Zamjenimo mjesta

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kikibombona

#126 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kikibombona »

Razumijem da postoje ljudi koji odbacuju neke ili sve religije, ali se zalostim kada vidim da postoje ljudi u toj mjeri zadrti i bahati da potpuno iskljucuju postojanje Boga. Zadrti ateisticki fanatici, pa to ti je najgora sorta. Toliko su zlobni da nisu u stanju realno sagledati.

Ljudi ne znaju sa sigurnoscu kako je nastao svijet. Postoje razne teorije koje je nemoguce dokazati. Zasto se iskljucuje opcija da je univerzum nastao od Boga a prihvata da je nastao iz nicega!? U takvom stavu ima vise navijackog nego racionalnog razmisljanja.

Zar za covjeka ne bi bilo sigurnije da pitanje postojanja ili nepostojanja Boga ostavi otvorenim, da zauzme stav 'mozda smo nastali od Boga, mozda od nicega'. U takvom stavu ne bi bilo bahatosti i drugih losih osobina. To bi Bog mogao cijeniti.

Mi vjernici nemamo sta izgubiti. Ako nema Boga, nikom nista. Nama je fino zivjetiti po principima vjere taman i da je lazna. Ateisti se opasno kockaju. Nek im je Bog na pomoci.

S postovanjem,

Razumom obdareni

:D
sarock

#127 Re: Zamjenimo mjesta

Post by sarock »

Kikibombona wrote:Razumijem da postoje ljudi koji odbacuju neke ili sve religije, ali se zalostim kada vidim da postoje ljudi u toj mjeri zadrti i bahati da potpuno iskljucuju postojanje Boga. Zadrti ateisticki fanatici, pa to ti je najgora sorta. Toliko su zlobni da nisu u stanju realno sagledati.

Ljudi ne znaju sa sigurnoscu kako je nastao svijet. Postoje razne teorije koje je nemoguce dokazati. Zasto se iskljucuje opcija da je univerzum nastao od Boga a prihvata da je nastao iz nicega!? U takvom stavu ima vise navijackog nego racionalnog razmisljanja.

Zar za covjeka ne bi bilo sigurnije da pitanje postojanja ili nepostojanja Boga ostavi otvorenim, da zauzme stav 'mozda smo nastali od Boga, mozda od nicega'. U takvom stavu ne bi bilo bahatosti i drugih losih osobina. To bi Bog mogao cijeniti.

Mi vjernici nemamo sta izgubiti. Ako nema Boga, nikom nista. Nama je fino zivjetiti po principima vjere taman i da je lazna. Ateisti se opasno kockaju. Nek im je Bog na pomoci.

S postovanjem,

Razumom obdareni

Sve je to neinformisanost i nenačitanost. Da pročitaju jednu jedinu knjigu koja opovrgava teoriju evolucije i pokazuje koliko je besmislena, to bi bila sasvim druga priča. A možda i ne bi :D Bog da je htio, svi bi bili vjernici.
dustaban

#128 Re: Zamjenimo mjesta

Post by dustaban »

Kad vec mijenjamo mjesta...

Banned user for reason “sirenje vjerskog fanatizma”
» NIN
2 sedmice

Banned user for reason “sputavanje vjerskih sloboda”
» Nasa
2 sedmice

Banned user for reason “onako”
» Towelie
2 sedmice

:mrgreen:
vatrogasac

#129 Re: Zamjenimo mjesta

Post by vatrogasac »

Džaba teistima svi ovi argumenti kada nema porcelanskog čajnika u svemiru.
nemampojma0

#130 Re: Zamjenimo mjesta

Post by nemampojma0 »

Evo citam ovu glupost i ne mogu da vjerujem da su u ovakvu zamku upali ovi nasi forumski borci za vjeru.Toliko naivnosti i lakomislenosti.
Sta je cilj ovoga???
Opet izigravanje s vjerom,samo ovaj put izgovoreno iz drugih usta,cime su se poigrali i s vlasnicima tih usta,izvrgli ih podsmijehu.
Ako imalo znanja o Bogu imate onda znate da nema mjesta zbijanju sala na racun Boga i Njegove lijepe vjere,meleci ne znaju za salu,oni samo pisu sta covjek govori,pa ti sutra opravdavaj se da je bila sala.Ovo je samo jedan od nacina kako ljudi mogu nesvjesno da izadju iz vjere,da zanegiraju Boga.
Kako god hocete,al moj savjet onima koji priznaju Boga je da se okupaju,uzmu abdest,izgovore sehadet i zatraze oprost od Boga Uzvisenog.
pussysmoke

#131 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 23/01/2020 21:55, edited 1 time in total.
belfy

#132 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

nemampojma0 wrote:Evo citam ovu glupost i ne mogu da vjerujem da su u ovakvu zamku upali ovi nasi forumski borci za vjeru.Toliko naivnosti i lakomislenosti.
Sta je cilj ovoga???
Opet izigravanje s vjerom,samo ovaj put izgovoreno iz drugih usta,cime su se poigrali i s vlasnicima tih usta,izvrgli ih podsmijehu.
Ako imalo znanja o Bogu imate onda znate da nema mjesta zbijanju sala na racun Boga i Njegove lijepe vjere,meleci ne znaju za salu,oni samo pisu sta covjek govori,pa ti sutra opravdavaj se da je bila sala.Ovo je samo jedan od nacina kako ljudi mogu nesvjesno da izadju iz vjere,da zanegiraju Boga.
Kako god hocete,al moj savjet onima koji priznaju Boga je da se okupaju,uzmu abdest,izgovore sehadet i zatraze oprost od Boga Uzvisenog.
ti izgleda ne citas dobro. vidis da se ovdje izigrava ovo naivno nevjernicko misljenje. zar ne vidis da su svaki put potuceni argumentima? ili ti hoces da kazes da mi ovdje ne treba da branimo svoju vjeru?
fatamorgana

#133 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

38. Oni se zaklinju Allahom, najtežom zakletvom: "Allah neće oživjeti onoga koji umre!" A hoće, to je Njegovo obećanje koje će se, doista, ispuniti, - samo što većina ljudi ne zna -,

39. da bi im objasnio ono oko čega su se razilazili i da bi saznali oni koji nisu vjerovali da su lašci bili.

40. Ako nešto hoćemo, Mi samo za to reknemo: "Budi!" – i ono bude.

16. Zar kada poumiremo i kada kosti i zemlja postanemo, zar ćemo mi, zaista, biti oživljeni (govore nevjernici)

17. i naši preci davni?"

18. Reci: "Da, a bićete i poniženi!"

19. to će biti samo glas jedan, i svi će odjednom progledati

20. i reći: "Teško nama, ovo je – Sudnji dan!’

21. Da, ovo je Dan strašnog suda u koji vi niste vjerovali!

22. Sakupite nevjernike i one koji su se s njima družili i one kojima su se klanjali

23. mimo Allaha, i pokažite im put koji u džehennem vodi

24. i zaustavite ih, oni će biti pitani:

25. "Šta vam je, zašto jedni drugima ne pomognete?"

26. Ali, toga Dana oni će se sasvim prepustiti

27. i jedni drugima prebacivati:

28."Vi ste nas varali"

29. "Nismo" – odgovoriće -, "nego vi niste htjeli vjrovati,

30. a nikakve vlasti nad vama nismo imali, obijestan narod ste bili

31. i riječ Gospodara našeg da ćemo, doista, kaznu iskusiti na nama se ispunila,

32. a u zabludu smo vas pozivali jer smo i sami u zabludi bili."

33. I oni će toga dana zajedno na muci biti,
fatamorgana

#134 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote:Džaba teistima svi ovi argumenti kada nema porcelanskog čajnika u svemiru.
[youtube]http://youtu.be/SIgzP4Rj0Ns[/youtube]
belfy

#135 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

fato, nije inovativnost kopirati druge. njima se moze odgovoriti i na temi gdje su se i javili. inovativnost je, recimo, ova tema. ti joj, zasada, ne pridonosis nikako.

daj svoj doprinos kroz svoju sublimaciju. daj svoj "suprotan stav". ovo trenutacno...je nisko. ti ne bi trebao biti tako nisko.
fatamorgana

#136 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

belfy wrote:fato, nije inovativnost kopirati druge. njima se moze odgovoriti i na temi gdje su se i javili. inovativnost je, recimo, ova tema. ti joj, zasada, ne pridonosis nikako.

daj svoj doprinos kroz svoju sublimaciju. daj svoj "suprotan stav". ovo trenutacno...je nisko. ti ne bi trebao biti tako nisko.
Zamijenio sam jednostavno mjesto kako tema nalaže za jednog prosječnog vjerskog posjetioca ovog pdf-a, kaj ne?
Znači emitujemo na niskofrekventnim talasima po željama slušalaca. :wink:
belfy

#137 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

fatamorgana wrote:
belfy wrote:fato, nije inovativnost kopirati druge. njima se moze odgovoriti i na temi gdje su se i javili. inovativnost je, recimo, ova tema. ti joj, zasada, ne pridonosis nikako.

Zamijenio sam jednostavno mjesto kako tema nalaže za jednog prosječnog vjerskog posjetioca ovog pdf-a, kaj ne?
Znači emitujemo na niskofrekventnim talasima po željama slušalaca. :wink:
zamijeniti mjesta ne znaci odabrati postove drugog korisnika koje ces postirati ovdje. to je bilo jasno svima osim lika cije postove kopiras. jedini on nije shvatio bit teme. tvoje kopiranje njegovih postova moze znaciti samo tvoju personifikaciju njega i to po tvom izboru. sumnjam da to zelis.

ukljuci malo kreativnosti i barem prepricaj lektiru ako je vec nisi procitao. i vidi vraga, ja jos nisam ni u off topicu.
fatamorgana

#138 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

U ime oca sina i tvoje neduhovitosti .....
vatrogasac

#139 Re: Zamjenimo mjesta

Post by vatrogasac »

fatamorgana wrote:
vatrogasac wrote:Džaba teistima svi ovi argumenti kada nema porcelanskog čajnika u svemiru.
[youtube]http://youtu.be/SIgzP4Rj0Ns[/youtube]
Pomislih Kinezi što su radili porcelan i ništa.... :sad:
drug_profi

#140 Re: Zamjenimo mjesta

Post by drug_profi »

Zeljo je najbolji klub.

(ja sam toliko anamo, da ne mogu da smislim nista dovoljno dobro za nanamo, pa cemo radije o fudbalu)
belfy

#141 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

fatamorgana wrote:U ime oca sina i tvoje neduhovitosti .....
pa, prvo sto bi bilo kome naumpalo je upravo ovo sto ti cinis. dakle to je daleko od duhovitosti. to je prizemnost. zato sam i pokusao da to popravim. bas kao i ovaj pokusaj duhovitosti. vidis li i sam zasto je ostao pokusaj? da bi bio duhovit moras imati liniju inteligencije prozetu kroz realizam sve sa umijecem prepricavanja koji nemalo dolazi od zivotnog iskustva i opcenito prozivljenog. u onome sto si rekao nema nista od toga. pogledaj jos jednom moj prijasnji post.
fatamorgana

#142 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

Ne kontam što si uozbiljio k'o dijete na tuti ..... :wink:
belfy

#143 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

ma, da ti kazem pravo, daleko sam od ozbiljnog... dvocifren broj pive daleko, samo mi nije ok sa si ti tako nisko pao. djete na tutu ucimo, ali ide sporo, samo mi ne ide u glavu da to treba i sa odraslima tako kad im ukazes gdje grijese.

nemam ja potrebu da od odralih pravim djecu, samo ne mogu da shvatim kako se to desi... ako odraslome kazes jednom obicno bude dovoljno. dva puta je previse. a tri?
pussysmoke

#144 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:47, edited 1 time in total.
pussysmoke

#145 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:47, edited 1 time in total.
pussysmoke

#146 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:48, edited 1 time in total.
Kroksica

#147 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

Nema smisla nastavljati Pussy, svi ateisti presli na Islam.
pussysmoke

#148 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:46, edited 1 time in total.
dustaban

#149 Re: Zamjenimo mjesta

Post by dustaban »

Ova tema je zavrsila tako sto Pussy ostade sam sa sobom
:mrgreen:

pussysmoke

#150 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:45, edited 1 time in total.
Post Reply