Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

#126 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Qler »

E nisam ga vidio.. jebi ga ko kad se i ne sjecam kad sam se provozao tramvajem.. a trebao bi vala poceti..
zli_hordas

#127 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by zli_hordas »

Jedna od ratnih zanimacija kacenje na tramvaj po citav dan kad se samo sjetim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#128 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Truba »

nikad se nisam kešao :D
jednom mi se zatvorila vrata... ruka i torba ostale unutra a ja vani
i to na prvim vratima samo jednom
kratka stanica :lol:
nedavno vidim cigo se zakači na ilidži nazad i odeee
al sjedi :D to nije pravo kešanje :lol:
Skyfox

#129 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Skyfox »

eifel wrote:Sarajevo, April 1996.
Image
[/img]
Sjecam se tih nevjerovatnih guzvi kad su proradili... kao da je cijeli grad odlucio da se vozi. Jednom sam u skolu dosao samo s jednom cipelom :D 2. ostala unutra. Bilo je slucajeva da su ljudi ispadali iz tramvaja na stanici kad se otvore vrata...
Truba

#130 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Truba »

kuš više 1995. i 1996 nisam "krio" svoje ime
kasnije su došla neka nova vremena i novi ljudi
jbt tako je

već 1999 na faxu kad se predstaviš misle da si došao u najmanju ruku iz kiseljaka :D ako ne i hrvatske :lol:

imalo se neko jedinstvo bez sranja koje su onda kasnije razjebali da bi napravili novo koje nikad nije napravljeno
i eto prodje 20 godina
iTo

#131 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by iTo »

nigdje semafora na mapi, sve ulice dvosmjerne bile :D
corsa

#132 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by corsa »

Black swan wrote:nikad se nisam kešao :D
A od kad se kacenje zove kesanje? Prvi put cujem za taj izraz. :?
blue tabu

#133 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by blue tabu »

corsa wrote:
Black swan wrote:nikad se nisam kešao :D
A od kad se kacenje zove kesanje? Prvi put cujem za taj izraz. :?
takodjer, a mozda je ipak neki izraz iz kiseljaka :D :wink:
duga puska

#134 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

E cuj kesanje :lol:
Ko se nikad za tramvaj zakacio nije, barem prije rata i neposredno poslije, mishonja pravi.
Sad ne pamtim da sam vidi nekog da se kaci, ili ne obracam paznju ;-)
duga puska

#135 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

Bilo je ruznih obicaja prije rata u tom gradskom prevozu.Recimo rijetko da je bilo semafora kad tramvaj stane da se nisu vrata razvaljivala, ono skratis relaciju za prelazenje na dvije zebre, zurila raja vazda negdje :lol:
holowey

#136 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by holowey »

duga puska wrote:Bilo je ruznih obicaja prije rata u tom gradskom prevozu.Recimo rijetko da je bilo semafora kad tramvaj stane da se nisu vrata razvaljivala, ono skratis relaciju za prelazenje na dvije zebre, zurila raja vazda negdje :lol:
ili kad neko vikne "eto reve" - odmah se vrata razvaljuju i pola tramvaja izadje :D
__Phoenix__

#137 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by __Phoenix__ »

Dom penzionera bolje izgledao tada nego danas...
duga puska

#138 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

holowey wrote:
duga puska wrote:Bilo je ruznih obicaja prije rata u tom gradskom prevozu.Recimo rijetko da je bilo semafora kad tramvaj stane da se nisu vrata razvaljivala, ono skratis relaciju za prelazenje na dvije zebre, zurila raja vazda negdje :lol:
ili kad neko vikne "eto reve" - odmah se vrata razvaljuju i pola tramvaja izadje :D
Ma sta pola :lol:
Trice su uvijek najgore bile, najvece guzve.
Realno u vezi ove teme, '96 je bila stvarno prejaka godina.Svasta se tu bilo skupilo, pa ventili popustili.Ja sam licno i izlazio i vracao se par puta od '94- kraja '95, znaci imao sam tu priliku vidjeti poslije onog jada i tu mirnodopsku stranu, ali onaj osjecaj da ne puca, ima vode, struje, hrane...
Para bilo vala sa svih strana, ljudi jos uvijek normalni bili, mislim na onu neobicnu prisnost stvorenu u ratu...
E onda te iste pare pokvarise ljude, odnose, podjose se vracati dijasporci sa tim istim parama, pokrenuse poslove, zaposlise se u dobrim firmama, ostalo stranacki podobni nafatali.Popusi raja normalana foraa i foraa, mislim na ove sto su ostali bili i sto su im ovi drugi cesto u sali znali reci da ograde sto su oslobodili...jbg
Truba

#139 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Truba »

ako niste čuli za kešanje nisam vam ja kriv
potpuno legitimno imenovanje te pojave
možda je i žestoki lokalizam ne znam

sjećam se na ekskurziji 1998. u italiji listam neke vojne novine kad reportaža iz sarajeva o IFORu kad ono prva i najveća slika tramvaj i kešanje :lol: :lol: :lol:
Qler

#140 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by Qler »

Danas tri puta vidim ovaj tramvaj 300 :) eto ti...
dezurni_ucenik

#141 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by dezurni_ucenik »

Prva asocijacija na 96-tu - Fan magazin i film Independence Day. :-)

Gdje ste zalazili poslije rata,sta je tada bilo in?Sloga,Kuk?
duga puska

#142 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

@Black swan
imas li ideju od ceka je to nastalo, mislim na to kešanje.
meni je to totalno nepoznato i ninasta me ne asocira, kakvo znacenje ima
sijedi

#143 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by sijedi »

Qler wrote:Danas tri puta vidim ovaj tramvaj 300 :) eto ti...
Da, moćan je.Ima ih još par, 301,3.., koji su isto moćni kao i on, a ne kao ovi uski što su prije nekog vremena došli.
duga puska

#144 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

Nekako neposredno iza rata meni su bila aktuelna lokalna izlazista.Dosta ih je i u ratu bilo aktivno.U ratu recimo Tvin, plava kaciga (Adams), Cepelin, Ambasador.Bilo aktuelno ono setaliste uz Miljacku i ona kafana/restoran/cevabdzinica, sta li je vec gdje sad onaj most prema Bosmalu, ne mogu se imena sjetiti.Znam da sam u ratu u BB zalazio par puta, taman ona tek je 12 sati bila aktuelna od ET-ja :lol: , pa te odmah na policijskii asocira
dezurni_ucenik

#145 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by dezurni_ucenik »

duga puska wrote:Nekako neposredno iza rata meni su bila aktuelna lokalna izlazista.Dosta ih je i u ratu bilo aktivno.U ratu recimo Tvin, plava kaciga (Adams), Cepelin, Ambasador.Bilo aktuelno ono setaliste uz Miljacku i ona kafana/restoran/cevabdzinica, sta li je vec gdje sad onaj most prema Bosmalu, ne mogu se imena sjetiti.Znam da sam u ratu u BB zalazio par puta, taman ona tek je 12 sati bila aktuelna od ET-ja :lol: , pa te odmah na policijskii asocira

Adams ,na CVili??
duga puska

#146 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

dezurni_ucenik wrote:
duga puska wrote:Nekako neposredno iza rata meni su bila aktuelna lokalna izlazista.Dosta ih je i u ratu bilo aktivno.U ratu recimo Tvin, plava kaciga (Adams), Cepelin, Ambasador.Bilo aktuelno ono setaliste uz Miljacku i ona kafana/restoran/cevabdzinica, sta li je vec gdje sad onaj most prema Bosmalu, ne mogu se imena sjetiti.Znam da sam u ratu u BB zalazio par puta, taman ona tek je 12 sati bila aktuelna od ET-ja :lol: , pa te odmah na policijskii asocira

Adams ,na CVili??
Jeste, na CW1. Drza Onaj , mislim da se isto Sejo zvao drzao, a ciljana grupa gostiju mu bili umproforci pa nazvao Plava kaciga.Drzao je kasnije onaj Klub Slovenaca.U toj kacigi sam prvi i jedini put u zivotu vidio Francuza kako mota picu sa hljebom :lol:
corsa

#147 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by corsa »

Mislis Treska? :D A zaboravio si SSH, pa Reno 76....
duga puska

#148 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

corsa wrote:
Mislis Treska? :D A zaboravio si SSH, pa Reno 76....
Ma OK Treska, na nju sam bio zaboravio, u SSH se islo, nego uz Miljacku bio onaj neki restoran, odmah uz ogradu igralista Petar Dokic skole osnovne.Raja setala od mosta na Malti pa do Hepoka/danas Merkura.Znalo biti dobre brizle u tom nazovi restoranu.
Meni se inace malo mjesaju periodi, davno je to bilo.I Zeko je nakako ponovo tad otvorio.
Od kafancuga drmao Pirija u stometarci, Suljo sa zoo vrtom u kafani.Ti janje napadas, a majmun zaporak zajmi :lol:
Bila ona cevabdzinica Taslidza iza Vjetrenjace, sad se i nje sjetih.Cevapi od hljeba sa tragovima mesa.Pogledas cevap on se raspadne.Zovem ja tad gazdu da vidi sta nam je dao da jedemo, a on onako profesionalno zagrize cavap, obrnu dva kruga ocima, klimnu glavom i kaze: sta im fali, odlicni su.Mami ih prodaji reko...
Bokaćo je cini mi se tad radio, Krokodil, gore dalje Italija.Na pofalicima Premier, onaj celo drz'o.
karanana

#149 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by karanana »

mislis na ekinu kafanu uz ogradu skole? onaj sestougaoni objekat? prije rata je drzo videoteku tu. mislim da su mu konto rusenja objekta dozvolili da napravi onaj novi ljubicasti objekat koji je sada uz most.
duga puska

#150 Re: Sarajevo u ljeto 1996...Ne ponovilo se

Post by duga puska »

karanana wrote:mislis na ekinu kafanu uz ogradu skole? onaj sestougaoni objekat? prije rata je drzo videoteku tu. mislim da su mu konto rusenja objekta dozvolili da napravi onaj novi ljubicasti objekat koji je sada uz most.
Ma jest Eko, vidis i videoteke prije se nisam sjetio.Napravio ovaj novi objekat koji ruse evo godinama, samo dobar beton cova ish'o, pa im ne ide
Post Reply