Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Romanista 101%

#126 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Romanista 101% »

Fudbal nije individualni sport da ovisimo o samo jednom igracu. Taj termin nam je donio "moderni fudbal" kao i masu ostalih glupih stvari. Cuj jedan igrac odlucuje sudbinu jedne reprezentacije? Nidje veze. A Safet da je imao i jednu ozbiljnu sansu nakon SP da preuzme neki drugi klub nebi on sad bio trener BiH sigurno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
luckylaka

#127 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

svi u napad wrote:Mislim da mozemo dobiti Vels i igrati nerjeseno sa belgijom. Rezultati i gra nase repke ovisi ce sta bude Spaha odlucio jer je sad sve u njegovim rukama. Napisao sam na temi o Amidzi nesto u vezi ove moje teorije pa sad prenosim to isto ovdje. Jos prije WM u Brazilu pisao sam da ce Amidza ostati selektor i poslije WM. Covjek je hladno izracunao da ce mu biti veca plata, da cemo ici na EM sigurno zbog nove sheme tj. pravila i da ce onda dobiti neki bolji klub da trenira. To je bila njegova logika i razmisljanje i mora se priznati da tu ima fine logike (malo radis a puno dobijas - omiljena balkanska logika). Savez mu je objektivno trebao dati otkaz nakon WM jer smo obzirom na kvalitet i grupu morali proci (nikad vise necemo takvo nesto imati) uz naravno sve pocasti zbog odlaska tj. ucesca na WM. Sta je sad najinteresantnije? On je sad shvatio da je Spaha njegov jedini spasilac. Vjerovali ili ne ali to je ziva istina. Mi bismo u normalnim okolnostima i sa osrednjim selektorom pregazili Vels ko plitak potok ali sad je sve pod upitnikom. Amidza se presao u racunici i zakacio se sa mocnim Spahom. Sad potpuno ovisi od bivseg kapitena. Pitanje je sta ce Spaha sad da uradi i sta mu je Amidza obecao. Spaha je lukav i sigurno mu je postavio neke uslove. Pored sastavljanja ekipe ima jos sigurno i dio tala da uruci kapitenu. Stari tj. glavni igraci ne vole Amidzu i jedino ih Spaha moze nagovoriti da zaigraju od srca i sa zalaganjem. Mozda ce Spaha zbog tala pustiti Tina da igra mada ja vise vjerujem da ce insistirati na ekipi bez favorita (Vrska i dvoimenog bratica) jer su nam bez njih vece sanse za uspjeh. Amidza je sada u vrlo teskoj situaciji i mora Spahi jesti iz ruke kako bi prezivio. Ovim povratkom Spaha je podigao sam sebi spomenik za svog zivota i ne bi me cudilo da za par godina lijepi bude nas novi selektor. E sad moramo i mi navijaci priznati da smo i mi u ovoj varijanti zavaljeni tj. donji. Ako kapiten ne smeka vise Amidzu i zeli ga otjerati te mu uz osvetu dovesti nekog svog novog selektora (cijenjeni forumas Limeni je lijepo napisao nesto o tim teorijama zavjere) onda smo svi dobrano popusili (naravno zasluge za ovu pusionu pripadaju osionom Amidzi). Nek nam je bog na pomoci i po danu i po noci. Zalosno je da sada svi ovisimo od odluke bivseg kapitena. Naprijed BiH.
Post realno,,nidze veze,, :-) Spaha,Spaha,Spaha...
svi u napad

#128 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Posto post nema nidje veze podsjetio bih te Lycki da pogledas malo nase tekme protiv Egipta i Nigerije gdje Spaha lagano i bezobrazno dodaje lopte protivnicima. Spaha napravi poneki kiks ali ako pogledas isjecke sa tekme protiv Nigerije koji se nalaza na temi o Amidzi vidjeces 5-6 katastrofalnih gresaka bivseg kapitena. Spaha nije govorio vise od mjesec dana sa Amidzom i njihovi odnosi nisu bas najbolji te tekma protiv Velsa mu je mozda lijepa sansa da zabije noz u ledja Amidzi i da isti dobije nogu poslije te tekme. Ne bih volio da dodje do toga jer mi je repka i njeni rezultati iznad ove dvojice levata no kod tvrdoglavih balkanaca nikad ne znas sta mogu iz inata i osvete uciniti. Jos ako Dzekson stane na njegovu stranu kao sto su to uradili za Ibrin odlazak u Brazil bice to pusiona vecih razmjera. Tad ces i ti sve po spisku i jednom i drugom. Ne zelim da se ovo desi ali sam pokusao analizirati sta se moze dogoditi na slijedecoj tekmi. Odnosi u repki nisu najbolji to i ti znas a vjeruj da je Amidza morao nesto obecati i dati kapitenu kako bi ga isti ostavio tj. pomogao mu da ostane u fotelji. Ziv bio.
Mali_Vuk

#129 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mali_Vuk »

svi u napad wrote:Posto post nema nidje veze podsjetio bih te Lycki da pogledas malo nase tekme protiv Egipta i Nigerije gdje Spaha lagano i bezobrazno dodaje lopte protivnicima. Spaha napravi poneki kiks ali ako pogledas isjecke sa tekme protiv Nigerije koji se nalaza na temi o Amidzi vidjeces 5-6 katastrofalnih gresaka bivseg kapitena. Spaha nije govorio vise od mjesec dana sa Amidzom i njihovi odnosi nisu bas najbolji te tekma protiv Velsa mu je mozda lijepa sansa da zabije noz u ledja Amidzi i da isti dobije nogu poslije te tekme. Ne bih volio da dodje do toga jer mi je repka i njeni rezultati iznad ove dvojice levata no kod tvrdoglavih balkanaca nikad ne znas sta mogu iz inata i osvete uciniti. Jos ako Dzekson stane na njegovu stranu kao sto su to uradili za Ibrin odlazak u Brazil bice to pusiona vecih razmjera. Tad ces i ti sve po spisku i jednom i drugom. Ne zelim da se ovo desi ali sam pokusao analizirati sta se moze dogoditi na slijedecoj tekmi. Odnosi u repki nisu najbolji to i ti znas a vjeruj da je Amidza morao nesto obecati i dati kapitenu kako bi ga isti ostavio tj. pomogao mu da ostane u fotelji. Ziv bio.
To se neće desiti jer se Pape ovim gestom (pozivom za Spahića) posuo pepelom i javno priznao da mu je Spahić potreban i koristan u timu. To je i za Spahićevu sujetu sasvim dovoljno. Izašao je već iz ove priče kao moralni pobjednik. Mislim da ni on više nema potrebu da ide u kontru Papetu. Gotova je to stvar. Spahić će sigurno ove utakmice odraditi maksimalno korektno.
Frankyee

#130 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Frankyee »

sta kazu forumasi o tome kakva ekipa izlazi protiv Velsa ?

Veliki problemi naravno zbog povrede Salihovica i Kolasinca, iako mozda nas strateg bi drzao njih na klupi....

Vjerovatno strucnjak drzi Lulica samog na lijevoj strani, ma vazno je da rintin tinko se igrat dite ajdukovo bolji je od Dzeke i Pjane zajedno .

Kako je Mujdza , da li je u formi ?

Svi znamo da ce Vels da nas nagazi preko krila ali nas strucnjak ce to saznati do kraja utakmice.
hillbill

#131 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hillbill »

Frankyee wrote:sta kazu forumasi o tome kakva ekipa izlazi protiv Velsa ?

Veliki problemi naravno zbog povrede Salihovica i Kolasinca, iako mozda nas strateg bi drzao njih na klupi....

Vjerovatno strucnjak drzi Lulica samog na lijevoj strani, ma vazno je da rintin tinko se igrat dite ajdukovo bolji je od Dzeke i Pjane zajedno .

Kako je Mujdza , da li je u formi ?

Svi znamo da ce Vels da nas nagazi preko krila ali nas strucnjak ce to saznati do kraja utakmice.
eeeeeeeeeeeeeeee ali sajo priprema nagaznu....... baz baka protiv velsa......sta ce nam bek....sta ce na krila....6 veznjaka pa da vidis iznenadenja.
Timotije

#132 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Timotije »

Nisam nesto upratio na portalima da je neka navala, ali ulaznice za Belgiju su vjerovatno pukle?
Zna li neko vise informacija, u Bosni sam u tom periodu, ali ne dam tapkarosima niti marku....
diason

#133 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by diason »

Fale već 3-4 igrača, a kako stvari stoje još bi se poneki mogao udariti malim prstom u ormar samo da ne dođe na okupljanje.
Smrdi na debakl, nadam se da griješim.
Optimistički pogled iz ovog svega je da se izrodi recimo utakmica sa Norveškom, kad su ljudi prestali vjerovati, a igrači se zainatili i pobijedili.Igrači imaju snage i pameti da to urade, samo da trenera što manje slušaju.Ako im kaže da idu više lijevo, nek idu desno i biće dobro.
amiliana

#134 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by amiliana »

Jel to nema Spahe
diason

#135 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by diason »

Sad je li povrijeđen ili "povrijeđen", al' dabogda da dođe.
http://scsport.ba/vijesti/spahic-povrij ... anje/80985
Logovan

#136 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

amiliana wrote:Jel to nema Spahe
Izgleda da nema ništa od njega.
Stargate Punk

#137 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Stargate Punk »

Kako sad stoje stvari sa povredama ovo bi nam mogao biti tim za Vels
Begović

Lulić
Šunjić
Bešić
Vršajević

Medunjanin
Pjanić
Sušić
Hajrović

Džeko
Ibišević
hopcup

#138 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hopcup »

pregaziće nas belgija ko plitak potok
Dick Wanker

#139 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Dick Wanker »

Pushimo obje, maks bod da izvucemo na guzove u Walesu... :run:
5 0 5

#140 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by 5 0 5 »

dobili izgubili, safet ostaje. onda je bolje da dobijemo.
Zmijuga loma

#141 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Zmijuga loma »

Mujdža - Vranješ - Šunjić - Lulić
-------- Bešić - Medunjanin
----Hajrović - Pjanić - Prcić
--------------- Džeko

Optimum s obzirom šta trenutno imamo na raspolaganju. :skoljka: Da bar Spahić hoće igrati.
palermo

#142 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by palermo »

Zmijuga loma wrote:Mujdža - Vranješ - Šunjić - Lulić
--------------- Džeko

Optimum s obzirom šta trenutno imamo na raspolaganju. :skoljka: Da bar Spahić hoće igrati.
Ja bih ipak prije stavio Višću umjesto Prcića......inače, slažem se, otprilike je to maksimum......

Ja sam inače u principu za opciju sa Vedom, ali bez Spahe bi to bilo mnogo rizično...
ljevoruki

#143 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by ljevoruki »

palermo wrote:
Ja bih ipak prije stavio Višću umjesto Prcića......inače, slažem se, otprilike je to maksimum......

Ja sam inače u principu za opciju sa Vedom, ali bez Spahe bi to bilo mnogo rizično...
Visca je jedno vrijeme u Istanbul BB igrao desnog beka, mozda bi on bio rjesenje na beku, ovaj put bi morao ici po lijevoj strani sto ne bio problem.
Ako bismo izasli sa ovim timom imali bismo sansi jer bi nam bokovi bili poduplani a sredina bi mogla drzati loptu.

Samo je pitanje motiva i koliko su igraci spremni da spasavaju selektora. Sumnjam ali vidjecemo.
:bih:
House

#144 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by House »

Vranješ i Šunjić :-) OMFG
jeza u ledja

#145 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

Zmijuga loma wrote:Mujdža - Vranješ - Šunjić - Lulić
--------------- Džeko

Da i ovdje ponovim. Mislim da je Besic dvije sezone u Fradiju proveo igrajuci stopera, eventualno desnog beka.
Just sayin. :-?
SkyLimit

#146 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Gledajući sastav Velsa dalo bi se zaključiti da su im slabosti:

- Nemaju golmana. Prvi golman reprezentacije Hennessey je rezervni golman ekipe Crystal Palace. Za čitavu prošlu sezonu je upisao 1 nastup u Premiershipu. Ove sezone još ni jedan.

- Nemaju napadača. Najbolji napadač na raspolaganju Church se do sada u ovoj sezoni nije naigrao ni u Charltonu, koji igra u Championshipu. Za reprezentaciju je postigao 2 gola u 27 nastupa. Sam Vokes, svakako najbolji velški napadač, teže je povrijeđen i nema ga u timu.

Što se jačih strana tiče, imaju u odbrani sve prekaljene igrače iz Premiershipa, mada ne iz onih najvećih klubova. Da nisu povrijeđeni Ramsey i Allan, imali bi i dobar vezni red. Bez njih već nije to to. E da, imaju i Balea.
Dead Man Walking

#147 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Dead Man Walking »

Dobri su vam ovi sastavi bez Avduke i Svensona. :)
luckylaka

#148 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:
palermo wrote:

Visca je jedno vrijeme u Istanbul BB igrao desnog beka, mozda bi on bio rjesenje na beku, ovaj put bi morao ici po lijevoj strani sto ne bio problem.
Ako bismo izasli sa ovim timom imali bismo sansi jer bi nam bokovi bili poduplani a sredina bi mogla drzati loptu.

Samo je pitanje motiva i koliko su igraci spremni da spasavaju selektora. Sumnjam ali vidjecemo.
:bih:
:thumbup: Jedni ce biti sigurno motivirani oni koji su zeljni dokazivanja,pitanje je koliko ce biti motivirani oni od kojih zavisi reprezentacija.kada se sjetim izjava pojedinih igraca prije utakmice sa Kiprom kao dacemo sve od sebe bar zbog onih poginuli rudara,ne znam dali ih je bilo sramota pogledati ikome u oci nakon utakmice.Ne obecavaj ono sto ne da ne znas ispuniti nego neces da ispunis.Al po onoj,,prvi macici se u vodu bacaju,,da vidimo sta ce ,,macici,, uraditi u drugoj.
samkoF

#149 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by samkoF »

Dead Man Walking wrote:Dobri su vam ovi sastavi bez Avduke i Svensona. :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: upravo tako nigdje ih nema na nasoj mapi al na safetovoj su neizbjezan duo.
Jack Be Nimble

#150 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Jack Be Nimble »

Jedina pozitiva protiv Velsa je povratak Marjana. Zadnji put ga cuo u Litvaniji :izet:
Locked