Novi most na Skenderiji
-
FMDzem
#126 Re: Novi most na Skenderiji
Hahahha
E čuj most Korozija (izgovor kao Drveenija, Čumuurija)
- OldMayor
#128 Re: Novi most na Skenderiji
Kao prvo nemoj donositi neke svoje zakljucke i lagati.zateznistub wrote:Daj ba ljubicice. Cuj ne vidi se zgrada Akademije iz Radiceve ulice!šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..Čast pojedinim profesionalcima bez navodnika.heej iz onako uske ulice se ni ranije nije vidila ako samo par metara uđeš u istu. Ne dao bog da stanes na raskrsnicu ulica Radiceva i mis Irbina, da vidis kako se Akademija vidi. Al lakse je kakiti po svemu sto se napravi, to nam ide od ruke bolje od bilo kakve građevine, a ne treba ni neka skola
Procitaj moj post ponovo, napisao sam da je sjeban POGLED na akademiju. Ne da se zgrada ne vidi. To sto ti nemas osjecaj za lijepo, sta ti ja mogu. Zato i branis doticnog arhitektu, jer ni on to nema.
Jednostavno arhitekta nije vodio racuna o okolini, ja kazem most je lijep, ali se ne uklapa ondje. I zar moram biti arhitekta - dovoljno mi je da pogledam ovu sliku ispod:

Pa onda odem na obalu i pogledam onu skalameriju sada.
I po cemu su to ljudi koji zavrse arhitekturu magovi iste? Je li se to ne moze desiti da neko ko zavrsi arhitekturu bude los u tom poslu? Pa ne ide to tako jbt. Drugo je sad sto ste vi subjektivni i ja vas shvatam, ali isto tako postoji dosta ekonomista, pravnika, doktora koji zavrse fakultete pa su odron u svojoj struci.
-
neimenovan.x
#129 Re: Novi most na Skenderiji
Normalno je za djecu da se ponekad i upiškeMa.Le.Na wrote: i sta kazemora se objekat svidjeti vecini
![]()
![]()
jer vecina zna ako valja ili ne
upiskicu se od smijeha![]()
![]()
![]()
Malo logike nije na odmet. Jel arhitekta dizajnira objekat za sebe ili za neku drugu, veću grupu korisnika?
Ako arhitekta dizajnira za sebe i vodi se sa onim što se njemu sviđa, onda ga ništa ne sputava da po komplet mostu iscrta nacističke simbole i sl. On misli da je to lijepo i koga briga šta misle ljudi koji to svaki dan koriste i koji su to platili.
- Ma.Le.Na
#130 Re: Novi most na Skenderiji
a vecina je skolovana da moze prepoznati da nesto valja, ne samo estetski i funkcionalno nego i strukturalno??
daj me nemoj zekit ba
prosjecan gradjanin veze nema sta valja na objektu
ni staticki
ni estetski
a ni funkcionalno
standardi po kojima se gradi se ne prave na osnovu misljenja vecine, nego na osnovu dosadasnjih iskustava i zakonitosti dobijenih naucnim saznanjima
bas ce dedo ahmo znati valja li neki most, ili zgrada ili bilo koji objekat a divizija arhitekata, gradjevinara i izvodjaca ne zna
idi se bavi ba svojim poslom
garant pravo ili ekonomija...vi sve znate vazda

daj me nemoj zekit ba
ni staticki
ni estetski
a ni funkcionalno
standardi po kojima se gradi se ne prave na osnovu misljenja vecine, nego na osnovu dosadasnjih iskustava i zakonitosti dobijenih naucnim saznanjima
bas ce dedo ahmo znati valja li neki most, ili zgrada ili bilo koji objekat a divizija arhitekata, gradjevinara i izvodjaca ne zna
garant pravo ili ekonomija...vi sve znate vazda
-
Samo_nesto
#131 Re: Novi most na Skenderiji
Estetika se uci u skoli? Ako je tebi nesto ruzno i neukusno mora ti postati lijepo jer tako profesor kaze? Pa sta je ovo? Sjeverna Koreja?
- Ma.Le.Na
#132 Re: Novi most na Skenderiji
nema se ovdje vise sta reci
- šatirana_ljubičica
#133 Re: Novi most na Skenderiji
ma jel?:) a vama u šumisupercali wrote:Satirana nemoj vise
Sve vise i vise potvrdjujes onu balkansku glupost zeni je mjesto u kuhinji
-
neimenovan.x
#134 Re: Novi most na Skenderiji
Magistrirao na GFSA.Ma.Le.Na wrote:a vecina je skolovana da moze prepoznati da nesto valja, ne samo estetski i funkcionalno nego i strukturalno??
daj me nemoj zekit ba
ni staticki
ni estetski
a ni funkcionalno
bas ce dedo ahmo znati valja li neki most, ili zgrada ili bilo koji objekat a divizija arhitekata, gradjevinara i izvodjaca ne zna![]()
![]()
garant pravo ili ekonomija...vi sve znate vazda![]()
Izvrćeš riječi da bi se izvukla iz svoje šuplje priče. Mi ovdje pričamo o dizajnu a ne o konstrukciji, tako da ti je komplet komentar nebitan (sem ako ne smatraš da zarđala ograda "strukturalno valja").
- Ma.Le.Na
#135 Re: Novi most na Skenderiji
e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
da si se tri puta makar sudario s nekim sa visih spratova arhitekture mozda bi se nesto na tebi i zadrzalo..
ovako..zali Boze
over and out
da si se tri puta makar sudario s nekim sa visih spratova arhitekture mozda bi se nesto na tebi i zadrzalo..
ovako..zali Boze
over and out
-
Samo_nesto
#136 Re: Novi most na Skenderiji
Pa po tvom malena ispade da svaki arhitekta ima isto misljenje o estetici svakog objekta jer se na faksu uci sta je lijepo i svi eto uce isto, ispade da nikad nijedan arhitekta ne bi za rad svog kolege reko da je ruzan, dok obican laik nema pojma o nicemu. Hajd razmisli malo. Ne moras biti skolovan da bi imao osjecaj za lijepo.
-
neimenovan.x
#137 Re: Novi most na Skenderiji
Sa viših spratovaMa.Le.Na wrote:e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
ovako..zali Boze
over and out
Nego vama je problem što imate previše predmeta i 90% ih je vezana samo za crtanje i dizajn. I nije ni čudo što mislite da se estetika uči iz knjige
- šatirana_ljubičica
#138 Re: Novi most na Skenderiji
neimenovan.x wrote:Sa viših spratovaMa.Le.Na wrote:e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
ovako..zali Boze
over and outOne kolege koje za ispit iz matematike dobiju da urade prvi izvod funkcije i opet ih pola popada
I ti pričaš o konstrukciji?
Nego vama je problem što imate previše predmeta i 90% ih je vezana samo za crtanje i dizajn. I nije ni čudo što mislite da se estetika uči iz knjige
- O'zone
- Globalni moderator
#139 Re: Novi most na Skenderiji
Pošto vidim da se ovdje skupilo arhitekti i građevinaca sa svih spratova molio bih da mi udovolje radoznalosti i odgovore da li je normalno da onaj dio ogradne konstrukcije ostane nezaštićen i pod utjecajem vremenskih uvjeta.
@Muha-Sa koji je metalac po zanimanju je rekao da ni u ludilu ne bi ostavio ono u stanju u kome se nalazi pa bi zato volio da čujem i mišljenje građevinsko-arhitektonske struke.
@Muha-Sa koji je metalac po zanimanju je rekao da ni u ludilu ne bi ostavio ono u stanju u kome se nalazi pa bi zato volio da čujem i mišljenje građevinsko-arhitektonske struke.
-
Elldar2000
#140 Re: Novi most na Skenderiji
Meni je most, u ovakvom stanju, u najmanju ruku uzasan. Izgleda da je zamišljeno da tako izgleda jer nigdje nisam našao bilo šta o tome da je most i dalje u izgradnji ili da je most loše renoviran. Našao sam i sliku i po projektu u digitalnoj formi i nažalost postoje ti smeđi dodaci što znači oprez prilikom prelaska mosta da se izbjegne dodir sa odvratnom hrđom i tijelom i očima.
-
neimenovan.x
#141 Re: Novi most na Skenderiji
Slažem se u potpunosti sa Muha-Sa.O'zone wrote:Pošto vidim da se ovdje skupilo arhitekti i građevinaca sa svih spratova molio bih da mi udovolje radoznalosti i odgovore da li je normalno da onaj dio ogradne konstrukcije ostane nezaštićen i pod utjecajem vremenskih uvjeta.
- kurty
#142 Re: Novi most na Skenderiji
neimenovan.x wrote:Sa viših spratovaMa.Le.Na wrote:e zali Boze dragi kolega ko ti tu diplomu dade
ovako..zali Boze
over and outOne kolege koje za ispit iz matematike dobiju da urade prvi izvod funkcije i opet ih pola popada
I ti pričaš o konstrukciji?
sjo bolonca sto se ufurao, matero draga...
citaj malisa, citaj... Kolegica za razliku od tebe, nuje imala mnogo predmeta, nije pola ispita polagala preko programa i prisustva... Polako braca, polako
- Logovan
#143 Re: Novi most na Skenderiji
Samo_nesto wrote:Izgleda ko da su ukradene poklopce sa sahtova varili na most.
Kako ce se zvat most? Hrdjavi Most, Most Korozije? Most Ukradenih Sahtova?
-
tec
#144 Re: Novi most na Skenderiji
U Sarajevu panika, odvratno, nesposobni, glupi, užas itd.
u ostalom svijetu
: https://www.google.ba/search?q=corten&c ... 63&bih=783

u ostalom svijetu
- šatirana_ljubičica
#145 Re: Novi most na Skenderiji
Jest, samo što su na ovim objektima radili vrhunski majstori i birali vrhnuske materijale, ovi naši baš ko da su šahtove stavili, u tome je problem.
Most ukradenih šahtova
Most ukradenih šahtova
- zateznistub
#146 Re: Novi most na Skenderiji
To imas izvjestaje o ispitivanju materijala u nasem i u slucaju objekata na onim slikama?šatirana_ljubičica wrote:Jest, samo što su na ovim objektima radili vrhunski majstori i birali vrhnuske materijale, ovi naši baš ko da su šahtove stavili, u tome je problem.
Most ukradenih šahtova
- šatirana_ljubičica
#147 Re: Novi most na Skenderiji
Ne treba meni izvještaj, imam oči

- zateznistub
#148 Re: Novi most na Skenderiji
šatirana_ljubičica wrote:Ne treba meni izvještaj, imam oči![]()
- šatirana_ljubičica
#149 Re: Novi most na Skenderiji
zateznistub wrote:šatirana_ljubičica wrote:Ne treba meni izvještaj, imam oči![]()
- OldMayor
#150 Re: Novi most na Skenderiji
FMDzem wrote:Hahahha
Nadjemo se na Korooziji.
Moram priznati dobro zvuci. Ipak nisu fulali.