naravno da ne traze drzavu . oni traze da se pripoje hrvtskoj . to su trazili i radili na tome u zadnjih 100 godina pa sto ne bi i danas . treci entitet ili bilo sta je samo suplja prica da se pokaze da bih nefukcinalna i nemoguca drzava . takodje zele sto bolju poziciju jer se potajno nadaju da se rs odcjepiti i pripojiti srbiji pa ne zele da ih raspad doceka bez aduta . hrvati i srebe jedino interesuje prikljucenje maticama . to ih zanimalo i 92 i danas . samo su okolnosti drukcije pa se prica prica za malu djecu .travnik wrote:Hrvati ne traže državu u BiH. Dijelom opravdano nezadovoljstvo ne znači državu. Da je pameti, uz ne tako velike promjene, se može relaksirati situacija u FBiH, bez novih država, entiteta, granica i sl.
Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
-
Nomo
#126 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
- atmel
#127 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Po tom pravilu Kupres ne bi pripadao novom entitetu.shadowblade wrote:Znaju se ratne linije, nema problema. Ako može istočno i bošnjačko sarajevo po čemu ne može istočni i zapadni Mostar? U čemu je problem sa Jajcem? Ko ga je oslobodio 95te?Itakoto wrote:De nam nacrtaj koju kartu da vidimo u kojem entitetu bi bio Mostar, Stolac, Travnik, Gornji/Donji Vakuf, Jajce... jebi ga buraz, slazem se da su Hrvati neravnopravni ali u nista vecem ili manjem obimu od Bosnjaka.
- spreca
#128 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Svi oni koji ocekuju da ce im Mile ronhil naparaviti drzavu nek si shupak dobro nama zu vazelinom 
-
energy star
#129 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Bošnjaci Mostara recimo, ne žele čuti o zajedničkoj općini sa Hrvatima,a kamoli zajedničkom entitetu!!Itakoto wrote:De nam nacrtaj koju kartu da vidimo u kojem entitetu bi bio Mostar, Stolac, Travnik, Gornji/Donji Vakuf, Jajce... jebi ga buraz, slazem se da su Hrvati neravnopravni ali u nista vecem ili manjem obimu od Bosnjaka.
- travnik
#130 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
A evo bez trećeg entiteta smo ekstremno funkcionalni i normalni?Nomo wrote:naravno da ne traze drzavu . oni traze da se pripoje hrvtskoj . to su trazili i radili na tome u zadnjih 100 godina pa sto ne bi i danas . treci entitet ili bilo sta je samo suplja prica da se pokaze da bih nefukcinalna i nemoguca drzava . takodje zele sto bolju poziciju jer se potajno nadaju da se rs odcjepiti i pripojiti srbiji pa ne zele da ih raspad doceka bez aduta . hrvati i srebe jedino interesuje prikljucenje maticama . to ih zanimalo i 92 i danas . samo su okolnosti drukcije pa se prica prica za malu djecu .travnik wrote:Hrvati ne traže državu u BiH. Dijelom opravdano nezadovoljstvo ne znači državu. Da je pameti, uz ne tako velike promjene, se može relaksirati situacija u FBiH, bez novih država, entiteta, granica i sl.
Ja sam H i nalazim se u srcu matične države. Druge nemam. Jedan dio H doista sanja o nekoj drugoj državi, ali isto tako jedan dio B ih itekako dobro potiče na to.
Kao što rekoh, uz male promjene, FBiH može postati i funkcionalna i normalna. Ne može se očekivati da X preglasava Y i provodi svoju politiku, a da Y nastavi sa vlažnim snovima o nekoj zajedničkoj ideji. Korekcije su potrebne i kod jednih i kod drugih. Bez toga, nastavljamo isto.
-
Nomo
#131 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
1 a sa trecim bi postali raj na zemlji cak bi se svicarci preseli u grude i promijenili naciju . njemci bi trazili azil u duvnu a svedjani bi cistili klozete u medjugorju .travnik wrote:Nomo wrote:naravno da ne traze drzavu . oni traze da se pripoje hrvtskoj . to su trazili i radili na tome u zadnjih 100 godina pa sto ne bi i danas . treci entitet ili bilo sta je samo suplja prica da se pokaze da bih nefukcinalna i nemoguca drzava . takodje zele sto bolju poziciju jer se potajno nadaju da se rs odcjepiti i pripojiti srbiji pa ne zele da ih raspad doceka bez aduta . hrvati i srebe jedino interesuje prikljucenje maticama . to ih zanimalo i 92 i danas . samo su okolnosti drukcije pa se prica prica za malu djecu .travnik wrote:Hrvati ne traže državu u BiH. Dijelom opravdano nezadovoljstvo ne znači državu. Da je pameti, uz ne tako velike promjene, se može relaksirati situacija u FBiH, bez novih država, entiteta, granica i sl.Ja sam H i nalazim se u srcu matične države. Druge nemam.A evo bez trećeg entiteta smo ekstremno funkcionalni i normalni?Kao što rekoh, uz male promjene, FBiH može postati i funkcionalna i normalna. Ne može se očekivati da X preglasava Y i provodi svoju politiku, a da Y nastavi sa vlažnim snovima o nekoj zajedničkoj ideji. Korekcije su potrebne i kod jednih i kod drugih. Bez toga, nastavljamo isto.Jedan dio H doista sanja o nekoj drugoj državi, ali isto tako jedan dio B ih itekako dobro potiče na to.
2 jes vala bas tako . jedan dio B je napravio dzamije i stare mostove u hercegovini tako da su samo poticale zelju nekih H da se sruse . zaklanjali su naime sunce , pa nije moglo grozdje da raste . A H bez vina i bez loze dobije strasnu zelju poticaj za rusenje paljenje i konclogore .
-
energy star
#132 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Ma bola vamo u Hercegovini ne znaju ljudi šta će biti sa BiH a ti pričaš o 'funkcionalnoj i normalnoj Federaciji'.travnik wrote:
Kao što rekoh, uz male promjene, FBiH može postati i funkcionalna i normalna.
- Objektivitet
#133 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
GLAS ZA MARTINA RAGUŽA JE GLAS ZA TREĆI ENTITET
Martin Raguž je hrvatski nacionalista koji se zalaže za treći entitet i dugi niz godina je kao visoki funkcioner HDZ-a i HDZ 1990 radio na razaranju BIH.
Između ostalog, Raguž je:
1. Dao podršku osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću.
2. Bio zvaničnik zločinačke paradržave Herceg-Bosne.
3. Učestvovao u zločinima počinjenim protiv nehrvatskog stanovništva u Stocu 1993.
4. Učestvovao u obaranju aprilskog paketa ustavnih promjena 2006.
5. Učestvovao u blokiranju uspostave Doma naroda FBiH 2011. zajedno sa Draganom Čovićem.
Martin Raguž i Dragan Čović su isti. Stoga, glas za Raguža je isto kao i glas za Dragana Čovića.
Martin Raguž je hrvatski nacionalista koji se zalaže za treći entitet i dugi niz godina je kao visoki funkcioner HDZ-a i HDZ 1990 radio na razaranju BIH.
Između ostalog, Raguž je:
1. Dao podršku osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću.
2. Bio zvaničnik zločinačke paradržave Herceg-Bosne.
3. Učestvovao u zločinima počinjenim protiv nehrvatskog stanovništva u Stocu 1993.
4. Učestvovao u obaranju aprilskog paketa ustavnih promjena 2006.
5. Učestvovao u blokiranju uspostave Doma naroda FBiH 2011. zajedno sa Draganom Čovićem.
Martin Raguž i Dragan Čović su isti. Stoga, glas za Raguža je isto kao i glas za Dragana Čovića.
-
Nomo
#134 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
neka otvore vecernjak . ili neki srpski portal . tamo pise sve sto treba da znaju ercegovci .energy star wrote:Ma bola vamo u Hercegovini ne znaju ljudi šta će biti sa BiH a ti pričaš o 'funkcionalnoj i normalnoj Federaciji'.travnik wrote:
Kao što rekoh, uz male promjene, FBiH može postati i funkcionalna i normalna.
- travnik
#135 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Nomo
Kao prvo, kao i svi ostrašćeni nacionalisti, trebaš jedan apaurin bubnuti i smiriti se, a potom čitati (ako znaš) što piše, a ne što ti očekuješ da piše. Meni ne trebaš spominjati treći entitet, jer sam ja protiv istog. Dakle, koncentracija.
Kao drugo, ostatak dvoje diskusije je odron.
Kao prvo, kao i svi ostrašćeni nacionalisti, trebaš jedan apaurin bubnuti i smiriti se, a potom čitati (ako znaš) što piše, a ne što ti očekuješ da piše. Meni ne trebaš spominjati treći entitet, jer sam ja protiv istog. Dakle, koncentracija.
Kao drugo, ostatak dvoje diskusije je odron.
- It_is_a_Leclerc
#136 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Ne postoji pitanje Hrvata u BiH. To je jedna podvala Jugoslovena Dragana koja zapravo en postoji. Ne radi se, naime, tu ni o kakvom hrvatskom pitanju već o pitanju HDZ-a, odnosno, kako osigurati da HDZ zauvijek bude dio vlasti.
- duh_sa_sjekirom
#137 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Koji ljudi?energy star wrote: Ma bola vamo u Hercegovini ne znaju ljudi šta će biti sa BiH a ti pričaš o 'funkcionalnoj i normalnoj Federaciji'.
-
energy star
#138 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Za kakav si ti konkretno teritorijalni ustroj BiH?travnik wrote:. Meni ne trebaš spominjati treći entitet, jer sam ja protiv istog.
definiraj precizno
- travnik
#139 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Postoji pitanje, samo se jeftinim podvalama želi svesti na pitanje jedne stranke jer je onda to lakše napasti, omalovažiti, ignorirati i sl. Kao što postoji još niz drugih pitanja. Naravno, ovo je opet sporedno u odnosu na krucijalno za život (ekonomija), ali ipak je važno i usporava rješavanje krucijalnih stvari.It_is_a_Leclerc wrote:Ne postoji pitanje Hrvata u BiH. To je jedna podvala Jugoslovena Dragana koja zapravo en postoji. Ne radi se, naime, tu ni o kakvom hrvatskom pitanju već o pitanju HDZ-a, odnosno, kako osigurati da HDZ zauvijek bude dio vlasti.
- duh_sa_sjekirom
#140 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Naravno da postoji, jednako kao i bošnjačko, ni manje ni više.travnik wrote:
Postoji pitanje, samo se jeftinim podvalama želi svesti na pitanje jedne stranke jer je onda to lakše napasti, omalovažiti, ignorirati i sl. Kao što postoji još niz drugih pitanja. Naravno, ovo je opet sporedno u odnosu na krucijalno za život (ekonomija), ali ipak je važno i usporava rješavanje krucijalnih stvari.
- madner
#141 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Mozemo se sloziti da dio populacije misli da postoji pitanje, dok se vecina ne slaze sa tim stavom. 
- travnik
#142 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Meni prihvatljivo:energy star wrote:Za kakav si ti konkretno teritorijalni ustroj BiH?travnik wrote:. Meni ne trebaš spominjati treći entitet, jer sam ja protiv istog.
definiraj precizno
1. Preustroj: BiH bez entiteta sa pet regija/kantona/županija (SA, BL, MO, TU i ZE). Ovo je, još uvijek, nemoguća misija.
2. Bez preustroja: Ostanak istog, uz određene izmjene kako bi se spriječilo iživljavanje pod plaštom demokracije brojnih naroda nad malobrojnijim pa na primjer da Dodik ima pet od pet ministara Bošnjaka, Goražde koje ima jedan poluprazan ulaz/haustor Hrvata daje jednak broj delegata u DN kao i PK koji ima 40.000 H, mogućnost izbora člana PBiH iz reda H, a da niti jedan jedini H ne glasa za to (uključujući i njega samog) i sl.
- travnik
#143 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Naravno. Posebno u RS-u. Međutim, malo tko se buni u SA što 5 od 5 B ministara u Vladi RS-a dolaze iz stranaka koje negiraju genocid. Zašto je tako? Kao prvo, digli ruke od RS-a (što su H davno uradili). Kao drugo, žele copy-paste u FBiH, pa ne mogu kritikovati isto.duh_sa_sjekirom wrote:Naravno da postoji, jednako kao i bošnjačko, ni manje ni više.travnik wrote:
Postoji pitanje, samo se jeftinim podvalama želi svesti na pitanje jedne stranke jer je onda to lakše napasti, omalovažiti, ignorirati i sl. Kao što postoji još niz drugih pitanja. Naravno, ovo je opet sporedno u odnosu na krucijalno za život (ekonomija), ali ipak je važno i usporava rješavanje krucijalnih stvari.
- duh_sa_sjekirom
#144 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Po istom principu postoji i srpsko pitanje.travnik wrote:Naravno. Posebno u RS-u. Međutim, malo tko se buni u SA što 5 od 5 B ministara u Vladi RS-a dolaze iz stranaka koje negiraju genocid. Zašto je tako? Kao prvo, digli ruke od RS-a (što su H davno uradili). Kao drugo, žele copy-paste u FBiH, pa ne mogu kritikovati isto.duh_sa_sjekirom wrote:Naravno da postoji, jednako kao i bošnjačko, ni manje ni više.travnik wrote:
Dakle, to je pitanje cijele BiH i svih njenih naroda i građana, a ne samo Hrvata.
- vaučer
#145 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
E hvala ti Dodo.
Hoće'l bit i komad Posavine ili ćeš samo tuđim udom mlatiti proverbijalne gloginje?
Hoće'l bit i komad Posavine ili ćeš samo tuđim udom mlatiti proverbijalne gloginje?
-
zavrzlama
#146 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
dodik nije ni srbima stvorio drzavu,a vec ugovara i hrvatima
....nego ako zeli da pomogne hrvate da dobiju svoju drzavu u BIH,neka ne ceka na bosnjake ,nek im da Posavinu kao gest dobre volje i istinskog zalaganja za hrvate 
-
upitnik049
#147 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
zavrzlama wrote:dodik nije ni srbima stvorio drzavu,a vec ugovara i hrvatima....nego ako zeli da pomogne hrvate da dobiju svoju drzavu u BIH,neka ne ceka na bosnjake ,nek im da Posavinu kao gest dobre volje i istinskog zalaganja za hrvate
-
Nomo
#148 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
sve je to bosanska zemlja .mozda da da zemun ili suboticu . ja ne bi imao nista protiv .zavrzlama wrote:dodik nije ni srbima stvorio drzavu,a vec ugovara i hrvatima....nego ako zeli da pomogne hrvate da dobiju svoju drzavu u BIH,neka ne ceka na bosnjake ,
kao gest dobre volje i istinskog zalaganja za hrvatenek im da Posavinu
-
Hafis
#149 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
Ni blizu. Orginal verzija ide: pomozi ti meni, pomoću i ja tebi.
Doobro nam došao i opismenio se u zdravlju
Ima ih još, nisi jedini
Doobro nam došao i opismenio se u zdravlju
Ima ih još, nisi jedini
- no_mani=no_fjučr
#150 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH
1,08 kvota da dok ga naucis, izgubis ga!Hafis wrote:Ni blizu. Orginal verzija ide: pomozi ti meni, pomoću i ja tebi.
Doobro nam došao i opismenio se u zdravlju![]()
Ima ih još, nisi jedini