McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Moderator: anex
- insomnia78
#126 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Sve, al' da neko sladoled iz McD navodi ko nesto dobro 
- dobojlija81
#127 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Banjalucani slave izgubljenih 40 radnih mjesta
to nidje na svijetu nema
to nidje na svijetu nema
-
probook
#128 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Popisam se ja na radno mjesto od 300-400 KM
- salik79
#129 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
animals wrote:Kako ste mastoviti i duhovitispreca wrote:ja u McD idem rijetko....i to samo kad mi se prikenja![]()
Normala je da u normalnim drzavama, oni kupuju meso i sve sto im treba od domaci proizvodjaca....
tako da svi profitiraju..sto vise strani firmi, vise radni mjesta..
samo se u BIH, prave pametni..ne treba dolje nista strano, ko u Sj. Koreji..
Koliko vidim, najpotrebnije nam je kvalitetno osnovno obrazovanje!
-
Mohamad Sissoko
#130 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ja jebenog radnog mjesta
Da je Mcdonalds domaci rekli bi "mamu im robovlasnicku, narod radi za crkavicu, sve to treba pozatvarat i pohapsit"... al posto je Amerika upitanju.. fuck yeah.... odose nam radna mjesta kme kme
Da je Mcdonalds domaci rekli bi "mamu im robovlasnicku, narod radi za crkavicu, sve to treba pozatvarat i pohapsit"... al posto je Amerika upitanju.. fuck yeah.... odose nam radna mjesta kme kme
- dobojlija81
-
mmemo
#132 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Radna mjesta u trgovini i u usluznom sektoru uopce nisu problem. McDonalds ce vrlo brzo biti zamijenjen nekim novim fast-food ascinicama i sl. koji ce uposliti potreban broj ljudi. Problem odlaska McDonaldsa iz BiH je signal drugim - potencijalnim investitorima da u BiH nije isplativo raditi.
-
Avetinho
#133 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
A ono po McDonaldsu rade sve doktori nauka za crkavicu. Ne sjecam se da je McDonalds policijskim metodama ikoga zaposljavao. Ne svidja ti se? Sto si dolazio. Eno otvoren konkurs na Prirodno-matematskom fakultetu za profesora.Mohamad Sissoko wrote:Ja jebenog radnog mjesta![]()
- ultima_palabra
#134 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Meni je dobar, pogotovo Mcflurry sa Twix ili Snickers okusom.insomnia78 wrote:Sve, al' da neko sladoled iz McD navodi ko nesto dobro
- JThomas
#135 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
onaj ko odlučuje o platama jeste domaći.
- Hajvan
#136 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
podanički mentos.
nek samo neko slican meni ne oducuje nista vezano za mene.
stranac moze, i strancu cu se u šupak zavuc samo da me zvezdana prašina njegova ovlaš dotakne.
nek samo neko slican meni ne oducuje nista vezano za mene.
stranac moze, i strancu cu se u šupak zavuc samo da me zvezdana prašina njegova ovlaš dotakne.
-
VCorp
#137 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
dobojlija81 wrote:Banjalucani slave izgubljenih 40 radnih mjesta
to nidje na svijetu nema
Druže u Americi u MekdonalCu radi samo onaj ko mora, inače to je slabo plaćen posao i kurac od istog.
-
The Realist
#138 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ili da ne prolazi sve i da se mora prilagoditi cijenama. Milion mjesta sa cevapima, pitama i slicno i odlicno funkcionisu, tako da je vjerovatno vise do njih, nego do nas.hmmemo wrote:Radna mjesta u trgovini i u usluznom sektoru uopce nisu problem. McDonalds ce vrlo brzo biti zamijenjen nekim novim fast-food ascinicama i sl. koji ce uposliti potreban broj ljudi. Problem odlaska McDonaldsa iz BiH je signal drugim - potencijalnim investitorima da u BiH nije isplativo raditi.
- Warashii
#139 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
I kakve mi sad veze imamo sa Amerikom? Pa kod nas da bi se zaposlio u zastitarskoj firmi trebaš imati stelu a kamo li nesto vise.VCorp wrote:dobojlija81 wrote:Banjalucani slave izgubljenih 40 radnih mjesta
to nidje na svijetu nema
Druže u Americi u MekdonalCu radi samo onaj ko mora, inače to je slabo plaćen posao i kurac od istog.
Ja shvatam neke da neće da rade za 400 KM al jbo majku evo ja ne mogu naći posao ni za taj novac.
Sto se mcd tice ne razumijem raju sto toliko baca divlje i kamenje na njih, jeo sam gorih bureka i cevapa na tone pa ta ponedjeljak nekad i nemaju uporište a oni ako imaju svoju klijentelu treba to poštovati (nisam posjetilac MCD-a).
-
Megiddo
#140 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Posao u McDonaldsu je uvijek bio studentski posao. Tamo idu raditi studenti i srednjoškolci da imaju kakvu kintu, ne ganja se penzija u McDonaldsu. 
- Warashii
#141 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Pa u normalnoj zemlji da ali ne i u BiH.Megiddo wrote:Posao u McDonaldsu je uvijek bio studentski posao. Tamo idu raditi studenti i srednjoškolci da imaju kakvu kintu, ne ganja se penzija u McDonaldsu.
Očigledno je da neki ljudi ovdje nemaju veze sa stvarnošću.
-
The Realist
#142 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
I meni je vala dobar njihov sladoledultima_palabra wrote:Meni je dobar, pogotovo Mcflurry sa Twix ili Snickers okusom.insomnia78 wrote:Sve, al' da neko sladoled iz McD navodi ko nesto dobro
- Warashii
#143 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Da i?Lucky Strike wrote:Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..Warashii wrote:Pa u normalnoj zemlji da ali ne i u BiH.Megiddo wrote:Posao u McDonaldsu je uvijek bio studentski posao. Tamo idu raditi studenti i srednjoškolci da imaju kakvu kintu, ne ganja se penzija u McDonaldsu.
I treba da se udaras nogom u guzicu jer radis u Meku i imas posao od 400 - 500 KM i gle čuda i prijavljen si...
Popisam se ja na te pare.. Svi bi mi evropski standard , a afričku platu.. Jer nismo navikli na bolje..
Za jedan posao "nezadovoljnog" koji ima platu 500KM u redu čeka njih minimalno 10 a za to nije mcd kriv a ni radnici.
Stvarno ne kontam, valjda hoćeš reći da nebi trebalo raditi za taj novac. Slažem se da su to nikakve pare ali ti nebi nikada nebi poželio da budeš bez posla pola godine ili godinu pa bi vidio koliko je velika plata od 500KM.
-
almir90
#144 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ma lahko je pametovati iz toplog stana, redovnog jela, i sve ostalo, koje plaćaju roditelji. Pa ne valja ovo, ne valja ono, ne bih ja radio, a čuveno "bolje sjediti, nego raditi", ne treba ni spominjati. Ali, eto, nek' sjede i dalje kod kuće svi koji misle da je bolje sjediti, nego raditi za 500 KM, zato i jesu kokuzi, moraju se grebati od roditelja za marku, da odu na kafu.
A, što se MCD-a tiče, nije to problem, otvorit će se McKaradžić, McPutin i McDodik.

A, što se MCD-a tiče, nije to problem, otvorit će se McKaradžić, McPutin i McDodik.
- agnostic_front
#145 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
I šta je tvoje rješenje? Da dignemo minimalac?Lucky Strike wrote:Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..Warashii wrote:Pa u normalnoj zemlji da ali ne i u BiH.Megiddo wrote:Posao u McDonaldsu je uvijek bio studentski posao. Tamo idu raditi studenti i srednjoškolci da imaju kakvu kintu, ne ganja se penzija u McDonaldsu.
I treba da se udaras nogom u guzicu jer radis u Meku i imas posao od 400 - 500 KM i gle čuda i prijavljen si...
Popisam se ja na te pare.. Svi bi mi evropski standard , a afričku platu.. Jer nismo navikli na bolje..
- OldMayor
#146 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
almir90 wrote:Ma lahko je pametovati iz toplog stana, redovnog jela, i sve ostalo, koje plaćaju roditelji. Pa ne valja ovo, ne valja ono, ne bih ja radio, a čuveno "bolje sjediti, nego raditi", ne treba ni spominjati. Ali, eto, nek' sjede i dalje kod kuće svi koji misle da je bolje sjediti, nego raditi za 500 KM, zato i jesu kokuzi, moraju se grebati od roditelja za marku, da odu na kafu.A, što se MCD-a tiče, nije to problem, otvorit će se McKaradžić, McPutin i McDodik.
Sta fali to McD-u, mala plata? Pa tamo se sigurno ne prijavljuje magistar nauka. Prijavi se ili neko sa srednjom skolom ili sta ja znam. Jebote 40% je nezaposlenost, doktori imaju plate po 1300, profesori naguraju po 1000 i eeej njima malo 500-600 KM sto ce davati sendvic iz ruke u ruku...jest eto treba vam dati 3.000 sto ces pljesku okretat...
I McD barem izdaje racune, ali UVIJEK, a taj racun u drugim fast foodovima mozete sanjati.
- OldMayor
#147 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
A ajde malo provjeri koliki su troskovi zivljenja u jednoj Njemackoj? Koliko je npr karta za voz, kolika je kirija itd.Lucky Strike wrote: Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..
Da se razumije ja bih volio da su te plate 4000 KM, ali jos jednom ponavljam sta ti ocekujes i koliku platu ako npr jedan DOKTOR ima 1200-1300 KM.
Ajmo eto uporediti odgovornost jednog doktora i jednog okretaca pljeskavica.
-
chino
#148 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Svaka čast za ovaj postSta fali to McD-u, mala plata? Pa tamo se sigurno ne prijavljuje magistar nauka. Prijavi se ili neko sa srednjom skolom ili sta ja znam. Jebote 40% je nezaposlenost, doktori imaju plate po 1300, profesori naguraju po 1000 i eeej njima malo 500-600 KM sto ce davati sendvic iz ruke u ruku...jest eto treba vam dati 3.000 sto ces pljesku okretat...
I McD barem izdaje racune, ali UVIJEK, a taj racun u drugim fast foodovima mozete sanjati.
-
nellismo
#149 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Ali opet šta će neko sa 450KM? To je čisto lova da se preživi mjesec.OldMayor wrote:A ajde malo provjeri koliki su troskovi zivljenja u jednoj Njemackoj? Koliko je npr karta za voz, kolika je kirija itd.Lucky Strike wrote: Da, da.. Samo što studenti u Americi ili Njemačkoj rade za 8 - 10 dolara/eur po satu, dok ovdje radiš za 1,5 - 2 KM još se pritom slomis od posla..
Da se razumije ja bih volio da su te plate 4000 KM, ali jos jednom ponavljam sta ti ocekujes i koliku platu ako npr jedan DOKTOR ima 1200-1300 KM.
Ajmo eto uporediti odgovornost jednog doktora i jednog okretaca pljeskavica.
-
vrapcic
#150 Re: McDonalds zatvara sve restorane po BiH
Da li neko zna sta se desava sa KFC? Sjecam se da su bile aktuelne neke price da dolaze u Sarajevo.. Sada niko nista ni ne spominje? Da nije i njima "radnja u pripremi" prije nego je i otvorena