Beards/Brade

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hodža

#126 Re: Beards/Brade

Post by hodža »

makse seljanko makse wrote:Ne :D
To sto su kod nas papci pa ih brada samo asocira na vehabije nije nas problem :D

tako je :D
johnlock071

#127 Re: Beards/Brade

Post by johnlock071 »

UnscarD wrote:Imam bradu onu zapustenu skroz ...jedan jedini motiv za nju je to sto me mrzi da se brijem ...jedini kontakt sa bradom je jednom u 20-30 dana kada se sisam pa mi malo skine i bradu oko usta cisto da mogu da jedem :D ...iz istog razloga ne peglam svoju gardarobu nikada jer smatram da osim estetike (a koja bi trebalo da je stvar ukusa) ne postoji nikakv drugi razlog z peglanje gardarobe. Nekada je postojao da bi se ubile bakterije ali nema te bakterije koja prezivljava Ariel na 90 stepeni ...ili i ako je ima, sprijateljili smo se.
:D
AmirBaa

#128 Re: Beards/Brade

Post by AmirBaa »

Jel ima kakvih ulja za bradu kupiti u Sarajevu? Ili ostaje samo opcija da se naruci ? Pozdrav bradonje :D
johnlock071

#129 Re: Beards/Brade

Post by johnlock071 »

AmirBaa wrote:Jel ima kakvih ulja za bradu kupiti u Sarajevu? Ili ostaje samo opcija da se naruci ? Pozdrav bradonje :D
Imaš u Bingu (na Pofalićima bar) ulje za njegu kose, zove se STILL, košta 1,25 KM :D , "daje sjaj i štiti suve vrhove", odličan za bradu, od badema je najjači. :)

Mislim da možeš i ispred Fahda na pijaci naći nešto. :)
Ciprol

#130 Re: Beards/Brade

Post by Ciprol »

johnlock071 wrote:
AmirBaa wrote:Jel ima kakvih ulja za bradu kupiti u Sarajevu? Ili ostaje samo opcija da se naruci ? Pozdrav bradonje :D
Imaš u Bingu (na Pofalićima bar) ulje za njegu kose, zove se STILL, košta 1,25 KM :D , "daje sjaj i štiti suve vrhove", odličan za bradu, od badema je najjači. :)

Mislim da možeš i ispred Fahda na pijaci naći nešto. :)
Ispred Fahda ima samo maslinovo ulje za kosu. Možeš naručiti sebi sa organlook.ba, imaju fb page. nađeš na netu kombinaciju, oni naprave mix.
AmirBaa

#131 Re: Beards/Brade

Post by AmirBaa »

Super ljudi, hvala vam :thumbup:
johnlock071

#132 Re: Beards/Brade

Post by johnlock071 »

Maslinovo ulje inače odlično i za bradu i za kosu, onako za održavanje, al meni ima malo neugodan miris kad stavim. Nekad naveče čisto radi njege.
Nikolai Stavrogin

#133 Re: Beards/Brade

Post by Nikolai Stavrogin »

Pozdrav bradonje :skoljka: . Može li se koristiti vosak za kosu kao sredstvo za oblikovanje brade? Meni ide na kurac kad mi selamaju :cry: , prekjuče sam se posvađao sa nekom djevojkom što prodaje sladolede jer mi je nazvala selam :( . Al' jbg bolje da selamaju nego da sebi izgledam kao stranac u ogledalu kad se obrijem i vidim svoje pačije lice, a ovako pršti od muškosti :shock: :D .
diason

#134 Re: Beards/Brade

Post by diason »

Nikolai Stavrogin wrote:Pozdrav bradonje :skoljka: . Može li se koristiti vosak za kosu kao sredstvo za oblikovanje brade? Meni ide na kurac kad mi selamaju :cry: , prekjuče sam se posvađao sa nekom djevojkom što prodaje sladolede jer mi je nazvala selam :( . Al' jbg bolje da selamaju nego da sebi izgledam kao stranac u ogledalu kad se obrijem i vidim svoje pačije lice, a ovako pršti od muškosti :shock: :D .
Nemoj nikakve gelove koristiti, ne ljava.Navikni se na pokoji selam, tako ti je, kako ti je kod nas.Ja nedavno pijan do radnje krenuo po pivu, kad neko dijete nazva selam.Reko oooo selam sine, poselami kod kuce i u granap.
Nemoj samo pantole preko ljeta kratiti :D
Nikolai Stavrogin

#135 Re: Beards/Brade

Post by Nikolai Stavrogin »

diason wrote:
Nikolai Stavrogin wrote:Pozdrav bradonje :skoljka: . Može li se koristiti vosak za kosu kao sredstvo za oblikovanje brade? Meni ide na kurac kad mi selamaju :cry: , prekjuče sam se posvađao sa nekom djevojkom što prodaje sladolede jer mi je nazvala selam :( . Al' jbg bolje da selamaju nego da sebi izgledam kao stranac u ogledalu kad se obrijem i vidim svoje pačije lice, a ovako pršti od muškosti :shock: :D .
Nemoj nikakve gelove koristiti, ne ljava.Navikni se na pokoji selam, tako ti je, kako ti je kod nas.Ja nedavno pijan do radnje krenuo po pivu, kad neko dijete nazva selam.Reko oooo selam sine, poselami kod kuce i u granap.
Malo da ju smirim, da ne strši na sve strane,vidim da imaju neki voskovi za bradu, al' u mojoj provinciji toga nema, samo u Saraj'vu :( . Nekad bijaše vremena kad sam kosu češljo, vremena se izmijeniše, danas češljam bradu :-D . A jbg za te selame, najbolje se istetovirati na vidljivo mjesto, il' zakofrčiti brkove ko Niče, il' furat zalizanu kosu (ovo zadnje ne mogu jer nemam kose za zalizat :D ), ako hoćeš izbjeći nuspojavu selama.
KIseljak12

#136 Re: Beards/Brade

Post by KIseljak12 »

Nikolai Stavrogin wrote:
diason wrote:
Malo da ju smirim, da ne strši na sve strane,vidim da imaju neki voskovi za bradu, al' u mojoj provinciji toga nema, samo u Saraj'vu :( . Nekad bijaše vremena kad sam kosu češljo, vremena se izmijeniše, danas češljam bradu :-D . A jbg za te selame, najbolje se istetovirati na vidljivo mjesto, il' zakofrčiti brkove ko Niče, il' furat zalizanu kosu (ovo zadnje ne mogu jer nemam kose za zalizat :D ), ako hoćeš izbjeći nuspojavu selama.
Komotno koristi za bradu isto sto i za kosu, nije to tako drasticno razlicito :thumbup:
Pusti i dobre brkove uz bradu pa ih voskom usuci, nece te moci pobrkati s Veh-Bi-Aj
Tabhana

#137 Re: Beards/Brade

Post by Tabhana »

U mene ne raste na jednom mjestu, iako se ne primjeti toliko, meni izbija oči :mrgreen:

Trenutno sam u fazi puštanja, najteži period. Očekujem za mjesec dana da bude nešto slično kao:

Image

8-)
Dr Kova

#138 Re: Beards/Brade

Post by Dr Kova »

johnlock071 wrote:
Hvala na informaciji, danas sam baš otišao i uzeo ovo od badema da probam. :thumbup:
johnlock071

#139 Re: Beards/Brade

Post by johnlock071 »

Buckethead wrote:
johnlock071 wrote:
Hvala na informaciji, danas sam baš otišao i uzeo ovo od badema da probam. :thumbup:
:thumbup: Nije sad neko cudo al za cijenu je odlicno bar meni. :) Cuo sam da se u ozbiljijim salonima moze kupiti ulje bas specijalno za bradu, malo je skuplje valjda al ono odmah mozes u Hollywood. :) Ako probam il cujem gdje tacno ima javicu.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#140 Re: Beards/Brade

Post by heat »

dje ba majstor za bradu u SA ? :?
weltschmertz

#141 Re: Beards/Brade

Post by weltschmertz »

Gianni's Barbershop, Čekaluša 20 (čini mi se).. ;-)
heat

#142 Re: Beards/Brade

Post by heat »

weltschmertz wrote:Gianni's Barbershop, Čekaluša 20 (čini mi se).. ;-)
Hvala :thumbup:
hodža

#143 Re: Beards/Brade

Post by hodža »

heat wrote:dje ba majstor za bradu u SA ? :?

pa na prethodnoj stranici imaš Đanija :D prelistaj malo, nema 500 stranica :D

preporuka svakako ;)
heat

#144 Re: Beards/Brade

Post by heat »

hodža wrote:
heat wrote:dje ba majstor za bradu u SA ? :?

pa na prethodnoj stranici imaš Đanija :D prelistaj malo, nema 500 stranica :D

preporuka svakako ;)
:lol: :lol:
:kiss:
Tabhana

#145 Re: Beards/Brade

Post by Tabhana »

Image

Hejters gona hejt :evil:
Tabhana

#146 Re: Beards/Brade

Post by Tabhana »

Trenutna:

Image

Cilj:

Image

Najteža je ova faza prelaska, ličiš na sve osim insana, posebno dio brkova, raste svugdje osim na djelu gdje je kod Hitlera bila najgušće :oops:
cLo

#147 Re: Beards/Brade

Post by cLo »

Tabhana wrote:Trenutna:

Najteža je ova faza prelaska, ličiš na sve osim insana, posebno dio brkova, raste svugdje osim na djelu gdje je kod Hitlera bila najgušće :oops:
Ljepsa ti je ova trenutna Tabi :)
supercali

#148 Re: Beards/Brade

Post by supercali »

ovo se ubilo za temu popularne stvari koje ljudi furaju da bi bili kao in u trendu i tako te fore a do juce mrzili bradu i sl
Tabhana

#149 Re: Beards/Brade

Post by Tabhana »

cLo wrote:
Tabhana wrote:Trenutna:

Ljepsa ti je ova trenutna Tabi :)
Mislim da sam lijep s obje brade :oops:

Šalim se, hvala :)
KUZNETSOV

#150 Re: Beards/Brade

Post by KUZNETSOV »

vak'u 8-)

Image
Post Reply