Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

kod mene u naselju su opasni likovi prvi stali u odbranu
dok se provela opća mobilizacija da srbi nisu kukavice moglo se sve završiti

tako da...
Dozer

#127 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Dr. Kuca wrote:Najtuznije je sto su to isti likovi kojim ste htjeli dizat spomenike u februaru.
Ja ovo nisam skont'o... kome su se htjeli dizati spomenici u februaru?
Truba

#128 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

razularenoj masi koja je sve palila ispred sebe :D
razonoda

#129 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Ma.Le.Na wrote:meni nije jasno kad policija kaze...ne mozemo mu nista
kako???
posalji ga u zatvor
osiguraj zatvore od narkotika
nek im to bude nocna mora, odvikavati se u takvim uslovima
i fkt...trebao ga je jaran prebit...da zivot visi o koncu
dakle ne ubiti do kraja...al zamalo
dokle vise pustat stoku da njih sakica upravlja gradom
Policija ne salje ljude u zatvor , to radi tuzilastvo. Policaja ga moze jedino pretuc, a i to mora neko raditi. Obicni policajac nema energije za to a ni volje. Slabo jedu , besparica , vuku se po gradu ko prebijena pashcad.
Truba

#130 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

većina drotova je došla s njive... al bukvalno
dosta njih ne zna komunicirati niti prenijeti običnu misao
:mrgreen:
razonoda

#131 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Black swan wrote:većina drotova je došla s njive... al bukvalno
dosta njih ne zna komunicirati niti prenijeti običnu misao
:mrgreen:
pa morali su zavrsiti neku obuku. kako sebe zastiti, drugoga, da znaju razliku izmedju zenskog i muskog pola, da prepoznaju pijanca, da prepoznaju dali osoba laze itad. najvaznije , da ne uzimaju mitu, bombone itd. :-D
Truba

#132 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

priča nam asistent ustavnog prava na faksu kako je drot žrtvu pokušaja silovanja bario za izlazak "sutra"
Naslovnica

#133 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Naslovnica »

Na Alipašinom regularno se dila droga, bez ikakvog sakrivanja i ustezanja, javno, a vutra se furlja po dječjim parkovima i klupama rekreativno, k'o mehka Drina.
Glavna dilerska "loga" je jedan od onih kafića na trgu, non-stop dolaze mušterije tamo iza zgrade gdje je Klas/Fotooptik gdje se vrši preuzimanje robe, ima nekoliko dostavljača koji rade na primopredaji, uglavnom debili svoje vrste.
Dođu narkomani, dođe dostavljač, primi se narudžba, sačeka se 5-10min dok dostavljač ode po robu (izgleda da je roba u jednom od stanova na trgu), i kada se vrati idu pare/droga iz ruke u ruku.
Ne može mi niko reći da policija i krim inspektori nisu upoznati i da nije dio tala.
Sve je toliko ofirno da ofirnije ne može da bude.
Truba

#134 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

vutra je ok i nije droga :sax: tako kažu na kliksu nisam drogolog :D pa slušam šta upućeniji znaju
Naslovnica

#135 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Naslovnica »

Kada sam rekao dilanje mislio sam prvenstveno na teške droge, a ovo za vutru je šlag na tortu.
bella_ciao

#136 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

Ne budi smeker :oops:
Naslovnica

#137 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Naslovnica »

Kakav šmeker ba, sve se zna.
Daryl Dixon

#138 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:30, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#139 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by mirzet87sa »

Dijete 16-17 godina ovaj spominje neke vikiceve specijalce, ptspove.. Covjek bi u najmanju ruku rek'o tajson, a ne balo od 37kg. Ljetos meni razbio bocno staklo da bi uzeo suskavac, dobio je takav degenek da nesto slicno vise nece ni u filmovima doziviti.. Klosare/narkomane izbjegavaj ili pokazi gdje im je mjesto treceg, za tvoje dobro, nema!
Truba

#140 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

Daryl Dixon wrote:Onog ko kaze da vutra nije droga nabijem na ku*ac, izaziva ovisnost - kraj priče. A ovim narkomanima iz staračkog doma i okolice sto rade oko Tibre kod HIFE je*em nane mrtve. Hvala.
nemoj tako
na klixu je to jedno od prvih pravila što se nauči :D
Henry Chinaski

#141 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Henry Chinaski »

Problem svih problema u državi je sudstvo i tužilaštvo. Ekonomija, politika, korupcija, sitni kriminal, krupni kriminal, rješenje svega počinja odatle.
Drugi veliki problem kod nas je seljakluk, nepismenost i primitivizam. Roditelji ne znaju i ne žele da se potrude oko svoje djece i svaka naredna generacija je retardiranija od prethodne.

A trajnije rješenje problema sa drogom se može riješiti samo uvođenjem sjevernokorejskog sistema.
Truba

#142 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

problem s drogom se može riješiti sportom
gledam park na čobaniji je uništen zbog hotela
gdje će ona djeca da se igraju
imaju izbor pjejšn ili da se uhvate u kolo s bagrom
Henry Chinaski

#143 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Henry Chinaski »

Black swan wrote:problem s drogom se može riješiti sportom
... što nas vraća na sudstvo i tužilaštvo?
Dozer

#144 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Daryl Dixon wrote:Onog ko kaze da vutra nije droga nabijem na ku*ac, izaziva ovisnost - kraj priče. A ovim narkomanima iz staračkog doma i okolice sto rade oko Tibre kod HIFE je*em nane mrtve. Hvala.
Ponudi bar jedan dokaz ove tvrdnje, da gandza izaziva ovisnost, pa cemo dalje... Ah, da - slobodno dodji i nabij me na to sto kazes ;) Ja ti garantujem da gandza ne izaziva ovisnost. Medicinski.

A ovdje pod hitno treba vratiti sluzenje vojnog roka, i to minimalno 12, a radije 18 mjeseci. Ali da to bude prava vojska, a ne nekakva prdimahovina gdje se samo izlezavaju, naprdjuju, jedu, seru, i tu i tamo iskopaju neki kanal.
madner

#145 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by madner »

Park na Cobaniji je zeleni pojas saobracajnica.

10x15 i tri klupe i odmah park.
joint union

#146 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by joint union »

Dozer wrote: Ponudi bar jedan dokaz ove tvrdnje, da gandza izaziva ovisnost, pa cemo dalje... Ah, da - slobodno dodji i nabij me na to sto kazes ;) Ja ti garantujem da gandza ne izaziva ovisnost. Medicinski.

A ovdje pod hitno treba vratiti sluzenje vojnog roka, i to minimalno 12, a radije 18 mjeseci. Ali da to bude prava vojska, a ne nekakva prdimahovina gdje se samo izlezavaju, naprdjuju, jedu, seru, i tu i tamo iskopaju neki kanal.
Vojni rok kao takav je nemoguc, kako zbog finansiranja, tako i zbog politike. No mozda bi bilo moguce uvodjenje neke vrste civilne zastite, koja bi trajala npr 6 mjeseci, a gdje bi se mladi ljudi ucili disciplini (hijerarhija bi bila vojna), te radili drustveno korisne stvari (ceste, pruge, tuneli, odrzavanje infrastrukture...), pa bi lova koja je svakako predvidjena za ove stvari bila iskoristena za finansiranje ovog "vojnog roka". Pogotovo posvetiti paznju odbrani od prirodnih nepogoda za koje bi trebalo biti love sad (ako politicari sve ne pokupe).
No sve ovo zahtijeva izmjenu u samom drustvu, ne moze se u ovakvom sistemu, gdje je npr. neki Radeljas klepio milionce na ublehi za koju svi znaju i ostao nekaznjen, usadjivati mladima neke vanmaterijalne vrijednosti. Moze, al' ako Radeljasu i njemu slicnim oduzmes svu tu imovinu i stavis ga (ih) da tim momcima donose vodu dok prave put. A to ce biti... :-?
Seyfo

#147 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Seyfo »

Nakon što sam iščitao cijelu temu, padoše mi na pamet dvije scene od prije par godina, a vezano je za policiju i šta oni mogu.Ulica Mjedenica, brdo iznad papagajke:

Scena 1:
Dolazim do svog golfa 2, parkirano nekih 10ak auta,SVE I JEDAN OBIJENI.Tu već policija i dva vlasnika obijenih auta, psuju. Meni golafa obili, ništa nisu našli, lavlja kandža me spasila. Mrsko mi bilo davati izjave, taman hoću da upalim i idem,kad ostanem da čujem razgovor:

lik,u radnom odijelu, sav prljav, vjerovatno nešto malterisao, vlasnik obijenog passata viče na policiju:

lik:"pa bolan pokrali su mi sav alat iz gepeka i kasetofon, HALOOOOOO, hoćete li šta uraditi"
drot: "šta da uradim, hajd reci mi šta da uradim i ja ću uraditi"
lik:"pa znate li ko su "
drot: "kako ne znamo, lokalni klošari, privedemo ih, oni ih puste i ništa"
lik(u tom momentu primijeti šerafciger od lopova kod suvozačevih nogu):" eno bolan šerafciger mu osto, nije moj, uzmite ga, otisci, bar nešto..."
drot(u tom momentu počinje padati kiša): " daj ba...odosmo, neću da kisnem", sjede u auto.
Kiša je počela i lik kisne, policijski auto se udaljava i drot viče kroz otvoren prozor:" ja bi bio najsretniji da ga ti uhvatiš i nalupaš ko stoku"

Scena 2

Malo poslije toga su meni na istoj lokaciji razbili zadnje staklo od auta ali nisu ništa ukrali, samo mi napravili štetu. Nisam ni zvao policiju, nego odmah krenuo kući, ali odmah ispod, na Drveniji sretnem drotove i stanem. Kažem im, evo razbili mi staklo, samo da znate. Kaže mi jedan drot: "dobro si prošao, meni su razbili staklo od auta,uhvatili ga, i u stanici mi on prijeti da će mi zaklati dijete"..Bio je baš potresen. Na to mu ja kažem,kao suosjećam s njim: "pa do kad tako.." Kaže on : "a valjda će se nešto promijeniti kad funkcionerima počnu otimati djecu. Prije toga ništa."
bella_ciao

#148 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

Black swan wrote:problem s drogom se može riješiti sportom
Jai zapalim joint a i bavim se sportom a vi djeco malo obrazujte se o stvarima, citajte i ucite. Sto budete vise znali to ce vam bit bolje. Znanje je moc.
bull21

#149 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bull21 »

Kako ste samo smiješni sa tom vutrom, gandžom, kako je već zovete... :roll: o tome da ste dosadni i Bogu i narodu ne treba ni pričati.
Dozer

#150 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Neko te tjera da citas/pricas o tome?
Post Reply