PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
-
Hafis
#126 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Makedonci nit' su koga dirali, nit je itko njih dirao 
- Alfons Kauders
#127 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
mozemo pogledati i neke druge statistike, broj nosilaca spomenice, narodnih heroja - kojih je npr. vise dala strasna klerofasisticka hrvatska od slobodarske srbije, sa skoro duplo vise stanovnistva...sinuhe wrote:Partizani su porazeni u Srbiji a Uzicka republika je bila velika stvar, vodile su se borbe za gradove...
Inace Beograd su oslobodili Petrovcani a neki Djuradj bio prvi komandant grada.
samo sto su srbi i crnogorci imali malo bolji marketing od nas zapadno od drine
- Alfons Kauders
#128 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
kita - bugari su bili dobro zajebani... doduse najvise prema srbima, gdje su u pojedinim krajevima brzo stekli gadnu reputaciju - bili su im gori od folksdojcera i madjaraHafis wrote:Makedonci nit' su koga dirali, nit je itko njih dirao
-
Hafis
#129 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Eh, pa nije fer porediti nas Hrvate i naš doprinos NOB-u s drugim narodima. Ta sva je komanda bila zna se.Alfons Kauders wrote:mozemo pogledati i neke druge statistike, broj nosilaca spomenice, narodnih heroja - kojih je npr. vise dala strasna klerofasisticka hrvatska od slobodarske srbije, sa skoro duplo vise stanovnistva...sinuhe wrote:Partizani su porazeni u Srbiji a Uzicka republika je bila velika stvar, vodile su se borbe za gradove...
I sad smo takvi, samo nas drugi ne razumiju
- sinuhe
#130 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Sto bi gledali, gdje je hrvatska Uzicka republika? Gdje su bili 41?Alfons Kauders wrote:mozemo pogledati i neke druge statistike, broj nosilaca spomenice, narodnih heroja - kojih je npr. vise dala strasna klerofasisticka hrvatska od slobodarske srbije, sa skoro duplo vise stanovnistva...sinuhe wrote:Partizani su porazeni u Srbiji a Uzicka republika je bila velika stvar, vodile su se borbe za gradove...
samo sto su srbi i crnogorci imali malo bolji marketing od nas zapadno od drine
- Towelie
- Alfons Kauders
#132 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
slazem se - posto smo i mi u tom periodu bili HrvatiHafis wrote:Eh, pa nije fer porediti nas Hrvate i naš doprinos NOB-u s drugim narodima. Ta sva je komanda bila zna se.Alfons Kauders wrote:mozemo pogledati i neke druge statistike, broj nosilaca spomenice, narodnih heroja - kojih je npr. vise dala strasna klerofasisticka hrvatska od slobodarske srbije, sa skoro duplo vise stanovnistva...sinuhe wrote:Partizani su porazeni u Srbiji a Uzicka republika je bila velika stvar, vodile su se borbe za gradove...
I sad smo takvi, samo nas drugi ne razumiju
-
Hafis
#133 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Eh, to je sitnica što su tek ovdje po Mostaru radili...čudaAlfons Kauders wrote:slazem se - posto smo i mi u tom periodu bili HrvatiHafis wrote:Eh, pa nije fer porediti nas Hrvate i naš doprinos NOB-u s drugim narodima. Ta sva je komanda bila zna se.Alfons Kauders wrote: mozemo pogledati i neke druge statistike, broj nosilaca spomenice, narodnih heroja - kojih je npr. vise dala strasna klerofasisticka hrvatska od slobodarske srbije, sa skoro duplo vise stanovnistva...
I sad smo takvi, samo nas drugi ne razumijuali posto smo mi tradicionalno onako u multikulti folu, moji su nosili svapske uniforme i turske fesove
Pričali mi oba djeda i obje bake.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#134 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?

eee jebem ti kišHu
-
Hafis
#135 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
Pa makar na ćevape, onako u prolazu.
- Alfons Kauders
#136 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
nisu moji dole ordinirali, vecinom od kladnja do save... a ako se malo pregazila sava da se uvede red i po sremu i slavoniji, jebiga, desi se...Hafis wrote:Eh, to je sitnica što su tek ovdje po Mostaru radili...čudaAlfons Kauders wrote:slazem se - posto smo i mi u tom periodu bili HrvatiHafis wrote: Eh, pa nije fer porediti nas Hrvate i naš doprinos NOB-u s drugim narodima. Ta sva je komanda bila zna se.
I sad smo takvi, samo nas drugi ne razumijuali posto smo mi tradicionalno onako u multikulti folu, moji su nosili svapske uniforme i turske fesove
![]()
Pričali mi oba djeda i obje bake.
sta ces, uvijek smo bili uz zapad
- Alfons Kauders
#137 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaruHafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
- pici
#138 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Alfons Kauders wrote:dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaruHafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
-
Hafis
#139 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Nije ni onaj kakoseonozovedameubiješ Turčin... meni se čini nije bio...pa ima barem dva mjeseca?Alfons Kauders wrote:dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaruHafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
I što ovo nema nikakvog makedonskog predsjednika...da se nisu štogod naljutili?
-
Hafis
#140 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Teško u Neum. Raja su se dole pravo nabrijalaSaksonsko wrote:Moze Tajip se naruciti kad hoces. Hoces u Mostar ili Sarajevo, moze i brod u Neum ako hoces?Hafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
- Alfons Kauders
#141 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Hafis wrote:Nije ni onaj kakoseonozovedameubiješ Turčin... meni se čini nije bio...pa ima barem dva mjeseca?Alfons Kauders wrote:dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaruHafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
auuu crna crna - i dobra
a za turke... sulejman velicanstveni svaku vecer dodje u svaki hrvatski dom... eto vidis - hocete hrvatsku televiziju, a opet bi gledali turke
-
razonoda
#142 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Male su sanse. Nasi 'politicari' neznaju da se ponasaju, cak neznaju da prate i protokaol ( ako im iiko zna i napisati isti) i najvaznije , navikli otimati od drugih , pa da nekog pozovu i na cevape bi bio glavni diplomatski skandal .Hafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
Mozda mogu reci da od svih, Fahro mi izgleda nekako najblize da bi rado castio nekoga.
- Alfons Kauders
#143 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
steta, a taman se naucili na prstace...Hafis wrote:Teško u Neum. Raja su se dole pravo nabrijalaSaksonsko wrote:Moze Tajip se naruciti kad hoces. Hoces u Mostar ili Sarajevo, moze i brod u Neum ako hoces?Hafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
- pici
#144 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Vučić: Fijat i sir putuju u Rusiju

putin:ma daćešH i maljine besplatno
piĆkousti:mmmmmmmm

putin:ma daćešH i maljine besplatno
piĆkousti:mmmmmmmm
- Alfons Kauders
#145 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
rado bi i ja castio nekoga da sam tudjim parama i s tudjim ledjima napravio pola milijarde...razonoda wrote:Male su sanse. Nasi 'politicari' neznaju da se ponasaju, cak neznaju da prate i protokaol ( ako im iiko zna i napisati isti) i najvaznije , navikli otimati od drugih , pa da nekog pozovu i na cevape bi bio glavni diplomatski skandal .Hafis wrote:Ima li kakve šanse da u nas netko dođe osim Josipovića ?
Mozda mogu reci da od svih, Fahro mi izgleda nekako najblize da bi rado castio nekoga.
castio bi sve redom...
- pici
#146 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
samo titlovi na RTL-u su pervezni...ovo jeAlfons Kauders wrote:Hafis wrote:Nije ni onaj kakoseonozovedameubiješ Turčin... meni se čini nije bio...pa ima barem dva mjeseca?Alfons Kauders wrote:
dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaru
auuu crna crna - i dobra![]()
a za turke... sulejman velicanstveni svaku vecer dodje u svaki hrvatski dom... eto vidis - hocete hrvatsku televiziju, a opet bi gledali turke

-
zavrzlama
#147 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
krivo..Hafis wrote:Ispravite me ako griješim, ali imam osjećaj da vam je većini ipak malo vokri.
I u nas ovdje se digne medijska hampa kada dođe Anđelina u Sarajevo na burek, lijepo te strah otvoriti frižider da je ne nađeš tu, a ne netko drugi, daleko važniji.
Uglavnom, ništa nije na odmet. Ne kaže džaba ona stara grenlandska:
Zauhar je i kad ti muha uleti u guzicu, a ne još da ti nečiji predsjednik države dođe u posjet.
-
Hafis
#148 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Samo, sreća njihova pa još nisu zastranili u tolikoj mjeri kao neki, pa da prave kulturne centre po imenima turskih sultana.Alfons Kauders wrote:Hafis wrote:Nije ni onaj kakoseonozovedameubiješ Turčin... meni se čini nije bio...pa ima barem dva mjeseca?Alfons Kauders wrote:
dodje i milanovic, samo morate opet zapaliti par zgrada u mostaru
auuu crna crna - i dobra![]()
-
glockov kolac
#149 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Džaba, prije će Amerikanci i EU i ovakvoj Srbiji povlađivati, uglavnom preko naših leđe, nego nešto konkretno uraditi da otklone prijetnju koju Srbija predstavlja, i za BiH i ostatak Europe, pogotovo Balkan.
Ipak, moguće je da će Dodo prvi omlećiti motku, čisto da se pokaže ko je gazda u regionu. Al' opet, nisam siguran... S slinama od Bošnjačih političara koji ni ovakav zicer ne znaju iskoristiti, bojim se da se ništa neće desiti.
Ipak, moguće je da će Dodo prvi omlećiti motku, čisto da se pokaže ko je gazda u regionu. Al' opet, nisam siguran... S slinama od Bošnjačih političara koji ni ovakav zicer ne znaju iskoristiti, bojim se da se ništa neće desiti.
-
Martinez_
#150 Re: PUTIN STIGAO U SRBIJU - šta to znači za region?
Alfons Kauders wrote:broj pripadnika NOVJ po godini pristupanja i republici
--------------------------------- Late 1941 Late 1942 Sept. 1943 Late 1943 Late 1944
Bosnia and Herzegovina 20,000 60,000 89,000 108,000 100,000
Croatia ---------------------7,000 48,000 78,000 122,000 150,000
Kosovo ---------------------5,000 6,000 6,000 7,000 20,000
Macedonia -----------------1,000 2,000 10,000 7,000 66,000
Montenegro---------------- 22,000 6,000 10,000 24,000 30,000
Serbia (proper)--------- 23,000 8,000 13,000 22,000 204,000
Slovenia[51][52][53]--- 2,000 4000 6000 34,000 38,000
Vojvodina 1,000-------- 1,000 3,000 5,000 40,000
Total --------------------------81,000 135,000 215,000 329,000 648,000
Sovjeti jesu oslobodili Beograd, samo sto Srbi ne zele da kazu od koga, a odgovor je od njemackih saveznika koji su uzivali podrsku stanovnistva.
U prvih par godina rata jebena Crna Gora i Hercegovina su imale vise ljudi u partizanima.
Sta su danas slavili pojma nemam
Čudo jedno kako se sad ponosiš Srbima iz BiH i njihovom neverovatnom doprinosu i učešću u partizanskom pokretu. Na svim ostalim temama su verovatno genocidaši.