Novi most na Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FMDzem

#126 Re: Novi most na Skenderiji

Post by FMDzem »

Hahahha
E čuj most Korozija (izgovor kao Drveenija, Čumuurija)
Samo_nesto

#127 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Samo_nesto »

:lol: :lol:

korooozija :D
OldMayor

#128 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

zateznistub wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..Čast pojedinim profesionalcima bez navodnika.
Daj ba ljubicice. Cuj ne vidi se zgrada Akademije iz Radiceve ulice! :shock: heej iz onako uske ulice se ni ranije nije vidila ako samo par metara uđeš u istu. Ne dao bog da stanes na raskrsnicu ulica Radiceva i mis Irbina, da vidis kako se Akademija vidi. Al lakse je kakiti po svemu sto se napravi, to nam ide od ruke bolje od bilo kakve građevine, a ne treba ni neka skola
Kao prvo nemoj donositi neke svoje zakljucke i lagati.

Procitaj moj post ponovo, napisao sam da je sjeban POGLED na akademiju. Ne da se zgrada ne vidi. To sto ti nemas osjecaj za lijepo, sta ti ja mogu. Zato i branis doticnog arhitektu, jer ni on to nema.

Jednostavno arhitekta nije vodio racuna o okolini, ja kazem most je lijep, ali se ne uklapa ondje. I zar moram biti arhitekta - dovoljno mi je da pogledam ovu sliku ispod:

Image

Pa onda odem na obalu i pogledam onu skalameriju sada.

I po cemu su to ljudi koji zavrse arhitekturu magovi iste? Je li se to ne moze desiti da neko ko zavrsi arhitekturu bude los u tom poslu? Pa ne ide to tako jbt. Drugo je sad sto ste vi subjektivni i ja vas shvatam, ali isto tako postoji dosta ekonomista, pravnika, doktora koji zavrse fakultete pa su odron u svojoj struci.
neimenovan.x

#129 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

Ma.Le.Na wrote: i sta kaze :D mora se objekat svidjeti vecini :lol: :lol: :lol: jer vecina zna ako valja ili ne
upiskicu se od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol:
Normalno je za djecu da se ponekad i upiške ;)
Malo logike nije na odmet. Jel arhitekta dizajnira objekat za sebe ili za neku drugu, veću grupu korisnika?
Ako arhitekta dizajnira za sebe i vodi se sa onim što se njemu sviđa, onda ga ništa ne sputava da po komplet mostu iscrta nacističke simbole i sl. On misli da je to lijepo i koga briga šta misle ljudi koji to svaki dan koriste i koji su to platili.
Ma.Le.Na

#130 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

a vecina je skolovana da moze prepoznati da nesto valja, ne samo estetski i funkcionalno nego i strukturalno??
daj me nemoj zekit ba
prosjecan gradjanin veze nema sta valja na objektu
ni staticki
ni estetski
a ni funkcionalno
standardi po kojima se gradi se ne prave na osnovu misljenja vecine, nego na osnovu dosadasnjih iskustava i zakonitosti dobijenih naucnim saznanjima
bas ce dedo ahmo znati valja li neki most, ili zgrada ili bilo koji objekat a divizija arhitekata, gradjevinara i izvodjaca ne zna :-) :-)

idi se bavi ba svojim poslom
garant pravo ili ekonomija...vi sve znate vazda :-) :-)
Samo_nesto

#131 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Samo_nesto »

Estetika se uci u skoli? Ako je tebi nesto ruzno i neukusno mora ti postati lijepo jer tako profesor kaze? Pa sta je ovo? Sjeverna Koreja?
Ma.Le.Na

#132 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

:cry:
nema se ovdje vise sta reci
šatirana_ljubičica

#133 Re: Novi most na Skenderiji

Post by šatirana_ljubičica »

supercali wrote:Satirana nemoj vise
Sve vise i vise potvrdjujes onu balkansku glupost zeni je mjesto u kuhinji
ma jel?:) a vama u šumi :)
neimenovan.x

#134 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

Ma.Le.Na wrote:a vecina je skolovana da moze prepoznati da nesto valja, ne samo estetski i funkcionalno nego i strukturalno??
daj me nemoj zekit ba
prosjecan gradjanin veze nema sta valja na objektu
ni staticki
ni estetski
a ni funkcionalno
standardi po kojima se gradi se ne prave na osnovu misljenja vecine, nego na osnovu dosadasnjih iskustava i zakonitosti dobijenih naucnim saznanjima
bas ce dedo ahmo znati valja li neki most, ili zgrada ili bilo koji objekat a divizija arhitekata, gradjevinara i izvodjaca ne zna :-) :-)

idi se bavi ba svojim poslom
garant pravo ili ekonomija...vi sve znate vazda :-) :-)
Magistrirao na GFSA.

Izvrćeš riječi da bi se izvukla iz svoje šuplje priče. Mi ovdje pričamo o dizajnu a ne o konstrukciji, tako da ti je komplet komentar nebitan (sem ako ne smatraš da zarđala ograda "strukturalno valja").
Ma.Le.Na

#135 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
da si se tri puta makar sudario s nekim sa visih spratova arhitekture mozda bi se nesto na tebi i zadrzalo..
ovako..zali Boze
over and out
Samo_nesto

#136 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Samo_nesto »

Pa po tvom malena ispade da svaki arhitekta ima isto misljenje o estetici svakog objekta jer se na faksu uci sta je lijepo i svi eto uce isto, ispade da nikad nijedan arhitekta ne bi za rad svog kolege reko da je ruzan, dok obican laik nema pojma o nicemu. Hajd razmisli malo. Ne moras biti skolovan da bi imao osjecaj za lijepo.
neimenovan.x

#137 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

Ma.Le.Na wrote:e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
da si se tri puta makar sudario s nekim sa visih spratova arhitekture mozda bi se nesto na tebi i zadrzalo..
ovako..zali Boze
over and out
Sa viših spratova :D One kolege koje za ispit iz matematike dobiju da urade prvi izvod funkcije i opet ih pola popada :lol: I ti pričaš o konstrukciji?
Nego vama je problem što imate previše predmeta i 90% ih je vezana samo za crtanje i dizajn. I nije ni čudo što mislite da se estetika uči iz knjige :lol:
šatirana_ljubičica

#138 Re: Novi most na Skenderiji

neimenovan.x wrote:
ovako..zali Boze
over and out
Sa viših spratova :D One kolege koje za ispit iz matematike dobiju da urade prvi izvod funkcije i opet ih pola popada :lol: I ti pričaš o konstrukciji?
Nego vama je problem što imate previše predmeta i 90% ih je vezana samo za crtanje i dizajn. I nije ni čudo što mislite da se estetika uči iz knjige :lol:

:lol: :lol: :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#139 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Pošto vidim da se ovdje skupilo arhitekti i građevinaca sa svih spratova molio bih da mi udovolje radoznalosti i odgovore da li je normalno da onaj dio ogradne konstrukcije ostane nezaštićen i pod utjecajem vremenskih uvjeta.

@Muha-Sa koji je metalac po zanimanju je rekao da ni u ludilu ne bi ostavio ono u stanju u kome se nalazi pa bi zato volio da čujem i mišljenje građevinsko-arhitektonske struke.
Elldar2000

#140 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Elldar2000 »

Meni je most, u ovakvom stanju, u najmanju ruku uzasan. Izgleda da je zamišljeno da tako izgleda jer nigdje nisam našao bilo šta o tome da je most i dalje u izgradnji ili da je most loše renoviran. Našao sam i sliku i po projektu u digitalnoj formi i nažalost postoje ti smeđi dodaci što znači oprez prilikom prelaska mosta da se izbjegne dodir sa odvratnom hrđom i tijelom i očima.
neimenovan.x

#141 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

O'zone wrote:Pošto vidim da se ovdje skupilo arhitekti i građevinaca sa svih spratova molio bih da mi udovolje radoznalosti i odgovore da li je normalno da onaj dio ogradne konstrukcije ostane nezaštićen i pod utjecajem vremenskih uvjeta.

@Muha-Sa koji je metalac po zanimanju je rekao da ni u ludilu ne bi ostavio ono u stanju u kome se nalazi pa bi zato volio da čujem i mišljenje građevinsko-arhitektonske struke.
Slažem se u potpunosti sa Muha-Sa.
kurty

#142 Re: Novi most na Skenderiji

Post by kurty »

neimenovan.x wrote:
ovako..zali Boze
over and out

sjo bolonca sto se ufurao, matero draga...
citaj malisa, citaj... Kolegica za razliku od tebe, nuje imala mnogo predmeta, nije pola ispita polagala preko programa i prisustva... Polako braca, polako
Logovan

#143 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Logovan »

Samo_nesto wrote:Izgleda ko da su ukradene poklopce sa sahtova varili na most.
Kako ce se zvat most? Hrdjavi Most, Most Korozije? Most Ukradenih Sahtova?
:lol: :lol: :lol: Najbolji post na temi. :D
tec

#144 Re: Novi most na Skenderiji

Post by tec »

U Sarajevu panika, odvratno, nesposobni, glupi, užas itd.

u ostalom svijetu :?: : https://www.google.ba/search?q=corten&c ... 63&bih=783

:bih:
šatirana_ljubičica

#145 Re: Novi most na Skenderiji

Jest, samo što su na ovim objektima radili vrhunski majstori i birali vrhnuske materijale, ovi naši baš ko da su šahtove stavili, u tome je problem.

Most ukradenih šahtova :thumbup:
zateznistub

#146 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:Jest, samo što su na ovim objektima radili vrhunski majstori i birali vrhnuske materijale, ovi naši baš ko da su šahtove stavili, u tome je problem.

Most ukradenih šahtova :thumbup:
To imas izvjestaje o ispitivanju materijala u nasem i u slucaju objekata na onim slikama?
šatirana_ljubičica

#147 Re: Novi most na Skenderiji

Ne treba meni izvještaj, imam oči :shock:
:lol:
zateznistub

#148 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:Ne treba meni izvještaj, imam oči :shock:
:pisnuo:
šatirana_ljubičica

#149 Re: Novi most na Skenderiji

zateznistub wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ne treba meni izvještaj, imam oči :shock:
:pisnuo:

:pisnula:
OldMayor

#150 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

FMDzem wrote:Hahahha
E čuj most Korozija (izgovor kao Drveenija, Čumuurija)
:D :thumbup:

Nadjemo se na Korooziji.

Moram priznati dobro zvuci. Ipak nisu fulali.
Post Reply