Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#126 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Bivše Petrol lokacije su neuporedivo atraktivnije od malog Imzita. To dvoje ne može u istu rečenicu.

http://www.gazprom-petrol.ba/aplikacije ... ih-stanica
Jedna mozda 400-500 metara prije bivseg OMV-a, danasnjeg Gasproma u Brijescu, druga dva tri kilomentra u pravcu vogoscanske petlje, de ba druze :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#127 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Bivše Petrol lokacije su neuporedivo atraktivnije od malog Imzita. To dvoje ne može u istu rečenicu.

http://www.gazprom-petrol.ba/aplikacije ... ih-stanica
Jedna mozda 400-500 metara prije bivseg OMV-a, danasnjeg Gasproma u Brijescu, druga dva tri kilomentra u pravcu vogoscanske petlje, de ba druze :roll:
Pa saberi koliko i gdje Imzit ima pumpi u BiH a koliko Gazprom i gdje. :roll: Ako se ne varam Gazprom u Sarajevu ima 5-6 pumpi.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/07/2015 12:54, edited 1 time in total.
karanana

#128 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by karanana »

pa pobili su ljudi mozda ko u srebrenici. sto i njih ne bojkotovati?
Drvosjeca iz Dejcica

#129 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

karanana wrote:pa pobili su ljudi mozda ko u srebrenici. sto i njih ne bojkotovati?
Zato jer trenutno ne rade protiv BiH, čak šta više lobiraju za neke stvari, konkretno rezolucija o Srebrenici u EU Parlamentu. Eto zašto moj Karanana. Ja sam mislio da to tebi ne treba pisati ali čovjek se često zajebe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#130 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa saberi koliko i gdje Imzit ima pumpi u BiH a koliko Gazprom i gdje. :roll: Ako se ne varam gazprom u Saraejvu ima 5-6 pumpi.
Necu. Jer nismo o tome pricali.

Ja kazem ako propadne benzinska, ostadose nasi ljudi bez posla.

Gasporm ce preseliti poslovanje tamo dje ima trzisnu mogucnost. Nece ih ni zasvrbiti. A nama je svako radno mjesto vazno.

Pritom ti navodim primjer benzinske koja je na ulazu u Sarajevo, kuda dnevno prodje hiljade vozila i koje su propale, a da ih niko nije preuzeo.
Ramzess Veliki

#131 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by Ramzess Veliki »

Ja i bez ovoga ne sipam na Gazpromu niti koristim usluge Sberbank.
Drvosjeca iz Dejcica

#132 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

_BataZiv_0809 wrote:
Pa saberi koliko i gdje Imzit ima pumpi u BiH a koliko Gazprom i gdje. :roll: Ako se ne varam gazprom u Saraejvu ima 5-6 pumpi.

Gasporm ce preseliti poslovanje tamo dje ima trzisnu mogucnost. Nece ih ni zasvrbiti. A nama je svako radno mjesto vazno.

Pritom ti navodim primjer benzinske koja je na ulazu u Sarajevo, kuda dnevno prodje hiljade vozila i koje su propale, a da ih niko nije preuzeo.
Pa ne valja ti primjer, to je primjer jedne pumpe a kontra argument je preuzimanje Petrola od strane Gazproma. Evo još jedan argument u koris moje teze, preuzimanje EP pumpi od strane INA-e. Kada uporediš pumpe EP-a prije 10 godina koje su bile ruglo sada su vrlo, vrlo pristojne i uređene, kadar podmlađen. :thumbup: Dakle dva primjera imaš uspješnog preuzimanja velikih pumpi a te male će uvijek slabije raditi i poslovati pa tako teže pronalaziti kupca.
karanana

#133 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by karanana »

ni ja ih ne koristim ni ovako ni onako. presto sam sipat i sa omv-a zadnjih nekoliko mjeseci prije prodaje jer sam pretpotavljo da posto izlaze iz trzista da ce fusheriti. i nisam se vratio.
StupskaBitanga

#134 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by StupskaBitanga »

Vala koliko je ljudima bitan svaki pfening govori da je Hifa kad god šrođem manje posjećena od recimo Gazproma kod Wise
karanana

#135 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by karanana »

ima razlog sto je EP srozavan i sto su mu pumpe bile krsh. tako se ovdje kod nas rade privatizacije.
mislis da EP kao EP nije mogao srediti svoje pumpe pa makar i uz pomoc kredita?
drndalo

#136 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by drndalo »

_BataZiv_0809 wrote:

Pa ne valja ti primjer, to je primjer jedne pumpe a kontra argument je preuzimanje Petrola od strane Gazproma. Evo još jedan argument u koris moje teze, preuzimanje EP pumpi od strane INA-e. Kada uporediš pumpe EP-a prije 10 godina koje su bile ruglo sada su vrlo, vrlo pristojne i uređene, kadar podmlađen. :thumbup: Dakle dva primjera imaš uspješnog preuzimanja velikih pumpi a te male će uvijek slabije raditi i poslovati pa tako teže pronalaziti kupca.
Hm, prde slon u staklarskoj radnji... Sa koliko GODINA zakasnjenja u odnosu na ugovor o preuzimanju ???

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ima tema o toplovodu Zenica-Kakanj-Sarajevo... http://forum.klix.ba/toplovod-te-kakanj ... #p11138914
neki ljudi razmišljaju svojom glavom ali očito da nekima pored očiju treba k'o maksumu pokazati šta i kako. :oops: Gasni lobi je u BiH izuzetno jak i to je drugi par cipela, zato i nemamo toplovod kojim bi barem širi region Sarajeva, Kaknja i Zenice mogle komotno odjebati ruski gas u prvoj fazi. Kasnije se da prošiti ta mreža prema Tuzli i ostalim mjestima u BiH.
Zasto bi se sirilo na TZ ? Tuzla vec ima toplovod iz svoje TE za centralno gradsko grijanje... I to napravljeno u ona stara mrska vremena, kada smo svi bili majorizirani und ugrozeni...
StupskaBitanga

#137 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:ima razlog sto je EP srozavan i sto su mu pumpe bile krsh. tako se ovdje kod nas rade privatizacije.
mislis da EP kao EP nije mogao srediti svoje pumpe pa makar i uz pomoc kredita?
Naravno sve kod nas ima političku pozadinu a onaj ko je ubro kajmak je umro ali kad bolje skontaš umro je i tadašnji federalni premijer tako da su obojica mrtvi i ode dole 2m pod zemlju
Drvosjeca iz Dejcica

#138 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

drndalo wrote: Zasto bi se sirilo na TZ ? Tuzla vec ima toplovod iz svoje TE za centralno gradsko grijanje... I to napravljeno u ona stara mrska vremena, kada smo svi bili majorizirani und ugrozeni...
Uvezati ta dva sistema i napraviti toplovodni prsten, malte ne cijela F.BiH da se grije putem tih izvora. Imamo mi dosta potencijala ali gasni lobi je prejak za takav projekat ali kada bi ovo zaživjelo onda ne bi bili ovisni o ruskom gasu kao sada.
StupskaBitanga

#139 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by StupskaBitanga »

drndalo wrote: Zasto bi se sirilo na TZ ? Tuzla vec ima toplovod iz svoje TE za centralno gradsko grijanje... I to napravljeno u ona stara mrska vremena, kada smo svi bili majorizirani und ugrozeni...
Uvezati ta dva sitema i napraviti toplovodni prsten, malte ne cijela F.BiH da se grije putem tih izvora. Imamo mi dosta potencijala ali gasni lobi je prejak za takav projekat ali kada bi ovo zaživjelo onda ne bi bili ovisni o ruskom gasu kao sada.
jel ti zaista misliš da mi imamo kapaciteta za to?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#140 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by _BataZiv_0809 »

Primjer koji oprovrgava tvoju teoriju. U principu ti bojkotuj i nek bojkotuje ko hoce, ali nemoj drugima koji kontaju da je to kotraproduktivno, prodavati to kao muda pod bubrege i pitanje patriotske duznosti.

Ja licno sipam na petrolu jer sa BIHAMKOM imam popust i plin im je konstantne kvalitete. I na EP. I to je to.
Drvosjeca iz Dejcica

#141 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

StupskaBitanga wrote:
Uvezati ta dva sitema i napraviti toplovodni prsten, malte ne cijela F.BiH da se grije putem tih izvora. Imamo mi dosta potencijala ali gasni lobi je prejak za takav projekat ali kada bi ovo zaživjelo onda ne bi bili ovisni o ruskom gasu kao sada.
jel ti zaista misliš da mi imamo kapaciteta za to?
Da, apsolutno. To je projekat star, mislim na ovaj Zenica-Kakanj-Sarajevo, preko 40 godina. Drugo pitanje je lobiranja i političke volje ali svako onaj ko voli ovu državu nema razloga da bude protiv jednog takvog projekta, osim ako nije na platnom spisku Gazproma i gasnog lobija.

P.S zar ti misliš da strateški interes nije raditi na tome da postignemo energetsku redudanciju, tj. da imamo više izvora od kojih dobivamo gas i da imamo alternativu ruskom gasu? Samo lud čovjek može biti protiv toga, to je suština svega.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/07/2015 13:22, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#142 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

_BataZiv_0809 wrote:
Primjer koji oprovrgava tvoju teoriju. U principu ti bojkotuj i nek bojkotuje ko hoce, ali nemoj drugima koji kontaju da je to kotraproduktivno, prodavati to kao muda pod bubrege i pitanje patriotske duznosti.

Ja licno sipam na petrolu jer sa BIHAMKOM imam popust i plin im je konstantne kvalitete. I na EP. I to je to.
Ne, jer su ti ulazni parameti loši. Mali lanac pumpi, lošije lokacije, manji prihodi...itd. Dva primjera ranijih preuzimanja pumpi govore u moju korist.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/07/2015 13:24, edited 1 time in total.
drndalo

#143 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by drndalo »

osim ako nije na platnom spisku Gazproma i gasnog lobija.
Sam si odgovorio... NASI politicari se vec barem 30 godina ponasaju bas kao da su (sto vjerovatno i jesu) na platnoj listi sviju koji hoce da nas (sviju zajedno) prce za nase pare... I dobro im ide... Malo nas je, al' smo govna... I svasta pustamo...

Zadnji koji su s ovih prostora imali iole muda, su iz SKJ generacije, rahmetli Dzemal Bijedic i Branko Mikulic... Nakon toga... :run:
Drvosjeca iz Dejcica

#144 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

drndalo wrote:Sam si odgovorio... NASI politicari se vec barem 30 godina ponasaju bas kao da su (sto vjerovatno i jesu) na platnoj listi sviju koji hoce da nas (sviju zajedno) prce za nase pare... I dobro im ide... Malo nas je, al' smo govna... I svasta pustamo...

Zadnji koji su s ovih prostora imali iole muda, su iz SKJ generacije, rahmetli Dzemal Bijedic i Branko Mikulic... Nakon toga... :run:
Slažem se oko ovoga. I ovaj projekat je ideja te i tih generacija ali to ne znači da trebamo bez imalo dostojanstva danas hoditi zemljom. Iz tog razloga i zastupam ovu tezu bojkota dok god Rusija vodi ovakvu politiku. Protiv građana Rusije apsolutno nemam ništa protiv niti mislim da su išta lošiji od drugih.

Evo sjajne vijesti: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/evrop ... /150709062
Evropski parlament usvojio Rezoluciju o Srebrenici: Negiranje genocida je neprihvatljivo
Hvala Hrvatska, hvala Evropo...barem za sada.
kolegione

#146 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by kolegione »

kamen spoticanja wrote:
karanana wrote:ekonomija je danas globalna, nemoguce je uraditi komplet bojkot nekoga i necega. evo sto margita upita, hocemo li i plin bojkotovat?
a sta ce znaciti bojkot gazprom pumpi ili sberbanke cak i da uspije? za ruse apsolutno nista jer smo im beznacajni a za nas ce znaciti mnogo jer ce dosta ljudi uposlenih kod ova dva poslodavca ostati bez posla.
agresor bila srbija...genocid napravila srbija...a mi se zamaramo pitanjem hocemo li koristiti ruski plin :-)
srbijanska ekonomija nije globalna...nego je bananasta...kao i drzava srbija...njima je svaka marka dragocjena,a ja kazem da im oduzmemo svaku marku koju mozemo...dakle bojkot srbijanskih proizvoda...hebo gazprom...njih ne mozemo ni pocesati
To je ta prica!
@mba

#147 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by @mba »

PRVO PREDJITE NA BOJKOT SRBIJE I NJIHOVOG SMECA PA ONDA PREDJITE NA RUSIJU, ali ne mogu bosnjaci bez pinka, bez zvezdi granda, bez turbo folka nazalost!

ja licno PASHALUK bojkotujem goooooooodinama i nastavicu dok sam ziv bojkotovati iA, do bosnjaka je ne do srba!
Drvosjeca iz Dejcica

#148 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

@mba wrote:PRVO PREDJITE NA BOJKOT SRBIJE I NJIHOVOG SMECA PA ONDA PREDJITE NA RUSIJU, ali ne mogu bosnjaci bez pinka, bez zvezdi granda, bez turbo folka nazalost!

ja licno PASHALUK bojkotujem goooooooodinama i nastavicu dok sam ziv bojkotovati iA, do bosnjaka je ne do srba!
Jbg, to se podrazumjeva. :roll:
ElRe

#149 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by ElRe »

Bošnjaci, ne kupujte proizvode firme „Aleksandrija“ Zvornik

http://sandzakpress.net/bosnjaci-ne-kup ... ja-zvornik

Ja bih dodao i sve proizvode iz RS-a.
drndalo

#150 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije

Post by drndalo »

Jah...
Post Reply