Hajvan wrote:pogušili sw od smoga i čađi nesagorjelog ćumura.
u kuć vam snijeg pado.
zavrnuo vam putin plin.
na CUM-u od leda završiili.
...
Večeras kreće najgore doba godine..
-
it is I, lekler
#126 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
- uglavnomja
#127 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ovi garant uzivaju, ususkani pod dekicom, vatrica putkeca u kaminu, topli cajic i kakao, pahulje veju, svijece za romantiku ...
"Deseci tisuća stanovnika Bugarske ostali su u subotu bez električne energije nakon što su obilne snježne oborine neočekivano rano zahvatile velik dio zemlje, izvijestili su službeni izvori."
"Deseci tisuća stanovnika Bugarske ostali su u subotu bez električne energije nakon što su obilne snježne oborine neočekivano rano zahvatile velik dio zemlje, izvijestili su službeni izvori."
- Bambi_na_kofeinu
#128 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Hjoj, samo nek' neko napiše u julu da je vruće 
-
UltraBosnjak
#129 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Pa ? Haj barem nek' se nesto desava, nas zaobilaze i prirodne nepogodeuglavnomja wrote:ovi garant uzivaju, ususkani pod dekicom, vatrica putkeca u kaminu, topli cajic i kakao, pahulje veju, svijece za romantiku ...![]()
-
Officer Crabtree
#130 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
macchiato wrote:Ja sam kao neki cudak, kad je tmurno, hladno, sivo ja sam tad najveselija i najproduktivnija, psihofizicki mi godi ta atmosferacim dodje proljece ili ne daj boze ljeto, ja isto zombi. Em me uhvati valjda taj neki proljetni umor, em me alergija pokosi sa svakodnevnim glavoboljama, em izmile oni raznorazni insekti od kojih me jeza hvata, em je ljeto prica za sebe, po citave dane u kuci prezivljavas, promilim glavu tek tamo poslije 9 navecer ne bi li dusom dahnula.
Bjaaazi bolan, sad mi slijedi najboljih 5-6 mjeseci, gotiva.Za proslu zimu samo mogu reci "ne ponovila se", nadam se da ce ovaj put biti vise snijega, red bi bio. ....
sve bih ovo potpisao još dodao da mi isto tako odgovara smirenje društvenih odnosa, raznih obaveza i poziva, i da zimi čovjek koji to voli ima više vremena za samoću a i druženja kada se dešavaju moraju uvijek poprimiti neki planski i smisleni sadržaj a ne kao ljeti kad svaki poziv može biti uslov za izlazak...
- ultima_palabra
#131 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
Sve to rade i ovi romantični, ali drage im narendane kore
- cLo
#132 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Tješe se, neki tako funkcionišu, uvjere sami sebe da im je dobroultima_palabra wrote:Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
- dobar osjecaj
#133 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ja se jos uvijek nemam razloga tjesiti. Ne cistim snijeg, ne smrzavam se jer za zimu imam zimsku odjecu i obucu. Ne treba mi duplo duze da pjeske stignem bilo gdje osim mozda u uslovima onog februarskog snijega a i tome se prilagodim.
Niko ne zivi utopiju pijuckanja i grickanja bilo cega 24 sata dnevno kao sto niko od vas ne cisti snijeg, ne hoda po mraku, ne lozi vatru i sve ostalo 24 sata dnevno. Stignete i vi sve sto zelite, samo ti vasi trenuci ili vam ne znace mnogo ili nisu dovoljno dobri kao stilska figura da biste dokazali kako su svi koji pisu o carima zime potpuno u zabludi.
Niko ne zivi utopiju pijuckanja i grickanja bilo cega 24 sata dnevno kao sto niko od vas ne cisti snijeg, ne hoda po mraku, ne lozi vatru i sve ostalo 24 sata dnevno. Stignete i vi sve sto zelite, samo ti vasi trenuci ili vam ne znace mnogo ili nisu dovoljno dobri kao stilska figura da biste dokazali kako su svi koji pisu o carima zime potpuno u zabludi.
- Cherry-Cherry
#134 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
To je to.macchiato wrote:Ja sam kao neki cudak, kad je tmurno, hladno, sivo ja sam tad najveselija i najproduktivnija, psihofizicki mi godi ta atmosferacim dodje proljece ili ne daj boze ljeto, ja isto zombi. Em me uhvati valjda taj neki proljetni umor, em me alergija pokosi sa svakodnevnim glavoboljama, em izmile oni raznorazni insekti od kojih me jeza hvata, em je ljeto prica za sebe, po citave dane u kuci prezivljavas, promilim glavu tek tamo poslije 9 navecer ne bi li dusom dahnula.
Bjaaazi bolan, sad mi slijedi najboljih 5-6 mjeseci, gotiva.Za proslu zimu samo mogu reci "ne ponovila se", nadam se da ce ovaj put biti vise snijega, red bi bio.
lijepi snijeg koji ti skripi pod nogama, ispijanje kafe ili caja u kaficima/kuci dok napolju sipi snijeg i pece minus, hladan i ostar zrak koji mirise na zimu, miris cimeta, odlazak na planinu sto je RAJ na zemlji, topla odjeca i cizmice dzemperi kaputici salovi kape rukavice, bljestavilo grada dok se rasvjeta i snijeg stapaju jedni sa drugim, praznicni ukrasi, standovi po gradu sa deda mrazovima, prskalicama i ostalim rekvizitima, novogodisnja euforija i proslava iste...![]()
- Cherry-Cherry
#135 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Eno u Africi stalno toplo, a najveća bijeda, nemaju ni kuće, ni struju ni ništa...uglavnomja wrote:ovi garant uzivaju, ususkani pod dekicom, vatrica putkeca u kaminu, topli cajic i kakao, pahulje veju, svijece za romantiku ...![]()
Bez veze ti je ta priča.
- fatality
#136 Re: AW: Večeras kreće najgore doba godine..
Nema ljepseg doba godine. Ustanem oko 9 te drmnem caj i keksic Onda odem na posao, u dnevnu sobu
. Sa vremena na vrijeme bacim pogled kroz prozor i pratim ljude koji hodaju i divne pahuljice koje se lagano spustaju ka zemlji. To djeluje na mene nekako smirujuce. Elem jos jednom da ponovim, za mene najljepse doba godine 
sa fontela
sa fontela
- Cherry-Cherry
#137 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Nema se ko šta tješiti. Neki ljudi jednostavno vole zimu.cLo wrote:Tješe se, neki tako funkcionišu, uvjere sami sebe da im je dobroultima_palabra wrote:Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
Sve to rade i ovi romantični, ali drage im narendane koreAutosugestija čuda radi
Ja se ne oblačim pola sata i ne znam da se iko toliko dugo oblači. Posao mi je blizu kuće. Imam centralno grijanje.
A i ljudi, koji čiste auto, čekaju tramvaj, cijepaju drva to sasvim sigurno ne rade 24 sata dnevno.
- pirmin
#138 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Kako covjek fino objasni.ultima_palabra wrote:Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
- Saian
#139 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ko voli snijeg, u kuci mu bio
a sad, stari mi je prichao jednu prichu o njegovom jaranu koji bi prije rata zimi ustao spremio se sve i u garazhi sjeo na suvozachevo mjesto da zheni ugrije sjedishte
isli na posao oboje
dodje rat, zhena ga haman istjera iz kuce jer se nije dobrovoljno prijavio u vojsku (on Bosnjak ona Srpkinja) i josh ga mnijem prijavila gdje se krije kad su ono kupili u rezervu, razvela se u najgorem vremenu i iz najgorih razloga od tog tatinog prijatelja
Et, jedna zimski hladna pricha
, samokazem 
a sad, stari mi je prichao jednu prichu o njegovom jaranu koji bi prije rata zimi ustao spremio se sve i u garazhi sjeo na suvozachevo mjesto da zheni ugrije sjedishte
dodje rat, zhena ga haman istjera iz kuce jer se nije dobrovoljno prijavio u vojsku (on Bosnjak ona Srpkinja) i josh ga mnijem prijavila gdje se krije kad su ono kupili u rezervu, razvela se u najgorem vremenu i iz najgorih razloga od tog tatinog prijatelja
Et, jedna zimski hladna pricha
- Cherry-Cherry
#140 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Pa kakve to veze ima sa ovom temom?Saian wrote:ko voli snijeg, u kuci mu bio
a sad, stari mi je prichao jednu prichu o njegovom jaranu koji bi prije rata zimi ustao spremio se sve i u garazhi sjeo na suvozachevo mjesto da zheni ugrije sjedishteisli na posao oboje
Et, jedna zimski hladna pricha, samokazem
- Bambi_na_kofeinu
#141 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Naravoučenje - žene koje ne vole zimu i kojima treba grijati sjedište su zloSaian wrote:ko voli snijeg, u kuci mu bio
a sad, stari mi je prichao jednu prichu o njegovom jaranu koji bi prije rata zimi ustao spremio se sve i u garazhi sjeo na suvozachevo mjesto da zheni ugrije sjedishteisli na posao oboje
Et, jedna zimski hladna pricha, samokazem
-
UltraBosnjak
#142 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Vrijeme je odlicno, stavise perfektno, vrijeme valja ali ljudi ne valjaju..
- JohnnyS
#143 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ultima_palabra wrote:Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
Uokviriti ovaj post...
Jebemu, nije ni 5 sati, već mrak, za koji mjesec će u 3 i po biti sumrak. Ljubitelji zime su opasniji za mentaalno zdravlje zemlje od onih vau mjau aktivista...
- ultima_palabra
#144 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Ne znam vala, ja sam pragmatičan i cijenim svoje vrijeme... draže mi je da spremam za izlazak iz kuće 5 minuta nego 20... draže mi je doći do neke destinacije za sat vremena nego za sat i po... draže mi je ne čistiti snijeg s auta nego čistiti (doduše iznajmim garažno mjesto na 3 mjeseca, ali i tih 300 maraka su mi drage
)
Ako se ikad poželim snijega, mogu si pustiti neki božićni film ili otići na planinu.
Ako se ikad poželim snijega, mogu si pustiti neki božićni film ili otići na planinu.
- Saian
#145 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ma joj neBambi_na_kofeinu wrote: Naravoučenje - žene koje ne vole zimu i kojima treba grijati sjedište su zlo
ova pricha meschini krije zapravo jednu vrlo dovitljivu reklamu za grijache sjedista, samo moram skontat koju tachnu
@ Cherry, pa tema je doba godine, da zivis oko ekvatora ne bi bilo doba godine te bi taj muzh iz priche i dalje ostao bez zhene no ovaj put uz njegovanu kozhu na trtici, ovako hladnoca pohaba taj dio jel
-
haos1
#146 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
ustvari nije zima toliko odbojna u svim gradovima, koliko smog, prljave ceste i magla u neodržavanim gradovima poput sarajeva. no offense, ali zimu u gradu sa ovog video klipa:
je nemoguće porediti sa "zimom" u ovom gradu:

prizor sa slike izgleda ko iz nekih postapokaliptičnih filmova strave...

Last edited by haos1 on 26/10/2014 17:15, edited 1 time in total.
- Saian
#147 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
jel neko turio ovo vec

- uglavnomja
#148 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
Saian wrote:ma joj neBambi_na_kofeinu wrote: Naravoučenje - žene koje ne vole zimu i kojima treba grijati sjedište su zlo, nego gledaj da kupis auto s onim grijachima za sjedishte i zheni naravno koga ti je srcu cheif
ova pricha meschini krije zapravo jednu vrlo dovitljivu reklamu za grijache sjedista, samo moram skontat koju tachnu![]()
@ Cherry, pa tema je doba godine, da zivis oko ekvatora ne bi bilo doba godine te bi taj muzh iz priche i dalje ostao bez zhene no ovaj put uz njegovanu kozhu na trtici, ovako hladnoca pohaba taj dio jel
ima kupiti grijac za sjediste, izgleda kao one debele presvlake na sjedistima. utakne se u punjac-upaljac i za 2 min vruca guza
samo ne znam ima li kupiti u sa, nije bilo prije par godina, ali s obzirom da je dozvoljen uvoz svega isplati se pogledati, nije nesto ekstra skupo.
ima u hrvatskoj, ovo je neki skuplji model, ima u pola cijene. ovaj je 170 kn. ali zato ima stimanje temperature

vazno! obavzno iskljuciti iz struje kad se ugasi auto
-
haos1
#149 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
doba godine je u kojem ne znaš kad je dan a kad noć.. 
- Hajvan
#150 Re: Večeras kreće najgore doba godine..
haos1 wrote:ustvari nije zima toliko odbojna u svim gradovima, koliko smog, prljave ceste i magla u neodržavanim gradovima poput sarajeva. no offense, ali zimu u gradu sa ovog video klipa:
[youtube]nekakav video klip nekakvoga grada[/youtube]
[img]nekava_slika_odvratnoga_s_moga[/img]
no offense, ne dipr!