Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post Reply
šatirana_ljubičica

#126 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by šatirana_ljubičica »

Fakat jest najobrazovaniji i nekako najpromućurniji.Fakat si u pravu sve što si rekao!
Na ovoj temi se definitivno vidi koliko ima pametne raje :thumbup: :bih:
m_l

#127 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by m_l »

Rizvan wrote:
klaki wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
probaj s ovim http://glasometar.ba/

Hmmm

Ne znam sta bi reko evo mi rezultata: http://i.imgur.com/Tpy2HJc.png

Ove kretenske stranke su sve pri dnu :lol:

Ali sve je ovo teorija na kraju krajeva
I kod mene isti redoslijed prvih osam stranki. :lol:
Kod mene:

1. DF
2.DNZ
3.BOSS

:mrgreen:
ultima_palabra

#128 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ultima_palabra »

Pokvaren do srži, narcis i manipulator... gori i od Bakira.
šatirana_ljubičica

#129 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Iskreno...ja sam se najviše nekako razoračala u Demokratsku frontu.
Željko je ljudina, ali nije dobar političar, nažalost :(
m_l

#130 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by m_l »

Uglavnom, imam opcije:
- ne glasati
-glasati za manje zlo

Buducnost - :?:
šatirana_ljubičica

#131 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Koga biste voljeli vidjeti kao kandidata(a da se nije kandidovao naravno, ne mora biti u politici, poželjno je da nije :lol: :lol: ), bilo koga možete navesti, za koga smatrate da je čovjek koji bi trebao da vodi državu?Ima li takav uopšte :-)
Mister Yes

#132 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Mister Yes »

m_l wrote: Kod mene:

1. DF
2.DNZ
3.BOSS

:mrgreen:
Kod mene:
1. NS
2. HDZ90

Baš kao što sam i mislio glasati (NS za kanton a ostalo HDZ90 jer NS nema šanse izvan kantona).

Znači fenomenalan program :thumbup:
Mister Yes

#133 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Mister Yes »

Kolegica koja je mislila glasati za SDA uradila je i dobila NS :D

Onda je tvrdila da se i ne može dobiti SDA. Onda sam ja uradio sa namjerom da dobijem SDA i naravno dobio sam SDA i to 88% :D

Znam ih u dušu.
sumirprimus

#134 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by sumirprimus »

nema.
šatirana_ljubičica

#135 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Mister Yes wrote:Kolegica koja je mislila glasati za SDA uradila je i dobila NS :D

Onda je tvrdila da se i ne može dobiti SDA. Onda sam ja uradio sa namjerom da dobijem SDA i naravno dobio sam SDA i to 88% :D

Znam ih u dušu.

O čemu pričaš?
VjecitiStudent

#136 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Mister Yes wrote:Kolegica koja je mislila glasati za SDA uradila je i dobila NS :D

Znam ih u dušu.
Ako na svakom pitanju ima i opcija "akobogda", lako je.
daddy-kool

#137 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by daddy-kool »

Ovi koji me nisu prepoznali mogu dopisati moj nick sa foruma i na taj način glasati, u CIK-u već imaju sve podatke.
balvangrad

#138 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by balvangrad »

U svakom slucaju treba izaci na izbore ,svi oni koji kazu da se nema za koga glasati i shodno tome ne izadju na izbore svojim postupkom ce pomoci onima koji i su do sada vladali ocuvaju svoje pozicije ... Ako smo simpatizeri neke strankje ,a nismo zadovoljni stanjem , mjenjajmo one koji su bilu sa onima koji nisu bili na pozicijama ,tako i one koji nisu neki simpatizeri ,neka glasaju za osobe koje nisu bili na pozicijama ...Vlast se ne boji promjena ako izadje 50%biraca ,u tih 50% je njihova vecina ,ako kojim slucajem izadje 60 ,70 ili dao big 80% to je znak da se narod digao da nesto promjeni... sto veca izlaznost to je veca sansa da ce se nesto promjeniti i veca je sansa da ce se politicari poceti bojati izbora ... KO KAZE DA SE NEMA ZA KOGA GLASATI I DA NECE IZACI NA IZBORE TAJ CE TIM POSTUPKOM POMOCI ONIMA KOJI BI DA ODRZE OVAKVO STANJE . VLAST MNOGE INSTRUISE DA KAZU DA NECE IZACI NA IZBORE DA BI SPRIJECILI MASOVNE IZLASKE ,VELIKO BROJ ONIH KOJI KAZU DA NECE IZACI CE IZACI I GLASATI ZA POSTOJECE STANJE JER JE NJIMA DOBRO !!!!!!!!!!!!
zippoo87

#139 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

balvangrad wrote:U svakom slucaju treba izaci na izbore ,svi oni koji kazu da se nema za koga glasati i shodno tome ne izadju na izbore svojim postupkom ce pomoci onima koji i su do sada vladali ocuvaju svoje pozicije ... Ako smo simpatizeri neke strankje ,a nismo zadovoljni stanjem , mjenjajmo one koji su bilu sa onima koji nisu bili na pozicijama ,tako i one koji nisu neki simpatizeri ,neka glasaju za osobe koje nisu bili na pozicijama ...Vlast se ne boji promjena ako izadje 50%biraca ,u tih 50% je njihova vecina ,ako kojim slucajem izadje 60 ,70 ili dao big 80% to je znak da se narod digao da nesto promjeni... sto veca izlaznost to je veca sansa da ce se nesto promjeniti i veca je sansa da ce se politicari poceti bojati izbora ... KO KAZE DA SE NEMA ZA KOGA GLASATI I DA NECE IZACI NA IZBORE TAJ CE TIM POSTUPKOM POMOCI ONIMA KOJI BI DA ODRZE OVAKVO STANJE . VLAST MNOGE INSTRUISE DA KAZU DA NECE IZACI NA IZBORE DA BI SPRIJECILI MASOVNE IZLASKE ,VELIKO BROJ ONIH KOJI KAZU DA NECE IZACI CE IZACI I GLASATI ZA POSTOJECE STANJE JER JE NJIMA DOBRO !!!!!!!!!!!!
:thumbup: :thumbup:
iako si se maksuz registrovao da ovo napises,sve receno stoji ;)
VjecitiStudent

#140 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Prije četiri godine glasaše mnogi za BOSS ili za Halilovićevu stranku, sve tako u želji za promjenom.
Pa onda jedni dobiše Radeljaša, a drugi Backovića.
Novak20

#141 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Novak20 »

Dok se mi pitamo da li izaći na izbore ili ne, već su započele mučke oko izbora.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedini ... /140911050
muha_sa

#142 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by muha_sa »

šatirana_ljubičica wrote:Nekad kad razmislim..ma ima..a onda drugi put kad razmislim..nema naravno.
Kakva su vaša razmišljanja?Hoćete li uopšte izaći na izbore?
Realno...nije neka garnitura izbornog tijela, ma nije nikad ni bila, pogotovo sad..kad su skoro sve nade potopljene a maske su poprilično spale ....

Šta mislite?Hoćemo li na zelenu granu i ako ćemo, s kim bi mogli?

Jesmo li ovo svjedoci one izreke: ''Kakav narod, takva i vlast''

Možemo li bolje?Znamo li šta bi bilo bolje?

Hvala na odgovorima.
nema :(

nikad ni jedne izbore propustio nisam i nikad od listica nevažeci napravio, al sad :-) ne vjerujem da cu izac.
modem33

#143 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by modem33 »

balvangrad wrote:U svakom slucaju treba izaci na izbore ,svi oni koji kazu da se nema za koga glasati i shodno tome ne izadju na izbore svojim postupkom ce pomoci onima koji i su do sada vladali ocuvaju svoje pozicije ... Ako smo simpatizeri neke strankje ,a nismo zadovoljni stanjem , mjenjajmo one koji su bilu sa onima koji nisu bili na pozicijama ,tako i one koji nisu neki simpatizeri ,neka glasaju za osobe koje nisu bili na pozicijama ...Vlast se ne boji promjena ako izadje 50%biraca ,u tih 50% je njihova vecina ,ako kojim slucajem izadje 60 ,70 ili dao big 80% to je znak da se narod digao da nesto promjeni... sto veca izlaznost to je veca sansa da ce se nesto promjeniti i veca je sansa da ce se politicari poceti bojati izbora ... KO KAZE DA SE NEMA ZA KOGA GLASATI I DA NECE IZACI NA IZBORE TAJ CE TIM POSTUPKOM POMOCI ONIMA KOJI BI DA ODRZE OVAKVO STANJE . VLAST MNOGE INSTRUISE DA KAZU DA NECE IZACI NA IZBORE DA BI SPRIJECILI MASOVNE IZLASKE ,VELIKO BROJ ONIH KOJI KAZU DA NECE IZACI CE IZACI I GLASATI ZA POSTOJECE STANJE JER JE NJIMA DOBRO !!!!!!!!!!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Al ovi sto pricaju "nemaju za koga glasati je laz i propaganda" ..... Evo ja sam na izborima ovim ima se za koga ... i da biras kandidate .... a ako nisu ti kandidati koje volite "onda osnujte politicku stranku i stavite se na listu" ... nego ljudima zao potrositi nesto para za osnivanje necega. 8-)

To kao u onom vicu: "Daj Boze da dobijem na lotu ...???? A Bog ce : uplati covjece , uplati !!!" 8-)
Last edited by modem33 on 11/09/2014 14:40, edited 1 time in total.
leo karan

#144 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by leo karan »

zippoo87 wrote:
:thumbup: :thumbup:
iako si se maksuz registrovao da ovo napises,sve receno stoji ;)
Naravno da stoji.

Pogotovo treba promovisati ovu cinjenicu koja je boldirana.

Nazalost, preko 1 500 000 ljudi jednostavno ne izadje na izbore. Kako ih motivisati? Praviti animirane filmove koji ce privuci paznju prosjecnog covjeka, a usto vrijeme pomoci mu da shvati, konacno da shvati zasto je vazno da se izlazi na izbore.

filmove na ovaj fazon:

http://youtu.be/W9H3gvnN468
lua

#145 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by lua »

zippoo87

#146 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

evo moji rezultati
http://pokit.org/get/?9728e429a0f0a970e ... b7860c.jpg
DF 97%
NS 88%
DNZ 84%
:D

pogledajte samo koliko su daleko programi SDA i SDPa...od programa recimo NSa i DFa
programi nebo i zemlja...evo jos jedan dokaz zasto trebaju promjene
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#147 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Zviz »

Evo i himne za izbore, da bude malo zabavnije..

:D

Slobodno odvrnite stereo uredjaj do daske, nece se niko buniti, garantujem

lua

#148 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by lua »

Kod mene 92% DNZ i DF, a najmanje se slažem sa SNSD-om, zamisli. :lol:
jasko_ba

#149 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by jasko_ba »

Ne izađeš na izbore, isti će vam ostati. Je li toliko teško shvatiti?
Izađi, makar glasao za penzionere. Izbora imaš. Kasnije onda nemojte pametovati i žaliti se
Hajvan

#150 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Hajvan »

Meni ispadoše DF sa 83% , NAŠA Stranka sa 82%, BOSS i DNZ sa 80% (otkud ovi tu- mora da imaju napredan program i ciljeve) a u dnu su HDZ, DNS, SNSD i SP RS…

Ja sam se već opredijelio za NAŠU STRANKU :)
Post Reply