Bodkin wrote: pa tako ti i slicni i zivite. izguglacu. guglaj koliko hoces, ja ti govorim STA SAM JA UCIO I CITAO U SARAJEVSKOJ GIMNAZIJI. ne moze vama cenat u glavu. cuj trebalo bi po planu i programu

inace nam je u drzavi sve po planu i programu i po onome sto pise na internetu
mozes li konkretno navesti sta si to ti ucio i citao pa da to uporedimo sa onom sto je propisano i da utvrdimo ko je to tebe "nasuk'o"? npip je obaveza a ne nesto sto bi trebalo da se sprovodi. ja sam to veoma jasno i napisao, pa te milom da citas pazljivije.
Bodkin wrote:
ne sefe, nego je smijesno staviti ivu andrica i jergovica i reci evo vidis kako se u sarajevu uci i hrvatska i srpska knjizevnost. evo andric je prije svega bosanska knjizevnost jer je pisao o bosni cijeli zivot. znas sta je srpska knjizevnost? pjesme o borbi protiv turaka.
pa ja te pitam u ciju nacionalnu knjizevnost da svrstamo andrica i jergovica: u bosnjacku, hrvatsku ili srpsku? napisi konkretan odgovor?
i cuj to, srpska knjizevnost je borba protiv turaka? reci da se zezas, u protivnom bit ce me stid s kim vodim raspravu?
Bodkin wrote:
znas sta je hrvatski pravopis? taj gdje ucicu i lahko NIJE PRAVILNO. kako onda to moze biti jedan jezik? i po 4 put, sta je sa historijom? jel mozda i ona treba biti jedna?
pa prati malo akciju, misha mu hebem: govorimo o knjizevnosti. pravopis i gramatika su nesto drugo. naravno da nisu jedan jezik, ali imaju veoma veliku slicnost, a specificnosti se naglasavaju po potrebi. uostalom, prije rata se ucio sh/hs jezik i nikome to nije smetalo. kad se tome dodao i bosanski, onda nastaje problem. ma cirkus, to ti je...
a historija? pa niko i ne trazi da bude jedna. ona spada u tzv. nac.grupu predmeta, te se moze izucavati po zahtjevu (kao i jezik), ukoliko su zadovoljeni nuzni uslovi. neki strucnjaci ovdje tvrde kako se npr hrvatski jezik ne moze uciti u sarajevskom kantonu a da pri tome nikad niko nije ni podnio zahtjev.
Bodkin wrote:
sto se tice rs-a, oni imaju samo 4 lektire za tu godinu? i da, nacionalsticko ksenofobno drustvo kakvo je ono u rs ne treba nikome sluziti za poredjenje. ali tim jedino postizes da me ubijedis da je u sarajevu bolje nego u rs-u. uspjeh nema sta
u zvanicnom npip za 9.razred stoje ove cetiri lektire.
ne zelim te ubjedjivati ni u sto, samo navodim cinjenice onima koji tvrde da je i u sarajevu isto kao i u capljini, stocu, livnu, prijedoru, foci...a nije isto, niti je ikad bilo