IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

crvenebrigade

#126 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Trebam te wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ću glasati za Emira Suljagića. :bih:

Svakako i ja! :thumbup: :bih:
Ja necu glasati za stranackog preletaca (SDA-SDP-DF) Emira Suljagica. :bih:

On i Nikola Spiric ubjedljivo su najvise promijenili politickih stranaka. :lol:

Sjedio u krilu Adnana Terzica, Zlatka Lagumdzije, Zeljka Komsica.

Kako glasati i vjerovati covjeku koji preko noci mijenja svjetonazore i politicke ideologije?! :D
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 16:02, edited 2 times in total.
putokaz1

#127 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by putokaz1 »

U Bihaću je SDP vladao godinama,i dijelovima Sarajeva
Neznam situaciju u gradu Zenica,Mostaru a vjerujem da SDA tu u gradu.
Ima i malih gradova i sela.
Vjerovatno će SDA i njihov kandidat pobjediti
Po meni, nažalost jer ih smatram većim zlom od SDPa .
Po meni Bošnjaci nemaju lidera. Nijedan od kandidata mi nije dobar lider,jedan je podpredsjednik stranke,ime ga održava u političkom životu,drugi po struci novinar dugo stranku podržavao al jedva da je i član bio,politički neiskusan,treći bio vjerski lider,potajno podržavao jednu stranku,četvrti napusti stranku i krenuo nekim samostalnim putem sad ga podržava nova stranka,peti bio general osnovao stranku i godinama na ivica praga,šesti podržavao jednu stranku,obogatio se uz nju i sad njegova stranka protiv te,nezavisni njih ne računam
Bošnjački lider treba da je dobar sa:Vlasti u RS u,sa vlasti u ''HB'',sa Hrvatskom,Srbijom,Crnom gorom,EU,SAD,Rusijom,Arapskim svijetom i Turskom,da balansira sa svima a izvuče političku korist za narod i državu
Nažalost među ovim kandidatima(niti uopće)ja takvog ne vidim.
Bosnjak333

#128 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

crvenebrigade wrote:
Trebam te wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ću glasati za Emira Suljagića. :bih:

Svakako i ja! :thumbup: :bih:
Ja nece glasati za stranackog preletaca SDA-SDP-DF Emira Suljagica. :bih:

Sjedio u krilu Adnana Terzica, Zlatka Lagumdzije, Zeljka Komsica.

Kako glasati i vjerovati covjeku koji preko noci mijenja svjetonazore, politicke ideologije?! :D
Da je Suljagic jedini koji mijenja politicke svjetonazore u ovoj konkurenciji to bi bilo super.
johntra

#129 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by johntra »

Bosnjak333 wrote:Klix forum nije relevantan(ni kao mali uzorak)pokazatelj politicke slike koja ce nas ocekivati nakon izbora.Uvijek je bio SDP-ovski,NS-ovski i sad DF-ovski forum,odnosno uvijek su ljevicari pobjedjivali zato sto su direktive stranaka naredjivjale masovne registracije svom clanstvu. :-)
jes, a SDA inače sjedi skrštenih nogu na minderu... :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#130 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by KatarinaKosaca »

Što mu ne dadoše ono obećano ambasadorsko mjesto i tako se odužiše za zaslugu pomoći dolaska na vlast? Sad, moram na forumu gledati kako ima veliki i zasluženi broj glasova, simpatizera, a sve kao posljedica proglasa iz centrale "Kreirati barem 2 nika i stvarati privid....", onog proglasa za kojeg su tražili javno i zajapureno da istražni organi utvrde odakle je poslat (kao biva informatička povjest nije tačna) , a istražni ograni kao i obično nisu mrdnuli prstom. Imaju oni preča posla, na primjer obračunavati se sa neistomišljenicima ovog divnog SDP režima koji nas je definitivno bacio u Afriku.
Bosnjak333

#131 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

johntra wrote:
Bosnjak333 wrote:Klix forum nije relevantan(ni kao mali uzorak)pokazatelj politicke slike koja ce nas ocekivati nakon izbora.Uvijek je bio SDP-ovski,NS-ovski i sad DF-ovski forum,odnosno uvijek su ljevicari pobjedjivali zato sto su direktive stranaka naredjivjale masovne registracije svom clanstvu. :-)
Jesam li nesto pogresno rekao?Na lokalnim izborima najvise glasove ovdje je dobila Nasa Stranka,a u realnom svijetu koji se inace nalazi izvan ovog foruma je ispusila gore nego Haretova SBiH.

Svi znamo da niko normalan nece glasati za Hadziomerovica,ali ovdje covjek skoro pa vodi. :-)
crvenebrigade

#132 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Bosnjak333 wrote:
johntra wrote:
Jesam li nesto pogresno rekao?Na lokalnim izborima najvise glasove ovdje je dobila Nasa Stranka,a u realnom svijetu koji se inace nalazi izvan ovog foruma je ispusila gore nego Haretova SBiH.

Svi znamo da niko normalan nece glasati za Hadziomerovica,ali ovdje covjek skoro pa vodi. :-)
Po cemu ti znas da niko normalan nece glasati? Sve ces vidjeti na izborima u oktobru. Obican narod je uz Bakira Hadziomerovica. Jucer ga ljudi grle po gradu, frajer je odlicno krenuo u kampanju. :bih:
Bosnjak333

#133 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

crvenebrigade wrote: Po cemu ti znas da niko normalan nece glasati? Sve ces vidjeti na izborima u oktobru. Obican narod je uz Bakira Hadziomerovica. :bih:
Glasas za covjeka koji je koristio "nezavisne" medije u politicke svrhe? :roll:
crvenebrigade

#134 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Bosnjak333 wrote:
crvenebrigade wrote: Po cemu ti znas da niko normalan nece glasati? Sve ces vidjeti na izborima u oktobru. Obican narod je uz Bakira Hadziomerovica. :bih:
Prepali ste se Bakira Hadziomerovica, ha ha ha. Kakav strah i nervoza. :bih:
Dozer

#135 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Dozer »

Ja sam konacno odlucio - necu uopste na izbore.
Ovo je postala tolika sprdacina da je izlazak na izbore sad vec potpuno besmisleno gubljenje vremena.

Iako godinama pricam da apstinenti mogu donijeti promjenu, ocigledno je da se to u realnosti niti moze, niti hoce dogoditi, a razloga je mali milion, pocev od nakaradnog Ustava, pa do zatvorenog kruga na relaciji etno-nacionalisti <> nivoi vlasti <> kriminal <> korupcija <> ekonomija (koja je pod punom kontrolom nabrojanih).

Dakle, izlazak na izbore nema nikakve svrhe ni koristi i samo je najobicniji gubitak vremena i zivaca jer do bilo kakve pozitivne promjene jednostavno ne moze ni doci.
Bosnjak333

#136 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

crvenebrigade wrote:
Bosnjak333 wrote:
Ja se samo bojim da cemo mi Bosnjaci zbog budala opet da izvisimo.Hoce li popusiti SDA,SDP,SBB,DF ili neko drugi me apsolutno ne zanima.Mozda je doslo napokon vrijeme je da se i to desi.
Havatar

#137 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

Bosnjak333 wrote:
johntra wrote:

A koliko je popularan govori to sto se na njegovoj temi govori o svemu osim o njemu.
Dozer

#138 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Dozer »

Ah, da...i pun mi je qrac Bosnjaka, Srba i Hrvata i te potpuno idiotske price kakva ne postoji nigdje na planeti. Bukvalno.
johntra

#139 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by johntra »

Bosnjak333 wrote: Jesam li nesto pogresno rekao?Na lokalnim izborima najvise glasove ovdje je dobila Nasa Stranka,a u realnom svijetu koji se inace nalazi izvan ovog foruma je ispusila gore nego Haretova SBiH.

Nisi ti ništa, u suštini, pogrešno rekao...ali mi je malo smiješno da to samo rade SDP, DF i NS, a eto, SDA ne radi ništa i čeka da sve lopatom uzme...
weredsf

#140 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

wolf07 wrote:Udaviste vise s tom pricom o nekim opljackanim milionima i milijardama maraka jbt. Da li nekim pukim slucajem znate da je otprilike jedan dan rata u BiH kostao nasu vlast oko 2 miliona maraka! A ta vojska je jedva imala sta da jede kako treba. I vi sad imate obraza da pitate za nekakvog Al Shidija i slicne gluposti. U ovoj zemlji je medju Bosnjacima toliko jak taj udbaski mentalitet da nekim ljudima i kad bi cetnik donio noz pod vrat oni bi se prvo sjetili da nesto opsuju Aliji, SDA, hodzi, reisu i da im to budu zadnje rijeci. Evo imate priliku pa recite sta je Zlatko Lagumdzija uradio sa svojim SDP-om za ovih dvadeset i kusur godina! Gdje su to investicije SDP-a? Koje fabrike nam je otvorio i koje zgrade napravio vrli Zlaja? Bakira prozivate i za sta je mozda kriv i za sta nije, pa sto se ne sjetite malkice imovinskog kartona Lagumdzije? Za Bakira Izetbegovica vam je sve jedno veliko mozda, od Al Shidija pa nadalje, za Zlaju tacno znate cime raspolaze samo ne znate otkud mu.
Ista ovakva prica je pricana protiv Harisa SIlajdzica kad je on bio na vrhuncu politicke moci i onda smo ga mi srusili radi kojekakvih "nezavisnih" govnara tipa Bakir Hadziomerovic koji bi danas da sjedne u tu istu stolicu. Hadziomerovic se kao bajagi borio protiv Dodika! Pa evo rezultata, Dodik i danas sjedi gdje sjedi samo sto laje jos vise nego sto je ikad lajao a Silajdzic je vec odavno bivsi. E sad treba da potopimo i Izetbegovica?
XX
VjecitiStudent

#141 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by VjecitiStudent »

Bosnjak333 wrote:
crvenebrigade wrote:
Bosnjak333 wrote: Glasas za covjeka koji je koristio "nezavisne" medije u politicke svrhe? :roll:
Ja se samo bojim da cemo mi Bosnjaci zbog budala opet da izvisimo.Hoce li popusiti SDA,SDP,SBB,DF ili neko drugi me apsolutno ne zanima.Mozda je doslo napokon vrijeme je da se i to desi.
Obrazloži nam, kako bi to Bošnjaci zbog budala mogli opet da izvise, a pogotovo šta ti znači ovo 'opet'.
Bosnjak333

#142 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

johntra wrote:
Bosnjak333 wrote: Jesam li nesto pogresno rekao?Na lokalnim izborima najvise glasove ovdje je dobila Nasa Stranka,a u realnom svijetu koji se inace nalazi izvan ovog foruma je ispusila gore nego Haretova SBiH.

Nisi ti ništa, u suštini, pogrešno rekao...ali mi je malo smiješno da to samo rade SDP, DF i NS, a eto, SDA ne radi ništa i čeka da sve lopatom uzme...
I SDA,ali na ne kao ostali jer glasovi sve govore.
Bosnjak333

#143 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

VjecitiStudent wrote:
Obrazloži nam, kako bi to Bošnjaci zbog budala mogli opet da izvise, a pogotovo šta ti znači ovo 'opet'.
Na vise tema sam vise puta napisao da nam spremaju treci entitet(ocigledno da to nikoga ne tangira).

O Radoncicu i njegovim namjerama ne treba trositi rijeci.Svi znamo da je koalicija sa HDZ-om spremna,ustupci dogovoreni jos samo da pocnu vladati.
Izetbegovic je mlakonja,u biti neiskvaren i nenasilan lik,ali nevjerovatno nesposoban.Imas ga u predsjednistvu,a kao da ga nemas.
Suljagic me razocarao ulaskom u DF i kandidaturom za predsjednitvo.Ucinio je mnogo za povratnike,a sad dobijam osjecaj da je sve bilo samo sakupljanje politickih poena.Ako Zeljko udje u savez sa SBB-om i HDZ-om s njim ce nas cekati isto sto i sa Scepom.
Za Hadziomerovica cu reci samo :lol: :lol:

U sustini svi su kandidati za bosnjackog clana predsjednitva,a biti Bosnjak im znaci koliko i sta ce biti za dorucak.Tako da ovdje nemamo pravog kandidata za predsjednitvo,ali imamo ljude koji ce biti dio vecih politickih talova.Ovo bi mogla biti generacija koja ce definitivno dohakati ovoj drzavi.
Trebam te

#144 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Trebam te »

weredsf wrote:
wolf07 wrote:Udaviste vise s tom pricom o nekim opljackanim milionima i milijardama maraka jbt. Da li nekim pukim slucajem znate da je otprilike jedan dan rata u BiH kostao nasu vlast oko 2 miliona maraka! A ta vojska je jedva imala sta da jede kako treba. I vi sad imate obraza da pitate za nekakvog Al Shidija i slicne gluposti. U ovoj zemlji je medju Bosnjacima toliko jak taj udbaski mentalitet da nekim ljudima i kad bi cetnik donio noz pod vrat oni bi se prvo sjetili da nesto opsuju Aliji, SDA, hodzi, reisu i da im to budu zadnje rijeci. Evo imate priliku pa recite sta je Zlatko Lagumdzija uradio sa svojim SDP-om za ovih dvadeset i kusur godina! Gdje su to investicije SDP-a? Koje fabrike nam je otvorio i koje zgrade napravio vrli Zlaja? Bakira prozivate i za sta je mozda kriv i za sta nije, pa sto se ne sjetite malkice imovinskog kartona Lagumdzije? Za Bakira Izetbegovica vam je sve jedno veliko mozda, od Al Shidija pa nadalje, za Zlaju tacno znate cime raspolaze samo ne znate otkud mu.
Ista ovakva prica je pricana protiv Harisa SIlajdzica kad je on bio na vrhuncu politicke moci i onda smo ga mi srusili radi kojekakvih "nezavisnih" govnara tipa Bakir Hadziomerovic koji bi danas da sjedne u tu istu stolicu. Hadziomerovic se kao bajagi borio protiv Dodika! Pa evo rezultata, Dodik i danas sjedi gdje sjedi samo sto laje jos vise nego sto je ikad lajao a Silajdzic je vec odavno bivsi. E sad treba da potopimo i Izetbegovica?
XX
Bakri se sam potopio, stim da je veoma malo uradio!! Hocemo promjene i narod mislim da zeli nesto novo da cuje.

Umjesto stanja "odrzivosti" hocemo stanje "progresa", dajmo jos nekome sansu!!!

:bih:
crvenebrigade

#145 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by crvenebrigade »

Bosnjak333 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Na vise tema sam vise puta napisao da nam spremaju treci entitet(ocigledno da to nikoga ne tangira).

O Radoncicu i njegovim namjerama ne treba trositi rijeci.Svi znamo da je koalicija sa HDZ-om spremna,ustupci dogovoreni jos samo da pocnu vladati.
Izetbegovic je mlakonja,u biti neiskvaren i nenasilan lik,ali nevjerovatno nesposoban.Imas ga u predsjednistvu,a kao da ga nemas.
Suljagic me razocarao ulaskom u DF i kandidaturom za predsjednitvo.Ucinio je mnogo za povratnike,a sad dobijam osjecaj da je sve bilo samo sakupljanje politickih poena.Ako Zeljko udje u savez sa SBB-om i HDZ-om s njim ce nas cekati isto sto i sa Scepom.

U sustini svi su kandidati za bosnjackog clana predsjednitva,a biti Bosnjak im znaci koliko i sta ce biti za dorucak.Tako da ovdje nemamo pravog kandidata za predsjednitvo,ali imamo ljude koji ce biti dio vecih politickih talova.Ovo bi mogla biti generacija koja ce definitivno dohakati ovoj drzavi.
Pravo si providan u agitaciji za Bakira Izetbegovica i SDA. E volio bih da ga Bakir Hadziomerovic porazi, pa makar mi to bio posljednji dan u zivotu. :bih:
Bosnjak333

#146 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Bosnjak333 »

crvenebrigade wrote:
Bosnjak333 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Pravo si providan u agitaciji za Bakira Izetbegovica i SDA. E volio bih da ga Bakir Hadziomerovic porazi, pa makar mi to bio posljednji dan u zivotu. :bih:
Ja bi volio da ih onaj Dzebrail Bajramovic sviju porazi. :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#147 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by JoseMujica »

Dozer wrote:Ah, da...i pun mi je qrac Bosnjaka, Srba i Hrvata i te potpuno idiotske price kakva ne postoji nigdje na planeti. Bukvalno.

drug samo se malo izdvojiš iz svega toga i da vidiš kako je smiješno....ne bi Monty Python mijenjao za naše izborne ci(r)k(l)use
Trebam te

#148 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Trebam te »

Osjecam da se ovi od 20ak godina na vlasti boje, iskazivanjem bice samo gore i neko ce bosni dohakati!!! Po cemu to? Sta trebamo da isti hakaju jos sljedecih 20 i drze narod u vakumu beznadja :D :izet:

smijesni su :lol: :lol:
Trebam te

#149 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Trebam te »

JoseMujica wrote:
Dozer wrote:Ah, da...i pun mi je qrac Bosnjaka, Srba i Hrvata i te potpuno idiotske price kakva ne postoji nigdje na planeti. Bukvalno.

drug samo se malo izdvojiš iz svega toga i da vidiš kako je smiješno....ne bi Monty Python mijenjao za naše izborne ci(r)k(l)use
Ja ja ja, njima je samo bitno u izbornoj godini veliko M,S, H...dok gule narod i sjede na drzavnim jaslama!!!

Spasioci mene i mog identiteta hahaha sa placom 10 puta vecom od "fiktivne prosjecne" na papiru :run:

:bih:
datum

#150 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by datum »

MA za jedinog koji do sada nije bio u politici, Bakira naravno, ali Hadziomerovica ne onog provjerenog zlatno-kasikasa!
Post Reply