Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#126 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

sherbett wrote:
vidjela sam da su obilježeni. zašto, ako i dalje slobodno šeću..mislim, nije da su neka rijetka ugrožena vrsta pa ih zoolozi ili tko već prati u prirodnom staništu?
Zašto se pare da se daju za otvaranje azila, a grad je to dužan uraditi? kod nas se dižu halabuke za odlaganje smeća, kamoli za ovako nešto..ako zaista imate prblem..a nije baš da se lijepo vidi čopor pasa u centru grada.

izgleda da nisi upucena ...
u kratkim crtama, 2009. godine je donesen zakon (uz pomoc para engleskog dogtrusta i uticajem engleskog ambasadora) o zastiti zivotinja, koji bi se bukvalno mogao prevesti kao zabranjeno ubijanje pasa!!! ako bas neko uslika trenutak napada psa, pa ga jos uhvati i drzi negdje svezanog dok nazove policiju, veterinarski fakultet, stanicu, inspektora, pa na kraju kafileriju ... e taj pas mozda moze biti eutanaziran '. mozda. zakon je protumacen da se psi imaju drzati u azilu do kraja zivota. a broj onih na ulici ce se regulisati sterilizacijom (koja u praksi zanci sterilisanje vlasnickih pasa :roll: i ponesto lutalica koje djeca volonteri, naivni i blesavi, hvataju i dovode i odvode ... ne znajuci da pune dzepove lopovima iz dogtrusta, koji su spickali 5 miliona eura za par godina na svoje provode, kuce, vile, aute, ... i odradili fantastican posao: pobrinuli su se da se besmisleni zakon usvoji i tako stvorili uslove za nastavak svog egzistiranja na engleskoj donatorskoj sisi, sa ciljem da se priklembete na jadnu usahlu bosansku sisicu ...

a pascad se kote i napadaju ... :roll:
ugibaju gladni i bolesni, zgazeni, otrovani, upucani ...

a djeca imaju traume, hitna ima svaki dan ujedene pacijente, ljudi ne smiju do granapa, kontejneri za smece su ratna zona izmedju dva copora ...
jasko_ba

#127 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

:skoljka:
dezurni_ucenik

#128 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

lua wrote:Da smo civilizovani, k'o što nismo mogli smo problem kerova riješiti bez sačmarice i toljage i krvavih ruku.
Al' neka, obavljat će narod prljavi posao ušljivih govana u vlasti, koji zaboga samo znaju praviti hajp i ložiti narod da za njih radi njihov glupi posao.
Jeste, ima mnogo incidenata gdje psi napadaju, te pse treba roknuti (volim životinje, al' volim i ljude i smatram da sve što je opasnost za čovjeka treba biti odstranjeno iz njegove životne okoline).
ALI ne treba krenuti u Krstaški pohod i pobiti sve životinje koje cestom hodaju. U Muensteru u Njemačkoj divlji zečevi sasvim mirno žive na zelenim površinama, u Istanbulu mačaka na svakom koraku, pitome i slatke. Dobro, nismo mi ni Njemačka, ni Turska. Kod nas je sasvim normalno da se poziva na rokadu kerova, jer nismo normalni u glavu. Prosto nas dupe boli i za ljudima i to je istina i to svi znamo i bla.

Ne preostaje ništa drugo nego da dasa isuče dobru dasku i smrska glavu cuki, jer zaboga, ničiji problem ti psi nisu, ona gamad u foteljama češka muda i gleda i smije se bijedi i jadu i kako je lako napaliti raju da pravi anticivilizacijske poteze. Ma sve je bolje nego da pozoveš na odgovornost one koji su odgovorni. I da, ko god je na cestu izbacio svog psa, mačku, bilo šta, ja mu ebem onu odvratnu mater.

Juh juh,tipican tekst jedne aktivistikinje ,tekst pun totalno nebitne dramaturgije,izljeva laznih emocija,krstaski pohodi na pse :lol:

Niko ovdje ne trazi nikakve krstaske pohode.To radis ti i slicni tebi,kad se pogubite i ostanete bez ikakvih argumenata onda okrenete pricu kako ce svi "klati pse,smrskati im glave",kako smo mi svi divljaci.

Kao sto rekoh,jeftina zabava za zlatnu mladez koji su citav zivot jeli zlatnim kasikama.

Djevojcice,de smiri malo dozivljaj.Lupetas gluposti.
Alfons Kauders

#129 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:
sherbett wrote:
vidjela sam da su obilježeni. zašto, ako i dalje slobodno šeću..mislim, nije da su neka rijetka ugrožena vrsta pa ih zoolozi ili tko već prati u prirodnom staništu?
Zašto se pare da se daju za otvaranje azila, a grad je to dužan uraditi? kod nas se dižu halabuke za odlaganje smeća, kamoli za ovako nešto..ako zaista imate prblem..a nije baš da se lijepo vidi čopor pasa u centru grada.

u kratkim crtama, 2009. godine je donesen zakon (uz pomoc para engleskog dogtrusta i uticajem engleskog ambasadora) o zastiti zivotinja, koji bi se bukvalno mogao prevesti kao zabranjeno ubijanje pasa!!! ako bas neko uslika trenutak napada psa, pa ga jos uhvati i drzi negdje svezanog dok nazove policiju, veterinarski fakultet, stanicu, inspektora, pa na kraju kafileriju ... e taj pas mozda moze biti eutanaziran '. mozda. zakon je protumacen da se psi imaju drzati u azilu do kraja zivota. a broj onih na ulici ce se regulisati sterilizacijom (koja u praksi zanci sterilisanje vlasnickih pasa :roll: i ponesto lutalica koje djeca volonteri, naivni i blesavi, hvataju i dovode i odvode ... ne znajuci da pune dzepove lopovima iz dogtrusta, koji su spickali 5 miliona eura za par godina na svoje provode, kuce, vile, aute, ... i odradili fantastican posao: pobrinuli su se da se besmisleni zakon usvoji i tako stvorili uslove za nastavak svog egzistiranja na engleskoj donatorskoj sisi, sa ciljem da se priklembete na jadnu usahlu bosansku sisicu ...

a djeca imaju traume, hitna ima svaki dan ujedene pacijente, ljudi ne smiju do granapa, kontejneri za smece su ratna zona izmedju dva copora ...
:thumbup:

prosle godine skoro 1000 evidentiranih napada (dakle u hitnoj - niko ne zna koliko je bilo onih koji nisu prijavljeni ili onih u kojim nije bilo posljedica za hitnu)

koliko to kosta? 1000 intervencija? slobodni dani, lijecenje, nekad i ozbiljne posljedice, nekad policijski uvidjaj, a nekad zavrsi i na sudu...

i sve to pod krinkom toboze ljubavi prema zivotinjama? istim onim zivotinjama koje po ulicama hodaju gladne i bolesne, koje umiru u mukama, koje raja maltretira i ubija... garant im je super, mislim pravo humano zvuci...

ne - stvar je jako, jako jednostavna... radi se o ljubavi prema parama i budzetskim sisama... nijedan ljubitelj pasa ne bi svog ljubimca gledao kako se pati kao neke lutalice, da umire tuznu i bolnu smrt... ali eto po njima je humanije da ti psi crkavaju po ulicama, cak i ako usput zaraze ili ubiju nekog drugog psa

ne dragi moji, nema tu ni h od humanosti... to rade pare
lua

#130 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

dezurni_ucenik wrote:Juh juh,tipican tekst jedne aktivistikinje ,tekst pun totalno nebitne dramaturgije,izljeva laznih emocija,krstaski pohodi na pse :lol:

Niko ovdje ne trazi nikakve krstaske pohode.To radis ti i slicni tebi,kad se pogubite i ostanete bez ikakvih argumenata onda okrenete pricu kako ce svi "klati pse,smrskati im glave",kako smo mi svi divljaci.

Kao sto rekoh,jeftina zabava za zlatnu mladez koji su citav zivot jeli zlatnim kasikama.

Djevojcice,de smiri malo dozivljaj.Lupetas gluposti.
Image
Dino_noDi

#131 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Ljudi dragi ja volim zivotinje sve ali dosli do broja cuka gdje se mora odredjeni broj ubiti na human nacin da bi se moglo kastrirati i azil. Macaka nema vise po mojoj mahali. Znaci kerovi na vrhu piramide po ovim aktivistima. Svi patimo radi kerova i macke i ljudi i okolis. Kad smece pocnu razbacivati fuj
Alfons Kauders

#132 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Tako je. Banirajte sve ove koji su protiv ubijanja pasa, pa da možemo rahat i u miru civilizovano raspravljati i razmjenjivati mišljenje. :oops:
ne radi se o ubijanju pasa, niti o brutalnosti, niti o genocidu kako su to neki aktivisti trvdili lijepeci slike iz potocara - jer eto po nekim ljudima su zivoti podrinjaca vrijedni koliko i zivot sarajevskog psa lutalice

radi se o kontroli populacije... o necemu sto imamo na ostatku kontinenta i planete... radi se o nuznom zlu

prozivanje svakog ko je protiv postojecih zakonskih rjesenja ubicom i sadistom ne pomaze, kao ni prica o toljagama i brutalnosti... (ponovo pitam gdje su krivicne prijave za takvo ponasanje ako ga ima?)

jer ne kontam kako bi onda uopste trebali raspravljati o izmjeni bilo kojeg zakona? ako se po defaultu treba smatrati da su postojeca zakonska rijesenja sveto slovo i da ih se ne smije mijenjati? po kom osnovu?
L u c i f e r

#133 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:
sherbett wrote:

Upravo tako...
Luca36

#134 Re: Problem pasa lutalica

Post by Luca36 »

Ja sam za to da se otvori firma za izvoz pasa u Kinu. Pa tamo neka dogtrust lobira i štiti pse lutalice. Nas nije briga šta će oni tamo sa njima raditi.
Svakako ovi psi nisu ničiji tako da ih svako ima pravo uzeti sa ulice.
Rizvan

#135 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Luca36 wrote:Ja sam za to da se otvori firma za izvoz pasa u Kinu. Pa tamo neka dogtrust lobira i štiti pse lutalice. Nas nije briga šta će oni tamo sa njima raditi.
Dobra ideja.
NeenaSa

#136 Re: Problem pasa lutalica

Post by NeenaSa »

Nashe kabadahije.
Imati krvolocnog psa, svojevremeno je bio, prestizh.
Ukljucite i roditelje koji kupe na srceparajucim filmovima.
Eeeeeeee, kad se svi zasite, izbaci na ulicu.
I, ... imamo ovo sto imamo.
Drzavu zeyebi.
O problemima - o'kle pochet'.
uglavnomja

#137 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Rizvan wrote:
Luca36 wrote:Ja sam za to da se otvori firma za izvoz pasa u Kinu. Pa tamo neka dogtrust lobira i štiti pse lutalice. Nas nije briga šta će oni tamo sa njima raditi.
Dobra ideja.

Nece biti ...
Cak i ako zanemarimo tehnicke probleme hvatanja, hranjenja i drzanja do transporta ( ako uvoznik placa transport), ostaje par sitnica: ne jedu ni oni sve vrste pasa :-)

Drugo, vaznije, najvaznije: dogtrust je rekao da je 70% pasa neudomljivo, znaci ili su agresivni, ili stari ... I bolesni! Sve su to razne zarazne bolescine koje se sire sa pseta na pseto.
uglavnomja

#138 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

NeenaSa wrote:Nashe kabadahije.
Drzavu zeyebi.

To je cca 0,0001% pasa koji su na ulici.
Kucne maze ne mogu prezivjeti u coporu pasa koji NIKADA nisu imali vlasnika. Cistokrvni avlijaneri, poludivlji oportunisti koji se stoljecima hrane oko ljudi, ali ne prilaze ako nemaju odstupnicu.

Price o pudlicama i pekinezerima i ciuavama itd su :D mislim ono ... Price za nekoga ko nikad nije vidio sarajevski copor napustenih visenezeljenih ljubimaca :-)
NeenaSa

#139 Re: Problem pasa lutalica

Post by NeenaSa »

uglavnomja wrote:
Drzavu zeyebi.

Kucne maze ne mogu prezivjeti u coporu pasa koji NIKADA nisu imali vlasnika. Cistokrvni avlijaneri, poludivlji oportunisti koji se stoljecima hrane oko ljudi, ali ne prilaze ako nemaju odstupnicu.

Price o pudlicama i pekinezerima i ciuavama itd su :D mislim ono ... Price za nekoga ko nikad nije vidio sarajevski copor napustenih visenezeljenih ljubimaca :-)
Za :izet:
Koliko dugo postoji problem?
Krizhali se godinama. I imamo ovo sto imamo.
Nemo'sh' nochu sam proshetat', da ga :izet: besh. :fazlija: :mrgreen:
uglavnomja

#140 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

NeenaSa wrote:
uglavnomja wrote:
Drzavu zeyebi.

Za :izet:
Koliko dugo postoji problem? :D
Krizhali se godinama. I imamo ovo sto imamo.
Nemo'sh' nochu sam proshetat', da ga :izet: besh. :fazlija: :mrgreen:

Posto se javljas kao strucnjak valjda bi trebala znati kad je zakon usvojen i kad su poceli problemi.
Ili ako vez ne znas, pise na zadnjoj stranici.

Ali ti ocito ne citas, nego uleces zmireci sa naucenom oricom napusteni ljubimcici, maze, zli ljudi, razmazena djeca ...

Koliko treba godina i psecih generacija da se izgubi svaki trag druge rase osim izvorne, avlijanerske :D
Ili kako jedna naustena maltezerka okoti 6 komada veicine sarplaninca :izet:
Ili kako jedan pekinezercic dodje u poziciju da se oari sa zenkom oko koje se bori 10 muzjaka velicine teleta
Luca36

#141 Re: Problem pasa lutalica

Post by Luca36 »

uglavnomja wrote:
Rizvan wrote:
Dobra ideja.

Nece biti ...
Cak i ako zanemarimo tehnicke probleme hvatanja, hranjenja i drzanja do transporta ( ako uvoznik placa transport), ostaje par sitnica: ne jedu ni oni sve vrste pasa :-)

Drugo, vaznije, najvaznije: dogtrust je rekao da je 70% pasa neudomljivo, znaci ili su agresivni, ili stari ... I bolesni! Sve su to razne zarazne bolescine koje se sire sa pseta na pseto.

Ne mogu biti bolesniji od kineza. A evo čitam tanjir supe (pseće) košta $10 a kuhana pašćetina sa rižom (porcija) košta $25.
Last edited by Luca36 on 09/09/2014 18:50, edited 1 time in total.
NeenaSa

#142 Re: Problem pasa lutalica

Post by NeenaSa »

Za :izet: avaj :-) na osobnoj osnovi.
Hajmo sad ozbiljno.
Problem(i) postoji(e).
E sad; Gdje pocheti?
Pochelo se, al', ochigledno bez efekta.
I gdje je kraj lutalicama?
Zavatoni

#143 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zavatoni »

Jedno laičko pitanje jedne neupućene osobe...da imamo više desetina hiljada 'slobodnih' zmija na ulicama (da ne kažem zmija lutalica)...recimo težine prosječnog 'slobodnog' psa (lutalice)...i da imamo česte slučajeve napada na ljudsku vrstu...da li bi se zakon o zaštiti životinja odnosio i na njih...i da li bi se smjele 'eutanizirati'...da li bi postojao azil...da li bi postojao Snake Thrust?...
Hemera

#144 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Sineraj je radio svoj posao efikasno jer da nije i za niihovo vrijeme bi bilo ovoliko pasa lutaluca.
rekla-kazala

#145 Re: Problem pasa lutalica

Post by rekla-kazala »

Nema rješavanja dok nekog ne izgrizu do smrti.
Nažalost tako to ko nas ide.
Nešto se pričalo i za i protiv i sve se utišalo u posljednjih pola godine.
Nažalost za to vrijeme psi nisu mirovali nego su se prcali.
Ne čekaju na zakon ni ovakav ni onakav nego prave nove potomke.
Hemera

#146 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Pored ionako narusene higijene u gradovima,pogtovo sada u.mjestima koja su bila zahvacena poplavama,prijeti i zaraza od tona fekalija.
Dino_noDi

#147 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

i ja se ovog bojim a onda kad se desi grozno bit ce kasno :!:

Staviti vanredno stanje, rijesiti 75% lutalica kao ukrajina pred europsko i onda 25% rijesiti organizirano azil kastriranje 15 dana rok i to je to.

Imaju li problem ljudi u drugim gradovima?
kokuz_sa

#148 Re: Problem pasa lutalica

Post by kokuz_sa »

Image

gledaj ti njima slike samo..

ker onajo lud s jezikom vani..jadnik ni ne zna da ce mu ga odsjeci..

a kuja..
vidi joj pogleda..sva nekako namrstena..krivo njoj sto ce ga njemu odsjeci..vidi joj se u ocima

a sada su komentari malo mirniji nego kad su nadjeni oni psi u minskom polju koje su pobili lovci pa se ovi upalili u komentarima na klixu

Image

Image

sto je najgore od svega 90% ovih komentara tu koji su su od zenskih clanova ovih aktivista..

komentar po d oznakom PS je evo taman za ovu situaciju od sada kad je neko ugrizen..
znaci prihicki strahovi i manjak ljubavi krivi sto je zena sa grbavice u bolnici

ovo s psima se rijesiti mora..
trenutno je situacija samo da oko BIH podignu ogradi i proglase je azilom
Sanchez22

#149 Re: Problem pasa lutalica

Post by Sanchez22 »

Danas me jedan pas ujeo bez razloga,dok sam vozio bicikl,da me oborio samo Bog zna sta bi se desilo jer ih bilo jos :cry:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#150 Re: Problem pasa lutalica

Post by I am Happy »

Kao sto je neko nekad davno rekao "Nece nas jebat, vec ujedat" :D
Sanchez22 wrote:Danas me jedan pas ujeo bez razloga,dok sam vozio bicikl,da me oborio samo Bog zna sta bi se desilo jer ih bilo jos :cry:
Cuj bez razloga :D
Locked