Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
-
muzicar_iz_parka
#126 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Kao da se takmiče dva šepava.
-
L u c i f e r
#127 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Ko mi? Ko je to gdje rekao?sanjin_1 wrote:Pa vi ste ti koji prdite o "ekonomskoj dominaciji i prosperitetu".....ma jok wrote:Kad si se ti zadnji put provozao do Olova, ne daj boze Kladnja ili tamo oko Donjeg Vakufa? Bosanskog Petrovca, ne daj boze nikome?sanjin_1 wrote: eh Luci....
Pa kad si zadnji put provozo po istočnoj Bosni ili ne daj Bože po istočnoj Hercegovini?
Gore ono oko Mrkonjića? Pa sve do predgrađa Banja Luke ?
Kad se tako osvrneš i pogledaš oko sebe, na čemu ti već nekoliko puta insistiraš, jasno će ti biti koliko je besmislena ova teza o "istim platama"...
O statistici ne bih raspravljao po milioniti put...jer statistika je onakva kakvu je učini "statističar"...
-
ma jok
#128 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Mi smo Zlaja i Alija. Od Zapadne Njemacke do Zlatnih kasika.L u c i f e r wrote:Ko mi? Ko je to gdje rekao?sanjin_1 wrote: Pa vi ste ti koji prdite o "ekonomskoj dominaciji i prosperitetu".....
- Danguba
#129 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Jeli li ovo predizborna statistika?
Je li preCednik odmah poslije lokalnih izbora 2012.god. skresao plate 10% pa ih sada ponovo(u dva puta) vratio ne bi li dobio naklonost biraca. Ako treba dace on jos 5% samo ako vidi da lose stoji.
Je li preCednik odmah poslije lokalnih izbora 2012.god. skresao plate 10% pa ih sada ponovo(u dva puta) vratio ne bi li dobio naklonost biraca. Ako treba dace on jos 5% samo ako vidi da lose stoji.
-
muzicar_iz_parka
#130 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Je.... ja taj prosjek kad sila ljudi radi na području čitave države za bijednih 400 KM, od kojih ne mogu ni osnovne troškove života pokriti.
-
L u c i f e r
#131 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Uuu nemoj im u njih jbt, vidiš da hoće odma da linčuju...ma jok wrote: Mi smo Zlaja i Alija. Od Zapadne Njemacke do Zlatnih kasika.
Odjenom bahnu naki koji ni prnuli nisu o temi, laprdnu patetične pokušaje vrijeđanja pametnijih ljudi od sebe, pokažu sav svoj primitivizam i nekulturu te nesposobnost za civilizovan dijalog, a samo zato jer su umislili da im neko dira kolovođu halke koja Hin je uhljebila na budžetske jasle...
-
L u c i f e r
#132 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
To sam i ja pomislio, da nisu kako frizirali statističke izvještaje pred izbore...Danguba wrote:Jeli li ovo predizborna statistika?
Doduše, nešta i ovi naši ovih dana te otvaraju tunele te grade petlje te pričaju o povećanju peMzija, stari dobri fazoni...
- cenecimoveocino
#133 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
hahahahahahahahha
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- vivaldi
#134 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
u principu razlike je bilo samo dok je rs bila pod sankcijama poslije rata, kada je gojko klickovic "ono" sto se zvalo budzet vozio u gepeku, a federacija umjesto budzeta imala donatroske konferenecije. u oba slucaja to nije imalo veze sa ekonomijom jer ni ovo sto danas imamo se ne moze nazvati ekonomija, a kamoli taj jad.L u c i f e r wrote:I ja se tako sjećam...smijesni_ste wrote:Mislim da je odmah iza rata i nekoliko godina poslije bila ogromna razlika...
koliko se sjecam, udio rs-a u gdp bih je 2003 ili 2004 bio oko 27% a federacije nepunih 70%. onda su rs-u ukinuli sankcije i narednih 5 godina su poveceavali udio za po 1% godisnje, a fbih padao za po 1%.
i tih 5 godina je rastao gdp federacije, ali je udio padao jer u gdp rs rastao duplo vise, a rastao jer zbog sanckija tamo nije bilo ni trznih centara, stanogradnje, niti su su mogli normalno poslovati i onda je ta akomulacija odjednom oslobodjena i taj balon je ispuhao poslije 5 godina - tamo negdje oko 2008
od tada pa do danas imas zakucanu situcaiju tj. omjer 1:2 i u bdp-u, i u pdv-u, i u prihodima, i u stanovnistvu..u svemu.
razlike nema niti je moze biti jer smo mi u ratu ubjedljivo najvise najebali, propala je skoro sva industrija, a poslije rata imamo ubjeljdivo najmanje investicija.
da bi danas nesto znjali, moralo se nesto posijati prij 10 godina. a posto se ni danas nista ne sija, ni za 10 godina necemo nista znjati.
izvlacenje pojedinih statsiticih podataka je samo manipulacija iz politickih ili nekih drugih motiva jer ukupno gledano nema razlike niti je moze, a ovo sto imamo je bazirano na resursima. to se svakako odvija po inerciji
sto bi sekspir reko - much ado about nothing
-
L u c i f e r
#135 Re: Odg: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Lijepo receno i fino obrazlozeno...
Steta je samo pa je izgubljeno tih nekoliko koraka prednosti, moglo se i moralo mnogo bolje...
Cini mi se da je nakon terzica i pedija krenulo nanize, od propasti tzv aprilskog paketa...
Steta je samo pa je izgubljeno tih nekoliko koraka prednosti, moglo se i moralo mnogo bolje...
Cini mi se da je nakon terzica i pedija krenulo nanize, od propasti tzv aprilskog paketa...
- vivaldi
#136 Re: Odg: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
pa i ta razlika je bila vjestacka jer je pola drzave pod sankcijama, a pola na donacijama.L u c i f e r wrote:Lijepo receno i fino obrazlozeno...
da bi bilo razvoja neophodne su velike investicije, a ko ce ulgatai u drzavu koje je pola pod sankcijama, uzarene odnose sa susjedima..
ma ni danas niko nece marke da ulozi a kamoli onda
-
budza
#137 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
bio u bosni vise puta. zadnji put okt. 2013
prekucao sam je uzduz i popreko...
na osnovu vidjenog: fbih deluje kao zapadna nemacka, manji entitet kao istocna.
svako poredjenje je smesno.
u manjem bosanskom entitetu sve deluje kao da je vreme stalo u ranim 60tim.
-
lasta2
#138 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
avaz fahrudina radončića kodnog imena šćepo će objaviti ako treba i da bijeljinski tramvaj troši duplo manje goriva od sarajevskog ako će vjerovati da na taj način nanosi štetu suparničkim strankama u Sarajevu.alanx wrote:Ovo Avaz-ovo preseravanje sa podacima je jadno da jadnije ne more bit.
to je jedno pogano mile kakvo se na svijetu više nije rodilo. masovne ubice i pedofili nisu ništa veći zločinci od fahrudina.
-
Baboolal
#139 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Cestitke za analizu.vivaldi wrote:u principu razlike je bilo samo dok je rs bila pod sankcijama poslije rata, kada je gojko klickovic "ono" sto se zvalo budzet vozio u gepeku, a federacija umjesto budzeta imala donatroske konferenecije. u oba slucaja to nije imalo veze sa ekonomijom jer ni ovo sto danas imamo se ne moze nazvati ekonomija, a kamoli taj jad.L u c i f e r wrote:I ja se tako sjećam...smijesni_ste wrote:Mislim da je odmah iza rata i nekoliko godina poslije bila ogromna razlika...
koliko se sjecam, udio rs-a u gdp bih je 2003 ili 2004 bio oko 27% a federacije nepunih 70%. onda su rs-u ukinuli sankcije i narednih 5 godina su poveceavali udio za po 1% godisnje, a fbih padao za po 1%.
i tih 5 godina je rastao gdp federacije, ali je udio padao jer u gdp rs rastao duplo vise, a rastao jer zbog sanckija tamo nije bilo ni trznih centara, stanogradnje, niti su su mogli normalno poslovati i onda je ta akomulacija odjednom oslobodjena i taj balon je ispuhao poslije 5 godina - tamo negdje oko 2008
od tada pa do danas imas zakucanu situcaiju tj. omjer 1:2 i u bdp-u, i u pdv-u, i u prihodima, i u stanovnistvu..u svemu.
razlike nema niti je moze biti jer smo mi u ratu ubjedljivo najvise najebali, propala je skoro sva industrija, a poslije rata imamo ubjeljdivo najmanje investicija.
da bi danas nesto znjali, moralo se nesto posijati prij 10 godina. a posto se ni danas nista ne sija, ni za 10 godina necemo nista znjati.
izvlacenje pojedinih statsiticih podataka je samo manipulacija iz politickih ili nekih drugih motiva jer ukupno gledano nema razlike niti je moze, a ovo sto imamo je bazirano na resursima. to se svakako odvija po inerciji
- bingov buraz
#140 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
I jedni i drugi isplacuju plate zaduzenjima kod MMF tako da se moze reci da su propali,neko je vec spomenuo spojene posude i to je tacno,novac se prelio iz nesposobne u genocidnu a biti ce i obrnuto cim se steknu uslovima jok wrote:Posto RS nije propala nakon potrosenih para od Telekoma (cudna mi cuda)... posto FBiH nije postala Zapadna Njemacka... posto Dodik nije uhapsen... Zlajinim bojovnicima je preostalo jos da masu bonovima od toplih obroka. Taj nesrecni topli obrok se isprjecio u ostvarenju ekonomskog booma veceg BH entiteta...
-
TheMule
#141 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Kolko ih rade u drzavnim preduzecima u Sarajevu a zive u rs? 
-
155_mm
#142 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
cika Luci mislim ovo da ti bude za pamet da se ne zalijeces vise. mnogo si se bio osilio dok te stovani kolega forumas nije zalijepio grafikonom o padu zaposlenosti u miletovom entitetu. a posto niko od nas nije cuo da se otpustaju iz drzavnih sluzbi verovarno je pad nastao propadanjem manjih privatnika. znaci oni sto daju crkavicu za platu.
za donacije bih samo rekao da nisu mogle pokriti ni 5% onog sto su srbi unistili ili pokrali u ratu. jer su ciljano isli da uniste egzistenciju bosnjaka. cudi me kako bosanski srbi danas nisu najbogatiji narod u bivsoj jugoslaviji.
sto se tice one da je pola drzave bilo pod sankcijama. to je istina ali to nije bilo jer se htijelo pomoci bosnjacima nego je sluzilo kao sredstvo pronalazenja politicara kod bosanskih srba koji treba da uradi 3 stvari.
stvaranje OS BiH, izuzimanje brcgog iz manjeg entiteta i ulazak BiH u NATO. sve je odradjeno pionirski osim ove zadnje stvari. ona je odradjena nekih 80 do 90 %.
za donacije bih samo rekao da nisu mogle pokriti ni 5% onog sto su srbi unistili ili pokrali u ratu. jer su ciljano isli da uniste egzistenciju bosnjaka. cudi me kako bosanski srbi danas nisu najbogatiji narod u bivsoj jugoslaviji.
sto se tice one da je pola drzave bilo pod sankcijama. to je istina ali to nije bilo jer se htijelo pomoci bosnjacima nego je sluzilo kao sredstvo pronalazenja politicara kod bosanskih srba koji treba da uradi 3 stvari.
stvaranje OS BiH, izuzimanje brcgog iz manjeg entiteta i ulazak BiH u NATO. sve je odradjeno pionirski osim ove zadnje stvari. ona je odradjena nekih 80 do 90 %.
-
L u c i f e r
#143 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Ništa se čika Luci nije zaletio, samo je objavio zvaničnu vijest sa statističkih zavoda.155_mm wrote:cika Luci mislim ovo da ti bude za pamet da se ne zalijeces vise. mnogo si se bio osilio dok te stovani kolega forumas nije zalijepio grafikonom o padu zaposlenosti u miletovom entitetu. a posto niko od nas nije cuo da se otpustaju iz drzavnih sluzbi verovarno je pad nastao propadanjem manjih privatnika. znaci oni sto daju crkavicu za platu.
Također je rekao da smo u dubokim govnima.
Dokazao je linkovima istinitost vijesti, ne ulazeći u način obračuna i ne tvrdeći da je identičan u oba entiteta.
Da smo u dubokim govnima jasno je svima osim zlatnokašikašima budžetlijama i stranačkim SDA-SDP-ITD halkašima.
Tješenjem da smo u odnosu na rs navodno zapadna Njemačka je tješenje prosjaka da je jači u odnosu na beskućnika.
Što neko paranoiše da je čika Luci time četnik i da se raduje navodnom prosperitetu entiteta utemeljenog na genocidu, ili da se raduje stagnaciji i nazadovanju federacije odnosno Bosne, to je već njegov problem.
Last edited by L u c i f e r on 19/08/2014 10:08, edited 2 times in total.
-
ma jok
#144 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Ne filozofiraj Luci, no napravi mit
narod je te tvoje filozofije sit
napravi nam priču da na forumu talasa
da služi za zabavu narodnih masa
U njoj ne pominji da je mala plata
i zajebi priču o posledici rata
daj laku notu da se ćuti i trpi
da cjepamo lakše mozak dok se dupe krpi!
Ali korov ne smije rasti
u cvijetnoj aleji forumskih cijevi
zato u godini rahat patnje
motika mnoga gaji želju da plevi
Ali korov ne smije rasti
-
L u c i f e r
#145 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
ma jok wrote:Ne filozofiraj Luci, no napravi mit
Ali korov ne smije rasti

Hvala na uvažavanju i kopiranju čika Lucijevog stila.
-
Yug
#146 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Nemoj zayebavatbudza wrote:bio u bosni vise puta. zadnji put okt. 2013
- madner
#147 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
Koji realni sector ima manje zaposlenih sada nego 2010?don vito wrote:Pitam kao neko ko je do tih izbora 2010. godine stalno glasao za SDP. Lider partije kojoj sam vise od jedne decenije davao svoj glas proklamovao je stvaranje "Zapadne Njemacke" kao odgovor na navodne opstrukcije iz RS-a oko formiranja vlasti. Ovdje su euforicno najavljivali propast RS-a, a za 4 godine dobili smo hiljade izgubljenih mjesta u realnom sektoru i hiljade zaposlenih SDP-ovaca u javnom sektoru Federacije. I upravo su te hiljade uhljupa (uz ranije uhljebljene SDA-ovce i ZABIH-ovce) faktor koji odrzava minimalnu razliku bruto primanja u korist Federacije.
- Alfons Kauders
#148 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
tacno, ali treba obratiti paznju na jos par faktoravivaldi wrote:u principu razlike je bilo samo dok je rs bila pod sankcijama poslije rata, kada je gojko klickovic "ono" sto se zvalo budzet vozio u gepeku, a federacija umjesto budzeta imala donatroske konferenecije. u oba slucaja to nije imalo veze sa ekonomijom jer ni ovo sto danas imamo se ne moze nazvati ekonomija, a kamoli taj jad.L u c i f e r wrote:I ja se tako sjećam...smijesni_ste wrote:Mislim da je odmah iza rata i nekoliko godina poslije bila ogromna razlika...
http://www.uino.gov.ba/b/Poslovne_uslug ... racun.html
odnos se mijenja i pored cinjenice da je RS prodala dosta vise relativno vrijednih kompanija... i sto je per capita skoro duplo zaduzenija... a kakav bi bio odnos da je fbih ucinila isto i da ima isti nivo zaduzenosti? 7:3 u najmanju ruku, vjerovatno i malo zesca razlika
rs je pod dodikom iskoristila sve moguce i nemoguce poluge da se priblizi fbih... i sad je oko 2:1... ali to nije bas realna cifra radi navedenih razlika u zaduzenosti i privatizaciji
- Ridjobrki
#149 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
A da prodamo telekom, dignemo plate budžetlijama pa i mi zajebemo Mileta kao što je on nas?
- Alfons Kauders
#150 Re: Plate u RS po prvi put više nego u Federaciji
siguran sam da bi sda, sdp, hdz, sbih i ostali koji su se izredali vrlo rado radili nesto slicno... no kod nas je uvijek bilo dosta vise partija, razlicitih interesa...Ridjobrki wrote:A da prodamo telekom, dignemo plate budžetlijama pa i mi zajebemo Mileta kao što je on nas?
u biti to je jedina pozitivna strana silnih blokada u fbih - nisu nas stigli satrati ko mile svoje