npr cijena je 7500 eura
koliko to na kraju izađe love
Koliko je registracija na ovo kilovata?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
htcxone wrote:e sad jos nesto![]()
npr cijena je 7500 eura
da da.... pa hajd nije puno i ovaj me dizelas izadje 600 stoja hamanPirija wrote:htcxone wrote:e sad jos nesto![]()
npr cijena je 7500 eura
koja kubikaza ? ako je 3.2 bice ti registracija oko milje...
ma haveru nema sanse da te primjetimo poslije onog R8 sa Akrapovic auspuhomhtcxone wrote:da da.... pa hajd nije puno i ovaj me dizelas izadje 600 stoja hamanPirija wrote:htcxone wrote:e sad jos nesto![]()
npr cijena je 7500 eura
koja kubikaza ? ako je 3.2 bice ti registracija oko milje...ako ga uvezem znat cete da je dosao kad vas u tri ujutro probudi zvuk zvijeri
![]()
htcxone wrote:vidio i cuo.. bolest.![]()
a ranije sam viđao neko je vozao dodge viper![]()
![]()
Sa Punto farovimahtcxone wrote:vidio i cuo.. bolest.![]()
a ranije sam viđao neko je vozao dodge viper![]()
![]()
emko1234 wrote:ovaj ce uzet poršea koliko ću i ja uzeti audija rs6.
Joj ložioničke teme. Pa jebem mu majku, ako već gledaš nešto što je čista egzotika, o tome se ne traži savjet na forumu.
Drugo, boxter je uvijek bio najmanji i najjeftiniji porše, ovakvu temu trebaš otvoriti na nekom stranom porše forumu koji ti može dati konkretne informacije.
Treće, kakav veliki servis za porše star 12-13 godina i da košta 1500km kod nas? Gume od 1000 maraka, pra kralju kad kupuješ auto za ćejf pare su nebitne. Asa nije imala porše kad, se taj boxter pravio. A takvih boxtera na servisu kod nas su vidjeli slovom i brojem možda 5 komada. Dakle ni izbliza ni ti ni ja ne možemo znati koliko će servis koštat.
Dalje, prosječna nova guma od 18 inča, ljetna košta više od ove cijene koju si naveo.
Ja te fino pitah par strana prije koliko para imas? Očigledno ne dovoljno dok kalkulišeš na forumu. I za kraj, boxtera polovnog su uglavnom uzimali ljudi koji su htjeli ekskluzivu za malo para. Tako su ga i tretirali uglavnom. Očuvan i dobar primjerak sumnjam da se može naći ispod 15k eura. A ko daje 15K eura za auto staro 12-13 godina, sigurno se ne raspituje na forumu koliko za isto košta servis.
I ako te već zanima potrošnja 3.2 modela, pogledaj koliko je trošio golf IV i V R32, imali su isti motor. Pored njih ga je jos imao prvi cayenne, touareg, audi a3, a4, a6, a8 i tt, phaeton, boxter i možda sam nekog izostavio. Taj motor u gradu ne može ispod 12-14 litara normalne vožnje i naših konfiguracija ceste
Usput najružniji porše ikad

Pirija wrote:emko1234 wrote:ovaj ce uzet poršea koliko ću i ja uzeti audija rs6.
Joj ložioničke teme. Pa jebem mu majku, ako već gledaš nešto što je čista egzotika, o tome se ne traži savjet na forumu.
Drugo, boxter je uvijek bio najmanji i najjeftiniji porše, ovakvu temu trebaš otvoriti na nekom stranom porše forumu koji ti može dati konkretne informacije.
Treće, kakav veliki servis za porše star 12-13 godina i da košta 1500km kod nas? Gume od 1000 maraka, pra kralju kad kupuješ auto za ćejf pare su nebitne. Asa nije imala porše kad, se taj boxter pravio. A takvih boxtera na servisu kod nas su vidjeli slovom i brojem možda 5 komada. Dakle ni izbliza ni ti ni ja ne možemo znati koliko će servis koštat.
Dalje, prosječna nova guma od 18 inča, ljetna košta više od ove cijene koju si naveo.
Ja te fino pitah par strana prije koliko para imas? Očigledno ne dovoljno dok kalkulišeš na forumu. I za kraj, boxtera polovnog su uglavnom uzimali ljudi koji su htjeli ekskluzivu za malo para. Tako su ga i tretirali uglavnom. Očuvan i dobar primjerak sumnjam da se može naći ispod 15k eura. A ko daje 15K eura za auto staro 12-13 godina, sigurno se ne raspituje na forumu koliko za isto košta servis.
I ako te već zanima potrošnja 3.2 modela, pogledaj koliko je trošio golf IV i V R32, imali su isti motor. Pored njih ga je jos imao prvi cayenne, touareg, audi a3, a4, a6, a8 i tt, phaeton, boxter i možda sam nekog izostavio. Taj motor u gradu ne može ispod 12-14 litara normalne vožnje i naših konfiguracija ceste
Usput najružniji porše ikad

Pirija wrote:dzaba kopas neces ti nikad skontat...

pirija sine, kad sam napisao isti nisam mislio po konfiguraciji nego po snazi. Valjda od toga zavisi potrosnja ili mislis da raspored cilindara pravi neku razliku. Sta mislis jer ima razlike u potrosnji izmedju w12 i v12?Pirija wrote:porsche se zove boXster jer je boxer motor u roadsteru a njemci vole slozenice...
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-six_engine
vs
http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine
drugi put proguglaj prije nego izvalis glupost
emko1234 wrote:pirija sine, kad sam napisao isti nisam mislio po konfiguraciji nego po snazi. Valjda od toga zavisi potrosnja ili mislis da raspored cilindara pravi neku razliku. Sta mislis jer ima razlike u potrosnji izmedju w12 i v12?Pirija wrote:porsche se zove boXster jer je boxer motor u roadsteru a njemci vole slozenice...
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-six_engine
vs
http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine
drugi put proguglaj prije nego izvalis glupost
Tako da 3.2 s 250ks u audiju a3 sigurno uprediv sa 3.2 boxerom iz boxtera sto se potrosnje tice.
i ovaj drugi link sugerise da ti mislis da je vr6 isto sto i v6. Nije sine, nije. VR6 i V6 su dva razlicita tipa motora.
Frajer vidio auta u gradu, vratio se kući i otvorio temu na forumu. Vidiš da odgovara samo na postove koji mu pašu.mayab wrote:Samo da jos jednom napisem:
ako hoces da se vozis u malom roadsteru, dvosjedu, laganom, okretnom, zadnji pogon itd. opet ponavljam, probaj Mazdu MX-5!
Taj BMW i Porsche su , mislim, malo preveliki zalogaj, u svakom pogledu
s tim sto ces izmedju ta dva trenutka da prozivih jebeno dobrih momenata, i izmedju ta dva trenutka ces da ustvari zivis zivot, a ne samo prezivljavas ga vagajuci sta je isplatnije i finansijski pametnije za uraditi..citro wrote:Ta su dva auta kao jahte, obradujes im se dva puta u zivotu.
Prvi put kada ih kupis, drugi put kada ih prodas.
Sve izmedju je diskutabilno.