Tursko naoruzavanje Albanaca

Locked

Smatram da je Tursko vojno podupiranje Albanaca:

Pozitivno
47
72%
Negativno
10
15%
Nemam stav
8
12%

Total votes: 65

ylli

#126 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

Opalica21 wrote:
ylli wrote: Pise ovako :
1) Izjavu Erdogana o tome kako ce Turska podrzavati sirenje Albanske drzave;
2) Turskom vojnom podupiranju Albanske vojske u smislu ozbiljnih donacija.
--------
1) Erdogan nije rekao tako nesto nikada .
2)Vise je dala Makedoncima , cak i u ratu u 2001 godine izmedju nas i Makedonaca .

Ali kao sto reko gore, Albanci imaju jaku simpatiju za TR drzavu a ja ne , i govorim na moje ime ,
Jeste to je Erdogan rekao. I za BiH je rekao da ce Turska cuvati teritorijalni integritet BiH. No kod Albanaca je bio jos malo direktniji. Takodjer je rekao kako je Kosovo jedna Turska zemlja.

A ko su to Makedonci? Valjda znas da je se 40% stanovnistva sastoji od Albanaca, Roma-muslimana, Turaka i Bosnjaka?
Vjeruj da nije rekao ... mi smo istrazivali i pitali i na kraju , nije bilo tako . A nije prvi ova dezinformacija vec serijalno ,
Dobro sada " ko su Makedonci" , primjer sam dao da kad smo mi ratovali snjima u 2001 Turska njih naoruzavala , u vreme rata !!
40% je tacno kako si napisao , a ti tkz Turci u MK , nisu pravi Turci vec asmilirani Albanci pa i Bosnjaci .
ylli

#127 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

[quote="Opalica21"
A ko su to Makedonci? Valjda znas da je se 40% stanovnistva sastoji od Albanaca, Roma-muslimana, Turaka i Bosnjaka?
Vjeruj da nije rekao ... mi smo istrazivali i pitali i na kraju , nije bilo tako . A nije prvi ova dezinformacija vec serijalno ,
Dobro sada " ko su Makedonci" , primjer sam dao da kad smo mi ratovali snjima u 2001 Turska njih naoruzavala , u vreme rata !!
40% je tacno kako si napisao , a ti tkz Turci u MK , nisu pravi Turci vec asmilirani Albanci pa i Bosnjaci .
Nije ih Turska naoruzavala u toku rata sa Albancima. Dala im je kobra oklopnjake tek nakon rata
Nema od njih nista Opalica , vjeruj mi .. Ili mi smo njih simptatizirali ili nema niko na Balkanu .. Mi se lazemo zbog vjere ,kao braci po vjeri , i zato sto ima toliko miliona Albanaca u TR .. I sta od toga ?
Vjeru koriste samo za asmilacije kod nas .
Tih 5 miliona Albanaca tamo ne smiju ni prvi razred da uce na svoj majcini jezik , kao sta ne smiju Bosnjaci tamo .
Nadam da te nisam naljutio :thumbup:
reis1

#128 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

Realno, najveca oruzana sila na prostorima od Triglava do Gjevgjelije, danas, su - vehabije.
reis1

#129 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

ylli wrote:[quote="Opalica21"
Nije ih Turska naoruzavala u toku rata sa Albancima. Dala im je kobra oklopnjake tek nakon rata
Nema od njih nista Opalica , vjeruj mi .. Ili mi smo njih simptatizirali ili nema niko na Balkanu .. Mi se lazemo zbog vjere ,kao braci po vjeri , i zato sto ima toliko miliona Albanaca u TR .. I sta od toga ?
Tih 5 miliona Albanaca tamo ne smiju ni prvi razred da uce na svoj majcini jezik , kao sta ne smiju Bosnjaci tamo .
Sa ovim se slazem. Turci gledaju svoj interes ipak, a Albanci i Bosnjaci im dodj kao tamo neke davnasnje kolonije.

No to je tako, i to je normalno, ipak su Turci sila. Ono sto mi trebamo gledati jeste kakav mi interes i koliko mozemo izvuci iz tog neravnopravnog odnosa.
Last edited by reis1 on 10/07/2014 12:11, edited 1 time in total.
ylli

#130 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

reis1 wrote:
ylli wrote:[quote="Opalica21"
Sa ovim se slazem. Turci gledaju svoj interes ipak, a Albanci i Bosnjaci im dodj kao tamo neke davnasnje kolonije.

No to je tako, i to je normalno. Ono sto mi trebamo gledati jeste kakav mi interes i koliko mozemo izvuci iz tog neravnopravnog odnosa.
Normalno nije bas , ali aj..
Najveci diktator Evrope Enver Hodza nije asimilirao manjine a ne jedna zemlja koja nas smatra kao prijetaljska .
Moja je zelja ista da oni budu blizi sa nama , i vojno i politicki pa i ekonmoski al jbg , zaista neznamo sta jos trebamo dati njima , od Poste , Struje , Aerodrom, Autoceste , Banke , pa cijelo bogatsvo smo njima dali na Kosovu jbg.
Od njih nema nista , niti ce ikada biti .. a prazne rijeci cemo cuti zauvijek .
cenecimoveocino

#131 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by cenecimoveocino »

:-) :-) :-)
reis1

#132 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

ylli wrote: Normalno nije bas , ali aj..
Najveci diktator Evrope Enver Hodza nije asimilirao manjine a ne jedna zemlja koja nas smatra kao prijetaljska .
Moja je zelja ista da oni budu blizi sa nama , i vojno i politicki pa i ekonmoski al jbg , zaista neznamo sta jos trebamo dati njima , od Poste , Struje , Aerodrom, Autoceste , Banke , pa cijelo bogatsvo smo njima dali na Kosovu jbg.
Vidi, Turska je zemlja sa 80 miliona stanovnika, 1500 milijardi $ GDP, druga vojna sila NATO-u, i uz to jedina rastuca ekonomija u Evropi. To je jedna od evropskih sila koja se vraca na mjesto koje joj pripada, uz Britaniju, Francusku, Njemacku, i Rusiju. Mi manji narodi, kao Albanci i Bosnjaci, jednostavno nismo taj nivo, ta kategorija, da bi mogli imati prijateljske odnose s Turcima u smislu da smo ravnopravni - jer nismo. Normalno je da su oni iznad u tom odnosu.

Ali to jeste mac s dvije ostrice, Kao sto se desilo 1878. i 1912. kada njima krene lose, oni ce provo odrezati nas, to nema spora. Ali to nije razlog da kada njima ide dobro, da se mi ne nakacimo na to i iz toga ne izvucemo neku korist za nas. Jer kao mali narodi, moras imat nekog "mentora", a izbor u Evropi je: Britanija, Francuska, Njemacka, Rusija, i sada Turska.
ylli

#133 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

Hvala za komentar Opalica .

-----------------------------------
Primjer jedan ,
Ovake investicije ne vidimo po albanskim gradovima :

Image
Skoplje: Počela izgradnja luksuznog stambenog kompleksa

U Skoplju je počela izgradnja stambenog kompleksa koji će se sastojati od četiri stambene zgrade visine 130 metara i tržnog centra, a vrednost investicije je oko 300 miliona evra.
Projekat će, prema rečima predsednika turske kompanije "Dževair Holding" Ibrahima Dževaira, biti realizovan u narednih 36 meseci, prenosi portal "Građevinarstvo.com".

Stambene zgrade, u opštini Aerodrom u Skoplju, imaće 42 sprata i ukupnu površinu od 286.000 kvadratnih metara.

Postojaće tri vrste apartmana-dvosobni, trosobni i cetvorosobni, a ceo kompleks imaće ukupno 1.376 stanova.

Stanari će imati na raspolaganju tri pokrivena bazena i 5.600 kvadratnih metara korisne površine od kula biće namenjena sauni i turskom kupatilu, rekreativnim aktivnostima, kao što su skvod i stoni tenis, fitnes i sale za aerobik.

Dva podzemna nivoa biće obezbedjena sa ukupno 2.200 parking mesta, a sam centar će se nalaziti na površini od 26.000 kvadratnih metara.

Zemljište na kojem će se izgraditi kompleks je površine 33.610 kvadratnih metara i "Dževair Holding" ga je kupio od države za oko 2,5 miliona evra
reis1

#134 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

ylli wrote:Hvala za komentar Opalica .

Primjer jedan ,
Zar nije Skoplje albanski grad? :D
Last edited by reis1 on 10/07/2014 12:39, edited 1 time in total.
arslanbey

#135 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

braca turci :thumbup:
ylli

#136 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

reis1 wrote:
ylli wrote: Normalno nije bas , ali aj..
Vidi, Turska je zemlja sa 80 miliona stanovnika, 1500 milijardi $ GDP, druga vojna sila NATO-u, i uz to jedina rastuca ekonomija u Evropi. To je jedna od evropskih sila koja se vraca na mjesto koje joj pripada, uz Britaniju, Francusku, Njemacku, i Rusiju. Mi manji narodi, kao Albanci i Bosnjaci, jednostavno nismo taj nivo, ta kategorija, da bi mogli imati prijateljske odnose s Turcima u smislu da smo ravnopravni - jer nismo. Normalno je da su oni iznad u tom odnosu.

Ali to jeste mac s dvije ostrice, Kao sto se desilo 1878. i 1912. kada njima krene lose, oni ce provo odrezati nas, to nema spora. Ali to nije razlog da kada njima ide dobro, da se mi ne nakacimo na to i iz toga ne izvucemo neku korist za nas. Jer kao mali narodi, moras imat nekog "mentora", a izbor u Evropi je: Britanija, Francuska, Njemacka, Rusija, i sada Turska.
Daj Boze da je tako , da imamo neku korist ili izvucemo kao sta si napisao ...
hmm , ali u teska vremena nisu bili tu :(
ylli

#137 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by ylli »

reis1 wrote:
ylli wrote:Hvala za komentar Opalica .

Primjer jedan ,
:)
Te zgrade se grade u makedonskom kvaratalu :(
arslanbey

#138 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

M albanci su neisgurni,oni prodaju vjeru za veceru evo vec 10-i put ona njihov rugova je bio katolik da bi se ulizao zapadu,ja da sam turcin ja bih njih zaobilazio

imaju nas bosnjake,mi smo im vjerni i kad je lose i kad je dobro :mrgreen:
reis1

#139 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

ylli wrote:
reis1 wrote:

Jos bolje -> expanzija! :D
Stoner

#140 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by Stoner »

arslanbey wrote:M albanci su neisgurni,oni prodaju vjeru za veceru evo vec 10-i put ona njihov rugova je bio katolik da bi se ulizao zapadu,ja da sam turcin ja bih njih zaobilazio

Ti! Ne mi.
arslanbey

#141 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

Stoner wrote:
arslanbey wrote:M albanci su neisgurni,oni prodaju vjeru za veceru evo vec 10-i put ona njihov rugova je bio katolik da bi se ulizao zapadu,ja da sam turcin ja bih njih zaobilazio

Ti! Ne mi.
Mi vecina i onda ti manjina :D
arslanbey

#142 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

Neki dan erdogan prica kako su turci prodali bosnjake austrougarima i da su nam duzni zbog te greske iz daleke proslosti
arslanbey

#143 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

reis1 wrote:
ylli wrote:
reis1 wrote:

Jos bolje -> expanzija! :D
Makedonci su cestit narod ,preferiram ih...albanci su suvise slicni srbima po mentalitetu
svjezi_ustipak

#144 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by svjezi_ustipak »

Opalica21 wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Opalica21 wrote:Medjugorje se nemoze ni u ludilu porediti sa Sarajevom stto se tice Tursiticke destinacije. Osim toga; Mostar- stari grad je takodjer ogromna Turisticka destinacija.

Prosle godine je u Sarajevo doslo recimo 78.000 Kuwajcana. Svi oni dolaze na sedmicu , dvije ili tri. A neko provedu cijelo ljeto u BiH.

Arapi iz Emirata su porasli za 1300% prosle godine u odnosu na 2012. Porast turista od 1300% iz najbogatije zemlje na svijetu; gdje je standard najveci na svijetu je ogroman. Ti ljudi kupuju cijele kuce u Sarajevu. Onda iz Qatara porast za 300%.

U zadnje 2 godine si arapi poceli graditi 4 vila naselja:

1)Kuwajcani grade 300 objekata kod Hadzica. Ogromne vile sa teniskim terenima, bazenima, fitnis centrima.
2)Jos takva dva naselja grade Kuwajcani jedno je u Sokolovic Koloniji a drugo je takodjer u predgradju Sarajeva.
3)Qatar u visokom gradi vila naselje u vrijednosti od 40 miliona KM.

Ovo su samo fasiliteti u i oko Sarajeva sto se tice arapskih Turista iz zadnje godinu i pol do dvije.

ovo boldano: grade objekte ali nisu toliko grandiozni kako si ih ti predstavio.

nego kakve veze ovo sto si napisao ima sa turskim naoruzavanjem Albanije?
Tako kazu na tv1. Evo citiram reportazu tv1:

"Naselje ce se sastojati od 300 objekata"

Imas i video animaciju tog naselja. Pored tog villa naselja oni prave i cestovnu komunikaciju u hadzicima.

Ovo nema veze sa Turskim naoruzavanjem Albanije.
ja sam doslovno prvi komsija tog naselja, imam pored njih neke nekretnine. znam odlicno kako izgleda kako to izgleda bez animacije. oni su u reportazi rekli 300 objekata a ti si jos malo uljepsao u opisu "ogromnih vila"? najveci dio "ogromnih vila" ima oko 50ak kvadrata.
sto se tice cestovne komunikacije nisu dosad nista napravili nego su nam razvalili put koji smo sami platili. nadam se da ce ga popraviti jer ako to ne urade nece moci prici svom naselju od barikada i protesta.

ovo je bio off topic, drago mi je da ste se vratili na temu naoruzavanje Albanaca.
arslanbey

#145 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by arslanbey »

Neka arapa,trebaju nama turisti a realno zanimljivi smo samo njima,Zapadnu turisti ovdje samo svracaju jer im jer odmah pored puta
reis1

#146 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

Bit ce tu dosta opreme dostupno:

http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_equ ... s#Vehicles

Od toga bi ovo moglo biti visak:

tenkovi
M60A3 : 753
M60A1 : 104
M60A3 TTS : 619

transporteri
ACV-AIFV : 650
ACV-AAPC : 1,550
BTR-80 : 535
M113 : 2,813
Tiger 033

#147 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by Tiger 033 »

ERDOGAN:
"Turska ili Osmansko carstvo su svoju braču Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austorugarskoj!
To sebi nikad nismo i nečemo moč halalit,ali onda je ponovo zlo došlo po Bošnjake i opet smo na tom ispitu pali nismo uspjeli da ih zaštitimo!
Sad se kunem velikim Allahom da kad bi iko na bilo kakav način dirnuo Bošnajke imao bi protiv sebe sto miliona Turaka!!!
Zato se nemojte čudit kad Turski ratni brod uplovi u Neum jer to je naš znak i podrška suverenitetu BiH!"
reis1

#148 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

arslanbey wrote: Makedonci su cestit narod ,preferiram ih...albanci su suvise slicni srbima po mentalitetu
:lol:

Makedonci su islamofobi jednako kao i ostali balkanski pravoslavci, samo sto ih sa tri strane "yebu" Grci, Bugari, Srbi, a tek s jedne Albanci, pa su sad malo u najvecem fightu sa hriscanskom bracom.

Cuj Albanci slicni Srbima po mentalitetu... :-)
reis1

#149 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by reis1 »

A inace, ovi M60A3, koje i mi imamo, su modernizirana verzija koja ima i termoviziju i jos neke djidje, sto znaci da bi izdominirali sve ex-JNA tenkove, cak i M-84 koji je kao bio ponos SFRJ industrije.
madner

#150 Re: Tursko naoruzavanje Albanaca

Post by madner »

Naravno da su Albanci slicni Srbima po mentalitetu, oba imaju ruzan nacionalizam.

M60 i sa novim dzidama ne bi izdominirao M-84, pogotovo ne sa ovom municijom koju mi imamo.
Locked