procedura
#128 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Kako ste odg na pitanja
Koja drzava nije clanica eu?
Zakon o budzetu Bih tako nekako je islo pitanje
-
ogavnigad
#129 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
tema je odlicna,
zna li neko sta vise pitanja? Ja cekam za policajce, pretpostavljam da ce biti slicne oblasti.
zna li neko sta vise pitanja? Ja cekam za policajce, pretpostavljam da ce biti slicne oblasti.
-
ogavnigad
#130 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Stvarno ??konkursa procedura wrote:Kako ste odg na pitanja
Niko se ne moze sjetiti ni oblasti ostalih pitanja ?
-
konkursa procedura
#131 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Sta je sipa, nadleznosti sipe, koliko reg ureda ima, ko rukovodi sipom, ko imenuje predsjed vijeca ministara,sjediste interpola, sta je europol, koliko clanica ima eu, povelja kulin bana koje godine, nauka o kaznama, grane kriminalistike, reziser filma valter brani sa;film kusturice u kojem glumi monika beluci....
-
Rubbie
#132 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
moze li se iko sjetiti konkretno ponudjenih odgovora na ono pitanje koja zemlja nije clanica EU?
- BLADE8
#133 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Je li pitanje bilo koja zemlja nije članica EU ili je pitanje bilo koja nije članica NATO? :SRubbie wrote:moze li se iko sjetiti konkretno ponudjenih odgovora na ono pitanje koja zemlja nije clanica EU?
-Litva
-Latvija
-Luksemburg
-
konkursa procedura
#134 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
EU jbt ja sam stvarno zbunjen oko tog pitanja jer su sve 3 drzave clanice eu
-
Rubbie
#135 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
i ja koliko se sjecam, pitanje je bilo eu a ne nato, mada nisam siguran, svakako treba otici na uvid testa i vidjeti... ukoliko je pitanje bilo eu a ovo ponudjeni odgovori onda bi rezultati testa trebali biti ponisteni.
-
konkursa procedura
#136 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Hehe a da je bio i NATO cini mi se da su sve 3 ove drzave clanice nato pakta, vidio sam da je dosta raje oko mene zaokruzilo luksemburg
a ono pitanje oko zakona o budzetu jel trebalo zaokr parlamentarnu skupstinu?
- BLADE8
#137 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
"VIDIO sam da je dosta raje OKO MENE zaokruzilo luksemburg"konkursa procedura wrote:Hehe a da je bio i NATO cini mi se da su sve 3 ove drzave clanice nato pakta, vidio sam da je dosta raje oko mene zaokruzilo luksemburg
-
konkursa procedura
#138 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
-
minaqua
#139 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Ne znam gdje ste izgubili 4. ponuđeni odgovor. I ja sam bio na testu pitanje je glasilo:konkursa procedura wrote:Hehe a da je bio i NATO cini mi se da su sve 3 ove drzave clanice nato pakta, vidio sam da je dosta raje oko mene zaokruzilo luksemburg
Koja od navedenih država nije članica Nato saveza:
-Litva
-Latvija
-Luxenburg
-Austrija
Tačan odgovr je naravno Austrija. pozz
-
minaqua
#140 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Jedino pitanje koje se odnosila n EU je bilo : Koliko EU ima članica: 24, 26, 28, 30. Tačan odgvor je 28Rubbie wrote:i ja koliko se sjecam, pitanje je bilo eu a ne nato, mada nisam siguran, svakako treba otici na uvid testa i vidjeti... ukoliko je pitanje bilo eu a ovo ponudjeni odgovori onda bi rezultati testa trebali biti ponisteni.
-
k1ks
#141 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Austrija je bio tacan odg... Jbg ev i nek imas 15 tacnih odg valja na eseju dobit isto 15 bodova....bas je velika granica za prolaznost 30 bodova...
Tesko da ce vise od 150 kanditata proci
-
minaqua
#142 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
k1ks wrote:Austrija je bio tacan odg... Jbg ev i nek imas 15 tacnih odg valja na eseju dobit isto 15 bodova....bas je velika granica za prolaznost 30 bodova...
ajde sto je velika granica za prolaznost nego sto esej nosi 20 bodova nidje veze jebo te pa nisam naučnik nit neki pisac da sastavljam pismene vjezbe jbt
-
moke_017
#143 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Biće veselo, da makar čojk zna da će položit pa da se na vrijeme počne pripremati za fizičke pripreme
, a ovo za prolaznost, jbg sve zavisi kako budu ocjenjivali esej.
-
Rubbie
#144 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
minaqua hvala za odg. nisam se mogao sjetiti tog pitanja, a sto je jos gore i ovo za clanice eu sam pogrijesio, stavio 27
, kusturica pogresno, walter pogresno, ma jedno 5 gresaka minimalno sto je na 20 pitanja ogroman procenat, tako da mi na eseju treba vadiona, lijepo sam napisao pa cemo vidjeti...
to sto esej nosi 20 bodova je bas "rupa" za manipulaciju. jednostavno tu mozes nastimati sve sta ti treba, od konstitutivnih naroda koje ces da primis do potencijalnih blizih i daljih rodjaka
ali isto tako ako bas ovamo bude mala prolaznost mozda malo spuste kriterij na tom eseju pa svako ko je iole pismeno uradio nece mu traziti dlaku u jajetu.
namjerno nisam stavio jezicku varijantu kojom sam pisao, mislim da je to lako zakljuciti
, a i nisam mjesao jezicke varijante... haha, ovo je najveca glupost bila, znaci ako stavim da pisem bosanskim jezikom ne smijem napisati "zemljo tisucljetna kroz istoriju svog postojanja"... da ne govorim o upotrebi turcizama, germanizama itd. zar je to sve razlog za obaranje na testu?
u svakom slucaju treba otici na uvid testa kakav god rezultat bio. i na fizickom treba isto tako 75% za prolaz pa cemo vidjeti sta je pravilan sklek a sta nije
jos nesto, ovakva testiranja bi trebalo da se snimaju bar sa dvije tri kamere i da je snimak dostupan javnosti. na morfoloskom testu dok sam bio prisutan neko iz publike je snimao mobitelom i prestavnik komisije se pobunio, kao da im to ne radimo jer oni rade sve posteno... ako je posteno ne znam cemu problem u snimanju... isto tako da kazem da na tom mjerenju bar ja nisam vidio neka stelenja, a pratim koliko mogu.
to sto esej nosi 20 bodova je bas "rupa" za manipulaciju. jednostavno tu mozes nastimati sve sta ti treba, od konstitutivnih naroda koje ces da primis do potencijalnih blizih i daljih rodjaka
namjerno nisam stavio jezicku varijantu kojom sam pisao, mislim da je to lako zakljuciti
u svakom slucaju treba otici na uvid testa kakav god rezultat bio. i na fizickom treba isto tako 75% za prolaz pa cemo vidjeti sta je pravilan sklek a sta nije
jos nesto, ovakva testiranja bi trebalo da se snimaju bar sa dvije tri kamere i da je snimak dostupan javnosti. na morfoloskom testu dok sam bio prisutan neko iz publike je snimao mobitelom i prestavnik komisije se pobunio, kao da im to ne radimo jer oni rade sve posteno... ako je posteno ne znam cemu problem u snimanju... isto tako da kazem da na tom mjerenju bar ja nisam vidio neka stelenja, a pratim koliko mogu.
- BLADE8
#145 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Tema je takva da šta god napišeš ne možeš pogriješit, ali će opet 350 ljudi otpast zbog eseja. 20 bodova na esej je preofirno...mogu primiti koga hoće.Rubbie wrote:minaqua hvala za odg. nisam se mogao sjetiti tog pitanja, a sto je jos gore i ovo za clanice eu sam pogrijesio, stavio 27, kusturica pogresno, walter pogresno, ma jedno 5 gresaka minimalno sto je na 20 pitanja ogroman procenat, tako da mi na eseju treba vadiona, lijepo sam napisao pa cemo vidjeti...
to sto esej nosi 20 bodova je bas "rupa" za manipulaciju. jednostavno tu mozes nastimati sve sta ti treba, od konstitutivnih naroda koje ces da primis do potencijalnih blizih i daljih rodjakaali isto tako ako bas ovamo bude mala prolaznost mozda malo spuste kriterij na tom eseju pa svako ko je iole pismeno uradio nece mu traziti dlaku u jajetu.
namjerno nisam stavio jezicku varijantu kojom sam pisao, mislim da je to lako zakljuciti![]()
, a i nisam mjesao jezicke varijante... haha, ovo je najveca glupost bila, znaci ako stavim da pisem bosanskim jezikom ne smijem napisati "zemljo tisucljetna kroz istoriju svog postojanja"... da ne govorim o upotrebi turcizama, germanizama itd. zar je to sve razlog za obaranje na testu?
u svakom slucaju treba otici na uvid testa kakav god rezultat bio. i na fizickom treba isto tako 75% za prolaz pa cemo vidjeti sta je pravilan sklek a sta nije![]()
-
konkursa procedura
#146 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Ja sam pogrijesio 3 pitanja: clanice nato, walter brani sa i grane kriminalistike al opet sta mi to vrijedi ako na eseju dobijem 5 ili 10 bodova:(
-
vivax88
#147 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Kod mjerenja morfološkog statusa u čemu se vrši mjerenje ? dali šorc majica ...
-
vivax88
#148 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Kako da najlakše dođem do I.Sarajeva, pošto nikad nisam bio tamo, od autobusne stanice u Sa pa dokle mogu da idem tramvajem pa kako onda dalje?
-
Rizvan
#149 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Idi trolejbusom do zadnje stanice na Dobrinji, a onda se tamo raspitaj kojim putem do SIPE i eto te za nekih petnaestak minuta pješice.vivax88 wrote:Kako da najlakše dođem do I.Sarajeva, pošto nikad nisam bio tamo, od autobusne stanice u Sa pa dokle mogu da idem tramvajem pa kako onda dalje?
-
konkursa procedura
#150 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Da li ce biti rezultati ove sedmice, ima li ko iskustva sa prijasnjim konkursima u Sipi?
Da li kad objave rezultate odmah postave i datum za naredno testiranje?
Da li kad objave rezultate odmah postave i datum za naredno testiranje?