Porsche Boxster ili BMW Z4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
htcxone

#126 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

e sad jos nesto :D
npr cijena je 7500 eura
koliko to na kraju izađe love

Koliko je registracija na ovo kilovata?
SSemir

#127 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by SSemir »

:D :P
Pirija

#128 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

htcxone wrote:e sad jos nesto :D
npr cijena je 7500 eura

koja kubikaza ? ako je 3.2 bice ti registracija oko milje...
htcxone

#129 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

jojjjjjjjj zvuka na kraju :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
htcxone

#130 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

Pirija wrote:
npr cijena je 7500 eura

da da.... pa hajd nije puno i ovaj me dizelas izadje 600 stoja haman :D ako ga uvezem znat cete da je dosao kad vas u tri ujutro probudi zvuk zvijeri :evil: :evil:
Pirija

#131 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

htcxone wrote:
Pirija wrote:
npr cijena je 7500 eura

da da.... pa hajd nije puno i ovaj me dizelas izadje 600 stoja haman :D ako ga uvezem znat cete da je dosao kad vas u tri ujutro probudi zvuk zvijeri :evil: :evil:
ma haveru nema sanse da te primjetimo poslije onog R8 sa Akrapovic auspuhom :D
htcxone

#132 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

vidio i cuo.. bolest. :D
a ranije sam viđao neko je vozao dodge viper :shock: :shock: :shock:
Pirija

#133 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

htcxone wrote:vidio i cuo.. bolest. :D

men's'cini da ga struja vozi od kad je slupao E36 M3
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#134 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by mali_milojica »

htcxone wrote:vidio i cuo.. bolest. :D
Sa Punto farovima :D
Ne mogu shvatiti da ovoliko godina,taj auto nije niko napravio kako treba.
htcxone

#135 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

primjetio sam to ... i ja sam se cudio :shock:
Pirija

#136 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

V10 sa 8 hiljada kubika
koga boli Q za farove...
emko1234

#137 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

ovaj ce uzet poršea koliko ću i ja uzeti audija rs6.
Joj ložioničke teme. Pa jebem mu majku, ako već gledaš nešto što je čista egzotika, o tome se ne traži savjet na forumu.
Drugo, boxter je uvijek bio najmanji i najjeftiniji porše, ovakvu temu trebaš otvoriti na nekom stranom porše forumu koji ti može dati konkretne informacije.
Treće, kakav veliki servis za porše star 12-13 godina i da košta 1500km kod nas? Gume od 1000 maraka, pra kralju kad kupuješ auto za ćejf pare su nebitne. Asa nije imala porše kad, se taj boxter pravio. A takvih boxtera na servisu kod nas su vidjeli slovom i brojem možda 5 komada. Dakle ni izbliza ni ti ni ja ne možemo znati koliko će servis koštat.
Dalje, prosječna nova guma od 18 inča, ljetna košta više od ove cijene koju si naveo.
Ja te fino pitah par strana prije koliko para imas? Očigledno ne dovoljno dok kalkulišeš na forumu. I za kraj, boxtera polovnog su uglavnom uzimali ljudi koji su htjeli ekskluzivu za malo para. Tako su ga i tretirali uglavnom. Očuvan i dobar primjerak sumnjam da se može naći ispod 15k eura. A ko daje 15K eura za auto staro 12-13 godina, sigurno se ne raspituje na forumu koliko za isto košta servis.
I ako te već zanima potrošnja 3.2 modela, pogledaj koliko je trošio golf IV i V R32, imali su isti motor. Pored njih ga je jos imao prvi cayenne, touareg, audi a3, a4, a6, a8 i tt, phaeton, boxter i možda sam nekog izostavio. Taj motor u gradu ne može ispod 12-14 litara normalne vožnje i naših konfiguracija ceste
Usput najružniji porše ikad
Last edited by emko1234 on 25/09/2014 16:26, edited 2 times in total.
Pirija

#138 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

emko1234 wrote:ovaj ce uzet poršea koliko ću i ja uzeti audija rs6.
Joj ložioničke teme. Pa jebem mu majku, ako već gledaš nešto što je čista egzotika, o tome se ne traži savjet na forumu.
Drugo, boxter je uvijek bio najmanji i najjeftiniji porše, ovakvu temu trebaš otvoriti na nekom stranom porše forumu koji ti može dati konkretne informacije.
Treće, kakav veliki servis za porše star 12-13 godina i da košta 1500km kod nas? Gume od 1000 maraka, pra kralju kad kupuješ auto za ćejf pare su nebitne. Asa nije imala porše kad, se taj boxter pravio. A takvih boxtera na servisu kod nas su vidjeli slovom i brojem možda 5 komada. Dakle ni izbliza ni ti ni ja ne možemo znati koliko će servis koštat.
Dalje, prosječna nova guma od 18 inča, ljetna košta više od ove cijene koju si naveo.
Ja te fino pitah par strana prije koliko para imas? Očigledno ne dovoljno dok kalkulišeš na forumu. I za kraj, boxtera polovnog su uglavnom uzimali ljudi koji su htjeli ekskluzivu za malo para. Tako su ga i tretirali uglavnom. Očuvan i dobar primjerak sumnjam da se može naći ispod 15k eura. A ko daje 15K eura za auto staro 12-13 godina, sigurno se ne raspituje na forumu koliko za isto košta servis.
I ako te već zanima potrošnja 3.2 modela, pogledaj koliko je trošio golf IV i V R32, imali su isti motor. Pored njih ga je jos imao prvi cayenne, touareg, audi a3, a4, a6, a8 i tt, phaeton, boxter i možda sam nekog izostavio. Taj motor u gradu ne može ispod 12-14 litara normalne vožnje i naših konfiguracija ceste
Image
corsa

#139 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by corsa »

Sto bi rekao Toni Soprano: "Porsche in panties!" :D
Pirija

#140 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

porsche se zove boXster jer je boxer motor u roadsteru a njemci vole slozenice...

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-six_engine

vs

http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine

drugi put proguglaj prije nego izvalis glupost
emko1234

#141 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

Pirija wrote:
emko1234 wrote:ovaj ce uzet poršea koliko ću i ja uzeti audija rs6.
Image
Image
Pirija

#142 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

dzaba kopas neces ti nikad skontat...
emko1234

#143 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

Pirija wrote:dzaba kopas neces ti nikad skontat...
Image

Bitno je da si ti skontao :lol: :lol: :lol:
madner

#144 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by madner »

I ja bih da izrazim skepsu za poduhvat, te se nadam da neces morati zapaliti auto da dobijes bar dio para nazad ako se odlucis. :D
emko1234

#145 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

Pirija wrote:porsche se zove boXster jer je boxer motor u roadsteru a njemci vole slozenice...

vs

pirija sine, kad sam napisao isti nisam mislio po konfiguraciji nego po snazi. Valjda od toga zavisi potrosnja ili mislis da raspored cilindara pravi neku razliku. Sta mislis jer ima razlike u potrosnji izmedju w12 i v12?
Tako da 3.2 s 250ks u audiju a3 sigurno uprediv sa 3.2 boxerom iz boxtera sto se potrosnje tice.

i ovaj drugi link sugerise da ti mislis da je vr6 isto sto i v6. Nije sine, nije. VR6 i V6 su dva razlicita tipa motora.
Pirija

#146 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

emko1234 wrote:
Pirija wrote:porsche se zove boXster jer je boxer motor u roadsteru a njemci vole slozenice...

vs

pirija sine, kad sam napisao isti nisam mislio po konfiguraciji nego po snazi. Valjda od toga zavisi potrosnja ili mislis da raspored cilindara pravi neku razliku. Sta mislis jer ima razlike u potrosnji izmedju w12 i v12?
Tako da 3.2 s 250ks u audiju a3 sigurno uprediv sa 3.2 boxerom iz boxtera sto se potrosnje tice.

i ovaj drugi link sugerise da ti mislis da je vr6 isto sto i v6. Nije sine, nije. VR6 i V6 su dva razlicita tipa motora.

ti se dosta isprovaljiv'o za danas, idi domori malo...
mayab

#147 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by mayab »

Samo da jos jednom napisem:
ako hoces da se vozis u malom roadsteru, dvosjedu, laganom, okretnom, zadnji pogon itd. opet ponavljam, probaj Mazdu MX-5!
Taj BMW i Porsche su , mislim, malo preveliki zalogaj, u svakom pogledu :thumbup:
citro

#148 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

Ta su dva auta kao jahte, obradujes im se dva puta u zivotu.
Prvi put kada ih kupis, drugi put kada ih prodas.
Sve izmedju je diskutabilno.
emko1234

#149 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

mayab wrote:Samo da jos jednom napisem:
ako hoces da se vozis u malom roadsteru, dvosjedu, laganom, okretnom, zadnji pogon itd. opet ponavljam, probaj Mazdu MX-5!
Taj BMW i Porsche su , mislim, malo preveliki zalogaj, u svakom pogledu :thumbup:
Frajer vidio auta u gradu, vratio se kući i otvorio temu na forumu. Vidiš da odgovara samo na postove koji mu pašu.
SSemir

#150 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by SSemir »

citro wrote:Ta su dva auta kao jahte, obradujes im se dva puta u zivotu.
Prvi put kada ih kupis, drugi put kada ih prodas.
Sve izmedju je diskutabilno.
s tim sto ces izmedju ta dva trenutka da prozivih jebeno dobrih momenata, i izmedju ta dva trenutka ces da ustvari zivis zivot, a ne samo prezivljavas ga vagajuci sta je isplatnije i finansijski pametnije za uraditi..
jebes zivot ako ces ga provest zanemarujucu dusevno zadovoljstvo

i popustite ba, jedna od rijetkih tema koja se odrzava sa dobrim i zanimljivim postovima.
Post Reply