salter071 wrote:LaLuna wrote:Pretpostavljam da ta nekakva 'potraga' za ljubavi ne prestaje s godinama. Ali, moguce je da u tvom konkretnom slucaju, problem djelimicno lezi i u cinjenici da dosta muskaraca tvojih godina (40ak +) trazi zene koje su bar 10-15 godina mladje od njih.
E sad, da li te mladje zene zele njih, to je vec neka druga tema

Ne bih sada upadala u zamku genealizaciranja, ali oslanjajuci se na svoje iskustvo mogu se sloziti sa tobom.
Izgleda da muskarci moje generacije 44+ , kao i stariji, traze mladje zene. Neki ih nadju, a neki i ne.
Kako znam ovo iz iskustva?
Kao prvo, meni su prilazili stariji od mene oko10-20 godina, dakle oni kojima je sada 55-65, pa cak i stariji, sto me iznenadilo, posebno u slucaju jednoga 70-godisnjaka. Ne znam, mozda je njima u redu ispunjavati zivot prolaznim aferama u tim godinama, ali mene to nije zanimalo.
Kao drugo, moji prijatelji iste generacije vecinom ni ne gladaju zene svoje generacije, nego deset i vise godina mladje.
Dakle, govorim sada o onome sto sam sama dozivjela ili vidjela oko sebe.
Sada staviti sviju u isti kos na osnovu ovog iskustva, ne bi bilo u redu, jer nisu ni svi muskarci, kao ni sve zene iste, ali ignorirati iskustvo nije moguce. Covjek na osnovu dozivljenog, htio ili ne, donosi zakljucke i prilagodjava se situaciji.
Stoga, sve manje vjerujem da cu nekoga naci iako nisam jos sasvim odustala.
Pokusat cu, ali ako stvarno nije sudjeno, onda nece ici. Postoji sudbina, sreca, zovite to kako hocete, ali mi ipak mozemo donekle na nju utjecati.
Pa, vidjecemo....
Hvala i tebi i ostalima na odgovoru!