Masa osuda pokretaca teme i svakakvih komentara
Ja mislim da je pokretac teme apsolutno u pravu

Ako on vodi racuna o svom izgledu, zasto nebi i njegova cura ? Cak stavise, cure BAS trebaju da vode racuna jer su podloznije gomilanju zaliha masnoca nego mi muski...
Paznja na liniju/ishranu je najvise za njeno dobro a tek onda i za njihovu vezu (ozivljavanje sexualne privlacnosti). Da ne pominjem da se fit osoba osjeca zadovoljnijom sa sobom, sto se dalje reflektuje i na kompletno duhovno zdravlje... Fit i sportski aktivne osobe su psihicki daleko stabilnije od zapustenih osoba
Ja isto ne tolerisem debele osobe (ni muske ni zenske) a posebno nikad nebi bio u vezi sa debelom zenom. Tu sam stvarno radikalan ! Nemam razumijevanja prema takvim ljudima, sami su krivi za svoj izgled a od kuknjave (debeli ljudi uglavnom samo ovo i rade) nema nista...
Ako se ja svaki dan ubijam po teretani, gledam sta jedem, brojim obroke, prestajem jesti cim se zasitim (a mogao bi pojesti jos jedan tanjur) sto to onda i ona nebi mogla uraditi ?
Naravno, ako je u pitanju bolest, onda je to stvarno druga krajnost ali, moram biti iskren, ne znam kako bi se ponasao kad bi se nasao u takvoj situaciji. Mozda ne bi napustio tu osobu (kad bi bili u braku) ali sigurno bi se reflektovalo na mom libidu i aktivnostima u krevetu...
Pokretac teme se ocito potrudio da, na sto blazi nacin, svojoj partnerici skrene paznu ali je ocito dirnuo u osinjak... Ona je svoje debljine itekako svjesna (ali se pravi luda, mozda i svjesno) a sad, kad je momak te karte bacio na stol, jedina reakcija je dizanje nosa u nebo. Ovo ponasanje najmanje ima veze sa fizikom (debljinom), ovdje je problem u glavi i iz toga proizlazi problem sa debljinom a vjerovatno i neki drugi problemi i bubice... Emotivno zdrava osoba ce prihvatiti kritiku i pokusati nesto uraditi sa sobom.
A vidio bi njeno ponasanje da se on npr zapusti, u tom slucaju bi ona njega ostavila iste sekunde
Cest sindrom kod debelih ljudi, njihov izgled nije bitan ali im je jako bitno da je partner fit i beton !
U prevodu, nisi nista lose uradio jarane

Ti si na lijep i blag nacin iznio problem a sama njena reakcija i ponasanje ti je dala signal da produzis dalje i nadjes sebi zenu koja pazi na sebe isto kao sto pazis i ti. Svakako, u toj vezi sa tom debelom, neces biti ti koji je vrata zatvorio guzicom