Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili ateis
- Queen_of_hearts
#126 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
-Nemam problema s tim,roditelji nikad nisu bili vjernici ,mada se nikad nisu ni izjasnili ateistima. Ja jesam,od kad znam za sebe ! Mada stari sto je stariji ,i sto je vise "vjere oko njega",blizi je deklarisanom ateisti .Mamu,sve to savrseno ne zanima ...Nana nas napadne svaki put ,nekako je citav "podmladak" ateisticki ,a ona bas zna daviti sa vjerom/obicajem ,pa se nekad mora reagovati .
-Najblizi prijatelji su mi takodjer nereligiozni ,iskustvo mi je pokazalo da bliska prijateljstva sa ljudima koji su vjernici prestaju biti tako bliska cim otvoreno kazes da si ateista .
-Dragi je ovaj bajram/dzenaza vjernik ,ali ima i nekog sujevjerja i jos nekih duhovnih meni neshvatljivih stvari kod njega ,ne raspravljam o tome uopste niti bi mu govorila da jeste /nije u pravu.....da ga smatram "slabim" i pametnim manje za taj "dio",jbg smatram ,al ga sve ostalo vadi !
-Najblizi prijatelji su mi takodjer nereligiozni ,iskustvo mi je pokazalo da bliska prijateljstva sa ljudima koji su vjernici prestaju biti tako bliska cim otvoreno kazes da si ateista .
-Dragi je ovaj bajram/dzenaza vjernik ,ali ima i nekog sujevjerja i jos nekih duhovnih meni neshvatljivih stvari kod njega ,ne raspravljam o tome uopste niti bi mu govorila da jeste /nije u pravu.....da ga smatram "slabim" i pametnim manje za taj "dio",jbg smatram ,al ga sve ostalo vadi !
- apsidejzi
#127 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
A jesil barem jednom u zivotu procitao Kur'an ili Bibliju pa to mozes tvrditi ili to onako ofrlje sa youtube klipova od polupjanih i napusenih standup komicara i ovih nasih pjanih forumasa u sitne jutarnje sate.Arata wrote: Evo ja kao agnostik kažem da je sve što piše u bibliji i kuranu izmišljeno.
- dustaban
#128 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Queen_of_hearts wrote:-Nemam problema s tim,roditelji nikad nisu bili vjernici ,mada se nikad nisu ni izjasnili ateistima. Ja jesam,od kad znam za sebe ! Mada stari sto je stariji ,i sto je vise "vjere oko njega",blizi je deklarisanom ateisti .Mamu,sve to savrseno ne zanima ...Nana nas napadne svaki put ,nekako je citav "podmladak" ateisticki ,a ona bas zna daviti sa vjerom/obicajem ,pa se nekad mora reagovati .
Bas lijepo opisana galerija likova u njihovom odnosu spram religije.
Tesko je zaista ostati vjernik u situaciji navale vjere oko tebe. Poselami/pozdravi oca.
-
KIseljak12
#129 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Takodjer se uvjerio iz licnog iskustva. Isto kao da sam napustio kult, samo daleko blaze ipak. Da sam u S. Arabiji, ne bi bilo razlike.Queen_of_hearts wrote:-Nemam problema s tim,roditelji nikad nisu bili vjernici ,mada se nikad nisu ni izjasnili ateistima. Ja jesam,od kad znam za sebe ! Mada stari sto je stariji ,i sto je vise "vjere oko njega",blizi je deklarisanom ateisti .Mamu,sve to savrseno ne zanima ...Nana nas napadne svaki put ,nekako je citav "podmladak" ateisticki ,a ona bas zna daviti sa vjerom/obicajem ,pa se nekad mora reagovati .
-
KIseljak12
#130 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Jesam ja procitao oboje, te jos mnoge svete knjige. Sto sam vise izucavao bit religije, manje sam religiozan bio. Dok nisam poceo ispitivati, zapitkivati, bio sam dosljedan vjernik, zamisli sad to. Ali ne smijes pitati "ona" pitanja sto su ti govorili da se od njih poludi. Npr. sta je bilo prije vremena? prije boga? itd. Ako je svemoguc i milostiv, zasto dopusta patnju (npr. genocid u Gazi)?? Da bi kasnije to otplatio?? Mozel obratno, da on meni sad otplati, pa cu mu ja vratiti kasnije, svakako cu vjecno zivjeti. Znam, to zovu onda kazna, dzehennem, jer sam uzivo u zivotu gledajuci da koga ne povrijedim.. Jahapsidejzi wrote:A jesil barem jednom u zivotu procitao Kur'an ili Bibliju pa to mozes tvrditi ili to onako ofrlje sa youtube klipova od polupjanih i napusenih standup komicara i ovih nasih pjanih forumasa u sitne jutarnje sate.Arata wrote: Evo ja kao agnostik kažem da je sve što piše u bibliji i kuranu izmišljeno.
-
KIseljak12
#131 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Nijemci nisu religija, tako da ti je usporedba nistavna. Takodjer, ljudski vijek je prekratak da sagleda 'povijesnu zbiljnost' u cjelini. Gdje su bila muslimanska carstva prije 1000 godina, a gdje sada. Vjecna plima i oseka..S4mpion wrote:Vjerujem da bi prije 70-ak godina pričao kako će Nijemci biti zadnja rupa na planeti, bez napretka, tehnologije, ubijaće se međusobno u frakcijama i dalje vjerujući da su oni JEDINI PRAVI. Tvoja priča nije vremenski univerzalna.iz zadnje klupe wrote:
Drugi, Islam, jedina "PRAVA" vjera, oholost se nalazi u samoj srži ove religije, nisam jednom prisustvovao raspravi medju muslimanima koji kao neku normalu gledaju da ce svi Kinezi, Japanci, Hindusi u pakao
Kako se SVEMIR kazniti muslimane za to ?
Več je poceo, bice zadnja rupa na planeti, bez napretka, tehnologije, ubijace se medjusobno u frakcijama, i dalje vjerujuci da su oni JEDINI PRAVI (izvorna oholost) dok ce tehnoloski , privredno i svakako drugacije Svijetom dominirati oni koje su oni onako olako poslali u pakao, Kinezi, Japan, Indija...
-
KIseljak12
#132 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Vjeruj mi da nisi u svi u tvojoj poziciji. Ima dosta slucajeva gdje su zajebali situaciju, pa umjesto princa zamalo princeza.._mufljuz_ wrote:vala ja sam zahvalan materi i ocu na lijepom fesliji a i mnogo koka bivsih sadasnjih i ako bog da buducihRusski wrote:Ma to sunećenje je idiotizam živi.![]()
nikad nista nikakve bolescure"udri sreco ne pitaj nista" mi stalno odzvanja u usima
i pitam se ima li bana za ovakve rasisticko-fasisticke uvrede kompletnom jednom narodu i populaciji ljudi ili je bas demokratski pljuvat po ljudima koji su to odlucili i koji se na to odluce ????????
- insomnia78
#133 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Hajd ne lupaj
De prvo provjeri kako se sunecenje radi pa onda pricaj dalje
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- lua
#134 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Nikakav problem, obzirom da su me starci odgojili da kažem kako jeste i da biram svoj put onako kako meni odgovara, a realno nit' sam kao dijete morala u džamiju, niti sam išla na vjeronauku (jer su moji smatrali da je vjeronauka nešto čime se osoba treba baviti kad stekne punoljetstvo, obzirom da dijete ne može rezonovati na pravi način te stvari, a i predavala mi je žena kojoj je glavna rečenica bila "da, i za to se ide u džehennem"
).
-
KIseljak12
#135 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
meni su ga sjebali, dovoljno majstore?insomnia78 wrote:Hajd ne lupaj
Ima vise metoda, imaju i mehanicke sprave za to, automatika, samo zavrnes i gotovo.
- Hajvan
#136 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
šta je problem, ne diže se na curice? samo na dečke, kažeš? A-uuuuuuu

-
KIseljak12
#137 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
ko je tebe ista pito HajvanuHajvan wrote:šta je problem, ne diže se na curice? samo na dečke, kažeš? A-uuuuuuu![]()
p. s. samo na decke i tvoju staru, svakako ne lici na zensko
- S4mpion
#138 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Ti očigledno nisi vidio kome sam i na šta replicirao, hajde još jednom pročitaj šta je čovjek napisao, čisto da se ne prosipaš ovdje bez veze.KIseljak12 wrote:Nijemci nisu religija, tako da ti je usporedba nistavna. Takodjer, ljudski vijek je prekratak da sagleda 'povijesnu zbiljnost' u cjelini. Gdje su bila muslimanska carstva prije 1000 godina, a gdje sada. Vjecna plima i oseka..S4mpion wrote:
Vjerujem da bi prije 70-ak godina pričao kako će Nijemci biti zadnja rupa na planeti, bez napretka, tehnologije, ubijaće se međusobno u frakcijama i dalje vjerujući da su oni JEDINI PRAVI. Tvoja priča nije vremenski univerzalna.
- Hajvan
#139 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
KIseljak12 wrote:ko je tebe ista pito HajvanuHajvan wrote:šta je problem, ne diže se na curice? samo na dečke, kažeš? A-uuuuuuu![]()
za boldirano si upravu, jer sad lici na humus vjerovatno.
-
KIseljak12
#140 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
evo citam ponovo ko zna koji put, ipak ne kontam odakle Nijemaca u ovome, ako se o religijama prica...S4mpion wrote:Ti očigledno nisi vidio kome sam i na šta replicirao, hajde još jednom pročitaj šta je čovjek napisao, čisto da se ne prosipaš ovdje bez veze.KIseljak12 wrote:Nijemci nisu religija, tako da ti je usporedba nistavna. Takodjer, ljudski vijek je prekratak da sagleda 'povijesnu zbiljnost' u cjelini. Gdje su bila muslimanska carstva prije 1000 godina, a gdje sada. Vjecna plima i oseka..S4mpion wrote:
Vjerujem da bi prije 70-ak godina pričao kako će Nijemci biti zadnja rupa na planeti, bez napretka, tehnologije, ubijaće se međusobno u frakcijama i dalje vjerujući da su oni JEDINI PRAVI. Tvoja priča nije vremenski univerzalna.
- S4mpion
#141 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
KIseljak12 wrote:
evo citam ponovo ko zna koji put, ipak ne kontam odakle Nijemaca u ovome, ako se o religijama prica...
Kad ima Kineza i Japanaca, zašto ne bi bilo i Nijemaca, ne čitaš, ne čitaš...iz zadnje klupe wrote:
Drugi, Islam, jedina "PRAVA" vjera, oholost se nalazi u samoj srži ove religije, nisam jednom prisustvovao raspravi medju muslimanima koji kao neku normalu gledaju da ce svi Kinezi, Japanci, Hindusi u pakao
Več je poceo, bice zadnja rupa na planeti, bez napretka, tehnologije, ubijace se medjusobno u frakcijama, i dalje vjerujuci da su oni JEDINI PRAVI (izvorna oholost) dok ce tehnoloski , privredno i svakako drugacije Svijetom dominirati oni koje su oni onako olako poslali u pakao, Kinezi, Japan, Indija...
Ako nisi znao, baš kao i Nijemac, ni Japanac, ni Kinez nije religijska pripadnost, nadam se da si naučio to sada, pa možda i skontaš.
-
KIseljak12
#142 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
do mene, do mene, do mene...S4mpion wrote:KIseljak12 wrote:
evo citam ponovo ko zna koji put, ipak ne kontam odakle Nijemaca u ovome, ako se o religijama prica...Kad ima Kineza i Japanaca, zašto ne bi bilo i Nijemaca, ne čitaš, ne čitaš...iz zadnje klupe wrote:
Ako nisi znao, baš kao i Nijemac, ni Japanac, ni Kinez nije religijska pripadnost, nadam se da si naučio to sada, pa možda i skontaš.
- dustaban
#143 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Bi l' voljeli da ste agnostici, il' dabogdo niste?

-
L u c i f e r
#144 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Iskreno, ja bih volio da sam vjernik. 
- potočanka
#145 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
'vako nekakovaučer wrote:Ma kakvi, ja sam se izjasnio odmah čim sam prvi put prozreo religiju za ono što je.
Roditeljima nije bilo baš drago i kaznili su me ne pozivanjem prijatelja na moj jedanaesti rođendan.
ne krijem al' i ne raspravljam baš nešto o tome. jedino mi mater umjesto te neke kazne kaže nisi ti ateist, ti nisi ništa, što god joj to značilo
-
kerima1
#146 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
U Boga je barem lahko vjerovati.L u c i f e r wrote:Iskreno, ja bih volio da sam vjernik.
- pussysmoke
#147 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Nemam od koga da krijem, a i da imam, zašto bi krio?! Smiješno! Prošla su vremena kada su "vjernici" spaljivali na lomači ateiste. Da li krijete od drugih da ste vjernici? Ako ne, zašto?
- nasa
#148 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» KIseljak12
» Hajvan
» KIseljak12
14 danako je tebe ista pito Hajvanu
» Hajvan
sedamšta je problem, ne diže se na curice? samo na dečke, kažeš? A-uuuuuuu![]()
- pussysmoke
#149 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Vidim Naso ima posla u ramazanskim danima.
-
L u c i f e r
#150 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a
Razum ne da.kerima1 wrote:U Boga je barem lahko vjerovati.L u c i f e r wrote:Iskreno, ja bih volio da sam vjernik.