York Light 100`s wrote:
Zašto? Zato što je bošnjački narod još ogorčen kako je se sve ovo završilo. Srbija nije osuđena za genocid, BiH nije dobila nikakvu novčanu naknadu čak ni izvinjenje, genocidna tvorevina još postoji, imamo srpske političare koji otvoreno govore kako je BiH osuđena na propast, koji veličaju genocidnu tvorevinu, ne priznaju genocid. Nacionalizam nije istrebljen iz korijena u medijima kao npr. u njemačkoj., svako ima pravo da izvrće historiju kako njemu paše itd.
To možda zvuči da nema veze sa ovom temom ali sve to doprinosi tome da se bošnjački narod ne može opustiti i zašto je prisutna ogorćenost i cinizam kada uhapse jednog muslimana.
Ja sam prvi za to da ne živim u prošlosti i spreman sam sa svima koji žive u ovoj zemlji u harmoniji da živim za jednu bolju budućnost ali se prvo zato mora riješiti prošlost. Ja ne kažem da nema za Sipu dosta posla vezanog za bošnjake ali prioritet na ovim prostora je sve vezano za 92-95 i tu se zna ko je #1 što se tiče krivičnih dijela a to nije bošnjački narod osim ako neko ne misli da smo svi krivi i da je svako kriv ko je uzeo pušku u ruke, bilo to napad ili odbrana. Zato ne treba nikoga čuditi odgovor na teme kao npr. Damask zašto se prvo nije riješio slučaj sa "četnicima" 92-95?
Iskreno da ti kažem takvi kao ti haznadar mi idete na K...
Ta bošnjačka "zrelost" (pretpostavljam da si bošnjak, čim si napisao "naša opštebošnjačka") ili drugim rječima pametovanje. Dok druga 2 naroda i ne čine ništa šta bi nas zbližilo mi smo prvi koji postavljamo ovakve teme, jedini smo kao dovoljno zreli da bi uočili grešku u načinu razmišljanja sopstvenog naroda i jedini smo spremni da kritikujemo prvo sebe. Sramota
Postujem tvoje misljenje iako ti idem na k,... pretpostavljam da imas vec pripremljenu psihoanalizu ili bolje receno kojem tipu pripadam. Da nije slucajno ono u stilu - brine ga sta ce drugi reci o nama, potrebu da dokazujemo da nismo teroristicka baza i uvlacenje svijetu u paksu, stid zbog islamsko porijekla i kompleksi zbog toga koje krijem, komunisticka nostalgija, pateticna multietnicnost i pokusaj zblizavanja, europeizacije kroz nepostovanje svoga, digla zaba nogu, veci katolik od pape, ateisticko kopile, zadojen antislamskom kampanjom, boli ga dzon za genocidom i diskriminacijom, ..... sto sam imao priliku vec cuti od svih kojima ova prica ide na k.....
Sve si ti fino srocio i skroz razumijem o cemu pises - ali sta ciniti?
Da ne hapsimo vehabije koje gomilaju oruzje, novac i rade za IDIS, kaidu i sl, da ne sprijecimo vrbovanje i slanje nasih mladica u rat na B.I.,.. i da policija ne napravi kiks kao u Bugojnu kada je onemogucila napad na Ajvatovicu,.. mislim sta - da im dadnemo politicki i zakonodavni imunitet? Postavljam isto pitanje vise puta na temi i niko, ama niko nece da odgovori sta da radimo.
Prije nego sto pocnes kao mnogi ostali kako cetnike treba hapsiti - podsjecam da cetnici ne djeluju u Sarajevu, Zenici,.. - vec u RS gdje nemamo nikakvu politicku moc da ista uradimo. I ovo hapsenje cetnika u Doboju je premija kako nam je dejtonski sistem postavljen i kolike imamo nadleznosti.
Bosnjaci mogu nesto uraditi samo na podruju gdje imaju moc - a to nije RS ni dio Federacije. Trebamo li stalno gledati na druge sta rade i kako je kod njih pa se ravnati mozda po njima? Da su vehabije prijetnja po Rs i tamosnje ekstremiste - nebih se ni javio nikada po tom pitanju.
Da ne duljimo - sta ciniti sa njima. Znamo svi kakvi su cetnici i sta su radili, znamo svi kakva je Rs i standardi tamo, znamo svi za svu nepravdu prema nama, znamo sve i to nam je svima bolna tacka. I sta onda - sta i kome sta dopustiti ovdje gdje jedino mozemo nesto uciniti?