Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
smack

#126 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

bang and blame wrote:@smack
Kako kazes da se covjek navikne? Ne navikne se nikad.
Ti , i sada, imas nadu, imas sansu, kako sam rece...
Puno srece ti zelim :)
E hvala vam svima iskreno na zeljama i cestitkama.

Ko ce docekati godine kad se otvori tema " Traze li muskarci Preko 50 ljubav ili ne vjeruju vise u nju"..ako me do tada

ne rokne nekakva sisata Salmonela iz Duhrija...
Red Wolf

#127 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Red Wolf »

salter071 wrote:
LaLuna wrote:Pretpostavljam da ta nekakva 'potraga' za ljubavi ne prestaje s godinama. Ali, moguce je da u tvom konkretnom slucaju, problem djelimicno lezi i u cinjenici da dosta muskaraca tvojih godina (40ak +) trazi zene koje su bar 10-15 godina mladje od njih.

E sad, da li te mladje zene zele njih, to je vec neka druga tema :mrgreen:

Ne bih sada upadala u zamku genealizaciranja, ali oslanjajuci se na svoje iskustvo mogu se sloziti sa tobom.
Izgleda da muskarci moje generacije 44+ , kao i stariji, traze mladje zene. Neki ih nadju, a neki i ne.
Kako znam ovo iz iskustva?
Kao prvo, meni su prilazili stariji od mene oko10-20 godina, dakle oni kojima je sada 55-65, pa cak i stariji, sto me iznenadilo, posebno u slucaju jednoga 70-godisnjaka. Ne znam, mozda je njima u redu ispunjavati zivot prolaznim aferama u tim godinama, ali mene to nije zanimalo.
Kao drugo, moji prijatelji iste generacije vecinom ni ne gladaju zene svoje generacije, nego deset i vise godina mladje.
Dakle, govorim sada o onome sto sam sama dozivjela ili vidjela oko sebe.
Sada staviti sviju u isti kos na osnovu ovog iskustva, ne bi bilo u redu, jer nisu ni svi muskarci, kao ni sve zene iste, ali ignorirati iskustvo nije moguce. Covjek na osnovu dozivljenog, htio ili ne, donosi zakljucke i prilagodjava se situaciji.
Stoga, sve manje vjerujem da cu nekoga naci iako nisam jos sasvim odustala.
Pokusat cu, ali ako stvarno nije sudjeno, onda nece ici. Postoji sudbina, sreca, zovite to kako hocete, ali mi ipak mozemo donekle na nju utjecati.
Pa, vidjecemo....

Hvala i tebi i ostalima na odgovoru! :thumbup:
mozda uspijes ali tesko,u pravo si 100%,svi ovi stariji bi mladju bar deset od njega sem ako nisi "beton",to je tako,a ako si atraktivna po sudu tih koji gledaju onda bi da to bude samo neobavezna veza,sex,nema tu nista ozbiljnije- braka ni na vidiku,meni je danas 44 godine i to ti mogu sa punim pravom reci,ja u ovim godinama da nisam u braku :D nikada ne bi ulazio u ozbiljnu vezu,ne kaze se djaba sve u svoje vrijeme muskarci u ovim godinama tesko da ce da udju u nesto o cemu ti govoris,ipak sretno
smack

#128 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

Hauptsache gesund. Nije kliche..gledam poznanika od prije dva mjeseca i juce.

Pojelo ga pola..

A ko ce se i hoce li se(ne mislim :izet: ), s kim ce, kako ce, koliko ce..to su komplikovane stvari gdje puno caka umijesano.

Da se raspravljati i filozofirati. Neko uspije neko ne.

Jedno je sigurno, vezano za pocetak texta i to nas sviju ceka.

Amin.
smack

#129 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

Imal kakva :lol: :lol: ne mora biti mladja :lol: ni sladja :lol: :lol: :lol:

"Cijena" na licu mjesta samo. :D

Moze i da posalje majicu u kesi da onjusim radi feromona.
eluna

#130 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by eluna »

arslanbey wrote:Ma sve to ide prirodno,nije dzaba oduvijek idealno zeniti se mlad i udavati se mlad,dok jos nemas neke navike u zivotu,i mozes Zajedno stvarati navike

i sta kasnije u 40-oj,vise od pola zivota proslo.i ti to da mjenjas?
šta želite reći, da razumni ljudi ne mogu zajedno stvarati navike posije određenih godina????

osobe ili žele ili ne žele zajedno stvarati navike, godine su tu nebitne, evo i ja i dragi mi, ja razvedena bez djece, on momak, oboje preko 35, šta smo trebali - zakopati se, zabiti glavu u pijesak i pustiti da život teče pored nas!?!? pa on se zbog toga nije ženio (sa osobama koje je upoznavao to bi mu bilo upravo to), a ja sam se razvela jer mi je traženo da u braku zakopam glavu u pijesak neg' mi se nešto nije dalo ..... i vala za sada nam baš dobro ide stvaranje zajedničkih navika - ono što je najbitnije jasno i glasno reći sve, i šta želimo i kako, i šta osjećamo i sve ........ u boga ne vjerujem ali nije uzalud rečeno ono "i u dobru i u zlu" - belaj je što ljudi ne poštuju sami sebe, pa ne znaju kako poštovati druge .....na našim prostorima vlada strahopoštovanje i uglavnom svi (čast izuzecima) to strahopoštovanje nastoje prenijeti i u brak jer za drugo ne znaju - ni muškarci ni žene, pa samim tim oni koji su se bilo navikli bilo negdje usput naučili poštovanju ispadnu blećci i dobri u onoj priči "dobar i budala dva brata"
nightvision

#131 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

kad bolje razmislim, itekako traze. ta ljubav treba imati cca 20-25 godina, bujne grudi, veliko dupe, duge noge, i obavezno da voli sex. 8-)
nightvision

#132 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

nightvision wrote:kad bolje razmislim, itekako traze. ta ljubav treba imati cca 20-25 godina, bujne grudi, veliko dupe, duge noge, i obavezno da voli sex. 8-)
cak je i nauka potvrdila da sam u pravu. :pisnuo:

Muškarci su "programirani" da seksualno žele žene u dvadesetima.
http://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks/ ... /141009059
Jokericious

#133 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Jokericious »

Eto potvrde da smo istinu govorili. Nije zenama lako.
Henry Chinaski

#134 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Henry Chinaski »

nightvision wrote:
nightvision wrote:kad bolje razmislim, itekako traze. ta ljubav treba imati cca 20-25 godina, bujne grudi, veliko dupe, duge noge, i obavezno da voli sex. 8-)

Tačno je ovo ali se znanje i trud uvijek cijene...
smack

#135 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

nightvision wrote:

Nauka ili ne dvadeset je dvadeset 8-)
JThomas

#136 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by JThomas »

nema trunke sumnje da 99,9% žena fizički najbolje izgleda u dvadesetim. ali nije baš sve ni u tome.
dječak sa šibicama

#137 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by dječak sa šibicama »

Bolje imati dvije od 20, nego jednu od 40.

Onako, naumpala mi ova igra rijeci...
pirmin

#138 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by pirmin »

Kazem ja kolegici, `63 godiste, hajde da ti nabacim brata od havera, ista ste generacija. Sevap je obostrani, tebi da
skines mrak poslije xy-godina a njemu papiri. :D
Kaze OK, daj sliku da ga vidim.
Pokazem joj, na slici njih dvojica, mladji je `75. Ona ni da pogleda ovog iz svoje lige, kaze "ja bih ovoga mladjeg".

Ee pa ne moze gospodjo, i ja bih se trosio sa Skarlet Dzohensn al`ne ide. :D
bang and blame

#139 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

pirmin wrote:Kazem ja kolegici, `63 godiste, hajde da ti nabacim brata od havera, ista ste generacija. Sevap je obostrani, tebi da
skines mrak poslije xy-godina a njemu papiri. :D
Kaze OK, daj sliku da ga vidim.
Pokazem joj, na slici njih dvojica, mladji je `75. Ona ni da pogleda ovog iz svoje lige, kaze "ja bih ovoga mladjeg".

Ee pa ne moze gospodjo, i ja bih se trosio sa Skarlet Dzohensn al`ne ide. :D
Ccc.. Sto je bezobrazna.. Jos bi i birala?!?! Ccc.. :mrgreen:
pirmin

#140 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by pirmin »

bang and blame wrote: Ccc.. Sto je bezobrazna.. Jos bi i birala?!?! Ccc.. :mrgreen:
Samo sam htio navesti jedan od primjera koji kazuje da smo svi biraci, nevezano za polnu orjentaciju. :D
bang and blame

#141 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Dobro si ti naveo. Kad ne moze, ne moze.. Ma, i ne mora.. Neko ima veliki peh, a neko samo peh sto je sam/a.
nightvision

#142 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

upoznao ja skoro djetesce od nepunih 19. znaci... hajd sto je dijete zgodno, al' sto je dijete lijepo i sto ima zajebaTe oci, bog te... znaci, pricam s curom, ne smijem je u oci pogledat duze od dvije sekunde. 'bem ti genetiku i evoluciju... znaci, glumimo nesto, k'o fol si nekakav macho tip i alfa muzijak, a kapituliras nakon pet sekundi. elem, taj nagon za reprodukcijom je strasno mocno oruzje u rukama zena. ili ce bit medju nogama. mislim, nije ni bitno na kraju krajeva, samo kazem da nam ni ne treba nauka da nam pojasni neke stvari.
bang and blame

#143 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

I, trebaju li ti pare za "djetesce"?
Jesi je zamisljao kao majku svog djeteta, kad spominjes reprodukciju?
nightvision

#144 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

bang and blame wrote:I, trebaju li ti pare za "djetesce"?
dakako da trebaju, ali to nije ni bitno. kao i to da li sam je zamisljao kao majku. iako je odgovor zapravo negativan. mislim, to ne samo da je way out of my league vec i koliko kod "djetesce" bilo zgodno, u glavi nema ni minimum onoga sto treba za majcinstvo. sto je opet sasvim u redu. koji ce joj qurac dijete u devetnaestoj godini. to bi trebalo zakonom zabraniti. nisu ljudi sposobni ni o sebi da se brinu u tim godinama a kamoli o djetetu. a reprodukcija o kojoj pricam nije nuzno vezana samo za "curice" vec za svako zensko sposobno iskoristiti to "oruzje".
daddy-kool

#145 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by daddy-kool »

Moje viđenje je da kako ljudi stare postaju opreznije i teže mušterije, ali princip je isti ... Znači sve je moguće, sve se može, pošto je sitacija malo teža potrebni su i kompromisi - isto malo teži.

Savjet i odgovor za sve koji traže jeste da se ne predaju i da traže isključivo ono što je čista 10 za njih. Jedino tako vrijedi živjeti.
bang and blame

#146 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

nightvision wrote:
bang and blame wrote:I, trebaju li ti pare za "djetesce"?
dakako da trebaju, ali to nije ni bitno. kao i to da li sam je zamisljao kao majku. iako je odgovor zapravo negativan. mislim, to ne samo da je way out of my league vec i koliko kod "djetesce" bilo zgodno, u glavi nema ni minimum onoga sto treba za majcinstvo. sto je opet sasvim u redu. koji ce joj qurac dijete u devetnaestoj godini. to bi trebalo zakonom zabraniti. nisu ljudi sposobni ni o sebi da se brinu u tim godinama a kamoli o djetetu. a reprodukcija o kojoj pricam nije nuzno vezana samo za "curice" vec za svako zensko sposobno iskoristiti to "oruzje".
Ma, jel.. Ne zamisljate nijednu.. Svaku biste samo :izet:
Na to sam mislila, kad te onako, ironicno, upitah.. :mrgreen:
nightvision

#147 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

bang and blame wrote:Ma, jel.. Ne zamisljate nijednu.. Svaku biste samo :izet:
ali nisi dobila ironican nego iskren odgovor. ali valjda je nemoguce biti iskren sa zenama a da te ne "docekaju na noz". otprilike "kriv si" sta god da kazes i sta god da uradis. :lol:
evo, kako god vi tvrdite da vam materijalna situiranost nije toliko bitna ja tvrdim da ni muskima sex nije toliko bitan. :lol:
jer ipak... pitala si da li sam je zamisljao kao majku. nisi pitala da li sam je zamisljao u tristaosamdesetsest polozaja. kontracepcija je ipak na dohvat ruke. :lol: :lol: :lol:
sadie_forever

#148 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by sadie_forever »

Nakon 45 nema vise ljubavi,mislis da su brakovi iz ljubavi u tim godinama,ne u tim godinama se radi o postivanju i prijateljstvu koje je izgradjeno kroz godine s partnerom....i normalno da je onda teze zapoceyi novi brak u tim godinama..jer tesko da moze nastati onaj osjecaj koji nastaje u mladim danima kada se ljudi zaljube ludo i slicno
bang and blame

#149 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

nightvision wrote:
bang and blame wrote:Ma, jel.. Ne zamisljate nijednu.. Svaku biste samo :izet:
ali nisi dobila ironican nego iskren odgovor. ali valjda je nemoguce biti iskren sa zenama a da te ne "docekaju na noz". otprilike "kriv si" sta god da kazes i sta god da uradis. :lol:
evo, kako god vi tvrdite da vam materijalna situiranost nije toliko bitna ja tvrdim da ni muskima sex nije toliko bitan. :lol:
jer ipak... pitala si da li sam je zamisljao kao majku. nisi pitala da li sam je zamisljao u tristaosamdesetsest polozaja. kontracepcija je ipak na dohvat ruke. :lol: :lol: :lol:
Znam ja sta ti mislis, a to sto ti mislis- se kosi sa onim iz clanka, a ti je da muskarci zele mladje zene zato sto u njima vide potencjal za reprodukciju. Muskarci vide samo potencijal za :izet: Vala, bas, smijesno..
I da dodam jos nesto, u tvom maniru: koliko para , toliko muzike..- "materijalizirani"
pirmin

#150 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by pirmin »

Ti se bas nesto nasla u ovoj temi ili mi se cini? :D
Post Reply