Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer

Locked
Kikibombona

#126 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:Poželjno je da to čini javnost i mediji RS-a. Samo tako ga se može pobijediti.
Slazem se.

Bosnjaci trebaju raditi sve sto je za njih dobro. Trebaju misliti o sebi, manje o drugima.

Interes Srba je da se distanciraju od sljama koji im je ime ukaljao. O tome neka brinu Srbi. To je najvise njihov problem i njihova sramota.

Satanizacija Srba je pogresna i nikako ne pomaze Bosnjacima. Moze jedino odmoci. U to sam 100% siguran.
Danguba

#127 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Problem je u velikoj mjeri na srpskoj strani. To je tacno. Ima tu poneki problemcic i na bosnjackoj, prilicno lako rjesiv, ali se ne rjesava.

Etiketiranje svih Srba je akt koji vodi prema novom ratu. Bosnjaci nisu u situaciji da zagovaraju rat, kao sto nisu ni Srbi. Ako ponovo plane, nikada ne znas ko ce biti donji. Nacionalisti iz oba tabora mogu reci kako bi pojeli protivnika, ali to nije blizu realnosti. I Srbi su mislili kako ce pojesti Bosnu pa su se zajebali. Rat je uvijek nepredvidiv. Velika Amerika je prilicno najebala u tamo nekom siromosnom Vijetnamu.

Raditi u korist rata nije ljudski i nije pametno. Rat nista ne moze promijeniti. Moze samo prouzrokovati nesrecu i stovirti uslove za nove nesrece i patnje. Kada plane, nikad ne znas hoce li neko tebi blizak biti ubijen, povrijedjen, ponizen...... Niko nije siguran.

Etiketiranje srpskog naroda je upravo ono sto zele srpski nacionalisti. To im je argument za 'umjerene' ili 'liberalne' Srbe. Na taj nacin jaca srpski nacionalizam i postaje opasniji, kako za same Srbe - tako i za druge narode. Posmatrati sve Srbe kroz izjave notornih bolesnika i fasista je upravo ono sto zele raspirivaci zla i mrznje. Ti kada kazes '90% Srba je Dragicevic', cinis veliku uslugu Dragicevicu i njegovim istomisljenicima.

Bosnjaci imaju neuporedivo pametnije nacine da jacaju kao narod. Mrznja im sigurno nece pomoci. Stvaranje neprijatelja od svakog Srbina isto tako nece pomoci.

Bosnjaci ne trebaju biti lakovjerni, trebaju se naoruzati i na taj nacin eventualnim neprijateljima pokazati da nisu laka meta. Trebaju snimati filmove i organizovati kulturne manifestacije u sjecanje na zrtve genocida i ratnih zlocina. Trebaju jacati ekonomiju, obrazovati se.... To je moguce ako budu u normalnim odnosima sa susjedima. U ratnoj psihozi razvoj je nemoguc. Covjek i drustvo propada u svakom pogledu.

Bosnjaci trebaju govoriti o imenima i prezimenima, ne o Srbima i Hrvatima. Od toga ne moze proizaci nista dobro, kako za narode koji se satanizuju - tako ni za same Bosnjake. Interes Bosnjaka je cijela BiH. Kako ce Bosnjaci opstati na 60% BiH ako budu satanizovali Srbe i Hrvate? Tako mogu samo otezati generacijama koje dolaze.

Dakle,.... Treba reci Ratko Mladic je zlocinac, genocidas, ljudsko smece, rasist, ksenofobr.... ma sta god neces pogrijesiti.

Gurati ga medju Srbe je pogresno i to moze samo steti Bosnjacima. Od toga nema ama bas nikakve koristi.

Saveznici su naciste izolovali od njemackog naroda. Jako pametno su to uradili.
Srbi trebaju da osude Mladica i Karadzica kao i sve druge zlocince a Bosnjaci ce znati da to cijene.

Saveznici jesu izolovali pojedine naciste a Nijemci su ostalo odradili.

Ogromna vecina Srba(ne svi) slave ratne zlocince, cute o zlocinima, uzivaju u plodovima zlocinaca...i opet bi ponovili isto da im se ukaze prilika.
sanjin_1

#128 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by sanjin_1 »

Kikibombona wrote:
limeni wrote:
ne slazem se nikako sa postom. problem nije na bosnjackoj nego na srpskoj strani koja iako je pocinila genocid ne osjeca ni zrno pokajanja. nula! kako ocekivati nesto pozitivno u buducnosti od njih?
vi mladji mozda imate neku nadu i vjerujete u bajke kao sto su pravda, ravnopravnost ili suzivot ali zivot nas uci da uvijek jaci uzme pravdu u svoje ruke. budimo jaci od njih, nedajmo vise nikome na nas.
mi smo trenutno u predzadnjoj fazi plana "velika srbija". prva dionica je bila protjerati osmanlije, druga faza je unistavanje "turaka" kao politickog faktora (1912) i otimanje imovine na ovim prostorima (1918), treca faza je bilo ciscenje u srbiji i crnoj gori (1912-1945), cetvri korak je bio prelazak preko drine (1992). ostao je zadnji korak, a to je jos ovo malo sto se skupilo oko rijeke bosne pobiti/protjerati (2031?).
zato nemojte da vas prevare jer su nam srbi vjekovni neprijatelji, u svakoj generaciji su pobili nekoga od nas ali dobit ce oni svoju kaznu ako budemo jaki i slozni.
ova recenica ovog dragicevica me ne cudi jer to je zvanicna politika srbije i rs-a.
Problem je u velikoj mjeri na srpskoj strani. To je tacno. Ima tu poneki problemcic i na bosnjackoj, prilicno lako rjesiv, ali se ne rjesava.

Etiketiranje svih Srba je akt koji vodi prema novom ratu. Bosnjaci nisu u situaciji da zagovaraju rat, kao sto nisu ni Srbi. Ako ponovo plane, nikada ne znas ko ce biti donji. Nacionalisti iz oba tabora mogu reci kako bi pojeli protivnika, ali to nije blizu realnosti. I Srbi su mislili kako ce pojesti Bosnu pa su se zajebali. Rat je uvijek nepredvidiv. Velika Amerika je prilicno najebala u tamo nekom siromosnom Vijetnamu.

Raditi u korist rata nije ljudski i nije pametno. Rat nista ne moze promijeniti. Moze samo prouzrokovati nesrecu i stovirti uslove za nove nesrece i patnje. Kada plane, nikad ne znas hoce li neko tebi blizak biti ubijen, povrijedjen, ponizen...... Niko nije siguran.

Etiketiranje srpskog naroda je upravo ono sto zele srpski nacionalisti. To im je argument za 'umjerene' ili 'liberalne' Srbe. Na taj nacin jaca srpski nacionalizam i postaje opasniji, kako za same Srbe - tako i za druge narode. Posmatrati sve Srbe kroz izjave notornih bolesnika i fasista je upravo ono sto zele raspirivaci zla i mrznje. Ti kada kazes '90% Srba je Dragicevic', cinis veliku uslugu Dragicevicu i njegovim istomisljenicima.

Bosnjaci imaju neuporedivo pametnije nacine da jacaju kao narod. Mrznja im sigurno nece pomoci. Stvaranje neprijatelja od svakog Srbina isto tako nece pomoci.

Bosnjaci ne trebaju biti lakovjerni, trebaju se naoruzati i na taj nacin eventualnim neprijateljima pokazati da nisu laka meta. Trebaju snimati filmove i organizovati kulturne manifestacije u sjecanje na zrtve genocida i ratnih zlocina. Trebaju jacati ekonomiju, obrazovati se.... To je moguce ako budu u normalnim odnosima sa susjedima. U ratnoj psihozi razvoj je nemoguc. Covjek i drustvo propada u svakom pogledu.

Bosnjaci trebaju govoriti o imenima i prezimenima, ne o Srbima i Hrvatima. Od toga ne moze proizaci nista dobro, kako za narode koji se satanizuju - tako ni za same Bosnjake. Interes Bosnjaka je cijela BiH. Kako ce Bosnjaci opstati na 60% BiH ako budu satanizovali Srbe i Hrvate? Tako mogu samo otezati generacijama koje dolaze.

Dakle,.... Treba reci Ratko Mladic je zlocinac, genocidas, ljudsko smece, rasist, ksenofobr.... ma sta god neces pogrijesiti.

Gurati ga medju Srbe je pogresno i to moze samo steti Bosnjacima. Od toga nema ama bas nikakve koristi.

Pa kiki@, valjda se Srbi trebaju ograditi od ovakvih fasitiskih ispada ? A gdje su !? Ima li ih?
Mislim, smjesno je traziti od Bosnjaka da "namicu mak na konac" dok taj isti Srpski populus, u cije ime ovaj zlikovac govori, suti kao zaliven !? :?
Gdje su osude i otklon od ovakvog exstremnog primitivzma?
Da se razumijemo, Dodik obitava na entitetskoj politickoj sceni vec 12 godina i to upravo na ovakovj retorici koja je samo perfidno umotana u sarenu foliju. I sta onda reci na sve to osim jednostavno potvrditi sve ono sto je forumas alfonso@ vec napisao...
U sustini, zaboli me prkno o tome kakvo misljenje o meni imaju ovakvi primitivci kao ovaj "svedok", ali mi nije jasno da postoje ljudi koji i ovaj sovinisticki ispad pokusavaju nekako utrpati u bosnjacku avliju...
Kikibombona

#129 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Srbi trebaju da osude Mladica i Karadzica kao i sve druge zlocince a Bosnjaci ce znati da to cijene.

Saveznici jesu izolovali pojedine naciste a Nijemci su ostalo odradili.

Ogromna vecina Srba(ne svi) slave ratne zlocince, cute o zlocinima, uzivaju u plodovima zlocinaca...i opet bi ponovili isto da im se ukaze prilika.
Nismo se skontali.

Bosnjaka se ne trebaju ticati Srbi. Neka oni misle o sebi i svojoj buducnosti.

Ja samo tvrdim da satanizacija Srba kao naroda ne moze donijeti nista dobro bosnjackom narodu, ama bas NISTA. Satanizirati treba imena i prezimena. Pa ako je skup od 200 ljudi koji su se okupili radi obiljezavanja rodjendana Ratka Mladica, treba jasno napisati i reci 'okupilo se 200 sljedbenika genocidasa, ratnog zlocinca, krvoloka'. Dakle, suociti se sa grupom, ne sa Srbima kao cjelinom.

Kao da je Zidove bolilo lijevo jaje hoce li neko osuditi Himlera ili lidera Hamasa. Apsolutno ih ne dotice. Oni ih osude i zavrse sa tim... Ali nikada nisu osudili sve Nijemce i sve Arape. Ne satanizuju ih, ne prave si neprijatelja ako nema potrebe.
animals

#130 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by animals »

Vidim mrznja ne jenjava, stari dobri znanci opet raspiruju mrznju.. :-) svaka vam cast..
Kikibombona

#131 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

sanjin_1 wrote: Pa kiki@, valjda se Srbi trebaju ograditi od ovakvih fasitiskih ispada ? A gdje su !? Ima li ih?
Mislim, smjesno je traziti od Bosnjaka da "namicu mak na konac" dok taj isti Srpski populus, u cije ime ovaj zlikovac govori, suti kao zaliven !? :?
Da se razumijemo, Dodik obitava na entitetskoj politickoj sceni vec 12 godina i to upravo na ovakovj retorici koja je samo perfidno umotana u sarenu foliju. I sta onda reci na sve to osim jednostavno potvrditi sve ono sto je forumas alfonso@ vec napisao...
U sustini, zaboli me prkno o tome kakvo misljenje o meni imaju ovakvi primitivci kao ovaj "svedok", ali mi nije jasno da postoje ljudi koji i ovaj sovinisticki ispad pokusavaju nekako utrpati u bosnjacku avliju...
Ni ti me nisi shvatio. :)

Bosnjaci ne trebaju nikome udovoljavati. Trebaju udovoljiti sebi i radi na interesu pojedinca i drustva.

Iz satanizacije Srba ne moze proizaci nista dobro za Bosnjake. U tome je cijela poenta.
sanjin_1

#132 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by sanjin_1 »

Kikibombona wrote:
sanjin_1 wrote: Pa kiki@, valjda se Srbi trebaju ograditi od ovakvih fasitiskih ispada ? A gdje su !? Ima li ih?
Ni ti me nisi shvatio. :)

Bosnjaci ne trebaju nikome udovoljavati. Trebaju udovoljiti sebi i radi na interesu pojedinca i drustva.

Iz satanizacije Srba ne moze proizaci nista dobro za Bosnjake. U tome je cijela poenta.
Pa ne sataniziraju ih Bosnjaci vec prventveno ovakvi fasiticki primitivci a sekundarno ih stigmatizira njihova sutanj i neogradjivanje od ovakvih stavova. U tome je razlicitost nasih misljenja. Cemu uopce sluzi bosnjacka osuda ovakvog razmisljanja jednog Srbina? Nicemu. Njeg i sve ostale pouput njeg, trebaju osuditi prvenstveno Srbi a oni to na zalost ne rade vec daju presutnu podrsku ovakvoj gamadi.
sanjin_1

#133 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by sanjin_1 »

animals wrote:Vidim mrznja ne jenjava, stari dobri znanci opet raspiruju mrznju.. :-) svaka vam cast..
Mislis ovi sto prde o "genetski superornim, jacim i lepsim" narodima? Ne sekiraj se, ko ih jebe nek pisaju u vjetar :zzzz:
Kikibombona

#134 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

sanjin_1 wrote: Pa ne sataniziraju ih Bosnjaci vec prventveno ovakvi fasiticki primitivci a sekundarno ih stigmatizira njihova sutanj i neogradjivanje od ovakvih stavova. U tome je razlicitost nasih misljenja. Cemu uopce sluzi bosnjacka osuda ovakvog razmisljanja jednog Srbina? Nicemu. Njeg i sve ostale pouput njeg, trebaju osuditi prvenstveno Srbi a oni to na zalost ne rade vec daju presutnu podrsku ovakvoj gamadi.
Srbi su genocidasi
90% Srba misli kao i ovaj svjedok Luka iz Haga

Ima tih generalizacija koliko hoces.

Razumijem osjecaj bijesa kod Bosnjaka i zelju da se reaguje. Samo tvrdim da od toga nema koristi za Bosnjake, naprotiv.
Kikibombona

#135 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

maintain_focus wrote:
Je li ovo neka indirektna prijetnja sa tvoje strane?

Nama nije ni cilj da pobijedimo u narednom ratu... cilj nam je da ovaj put sacuvamo obraz i vratimo vam istom mjerom.

Poginucemo svi do zadnjeg ako treba ali cemo poginuti na ratistu i pod nasim uslovima... a ne u vasim logorima.

I slazem se da nisu svi Srbi isti... ima vas jedno 2-3% koji priznajete zlocine i kojima mozgovi nisu isprani.
Ti si bolestan momak.

Ja sam Bosanac!

Nadji nekog cetnika pa njemu to reci. Od mene odjebaus sa tom pricom.
Nogatrans

#136 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Nogatrans »

Image

Smijesni su mi ovi sa pricom pomirenja i tako tih sranja. Kao da su Muslimani klali,silovai ubijali mucili pa mi trebamo traziti neko pomirenje. Zivjeti treba naravno bilo kakav sukob treba izbjeci koliko se moz,ali za sukob se nismo pitali ni 92 tako da ni slijedeci put necemo biti pitani. Ovaj put smo uz Allahovu pomoc spremniji,pametniji,i odlucnjiji.

Ja im nikad halaliti necu !!
Kikibombona

#137 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

maintain_focus wrote:
Nisi ti Bosanac, ti si Srbin. Zato se osjecas prozvanim na ovoj temi.

Da se zarati znam da te ne bi bilo u nasim redovima. A to se vidi i iz tvojih postova.
Ja sam jedan rat proveo na strani ABiH. Drugi rat bih proveo negdje u Skandinaviji. Tu je porodica, tu su djeca. Nova stradanja najblizih ne bih prezivio.

Sve i da sam Srbin, ti bi trebao postovati moje komentare. Srpsku stranu sam ovdje predstavio kao najveceg krivca za sve lose sto se desilo. Milosevica, Mladica i ostale okarakterisao kao olicenje zla.

Da sam Srbin, zar ne bi bio Srbin vrijedan tvoga postovanja?

Kamo srece da Srbi o zlocinima iz proteklog rata pisu kao ja. Kamo, kamo srece. Bilo bi dobro za taj narod, a i one koji zive sa njima.
Kikibombona

#138 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

Nogatrans wrote:Image

Smijesni su mi ovi sa pricom pomirenja i tako tih sranja. Kao da su Muslimani klali,silovai ubijali mucili pa mi trebamo traziti neko pomirenje. Zivjeti treba naravno bilo kakav sukob treba izbjeci koliko se moz,ali za sukob se nismo pitali ni 92 tako da ni slijedeci put necemo biti pitani. Ovaj put smo uz Allahovu pomoc spremniji,pametniji,i odlucnjiji.

Ja im nikad halaliti necu !!
Opet pojedoh govno sto se javi na ovakve teme. Valjda ne mislis na mene kada pises ovaj post.

Ja nigdje nisam napisao da se Bosnjaci trebaju pomiriti sa Srbima, da im trebaju halaliti itd.

Ja ne znam sta je sa vama ljudi.

Samo tvrdim da bi za Bosnjake bilo bolje kada bi se suocavali sa imenima a ne sa cijelim srpskim narodom. Obrazlozio sam zasto bi bilo bolje.

Svi imamo pravo na misljenje. Mozda ni moje nije ispravno, koliko god vjerovao u njega. Ko zna!? Na kraju ce biti kako biti mora. Ne odlucujem ni ja ni bilo koji pojedinac.
Kikibombona

#139 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Kikibombona »

Samo se bezveze iznerviram.....

Sa cetnikom pomirenja nema, to kazem i ja. Daleko im kuca od moje, daleko ja od njihovog prisustva i drustva. Glup je svako ko cetnika uzme za druga.

Ne treba se ni sa Srbima miriti. Ni o tome ne govorim.

Samo tvrdim da Bosnjaci trebaju nastaviti dalje pametnom strategijom. Bosnjaci trebaju njegovati sjecanje na zrtve genocida, progona i masovnih zlocina. Nikada ih ne trebaju zaboraviti. Zlocince isto tako ne treba zaboraviti. O njima treba pisati, podsjecati Bosnjake i cijeli svijet o kakvim se zvijerima radi. Bosnjaci ne trebaju mrziti, mrznja izjeda, nanosi stetu najvise onome ko mrzi. Bosnjaci trebaju raditi na ekonomskom razvoju, obrazovanju. Interes Bosnjaka treba biti cijela BiH.

Od satanizacije Srba kao naroda nema nikakve koristi. Samo se produbljuje mrznja i stvaraju negativni efekti. Pisao sam o tome, da se ne ponavljam.

To je moje misljenje i odjava sa ove teme.

I meni je tegoba u srcu radi sutrasnjeg dana. Da zavrsimo sa ovom pricom.

Na teme vezane za BiH se vise ne javljam. Samo si nanosim stetu. Jos treba da me neki bolesnik nazove cetnikom.

Svako dobro.
Renta

#140 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Renta »

Samo kratak osvrt iz Zagreba..
Na prvi pogled se komentari o nekom budućem ratu u BiH i pripremama čine ludim i samoubilačkim...kao da nije bio zadnji dostatan iz kojeg su se svi mogli uvjeriti kakvo zlo nosi za sve strane (iako nisu sve strane jednako stradale).

No, problem je što ovim Daytonskim mirom nije postignuta pravda. Nema mira bez pravde, to se odavno zna.
Što pravda za pojedini narod znači neka ju sam definira ali pouzdano znam da se Bošnjaci a i Hrvati osjećaju izigrano ovakvim mirom/statusom quo.

Zasigurno, kad nastupi drugo poluvrijeme ove bosanskohercegovačke drame nikome se neće garantirati život i biti će spašavaj se tko može.

A to drugo poluvrijeme iliti konačan obračun je neminovan kao sunce poslije kiše. Nije pitanje dali će ga biti nego jeste li spremniji ovaj puta.

Šteta ljudskih života ali ova drama jednostavno, po prirodi stvari, mora imati rasplet i svršetak... kako bi pravedniji mir mogao dulje potrajati.
Haman

#142 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Haman »

Izjavu u Hagu dao je pojedinac. On je to izjavio na zvanicnom mjestu pred sudijama Medjunarodnog suda u Hagu. To sto je on izjavio javno, a slicno je ranije govorila i gospdja Plavsic dijeli vecina Srba u Srbi i BiH. Dakle, to je opste prihavceno misljenje kod Srba.
Bosnjaci trebaju gledati svija posla, raditi za svoje a ne tudje dobro. To je tesko bez politickih vodja,a Bosnjaci jos uvijek nemaju politicke vodje spemne da rade u interesu Bosnjaka. Nekako se svi utrkuju da pokazu spremnost na oprost. Dakle, ne drze do sebe kao naroda, sto je sasvim obrnuta slika kod Srba. Da li je neki srpski politicar kazao da je u Srebrenici pocinjen genocid. To nije priznala ni Skupstina Srbije, nego je kazala " desio se zlocin", zlocin koji neki srpski polioticari uporno negiraju i to javno, a drugi isto tako misle samo se ne izjasnjavaju.
Po mom misljenju Dejtonski plan treba izmijeniti i od BiH napraviti drzavu kao sto su sve drzave svijeta. Nasim dogovorom to nikad necemo postici. Ako ne moze, onda se treba zalagati za pravicniju podjelu BiH, podjelu koja ce biti nametnuta od medjunarodne zajednice kao i ova sadasnja, pa nek svako gradi svoje onako kako najbolje zna i umije.

:roll: :-) :izet: :izet:
DoZeN

#143 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by DoZeN »

Renta wrote:Samo kratak osvrt iz Zagreba..
Na prvi pogled se komentari o nekom budućem ratu u BiH i pripremama čine ludim i samoubilačkim...kao da nije bio zadnji dostatan iz kojeg su se svi mogli uvjeriti kakvo zlo nosi za sve strane (iako nisu sve strane jednako stradale).

No, problem je što ovim Daytonskim mirom nije postignuta pravda. Nema mira bez pravde, to se odavno zna.
Što pravda za pojedini narod znači neka ju sam definira ali pouzdano znam da se Bošnjaci a i Hrvati osjećaju izigrano ovakvim mirom/statusom quo.

.
Ponovo mutis vodu Hrvat? :)
Naravno da Dejtonski sporazum nije pravedan kada ste izdali Posavinu,ubili Blaza Kraljevica i kada nikada posteno niste voljeli Bosnjake,kada ste napravili Ahmice i Stupni Do,kada sada sa sjetom gledate u Dodika kada on gusla iz manjeg entiteta.
Hrvati su u nezgodnom polozaju u BIH jer ih je izdao Tudjman,koji nikada nije volio nezavisnu BIH,koji je stao pred Banja Lukom i vratio Mrkonjic Grad i Sipovo s razlogom,koji je djelio BIH sa Milosevicom. Izvini Hrvat ali rat u BIH je ostavio i poginule i ranjene koji sada gledaju drugacije od tebe, jer ni oni nece sa Bosnjacima i Srbima jer ih je zavadio "tvoj" Zagreb
DoZeN

#144 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by DoZeN »

Kikibombona wrote:

Mjesas jabuke i naradze,to se ne mjesa
Nacisti su porazeni,RS nije porazena jer to oni koji su prisilili na Dejton to nisu zeljeli,a nisu htjeli ni Hrvati
Vec se u Federaciji BIH govori o Ratku Mladicu,Karadzicu,Cosicu itd,to nema efekta u RS jer odvojiti Mladica i Karadzica i RS je nemoguce,oni to u RS nece dopustiti, a boli ih briga sta ti mislis o tome.Koliko je liberal u RS? Blazo Stevovic? hahaha,on nije liberal vec ocajnik,BUKA? oni nisu za ukidanje RS,neko te je slagao
Ti o Mladicu on o Aliji,ti o Srebrenici on o Kravici,ti o Sarajevu on o Kazanima.
Sta je resenje? Resenje je da ti pitas sebe sto rat nije stao kada je uspostavljena Federacija BIH 94? Sto Armija BIH i HV stade pred Banja Lukom 95 god? Sto se Milovanovic vrati sa Bihaca 93, sto je bila Deblokada 95, pa se Ilijas,Hadzici,Vogosca preda u Dejtonu Aliji.
Ti ucis svoju djecu o Hajri Kapetanu,Zajki,Izetu Nanicu on o Mauzeru,Panteru,Veljku Milanovicu itd Rat u BIH nije imao pobjednika jer mnogo se stanovnistva u BIH ne slaze sa Bosnjacima,to i sami znate.
G@ss

#145 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by G@ss »

kikibombona :thumbup:
shibonja

#146 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by shibonja »

Alfons Kauders wrote:
:thumbup:[/quote]

"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su ostavili masovne grobnice iza sebe? gdje?

"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su drzali koncologore tipa manjaca, omarska i dretelj? gdje?

"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su drzali ogroman grad pod opsadom i snajperisali djecu? gdje i kada?

Relativizacija i izjednacavanje zlocina i krivice. :run:[/quote]

"idioti koji misle da je problem u manjku vjere" su problematicni zato jer dragocjene resurse i vrijeme trose na bajke... ja sam hladni pragmatik... privreda, obrazovanje, razvoj, tehnologija, nauka...

po meni je za drustvo bolje otici vani ganjati magistarski ili doktorat pa onda donijeti to znanje nazad u zemlju nego otici na hadz... isto tako, u mnogim situacijama puno je korisnije imati pet okvira nego klanjati pet vakata...[/quote]

Slazem se u potpunositi! :bih:
sinuhe

#147 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by sinuhe »

Nedzad Sasivarevic je 96 ili 97 u skupstini RS govorio o prvoj bracnoj noci(a sto se zapravo nikad nije praktikovalo) a i na ovom forumu se nerijetko spominje.
Imali su Srbi i regularnih oficira dok za ovog Luku nikad nisam cuo.
shibonja

#148 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by shibonja »

L u c i f e r

#149 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote: Samo tvrdim da Bosnjaci trebaju nastaviti dalje pametnom strategijom.
Dabogda, sudeći po brojnim postovima na ovakvim i sličnim temama...
The 51st State

#150 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by The 51st State »

L u c i f e r wrote:
Kikibombona wrote: Samo tvrdim da Bosnjaci trebaju nastaviti dalje pametnom strategijom.
Dabogda, sudeći po brojnim postovima na ovakvim i sličnim temama...
sta vas briga za bosnjake kada ne pripadate tom korpusu, siljite mozdane vijuge i patronizirate pricom?
Locked