Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote:
Nemoj se praviti lud. Pravo na seksualnu orijentaciju je jedno od tih zajedničkih prava koje spominješ
i spominje se u mnogim dekleracijama Ujedinjenih Nacija.
A što se tiče swing partija, ukoliko se ne kose sa zakonima, ko sam ja ili ti da govorim šta će ko
raditi u privatnosti svoga doma.
Since its founding in 1945, the United Nations had not discussed LGBT rights (regarding equality regardless of sexual orientation or gender identity) until December 2008, when a Dutch/French-initiated, European Union-backed statement was presented to the United Nations General Assembly.
Ne znam ko se ovde pravi lud. Pune 63 godine je zajednicko pravo bilo protiv ovog razvrata.
Žene u Americi nisu mogle glasati do 1920. Je li znači da je to bilo u redu? Ovim se vraćamo
na ono što sam spomenuo o sporoj evoluciji i emancipaciji ljudske svijesti.
U Americi, bas ono mjesto odakle se sad crpi "moral, etika i slobode". Do prije 20 godina ubijali crnce k'o stoku, a sada glume multi-kulti. I ti se sad okreces toj istoj AmeriKI, da ti kaze sta je moralno i sta je ispravno?
Znaci covjecanstvu je trebalo nekih 4000 godina da bi skontalo sta je pravedno, moralno i ispravno? Svi ostali su bili glupi (ne kazem ni da su svi bili pametni), ali mi danas... ou pa mi imamo Ameriku.
Nemoj formirati svoje misljenje na osnovu informacija kojima nas siluju putem medija. Sjedni malo sam, razmisli, i najispravnije ti je ono, a i najmoralnije, sto ti ne bi pozelio da neko uradati tebi/tvojoj majci/zeni/kcerci itd itd.
dale cooper wrote:
Žene u Americi nisu mogle glasati do 1920. Je li znači da je to bilo u redu? Ovim se vraćamo
@dale, jel znas ti kada su zene u americi postale samostalne, sa svim tim pravima i bla bla bla? odnosno, sta je pokrenulo to sve?
ww2, a posto su muskarci jel bili u ratu, trebao je neko i da "kuci" obavlja sve te poslove (citaj: do jucer cisto i iskljucivo muske poslove), tako da nije bas da su zene to sto jesu danas dobile zbog "emacipacije ljudske svijesti", ono eto mi smo sad pametni, ovo nije fer prema njima, nego iz ciste potrebe tog istog drustva za radnom snagom.
a mi zene ko zene jel iskoristile to i kasnije kad su se ljudi vratili kuci iz ww2
Capajebo wrote:
U Americi, bas ono mjesto odakle se sad crpi "moral, etika i slobode". Do prije 20 godina ubijali crnce k'o stoku, a sada glume multi-kulti. I ti se sad okreces toj istoj AmeriKI, da ti kaze sta je moralno i sta je ispravno?
Znaci covjecanstvu je trebalo nekih 4000 godina da bi skontalo sta je pravedno, moralno i ispravno? Svi ostali su bili glupi (ne kazem ni da su svi bili pametni), ali mi danas... ou pa mi imamo Ameriku.
Nemoj formirati svoje misljenje na osnovu informacija kojima nas siluju putem medija. Sjedni malo sam, razmisli, i najispravnije ti je ono, a i najmoralnije, sto ti ne bi pozelio da neko uradati tebi/tvojoj majci/zeni/kcerci itd itd.
Da, ali oni priznaju i uče iz svojih grešaka. I pričaju o tome, snimaju filmove o tome. I ispravljaju te greške.
Spor je to proces, ali se radi na tome. Ne mislim pri tome samo na Ameriku već na sav normalan,
demokratski svijet.
Ja sam samo za poštovanje i uvažavanje svih zagarantovanih ljudskih prava i sloboda pojedinca, ni manje
ni više. To je ono što želim i za sebe i za druge.
Capajebo wrote:
Da, ali oni priznaju i uče iz svojih grešaka. I pričaju o tome, snimaju filmove o tome. I ispravljaju te greške.
Spor je to proces, ali se radi na tome. Ne mislim pri tome samo na Ameriku već na sav normalan,
demokratski svijet.
Sta sve o tebi
sirota moja nisu pricali
to vise ne bi ni pas
s maslom mog'o pojesti
dale cooper wrote:
@dale, jel znas ti kada su zene u americi postale samostalne, sa svim tim pravima i bla bla bla? odnosno, sta je pokrenulo to sve?
ww2, a posto su muskarci jel bili u ratu, trebao je neko i da "kuci" obavlja sve te poslove (citaj: do jucer cisto i iskljucivo muske poslove), tako da nije bas da su zene to sto jesu danas dobile zbog "emacipacije ljudske svijesti", ono eto mi smo sad pametni, ovo nije fer prema njima, nego iz ciste potrebe tog istog drustva za radnom snagom.
a mi zene ko zene jel iskoristile to i kasnije kad su se ljudi vratili kuci iz ww2
U ovom konkretnom primjeru nisam govorio o samostalnosti nego o pravo da glasaju.
Najveći uticaj na to su imale sufražetkinje i njihov pokret, a Amerika je u ovo slučaju bila jedna od
zemalja koja je kasnije od nekih drugih dala to pravo ženama.
A što se tiče samostalnosti žena, to je nažalost dug proces koji ni danas u nekim dijelovima svijeta
nije završen niti se pokrenuo sa mrtve tačke.
Capajebo wrote:
demokratski svijet.
Sta sve o tebi
sirota moja nisu pricali
to vise ne bi ni pas
s maslom mog'o pojesti
Cuj snimaju filmove o tome....
Citiraš Dinu Merlina. Hljebe.
Govore o tome...pa i kroz filmove...ali govore.
Tvoj problem je što svijet mjeriš i sudiš isključivo po svojim moralnim načelima.
I slobode koje su u saglasnosti sa tim načelima bi dopustio dok bi druge zatro.
dale cooper wrote:
U ovom konkretnom primjeru nisam govorio o samostalnosti nego o pravo da glasaju.
Najveći uticaj na to su imale sufražetkinje i njihov pokret, a Amerika je u ovo slučaju bila jedna od
A što se tiče samostalnosti žena, to je nažalost dug proces koji ni danas u nekim dijelovima svijeta
@dale , htjela sam ti samo ukazati na to da cak ni UN do odredjenih stvari ne dolaze "emacipacijom ljudske svijesti"
nije sve crno-bijelo, nekad je i sivo
dale cooper wrote:
@dale , htjela sam ti samo ukazati na to da cak ni UN do odredjenih stvari ne dolaze "emacipacijom ljudske svijesti"
nije sve crno-bijelo, nekad je i sivo
Dolazi sa borbom i lobiranjem pojedinih ljudi i pokreta. Nekada su to bile sufražetkinje-feministkinje,
danas su to LGBT grupe. Cilj svih njih je bio da se ukaže na problem i nepravdu i proba se uticati na
promjenu stava i svijesti kod ljudi.
dale cooper wrote:
Dolazi sa borbom i lobiranjem pojedinih ljudi i pokreta. Nekada su to bile sufražetkinje-feministkinje,
danas su to LGBT grupe. Cilj svih njih je bio da se ukaže na problem i nepravdu i proba se uticati na
dale cooper wrote:
direktni wrote:Za brak je potrebno dvoje, a za razvod samo jedno. Dovoljno je da jednom od bračnih drugova nešto ne valja i osobe sklone "razvaljivanju" će to i razvaliti.
Imam primjer jedne kompletne generacije djevojaka, kasnije žena 1970-1975 godište, iz jedne ulice koje su bile najbolje drugarice i sve su razvedene. Ta tinejdžerska druženja su bila intezivna i svih tih nekih "sanela, aida, indira, alisa, džejni, tanja" su se razvele i da stvar bude interesantnija, nijedna nije kriva za razvaljivanje porodice. Za sve su im krivi muževi.
Evo neki dan jedna od nabrojanih, priča po mahali kako sam joj se neki dan "upucavao", a ja se sa dotičnom i ne pozdravim kako treba. Prođe mi kraj kuće i kada kaže zdravo, ja pozdravim. Razvela se. Muž joj kriv - normalno.
Da ne duljim. Što želim reći? Mnogo toga zavisi kako i gdje si odgojen i gdje i kako si vaspitavan. Mnogi koji nisu sebe mogli kontrolirati u nekom tinejdžerskom dobu, ne mogu ni kada zasnuju porodicu, dobiju djecu, skuće se....., jer im preintezivne misli pomute razum, a neke/i pomisle da su "uspjeli" u životu i da ih suprotna strana sputava da taj "uspjeh" konačno zaoukruže, te im razvod dođe kao jedino "logično" rješenje.
Sve je u glavi. Nažalost, mnoge/i misle da je i u nečemu drugom.
mislim da to i jest srž problema , odgoj i odrastanje .
ko nema autoriteta ili primjera u životu koji zaslužuje aplauz , mislim da je baš primjer ,mimo dinastije ili predratnih beverlija i tako to , nkotb ili one moje depeshushe ,hi hi hi.....hm hm taj ne može ni ostvariti neku idilu u životu jer mu je stalno potrebna neka drama i to IZ EPIZODE U EPIZODU........
Ja bogami iz vecine ovih dogovora saznah da su u prosjeku zene krive za razvode.
Izmedju redova citam: "Treba da se trpi malo, a ne odmah rastava."
A sta je sa muskarcima, ima li njihove krivice?
To sada emancipacija zena kriva, dok nisu bile "emancipovane", sto ce reci, trpjele i sto treba i ne treba: i kockare i alkoholicare i siledjije i neradnike...bile su dobre zene... sada se eto emancipovale i nece da trpe psihicko ili fizicko zlostavljanje, nebrigu o porodici i djeci, neimastinu jer muz nece da radi ili jer je alkoholicar pa sve propije ili kockar pa prokocka...
pozdrav svima prisutnima
trenutna situacija kod moje kolegice ona bi da zivi al on nece ,ne zeli je vise.kaze nemogu zivjeti s tobom i place
muskarac place zato sto nemoze zivjeti s njom bez razloga tek tako sto nemoze rijesit neki problem ,nema izlaza i ona je tu krivac nakon toliko godina podrske u svemu...pa sta covjek da napravi osim da se pokupi i ode i zaboravi idiota za sva vremena
blue sun wrote:pozdrav svima prisutnima
trenutna situacija kod moje kolegice ona bi da zivi al on nece ,ne zeli je vise.kaze nemogu zivjeti s tobom i place
muskarac place zato sto nemoze zivjeti s njom bez razloga tek tako sto nemoze rijesit neki problem ,nema izlaza i ona je tu krivac nakon toliko godina podrske u svemu...pa sta covjek da napravi osim da se pokupi i ode i zaboravi idiota za sva vremena
Mozda je ona njega maltretirala, što da ne, ima i toga Dalje, da nije slučajno otkrio ili priznao sebi konačno da je homoseksualac i ne želi više da živi u laži (nije zezanje, znam jedan takav slučaj)....
Mislim da je problem sto ljudi zamisljaju brak kao nesto iz serije ili filma..i sve odlicno funkcioniste do veceg ili manjeg problema...onda stop..optuzuju jedno drugo, prebacuju krivicu, nece da se prilagode, milion glupih razloga..zene zbog nke sitnice odluce otici na koji dan roditeljima (da kazne muža), muž opet da bi kaznio nju ode svojim roditeljima ili sa rajom zareda od kafane do kafane..S obzirom da sam poslom vezana za pomenutu tematiku, ne biste vjerovali zbog kakvih gluposti se ljudi razvode..uglavnom ima dosta razvoda brakova medju mladjom populacijom, to su partnerni starosti od oko 20 godina koji se vjencaju nabrzinu iz strasti ili neplanirane trudnoce, razvedu se jos vecom brzinom, a razlozi za razvod..vise nego banalni. "Nerazumijevanje, razliciti pogledi na zivot, nemogucnost ispunjenja odredjenih zelja i ciljeva sa voljenom osobom, bila mlada, nezrela (sazrela za 14 dana braka ) "..Tuzno je kad se tu nadje dijete, koje ima tek mozda 2-3 mjeseca, otac ne radi, majka ne radi, a dijete treba zivjeti (jesti, piti - postojati).
Female_Sa wrote:Mislim da je problem sto ljudi zamisljaju brak kao nesto iz serije ili filma..i sve odlicno funkcioniste do veceg ili manjeg problema...onda stop..optuzuju jedno drugo, prebacuju krivicu, nece da se prilagode, milion glupih razloga..zene zbog nke sitnice odluce otici na koji dan roditeljima (da kazne muža), muž opet da bi kaznio nju ode svojim roditeljima ili sa rajom zareda od kafane do kafane..S obzirom da sam poslom vezana za pomenutu tematiku, ne biste vjerovali zbog kakvih gluposti se ljudi razvode..uglavnom ima dosta razvoda brakova medju mladjom populacijom, to su partnerni starosti od oko 20 godina koji se vjencaju nabrzinu iz strasti ili neplanirane trudnoce, razvedu se jos vecom brzinom, a razlozi za razvod..vise nego banalni. "Nerazumijevanje, razliciti pogledi na zivot, nemogucnost ispunjenja odredjenih zelja i ciljeva sa voljenom osobom, bila mlada, nezrela (sazrela za 14 dana braka ) "..Tuzno je kad se tu nadje dijete, koje ima tek mozda 2-3 mjeseca, otac ne radi, majka ne radi, a dijete treba zivjeti (jesti, piti - postojati).
Pošto si poslom vezan za tematiku, interesuje me šta su najčešći razlozi za razvod brakova sa stažom 15-20 godina i više. Brakova u kojima su rođena djeca. Ko su, uglavnom, pokretači tužbi za razvod braka? Unaprijed hvala.